maanantai 17. joulukuuta 2012

joululaulut top 15

Ilta-Sanomien nettisivuilta bongasin tällaisen artikkelin, missä mm. Erin oli kertonut ajatuksia parista joululaulusta, ja ajattelin näin vielä joulun alla tehdä joululaulupostauksen teidän kaikkien iloksi ja harmiksi :)

Pääasiassa pidän sellaisista menevämmistä, lapsenomaisista joululauluista, mutta myös joistakin melankolisemmistakin. Mulle biiseissä kun biiseissä on sävel ja melodia aina ollut sanoituksia tärkeämpiä, joten sinänsä joulun "jeesustelulaulut" eivät mua haittaa, koska niitä on hyviäkin joukossa. Mutta tonttu- ja eläinaiheiset joululaulut menevät jonnekin syvälle sieluun.

En osaa laittaa näitä biisejä järjestykseen.


J-P Leppäluoto - Joululaulu
Melankolinen ja suruisa joululaulu, mutta J-P:n ääni on kuin hunajaa korville, ja lisäksi tässä nimenomaisessa versiossa on mun mielestä aivan jumalaisen orgastinen kitarasoolo! Aah! Kylmät väreet ja itku meinaa tulla.




J-P Leppäluoto - Tonttu
Jälleen rauhallisempi ja melankolisempi joululaulu J-P:n laulamana, mutta minkäs sille mahtaa, että rakastaa tuon miehen ääntä :) Raskasta Joulua -levyille biiseistä on muutenkin tehty ihan loistavat sovitukset, ja pidän jokaisesta RJ-biisistä tosi paljon. Ei vedä jenkkiläiset Heavy X-mas -levyt vertoja näille :) Harmi ettei RJ-levyjä ole enempää.



Ave Maria
Tästä laulusta ei ole oikeastaan versiolla väliä, sillä kaunis se on joka tapauksessa. Itse en kuitenkaan hirveästi syty klassisesta laulusta, joten tällainen normiversio on mun korvaani parempi :)



Ville Tuomi - Nisse-polkka
Nisse-polkasta pidän ihan muutenkin, kunhan vaan meno on kova eikä himmailla liikaa :D Ville Tuomen versiossa on sopivasti sekopäisyyttä ja "aikuisuutta" mukana, ja tämän tahdissa riehumista odotetaan aina RJ-keikoilla :) Muutkin jätkät vetävät tätä ihan hyvin, mutta olen ollut onnekas, kun oon nähnyt Villen itse vetävän tämän livenä, ja kyllä tää vaan niin Villen biisi on :D



Kuului laulu enkelten
Yksi mun ehdottomista suosikeista Raskasta Joulua -levyiltä, ja oon tosi pettynyt ollut, kun tätä ei oo keikoilla soitettu! Kerran oon tainnut tän livenä kuulla, vai oliko sekin joku potpurin osa... Noh, en tiedä, mutta musta tässä on kerrassaan mahtavasti menoa ja meininkiä, mutta ymmärrän hyvin jos jonkun toisen mielestä tämä on pahin raiskaus ikinä, sillä onhan alkuperäinen laulu hyvin harras ja rauhanomainen. Mutta tämä Kimmo Blomin versio soi mulla useasti joulun aikaan. Pidän kyllä siitä alkuperäisestäkin ihan vaikka joulukirkossa laulettuna, ei siinä mittään. Kaunis laulu.



The Jackson 5 - Santa Claus Is Coming to Town
Tajusin vasta viime vuonna, että se versio, jonka tästäkin laulusta niin usein kuulee radiosta, on Jackson 5:n versio, ja oon ihan tosi fiiliksissä tuosta nuoren Michael Jacksonin lauluäänestä :) Ihanan lapsenomainen, mutta kuitenkin supertaitavasti tehty biisi, ja mielestäni sata kertaa parempi kuin vaikkapa Mariah Careyn versio. Tulee lapsuuden joulut mieleen.



The Jackson 5 - I Saw Mommy Kissing Santa Claus
Perustelut samat kuin edellä :D Nämä ovat mun mielestä hyviä sekä englanniksi että suomeksi laulettuina.



Jingle Bell Rock
Okei, lapsena mulla oli kasetille nauhotettuna Muppettien joulu (Muppet Family Christmas), missä oli myöskin tämä biisi mukana, ja ihastuin muksuna jo tähän rokkiversioon. Ja myönnän, että edelleenkin kuuntelen mieluiten tätä Muppettien versiota, vaikka se onkin vähän lyhyt :D Leffa on muutenkin mukava jouluelokuva.
 


Oh Holy Night / Oi jouluyö
Laulu on itsessään niin kaunis, ettei tässäkään ole oikeastaan versiolla tai kielellä väliä. Monet etenkin jenkkiläisartistit vaan tuppaavat vetämään etenkin tämän laulun vähän "yli", ja tykkään enemmän sellaisesta suomalaisesta "pelkistetystä" laulannasta :) Vaihteeksi RJ-versio esillä :D



Enya - The Spirit of Christmas Past
Tämä vaan on... I H A N A. En voi kyllin ylistää tätä, rakastan. Tunnelmallinen ja kaunis. Jotenkin sellainen, ettei oikein tiedä itkisikö vai nauraisiko, heh.



The Chipmunk Song
:D Oikeasti musta tää on niiiiin suloinen ihan alkuperäisenäkin, ja sekä suomeksi että englanniksi, mutta pakkohan mun oli tästäkin kaivaa rokkiversio!



Joulupukin maa 



Sinivuorten yö



Tonttuparaati



Tonttujen jouluyö



Kaikki neljä edellistä laulua tuovat lapsuuden joulut ja joulunodotuksen mieleen. Lapsena joulussa oli ihan toisenlaista taikaa kuin nyt aikuisena, ja tahtoisin säilyttää edes osan siitä samanmoisesta odotuksesta ja joulumielestä vielä nytkin :) Erityisesti Tonttujen jouluyötä tuli laulettua muksuna ihan urakalla.

+ Varpunen jouluaamuna
Kaunis ja surullinen laulu, ja pistetääs tästäkin vielä raskaampi versio.





Argh, tosi monta hyvää joululaulua jää tästä nyt puuttumaan, mutta ei mahda mitään. Istun tässä vielä ensi joulunakin jos meinaisin enempää listata :P Keräsin tuossa taannoin Spotifyhin yuletide-soittolistan, missä on joitakin mun suosikkijoululauluja ja -versioita :) Soittolistan pitäisi löytyä täältä.

Mukavaa joulun odotusta kaikille, toivottavasti laulut toisivat vähän joulumieltä tälle viimeiselle ja kiireiselle viikolle ennen aattoa :)

4 kommenttia:

  1. Mä hämmästyin rakastuessani Raskasta joulua -levyn Heinillä härkien -versioon (oisko Anthony Parviainen puikoissa), sillä se on koko lapsuuden ollut yksi joulun inhokkikappaleitani :P Raskaalla moodilla siinä on jotain outoa taikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten ihan totta, mäkään en oo mukelona tykännyt siitä :D Itseasiassa kaikki Anthonyn biiseistä on sellaisia Sylvian joululaulua lukuunottamatta, joista en oo tykännyt, mutta sen laulamana ne kuulostavat nyt paljon paremmilta.

      Poista
  2. Mun ikisuosikki noista Raskasta Joulua-levyjen kappaleista on Antony Parviaisen Sylvian joululaulu, aivan ihana! Toi Enyan joululaulu on kyllä kans ihan loistava, oih :')

    VastaaPoista
  3. Mun ikisuosikki on Oi Jouluyö (O Holy Night).

    Ihana postaus, pitäisköhän mun matkia sua...? :D

    VastaaPoista