sunnuntai 16. joulukuuta 2012

vilinää, vilskettä...

Oh my... Eipä oo viime päivinä käynyt hirveästi mielessä kirjoitella blogia, kun on ollut niin kova meno päällä. Kovasti oon suunnitellut joulua, tarkemmin sanottuna koko ensi viikko on aikataulutettu jouluvalmisteluille, jotta varmasti muistan ja ehdin tehdä kaiken hyvissä ajoin ennen aattoa, jotta silloin voi jo ottaa rennosti. Oman haasteensa tähän kaikkeen tuo tietysti työ- ja koulupäivät, työvuoroja sentään saan ehdottaa itse, mutta keskiviikkona joudun olemaan koululla melkein 12 tuntia, ja viimeisen kerran vielä lauantaina :/ Ja lauantaisen koulupäivän jälkeen täytyy vielä mennä Lohjalle päin tekemään pakettikierros, koska sunnuntain mä vietänkin sitten lähes kokonaan kyökin puolella.

Ja näiden kiireiden takia joudun nyt sitten oikaisemaan aika reilusti ruokien tekemisessä, eli en tosiaan ole niitä laatikoitakaan tekemässä nyt alusta loppuun. Ostettiin kaupasta paistovalmiit laatikkopötköt, ja ne saavat luvan kelvata.

Eniveis, tällä viikolla meillä on ollut jo joulukuusikin sisällä ja koristeltuna, ja tuossa se saa nyt ollakin ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Livenä näyttää paljon paremmalta kuin kuvissa, mutta minkäs teet.



Saatiin myös viime viikon puolella uudet cd-tornit ja kirjahylly Ikeasta, ja samalla pääsin eroon vanhoista cd-torni-viritelmistä. Nyt on tuo cd/dvd-nurkkaus vähän siistimmän näköinen, mutta kirjahylly kaipaisi vielä kahta lisähyllyä, niin olis vielä parempi.

Viime viikonloppuna olin pakotettu ajamaan koululle viikonloppuvuorojen takia, kun busseja kulki niin kovin huonosti etenkin sunnuntaina. Oon viimeksi ajanut autoa tosiaan 1,5 vuotta sitten, ja silloinkin vain vähän matkaa suoraa tietä, ja mua jännitti kovasti tässä Salon keskustassa ajaminen. Onneksi sunnuntailiikenne oli kuitenkin hiljaista, ja ajokelikin ihan ookoo, niin sujui pahemmitta kommelluksitta. Täytyy kyllä myöntää, että huokaisin helpotuksesta, kun pääsin keskustasta valtatielle (vaikka keskustassa ajettava matka onkin naurettavan lyhyt ja helppo), ja takastulomatkallakin alkoi hämärtää vasta kun pääsin kotitalon parkkiin. Ensi viikolla olisi hyvä mennä myös autolla kouluun, koska työajat on niin vammaset että bussia joutuisi venailemaan pitkään, mutta saa nähdä uskallanko jos tuota lunta tulee koko viikon... Näin vähällä viimeaikaisella ajokokemuksella ei kauheasti tee mieli mennä tuonne panikoimaan.

Tällä viikolla koulussa valloillaan ollut stressi on helpottanut aika paljon, ehkä oon ajatellut ja jännittänyt liikaa kaikkea etukäteen, ja kun asiat sitten tapahtuivat omalla painollaan, niin taisinkin huomata, ettei siinä ollutkaan mitään niin kamalaa (jännitinhän kaiken muun ohella myös tota autolla ajamista jo viikkoja etukäteen). Voi tietysti olla, että stressi vielä palaa tuolla viimeisellä viikolla...
Koulussa tosiaan on ollut ohjelmassa joulutalon pystyssä pitämistä, jouluisten kimppujen, istutusten ja asetelmien tekemistä, näyttelyn huoltamista ja esittelemistä sekä myymälän hoitamista.
Floristiikkatalon joulu 2012 -FB-sivuilla on paljon kuvia näyttelystä :) Meidän luokkamme ei ole toteuttanut tuota näyttelyä, meidän tehtävänämme on vain ollut ylläpitää ja huoltaa kaikkea siihen kuuluvaa.



Eilen, lauantaina vietettiin pienimuotoisia Maken kolmekymppisiä. Virallisesti synttärit ovat vasta ensi viikolla, eikä kutsuttukaan tänne kuin ne, jotka kaikkein palavimmin halusivat Maken synttäreita juhlistaa, eli Maken äiti miehensä kanssa, Maken täti, sekä mun äiti ja Reiska. Samalla nuo vanhuksetkin tapasivat toisensa ekaa kertaa x) Mulla itsellä ei ollut aikaa edes leipoa juhliin mitään, vaan Make teki kinkkupiirakan, Maken täti oli tehnyt suklaajuustokakkua, ja Maken äiti tilasi konditoriosta voileipäkakun :P Rehellisesti sanottuna olin pikkuisen pettynyt tähän nimenomaiseen voileipäkakkuun, se oli jotensakin kuivaa ja vähän mautontakin. Mutta oli silti ihana herkutella voikkarikakulla pitkästä aikaa :D

Tänään kävin ostamassa viimeiset ostoslistalla olleet lahjat, ja ensi viikolla täytyypi tehdä vielä muutamat namuset. Mummulle meinaan ostaa vain jonkun kauniin, koristellun jouluistutuksen joko koululta tai töistä. Isän luona mennään käymään vasta joskus vuodenvaihteen jälkeen, ja niille meinaan leipoa jälleen piimäkakun. Siinä vaiheessa on taas aikaa itse väkertää :)
Tänäkin vuonna joululahjojen ostelu on lähtenyt ihan käsistä. En mä tiedä tuunko koskaan oppimaan pitäytymään kohtuudessa, esim. yhdessä lahjassa per nenä, aina niitä ideoita loppujen lopuksi tulee kuin itsestään. Aiemmin en ole antanut kavereille joululahjoja, ainoastaan Makelle ja Hannelle, mutta tänä vuonna annan lahjat myös Anyalle ja Hennalle, jotka ovat olleet mulle tosi tärkeitä viimeisen vuoden ajan :) Olisin varmasti tullut jo hulluksi ilman näitä tyttöjä ♥

Pakotin tänään Maken katsomaan mun kanssa Hobittia (ei muuten, mutta kun sillä oli krapula). Moni oli kritisoinut sitä pitkäveteiseksi ja turhan venytetyksi, ja ymmärrän kyllä hyvin. Ei kai muuta oikein voi odottaakaan, jos kirjassa on vain reilut 300 sivua, ja leffasta piti vääntää kolmeosainen, joista jokainen osa kestää melkein 3h. Eli samat mitä Taru sormusten herrasta, mikä kuitenkin on hippasen paksumpi kirjakin.
No eniveis, mun mielestä Hobitti ei vaikuttanut yhtään liian laahaavalta tai pitkäveteiseltä, ja musta se oli oikein mainio :) Aloitin justiinsa lukemaan Hobittia uudelleen, ja ehdin lukea sitä oikeastaan täsmälleen siihen kohtaan, mihin tuo leffa nyt päättyi. Kaikki on siis kirjasta tuoreessa muistissa, niin oli hauska huomata, miten tarkasti esim. jotkut dialogipätkät oli otettu suoraan kirjasta :) Tietysti eroavaisuuksiakin oli, mm. Radagast, joka oli leffassa aivan ihana, jollain tapaa röllimäinen hahmo :)

Alunperin oli tarkoitus käydä Turussa katsomassa tämä 3D HFR:nä, mutta koska muita kavereita ei ollut lähdössä mukaan, niin laiskuus iski ja jäätiin ihan vain Saloon. Täällä tarjolla oli vain tavallinen 3D, joten tuosta high frame ratesta ei nyt ole mitään kerrottavaa. Bio Jännässä tuntui olevan tummemmat 3D-lasit kuin Bio Salossa, kun tuntui aluksi, että eihän siitä valkokankaalta erotakaan yhtään mitään niiden lasien kanssa. Teki koko ajan mieli ottaa kaukosäädin käteen ja säätää kuvaa kirkkaammaksi...


(kuva)

Sir Ian McKellen on yksi mun kaikkien aikojen suosikkinäyttelijöitä, mutta täytyy myöntää, että ihastus on lähtöisin vasta TSH:sta ja Gandalfin hahmosta. Gandalf on hahmona kertakaikkisen upea, mutta casting ei olisi voinut parempaa työtä tehdä valitessaan Ianin näyttelemään Gandalfia :) Ja mahtavaa, että Ian on Gandalfina myös Hobitissa ♥ Ja hei, hyvännäköisiäkin kääpiöitä!
Sitten kun malttaisi vuoden odotella seuraavaa...

Nyt taitaa olla jo nukkumaanmenoaika, että jaksais vielä ensi viikon painaa töitä. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. mun pitäs kans men kattoo Hobitti, eiköhän täs pian pääse ^^

    VastaaPoista
  2. Mikähän siinä onkin että aina kun yrittää kuvata sitä hienoa kuusta, niin se ei näytä kuvassa yhtään miltään :DD Siis tuo on kyllä ihan hieno, mutta ite yritin ottaa kuvia mun kuusesta ja se näytti niin kertakaikkisen säälittävältä, että julkasen kyllä vaan just tuommoisia lähikuvia koristeista...

    Mä varmaan odotan tota Hobittia dvd:lle, kun mua ahdistaa leffateattereissa aina muutenkin niin tuommoinen kolmetuntinen sessio ei ehkä ole ihan mua varten :p Olis kyllä ollut hauska nähdä 3D:nä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin kyllä mietin siinä leffateatterin penkkiin istahtaessani, että vannoin kyllä joskus, että kolmetuntisia leffoja ei mennä enää teatteriin kattomaan kun perse puutuu vähemmästäkin :D Mutta sekä tässä, että viimeisimmässä Batmanissa se 3 tuntia ei tuntunut missään :)

      En tiedä mikä noissa kuusissa on, kun kuvissa näyttää ihan hirveiltä rimpuloilta :D
      Kiitos muuten tonttulakista, se on just hyvä :)

      Poista
  3. Ihanan jouluinen tunnelma teillä <3

    Mie menen huomenna katsomaan tuon Hobitin, sitä on odotettu jo niin pitkään. Itsekin tykkään hurjasti Sir Ianista, hän on ihan loistava Gandalfina :)

    VastaaPoista