lauantai 8. joulukuuta 2012

dear santa...

Mun on aina kamalan vaikea sanoa kenellekään mitä toivoisin joululahjaksi. Suurin osa toiveista kun on joko liian kalliita (yli 50€) tai hankalasti saatavia (esim. jotain eBayssa nähtyä). Niitä sen sijaan pystyn nimeämään, mitä en halua lahjaksi :D
En halua lahjaksi konvehtirasioita. Suklaalahja on tosi ihana, kunhan se on jotakin muuta kuin niitä perinteisiä Pandan tai Fazerin pöytäkonvehteja. Ei ne ole edes hyviä...
En halua myöskään mitään helposti särkyviä koriste-esineitä. Lohikäärme-esineet ovat eri asia, koska keräilen niitä, muille mulla ei valitettavasti ole oikein tilaa vitriinissä, ja se on ainoa paikka missä kissat ei niitä pääse hajottamaan. Siksi toivon, etten saisi niitä enempää.
Kynttilöitä en kovin usein uskalla polttaa kissojen takia, joten niitäkään en tarvitse.
Juon glögini mieluummin terästämättömänä, ja huomasinkin, että meillä lojuu kaapissa edelleenkin pari terästettyä glögipulloa. Eli mieluummin glögi ja punkku ihan erikseen ;)

Mutta seuraavaksi jotakin lahjatoiveita :)



Tuoksuöljyjä / eteerisiä öljyjä / huonetuoksuja
- Näitä löytyy luontaistuotekaupoista, markkinoilta, Ruusupuusta, Body Shopista... Tykkään polttaa tuoksulamppua sekä suitsukkeita, mutta jälkimmäisiä mulla on nyt tarpeeksi seuraavaan elämään asti :D Ruusuntuoksuisia juttuja tosin ei kannata ostaa, en oikein pidä niitä minään.

(kuva)


Lohikäärme-aiheiset asiat
- Kuten on moneen kertaan todettu, niin keräilen näitä, ja otan onnellisena vastaan kaikenlaiset lohariesineet :) Oli se sitten käyttöesine, figuuri, koru, lelu, vaate tai mikä tahansa niiden väliltä. En koskaan kyllästy saamaan näitä lahjaksi, joten tällä valinnalla ei voi mennä metsään :D Pidän kuitenkin enemmän ns. länsimaisesta lohikäärmeestä kuin aasialaisesta.

(kuva)


TV-sarjaboksit
- Kerään myös joitakin TV-sarjoja hyllyyni, mutta tässä tapauksessa lahjan antajan pitäisi olla perillä siitä, mistä sarjoista pidän, mitä kerään, ja mitä mulla jo on. Siinä avuksi tulee dvd-listani :) Kaikista eniten ilahtuisin lastensarja Willy Fog - Matka maailman ympäri 80 päivässä -boksista. Se on nimittäin loppu tuotantoyhtiöltä, enkä ole onnistunut löytämään sitä netistä suomenkielisenä. Ebaysta ja Amazonista sitä löytyy, ja tämä enkkuversiokin kelpaa mainiosti, kunhan se vain toimii suomalaisessa dvd-soittimessa.

(kuva)


Raha- tai ruokalahjoitus eläinten hyväksi
- Tämä on myös yksi lahjoista, jolla on mulle todella suuri merkitys, ja jos valitset tämän, teet mut poikkeuksetta todella iloiseksi. Summalla ei ole väliä, eikä kohteellakaan, kunhan summa menee eläinten tai luonnon hyväksi. Itselläni ei kovinkaan usein ole varaa lahjoittaa rahaa tai ruokaa näille yhdistyksille, joten olen todella kiitollinen mikäli ystävä tai sukulainen tekee sen puolestani.

(kuva)


Herkut
- Syötävät lahjat on aina kivoja :) Suklaata, pähkinöitä, juustoja, hedelmiä, luomujuttuja, itsetehtyjä herkkuja, kauniisti pakattuja, hedelmäkarkkeja, salmiakkia, you name it. Itse tykkään myös antaa jonkinlaisia herkkukoreja lahjaksi, usein osan ostan kaupasta a) valmiiksi kauniisti pakattuna tai b) pakkaan itse kauniisti (esim. tavalliset Amerikanpastillit on heti paljon kiinnostavampia kun ne on pakattu vaikkapa kauniisti lasipurkkiin), ja joka vuosi pyrin tekemään jotakin myös itse, edes jollekin lahjansaajalle :) Olen tosi esteettinen ihminen, ja kauniisti pakatut lahjat saa mun sydämeni läpättämään :) Olen koittanut itsekin panostaa paketointiin tänä vuonna enemmän.
Ruokakaupoista saa joulun alla valmiiksi kerättyjä herkkukoreja, mutta jostain syystä tykkään ennemmin kasata lahjakorin itse, ja valitettavasti siihen saa kyllä kulumaan hirveästi rahaa :D Mutta mun herkkukorin ei tarvitse olla suuri, enemmän merkkaa se, että se on itse kerätty miettien mistä herkuista mä voisin pitää :)

(kuva)


Itsetehdyt jutut
- Kaikki varmasti pitävät siitä, että lahjan antaja on ihan omin pikku kätösin tehnyt lahjan saajalle jotakin :) Kaikki eivät harrasta sellaisia juttuja, mistä käteen jäisi jotakin konkreettista, mutta jos harrastat, niin anna sellainen myös joululahjaksi. Itsetehdyt villasukat, lapaset, korut, makeiset ja muut herkut, koristeet, taideteokset, kotikosmetiikka... kaikki oikein hyviä lahjoja. Me like.

(kuva)


Huulirasvaa
- Mulla kuluu huulirasvaa ihan hirveät määrät, ja sitä tarvitsee aina lisää. Tykkään käyttää eniten puikossa olevaa huulirasvaa, mutta suuremmassa hädässä menee ihan mikä vaan :)

(kuva)


Kasvilääkinnästä, kotikosmetiikasta, uskomuksista ja vanhoista perinteistä kertovat kirjat sekä kissakirjat
- Etenkin tällä hetkellä aihe on elämässäni niinsanotusti in, ja kaikenlaiset tämäntyyppiset kirjat kiinnostavat.

 (kuvat)



Rannekello
- Ostin edellisen rannekelloni superhalvalla eBaysta, ja se jätättää. Välillä se käy, ja sitten se ei taas käykään, eli on tosi epäluotettava. Mutta ulkonäöltään se on juuri sellainen kuin haluaisinkin rannekelloni olevan. Siro, naisellinen ja korumainen. En kuitenkaan halua mitään kristalleja ja ylimääräistä blingblingiä, jos kellossa on mustaa ja hopeaa, niin se riittää. Tahtoisin siis uuden, toimivan rannekellon :D





Tulihan niitä kun vähän potki :D Itseasiassa kaikki näistä kelloa lukuunottamatta on sellaisia, jotka pätee vuodesta toiseen. Ja rahaa tietysti, sitä me yritetään pistää aina säästöön jotakin isompaa hankintaa varten. Viime vuonna se oli PS3, tänä vuonna suunnitelmissa olisi joulun jälkeen ostaa leopardigekko terraarioineen, sekä kissoille uusi kiipeilypuu vanhan ja rikkinäisen tilalle :)

5 kommenttia:

  1. Minäkin olen etsinyt tuota Willy Fog versiota monta helkutin vuotta! Löytyy ainoastaan joku kädetön elokuvalyhennelmä. Se sarja on ihan lyömätön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi boksi oli kauan mun Discshopin toivelistalla, ja sit kun kerran ajattelin siirtää sen ostoskoriin, niin se oli loppu elokuvayhtiöltä, enkä sitten löytänyt sitä mistään muualta :/ Kasvihuoneilmiössä oli noita leffoja kyllä, mutta en sitten niitä ostanut kuitenkaan.
      Joku ihana ihminen on kyllä lisännyt ton sarjan jaksot Youtubeen, että voi sentään jostain katsella :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Tiedän mitä teen tämän illan.
    On muuten hauska huomata miten meillä on lähes jatkuvasti samoja kirjoja luvussa :P Tosin noita kahta en ole jatkanut varmaan kuukauteen eteenpäin Jack Kerouacin ja Hillin Sydämenmuotoisen rasian kuumotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mä itseasiassa just palautin kirjastoon ton Yösirkuksen, kun en vaan millään saanu luettua sitä. Toi Joe Hillin kirja löytyy omasta hyllystä, mutta sekin on nyt vähän hiatuksella :D Sen sijaan ajattelin lukasta Hobitin uudelleen ennen ekan leffan katsomista, ja sen alotin eilen illalla :) Se on kyllä niin hyvä kirja, että sen lukemisessa ei kauan nokka tuhise.

      Mustan tikarin veljeskunta -sarjaa on mooooonta kirjaa lukematta, että ehkä se on sitten se seuraava projekti.

      Poista
  3. Mä oon myös surkea toivoja, en osaa oikeastaan esittää toiveita kun mun miehelle koska se voi olla jotain arvokkaampaa ja sellaista mihin ei omat rahat riitä :D

    Joululta lähinnä kaipaa yhdessä oloa ja sellaista, ei mitään materiaa.

    VastaaPoista