keskiviikko 15. elokuuta 2012

alkuviikko

Tiistaina posti toi mm. riimut sekä ne pari kesämekkoa, joista vain toisen kanssa jaksoin nyt poseerata. Toinen on samanmallinen, mutta väri- ja kuviomaailma on erilaiset. Jonkin verran saan vielä laihtua, ettei mekot ole niin mahanmyötäisiä, mutta jospa ne ensi kesänä näyttäisivät jo paremmilta, eipä niitä tänä kesänä varmaan kovin montaa kertaa pystyisi käyttämäänkään enää.
Riimujen mukana tuli tuommoinen pieni riimukirja (meinaan muuten jatkuvasti puhua ryyneistä tuon englanninkielisen nimityksen takia xD), mutta isompi ja kattavampi mulle on tulossa AdLibriksestä. Juu, eihän tästä shoppailulakosta tuu mitään niin kauan kun Klarna-tilille saa ostaa -.-




Etsintäkuulutin tuossa Facebookissa karviaisia ja viinimarjoja, koska haluun kaikenlaisia marjoja pakastimen täyteen! Kaveripiiristä löytyi kuin löytyikin mulle marjoja tuotavaksi ja poimittavaksi, mutta tänään kun pyörähdin kaupungilla, en malttanut olla ottamatta punaherukoita toriltakin mukaan. Alunperin piti ostaa vaan vadelmia, mutta ne olikin hemmetin kalliita (4,50 / rasia), ja punaherukat lähes ilmaisia (2€ / litra), niin olihan se litra sitten pakko viedä kotiin. Kauneimmat tertut pakastin ihan sellaisinaan, ja loput perkasin toiseen rasiaan. Vielä mahtuu, eli haluun näitä edelleen! :) Ja niitä karviaisia kans.



Ja enhän mä sitten pystynyt odottamaan niiden ekoaineiden kanssa... Suurin syy oli se, että tarttin sieltä Ruohonjuuresta muutamia hygieniatarvikkeita jo paljon aikaisemmin, eli asap, ja järkeilin siinä, että kai sitä kannattaa sitten samalla tilata jotain muutakin. Koitin siis katsoa, että mitä kodin puhdistusaineista meillä on vähiten jäljellä, ja tilasin sitten niitä. Pyykin- ja lattianpesu- sekä tiskiaineet on siis vielä tilaamatta. Tilasin myös kookosöljyä ja vaniljajauhetta.
Noi Attituden pesuainepullot on niin vietävän suloisia, että eihän niitä raaskis missään siivouskomerossa piilossa pitää :D Ja jos mun selkä olisi sallinut, niin oisin varmaan samantien ruvennut siivoamaan ja puunaamaan :D


Yllätyslahjaksi tuli lisäksi 100g kuivattuja gojimarjoja


Maanantaina kävin siellä BalletFlow-tunnin lanseeraustunnilla, ja tuntui kyllä ihan mukavalta. Tämä meni mulla siihen kategoriaan, että "mukava tunti jos muistaa hengittää välillä" :D Eli lähinnä siis paljon tasapainoilua, ja kun keskittyy niin kovasti pystyssäpysymiseen ja liikkeiden oikein tekemiseen, niin unohtaa hengittää kunnolla :P Kyllä mulla ainakin hiki tuli, näytti ettei kukaan muu hikoile ku minä :D
Huomasin myös, että tänne Saloon on pystytetty tanssikoulu Salon Dance Center, ja siellä alkaa mm. aikuisten showtanssitunnit ensi viikolla. Kärppänä olin heti kyselemässä, että onko siellä tarkoitus treenata näytöksiin, vai voiko siellä käydä tanssimassa ihan muuten vaan, ja ilmeisesti jälkimmäinen vaihtoehtokin on ookoo, mutta näytöksiin saa osallistua jos haluaa. Täytyy käydä koittamassa miten raihnanen jaksaa vetää 1,5 tuntia showtanssia nykysin :D Hah!
Syksyllä alkaa myös kaupungin puolesta Bailatino-tunnit sopivasti sunnuntai-iltaisin, ja ajattelin niille mennä myös mukaan. Tietysti se olisi vähän mukavampaa jos voisi keskittää kaikki jumpat yhteen paikkaan, sillä tuossa mun lähisalilla Gym & Fitnessillä on oikeasti tosi kivoja ja monipuolisia ohjattuja tunteja, mutta monet niistä on sellaiseen kellonaikaan arkisin, etten millään voi olla varma ehdinkö niille vielä syksylläkin (esim. jos joudun opintojen puolesta kulkemaan bussilla Turusta tai Kaarinasta). Sunnuntai-illat on mulle aika varmoja, ja ton Bailatino-tunnin päätteeksi pääsisi mukavasti viereiseen uimahalliin uimaan/vesijuoksemaan jne.

Mä oon aina hirmu hyvä suunnittelemaan näitä kuntoilujuttuja, jokaiselle päivälle on keksitty jotain jne., mutta yhtä hyvä mä olen myös laistamaan niistä :D Toivon, että tänä vuonna saisin pidettyä suunnitelmistani kiinni, ja jos ei joka päivä ohjatut jumpat innosta kun niitä olisi, niin sitten vaan korvaa sen jollakin mieleisemmällä. Kunhan joka päivä tekisi jotakin. Paitsi mahdolliset krapulapäivät kyllä armahdan, koska yleensä ei vaan pysty :P
Heti tiistaina kuitenkin peruin illan jumpat (eli en taaskaan vaivautunut Bodyjamiin) monestakin eri melko laimeasta syystä, ja vaihdettiin jumppasali pururataan, nyt kun vielä on hyviä ilmoja. Nyt kun ehdin jo tottua salin aamutunteihin, niin maanantainen iltakuuden jälkeen jumppaaminen tuntui jotenkin ylivoimaiselta, ja ahdistavaltakin, kun koko sali oli täynnä ihmisiä. Joten niin kauan kuin pystyn, käyn niillä aamutunneilla. Joskin ensi viikon jälkeen tulee pakollinen n. viikon hikoilukielto, kun käyn ne tatskat ottamassa :)

Tämä kesä on ollut laihduttamisen kannalta kyllä hirveetä tuskaa, ei oo sujunut niin mikään eikä ollenkaan. Kesäkuussa ei mitta eikä vaaka näyttänyt kehittäviä tuloksia, ei liioin heinäkuussa, ja edelleen mennään samoissa mitoissa kuin toukokuun lopulla. En tajua. Tässä parin viikon sisällä on kyllä tullut syötyä enemmän hiilareita (ruisleipää, nuudeleita, vähän riisiä, kahviloissa jotain croissantia tai munkkia), mutta en mä nyt koko kesää ole perseillyt, vaan ihan normisti karppiruokaa syönyt. Ja rupesin jopa kuntoilemaankin taas. Ei hyvää päivää...

No mutta, halusin tosiaan ensinnäkin nähdä millainen tuo Tupurin pururata on (= monta eri pituista reittiä ja paljon mäkiä), ja lisäksi halusin kokeilla löytää edes yhden niistä geokätköistä, mitä sinne pururadan läheisyyteen on kätketty. Otin mukaan vielä purkin mustikoita varten. Lenkki alkoi marjastuksella, ja aika pian poikettiin merkityltä reitiltä kohti kätköä, ja pyörittiin sen saakelin lammen ympärillä kuin puolukat p****ssa yli puoli tuntia, CacheMe pyöri myöskin ympyrää, eikä näin ensikertalaisena silmä havainnut missä se kätkö olisi voinut olla, ja lammen ympäröivät pusikot koluttiin läpi molemmat. Lopulta mun selkään alkoi sattua, ja koska mustikoita oli kerättävänä vielä puoli litraa, päätettiin jatkaa matkaa. Käytiin myös tsekkaamassa toinen kätköpaikka, mutta todettiin että sitä ei edes lähdetä yrittämään sillä kertaa.
Harmitti tosi paljon ettei voitu löytää sitä kätköä (koska pitäisi vieläpä olla helppo), ja loppua kohden harmitti kipuileva selkä, mutta niistäkin huolimatta oli kiva tsekata osa pururadasta, poimia mustikoita ja olla luonnon helmassa :) Yritetään tota kätköä ja toista siinä lähellä joku muu päivä uudelleen.



Hieman vajaa litra mustikkaa

Ja kuinka ollakaan, juuri kun oon saanut hyvät kuntoilusuunnitelmat kasaan, niin eihän siinä yksinkertaisesti ole muuta vaihtoehtoa, kuin että mä marjametsässä jumitan selkäni niin pahasti, että en meinaa kyetä liikkumaan ollenkaan. Siis tämähän on ihan perinteistä. Eli heti meni nostalgia-bodypumppi peruutukseen (nyyh, oisin halunnut), ja mielessä kävi jo olla tekemättä mitään, kun sattui niin paljon, mutta päätin kuitenkin samantien ottaa tuon periaatteeni käyttöön, että joka päivä jotakin. Pumppi ei tosiaan tullut kysymykseenkään niiden selkää rasittavien liikkeiden takia, mutta sen sijaan esim. kävely ei olisi rasittavaa, eikä myöskään vesijuoksu. Olin melkein varma etten saisi edes uimapukua päälleni, mutta tein kävelylenkin uimahallille, totesin, että se aukeaa tänään vasta puolen tunnin päästä, kuuntelin odotellessani erään naisen omituisia juttuja, sain suihkussa sen uimapuvun päälle, uin parikymmentä minuuttia ja vesijuoksin tunnin. Eihän se tietenkään mun selkää parantanut, mutta vitsi että olen tyytyväinen, että lähdin sittenkin tekemään jotakin, enkä vaan jäänyt sohvalle voivottelemaan :)
Parin päivän ohjelmistossa on siis Mobilatia, lihasrelaksantteja, varovaisia venytyksiä ja piikkimattoa - ja jotain palauttavaa jumppaa. Toivottavasti ei nyt kestäis koko loppuviikkoa, olis vähän muitakin suunnitelmia.

Uintireissun jälkeen annoin kuitenkin itelleni luvan olla tekemättä mitään loppupäivänä, ja koska istuminen sattuu, niin aloitin sohvalla maaten katsomaan Supernaturalia alusta. Nikkikin on löytänyt hyvän paikan sohvalta :)


12 kommenttia:

  1. Mä oon kanssa joka paikasta kerjännyt noita marjoja, eilen sitten kävin työkaverin luota keräämässä kymmenisen litraa mustaherukkaa ja nyt on mehut pakkasessa :) Eipä sinne enää muuta mahdukaan, kun siellä on myös 20 litraa mansikkaa ja saman verran mustikkaa! :D

    Mihin sä käytät tota kookosöljyä? Se on ihan superhyvää mun talvikäsille, nyt vaan kun kesällä meillä on ollut se 29 astetta lämpöä, niin se on vieläkin ihan velliä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla ei toivookaan että kovin montaa litraa marjoja mahtuisi, kun meillä on vaan tommonen pikkupakastin :P

      Kookosöljy... en yhtään tiiä! Monet käyttää sitä kuulemma ihan kahvin tai teenkin joukossa jollei jaksa sen enempiä miettiä, mutta ilmeisesti sitä voi käyttää ihan leivontaan ja ruuan paistamiseen jne. Sain noi vasta tänään, ja kokeilin samantien vaan teen joukkoon (teelusikallinen). Tuoksui voimakkaasti kookokselta, mutta ei juurikaan maistu, mutta ihan hyvä keino varmaan saada lisää hyviä rasvoja, jollei nyt ihan suoraan lusikalla halua vetää x)

      Oon kuullu, että on hyvä ihottumiinkin, mutta en tiiä uskallanko vetää kasvojen iholle, kun ihotautilääkäri kielsi kaikki öljypohjaiset ihonhoitotuotteet... Pitäis ehkä ensin kysyä siltä.

      Laita hetkeksi se purkki jääkaappiin, että vähän jähmettyis :)

      Poista
  2. Ryynejä, hih. Minkä riimukirjan tilasit? Miulkin on riimut, mutta jostain syystä tuun paremmin toimeen korttien kanssa. Tietysti auttais varmaan se jos jaksaisi opetella niitä paremmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harri Paasion Riimut - viikinkien oraakkeli on tulossa :) Ei siinäkään montaa sivua ole, mut ans kattoo nyt sit. Samalla tuli myös tilattua tommonen kuin Kansanlääkintää ja kotikonsteja by Saana Monthan, Osmo Hänninen ja Päiviö Vertanen. Koska eihän sitä nyt voi tilata vaan yhtä 15€ kirjaa :D Eihän?

      Poista
    2. Oi, toi Paasion kirja on kyllä hyvä ja selkee opus, joskus kirjastosta lainailin :) Ja ei tietenkään, varsinkaan jos samoilla postimaksuilla sattuu saamaan ^^

      Poista
  3. Tosi kaunis mekko! Mä oon kyllä niin kateellinen sun vaatteille, kun sulla on aikka mitä kaikkee kivaa!!

    Ja hemmetti kun itekkin löytäisi jotain kivoja jumppia, joihin olisi varaa mennä. Mä oon vaan tosi huono ja laiska ettimään kanssa. Tai siis tässä Ruskolla nyt tuskin on muuta kuin tota zumbaa, eli pitäisi mennä sitten tonne Turun puolelle (niinku se nyt olis niin kovin pitkän matkan päässä :D). Oon kanssa super huono harrastamaan mitään yksin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta zumbakin on tosi kivaa :) Mä taas mieluummin kuntoilen yksin kuin kaverin kanssa. Tylsää jos vaikka kaveri onkin paljon kovakuntosempi tai muuten vaan osaa kaiken paremmin ;D Ja jos jollekin ohjatullekin tunnille menee, niin ei siellä kuitenkaan kaverin kanssa jutella, vaan jumpataan ja kyylätään mitä ohjaaja tekee :P

      Niin ja eBaysta löytää... :P Tosin en kyllä suosittele etsimään sieltä, mä kun itse jäin pieneen eBay-koukkuun...

      Poista
    2. Niin ja toi HeiaHeia.com on musta aika hyvä motivaattori :) Paljon kivempi lähteä tekemään jotain, kun aikaansaannokset voi näyttää muille, ja saa vähän tilastoja omasta liikkumisestaan. Ja sitten kun katselee niitä kaikkia lajeja mitä siellä on, niin tekee mieli kokeilla kaikenlaista uuttakin.

      Poista
  4. Jee hienoja Ryynejä :D
    Miekin haluun shoppailla Ruohonjuuressa.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nettikaupasta saa ostettua Klarna-tilille... hupsansaa :D

      Poista
  5. Oi, tässähän vierähtää ilta mukavasti, kun lueskelen blogiasi. Saitpas minusta juuri lukijan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä sitä riittää lätinää :D Tervetuloa!

      Poista