sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

kirppistelyjä

Mä en kovin usein harrasta kirppistelyjä siinä perinteisessä mielessä, että menisin kirpputoreille pyörimään ja hipelöimään kamaa, lähinnä sen takia että mua ahdistaa ne muut pyörivät ihmiset varsinkin lastenvaunujen tai ostoskärryjen kanssa, ja sitten sen takia, että mä tosi harvoin löydän kirppiksiltä mitään mun tyylistä, enkä varsinkaan vaatteissa ja kengissä mun kokoa. Tietysti sekin voi osaksi johtua siitä, että mulla ei hermot kestä sitä tuntien tonkimista, vaan usein tulee käytyä pöydät aika nopeasti läpi.

Eilen kuitenkin käytiin Maken kanssa Salon Aarresaarella ja Radiokirppiksellä, ja sain kulutettua tunnin verran kumpaankin puljuun, koska lähin liikkeelle sillä asenteella, että jokainen pöytä käydään paljon huolellisemmin läpi kuin normaalisti jaksan. Aarresaarella olis ollut yksi ihana musta vakosamettihame, mutta se olisi ollut mulle liian pieni. Palasin pöydän ääreen vielä toistamiseen hiplaamaan hametta, mutta päätin jättää sen kuitenkin sinne. Se oli niin pieni kuitenkin, etten voi olla varma tuunko koskaan laihtumaan niin paljon että mahtuisin siihen.
Nämä sieltä kuitenkin löytyi:

Glitterin pääkallokoru 2€
Trindin persikanvärinen kynsilakka 1€

Aarresaarelta sitten Radiokirppikselle, ja sieltä löytyikin yllättävän paljon ostettavaa. Vaatteita tai kenkiä ei kylläkään löytynyt, mutta muuta sitten niidenkin edestä.

Musta vakosamettilaukku 4,50€
 
Gina Tricotin vyötärövyö niiteillä 2,50€
Spin n' Shot -juomapeli 5€
Metal Mania Alias 12€
Hiussolki ja pari pinniä yht. 2€


Tämän seuraavan ostin muutama viikko sitten CityDealista / Grouponista. Tuo on Skin Chemistin sculpt & tone -seerumi, jonka pitäisi kiinteyttää ja silottaa kropan ongelma-alueita. Mulla ei ole hirveästi luottoa tommosiin hömpötyksiin, mutta koska tämän normaalihinta oli £135 ja Grouponin kupongilla se maksoi vaan vajaat 20€ + pk, niin melko hyvillä mielin sitä voi sitten kokeilla :P Hain tuon eilen postista, niin katotaan nyt sitten että onko siitä mihinkään.



Facebookin eri kirppikset on kanssa sellaisia paikkoja, mitä en yksinkertaisesti jaksa selata läpi juuri koskaan. Uutta tavaraa tulee jatkuvalla syötöllä ja hakutoimintokin toimii vain harvoin, kaikki vaatteet ovat mulle sata kertaa liian pieniä, eikä kenkien kanssa ole yhtään sen helpompaa. Eilen kuitenkin selailin niitä pidemmälti kuin oon ikinä ennen jaksanut, ja Goottikirppikseltä tulikin sitten bongattua itselle kaverin myymä niittipanta, sekä Black Phoenix Alchemy Labin pari tuoksuimppiä, Wanda ja Vice. Myös pari paitaa ostin.

Salon seudun FB-kirppikseltä löytyi sattumalta kaverin myymä musta mekko sekä läjä punaista lasitavaraa.
Lauantai oli siis varsinainen kirppistelypäivä, sillä iltapuhteeksi kävin vielä oman vaatehuoneen ylimmän hyllyn vaatteet läpi. Siellä oli sellaisia vaatteita, joita en ole käyttänyt moneen vuoteen. Osan totesin sopiviksi, mutta vain kotirötväilykäyttöön, ei ihmisten ilmoilla pidettäviksi. Muutama paita ja yhdet housut olivat ihan priimakunnossa ja ne laitan nyt käyttövaatteiden joukkoon. Vain muutama paita oli niin kulahtaneita että menivät suoraan roskiin. Mutta suurin osa oli lähes käyttämättömiä ja menivät myyntiin.
Tänään sitten taas tyhjensin osan korupussukoistani, ja laitoin koruja ja rastalisäkkeitä myyntiin.

Kaikki mun myynnissä olevat vaatteet ja tavarat tulevat mun kansioon Facebookin XL ROCK-kirppikselle. Tämä siitä syystä, että suurin osa on L-2XL -kokoisia vaatteita, enkä viitsi tuota krääsää laittaa erikseen Goottikirppikselle.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

you're tagged!

When you read this, YOU'RE TAGGED! Take a picture of you in your current state, no changing your clothes or quickly putting on makeup. No photoshop!

Tähän törmäsin Dahlian blogissa, ja kai se on näin sitten tehtävä :D
En yleensä harrasta webbikamerakuvia, mutta koska oli kissa ja läppäri sylissä, ja kamera toisella puolella huonetta, niin se sai nyt kelvata. Mutta tommonen tuo kissa on, hivuttautuu mun syliin puoliksi läppärin päälle, ja mieluiten just sillon kun sitä siihen vähiten kaipaisi. Eikä se usko jos sen nostaa pois, vaan hivuttautuu takasin silmät sirrillään.



Käynnissä on arki-iltapäivän rutiininomainen rötväystuokio sohvalla rakkaan läppärin kanssa. Ja kaikenlisäksi perjantai, ja olo on jotenkin ihan superväsynyt. Tekee vaan mieli mennä nukkumaan. Ja sen oon vähän myös näköinenkin. Naamalla kulahtanut duunimeikki, ja hiuksetkin on lässähtäneet ja myöskin kulahtaneet. Kuvassa ei näy mun kissankarvoilla kyllästettyjä collegehousuja.
Meinaan vaihtaa Swallow the Sunin keikan paistettuun halloumiin, paahdettuihin pähkinöihin ja johonkin leffaan. Nyt ei vaan jaksa.

-----

Kerronpa tähän samaan syssyyn pari muuta asiaa. Ensinnäkin kävin Kuismalta ostamassa ne peltiset kissanruokapurkit. Olisin halunnut ostaa sellaiset vintage-tyyliset purkit, mutta ne olivat tuplasti kalliimpia kuin nämä, eli ei mulla ollut varaa. Nämäkin ovat ihan tyylikkäät, mutta ne vintage-purkit olisi ollut vähän erilaisia. Mutta pääasia että kissojen ruokakaappi on nyt vähän siistimpi.


Töissä meillä oli eilen pieni palaveri, missä todettiin että meidän kahden ohjaajan työsopimusta ei voida jatkaa enää kesällä. Olin jo ehtinyt vähän ilahtua siitä, että saisinkin viettää piiiiiitkän kesäloman ennen mahdollista kouluunpääsyä, olla vaan ja lööbailla. Mutta tänään pomo tuli uudelleen verstaalla käymään, ja sanoi että meinaa kyllä jyrätä johtokunnan päätöksen yli, eikä päästä mua yhtään minnekään :D Hän haluaa mun koittavan tehdä mm. sisustustauluja, ja muutama muukin idea hänellä oli esittää siinä samalla. Oikeastaan innostuin tuosta, koska mun on ollut tosi vaikea ideoida mitään siitä rojusta ja krääsästä mitä siellä on, mutta sitten kun joku antaa sen pienen ideanjyvän, niin kyllä se sitten siitä. Monta kertaa oon ihmetellyt esimerkiksi joustinpatjojen jousikehikkoja siellä nurkissa, että "MIKSI ihmeessä noi on täällä?", ja tänään sain kuulla että ihmiset oikeasti käyttää niitä varsinkin tuunattuina sisustuselementteinä, tilanjakajina, kukkaistutuksiin ja mitä kaikkea. Olin ihan huuli pyöreenä, että oikeestiko. Ja nyt kun pomo oli itse asiasta niin innostunut, niin materiaalit varmaan hommataan meille alta aikayksikön. Katotaan nyt sitten mitä mä saan aikaiseksi :) Ainakin kesäkuun loppuun saakka siis uusitaan nyt sitten sopimus, ja katotaan sitten jos kouluista on jo tullut infoa, ja miten siitä sitten jatketaan.

Mutta kyllä tuo meidän johtaja vaan on niin ihana ja kannustava, mua ainakin se on kehunut ihan hirveästi ja kannustanut yrittämään ja tekemään vaikka mitä. Ja hän myös arvostaa mun persoonallisuutta ja taiteellisuutta siinä määrin ettei haluaisi päästää mua sieltä pois jollei ole ihan pakko :)
Puuverstaan puolelle tuli jokin aika sitten töihin sellainen nuori rastapää puuseppä, ja hän rupes tänään väsäämään niihin mun kesällä maalattuihin tauluihin kehyksiä, ja kyllä näyttää heti paremmalta hyvin tehtyjen kehysten kanssa :) Olipa vielä kiinnostunut ostamaan yhden mun tauluistani!

torstai 26. huhtikuuta 2012

kissamaisuuksia, Nikki & Nuno 4v!

Rakkaimpani täyttävät tänään 4 vuotta :) Aika on lentänyt ihan siivillä.

Tästä lähdettiin... :)))


Meillä on tällä hetkellä rahatilanne tosi huono, joten tytöt eivät nyt saaneet synttärilahjaksi mitään uusia leluja tai muutakaan mitä meillä ei olisi jo valmiiksi ollut. Vaan tuskinpa olisin löytänyt mitään, mitä nuo olisivat arvostaneet kauheasti :D
Ulkonakin keli oli aika vilpoinen, märkä ja synkkä (tasan vuosi sitten oli aika paljon parempi keli), joten jäi valjasteluhommatkin tältä päivältä. Parvekkeellakaan ei tänään viihdytty kovinkaan kauaa. Kisujen synttärit tuli muutenkin tänä vuonna ihan ykskaksyllättäen, kun päivät vaan viilettää ohi. Aamulla itseasiassa hetkellisesti "pelästyin", että synttäritkin ehtivät mennä jo. Niinpä ei siis ollut aikaa edes miettiä, että mitä niille keksisin... Joku pitää mua nyt taas kajahtaneena, mutta kyllä mä oikeastaan haluan jotakin erikoisempaa tehdä kissojen kanssa niiden synttäripäivinä, vaikkei ne siitä mitään tajuakaan :P Mutta tuo rusettijuttukin tuli käytettyä viime vuonna, niin en nyt viitsinyt sitten täsmälleen samanlaisia rusetteja laittaa niiden kaulaan... Ja koska muuta ei ollut, niin tänä vuonna ei nyt sitten laitettu mitään.




Parvekeulkoilun lisäksi täällä ollaan siis Nunon kanssa naksuteltu pitkästä aikaa, sekä leikitetty lempparilelulla, joka onkin jo aika kauan lojunut unohtuneena tuolla laatikossa. Iltapalaksi tytöt saavat samanlaiset sörsselikakut kuin Nemo viime syksynä, eli seitiä ja erilaisia hyviä namusia.
Isäntäväki sen sijaan herkutteli mutakakulla ja vaniljajätskillä!

 

Jos nyt omat kissat eivät tänään saaneet lahjoja, niin niitä saivat Salon seudun löytökissat. Kemiössä on Brusabyn ruotsinkielinen maatalousoppilaitos Axxell, ja oppilaitoksen yhteydessä on myös eläintalo, minne toimitetaan Salon ja Kemiönsaaren löytökissat. Me taas saatiin kavereilta joskus joulun aikoihin kissanäyttelyistä ylijääneitä raksunäytepusseja, ja koska mä en hirveästi haluaisi raksuja syöttää meidän kissoille, niin suurin osa näytepusseista jäi käyttämättä. Niitä oli kuitenkin kaksi pahvilaatikollista, joten päätin että ne lahjoitetaan suoraan löytökissoille. Alunperin oli tarkoitus viedä ne jo viimeistään helmikuussa, mutta unohdin ne tyystin pariksi kuukaudeksi, ja tänään sitten vietiin ne Brusabyhyn. Mukaan lähti myös Zooplussalta ostettu makuupussukka, johon meidän kissat on auttamatta ihan liian isoja, ja olivat alusta alkaenkin. Pussukka on lojunut vaan hattuhyllyllä käyttämättömänä. Lisäksi sain tuossa talven aikana virkattua muutamia leluhiiriä, jotka mun oli tarkoitus viedä eläinsuojeluyhdistyksen kirppikselle, kunnes mulla tuli mieleen, että löytöeläintalon kisutkin voisivat kaivata virikkeitä vaikkapa sitten niistä. Karsin myös meidän omista kaupasta ostetuista kissanleluista osan löytökissoille, meillä kun noita riittää muutenkin.

Onneksi löydettiin eläintalo aika helposti siitä oppilaitoksen rakennusten viidakosta, ja pelkästään se eläintalokin tuntui vähän sokkeloiselta :D Mutta löydettiin tosiaan perille, ja tyttö johon aiemmin olin noista jutuista ollut yhteydessä oli paikalla myöskin. Selostin siinä mitä kaikkea sinne roudasin, ja yksi nainen siinä oli tosi otettu, että olin virkannut heille leluja ihan itse :) Saatiin käydä siinä kissahuoneessa katsomassa, ja tällä hetkellä siellä tilanne olikin aika hyvä, sillä kissahuoneessa oli vain kolme kissaa, joista yksi oli jo varattu (esim. talvella nettisivujen mukaan kotia vailla oli 12 kissaa). Kaksi niistä nukkuivat häkeissään ja yksi jalotteli siinä vapaana, ja tämä olikin ihan yltiösosiaalinen kullannuppu, joka olisi vaan halunnut tunkea syliin ja kainaloon, pusutella ja olla silitettävänä. Se kehräsi kovaan ääneen, tassut leipoivat ja se puski niin kovasti. Voi, hän oli niin hurmaava! <3 Tämä oli kuulemma noin vuoden vanha tyttökissa, ja oli talolle tullessaan tiinenä, mutta valitettavasti se meni sitten kesken :( Hirmuisen pienikokoinen tyttö tämä oli. Luulisin että suunnilleen saman kokoinen kuin Nemo tullessaan meille luovutusikäisenä, eli lähestulkoon taskukokoinen ;D (no ei ihan...) Veikkaan kyllä, ettei tuon söpöläisen tarvitse kauaa talolla olla, niin se mutkin hurmasi ihanalla persoonallaan ja suloisella nassullaan! Olisin kovin mielelläni sen ottanut kotiin ;) Hää oli niin tättähäärä, ettei meinattu kuvia saada ollenkaan, mutta pari tuli silti otettua :)



Täytyy sanoa, että kyllä tuli tosi hyvä mieli tuosta käynnistä. On tosi hieno fiilis kun voi tehdä tai lahjoittaa jotakin oikeasti tarpeellista sellaisen asian hyväksi, joka on itselle yksi elämän tärkeimmistä.
Käy katsomassa kotia vailla olevia löytökissoja Axxellin kotisivuilta.

maanantai 23. huhtikuuta 2012

uusi mekko ♥

Viime aikoina on tullut päivityksiä tiuhaan tahtiin, enkä malta nytkään olla tekemättä postausta. Perjantaina ostin äkkiä ne sandaalit (ei kuvissa) ja mekon alta pois, ettei niitä tarttis enää märehtiä. Se mekko, jonka alunperin ajattelin ostavani, olikin ollut ilmeisesti tosi suosittu, ja parin viikon aikana oli myyty melkein kaikki koot loppuun :/ En sitten uskaltanut ottaa niistä jäljellä olevista, vaan päädyin kokonaan toiseen mekkoon. Mielestäni ei ollut huono valinta ollenkaan :) Tosin hieman mielipiteitä muilta piti kysyä sen suhteen, että otanko valko- vai punapilkullisen mekon.

Tämä on siis tilattu Sirens and Starlets -nimisestä kaupasta, ja en oo varmaan Suomestakaan mistään saanut tilaustani näin nopeasti :D Perjantaina siis tilasin, ja tänään tuli postiluukusta.
Mekko on kuvissa aavistuksen ryppyinen, kun en malttanut sitä vielä silittää :) Se on olkaimeton, ja tuo yläosa on tosi joustavaa smokkirypytystä. Olisin näköjään voinut ottaa kokoa pienemmänkin mekon, mutta toi rypytys on niin salliva, että vaikka laihtuisin parikin vaatekokoa, niin voisin vielä käyttää tätä ihan hyvin. Tuolla kaupassa oli monia ihania mekkoja, ja ois tehnyt mieli ostaa joku sellainen vetoketjumekkokin, mutta kun ei siinä nyt ole oikein järkeä...
Kuvissa mulla on alla paksu musta tyllihame, mutta ei se sellaista välttämättä kaipaa, se vaan laskeutuu sitten erilailla. Näytti kyllä hyvältä ilman ylimääräisiä tyllejäkin :) Tämä olikin mun ensimmäinen ja toistaiseksi ainut mekko vaatekaapissani. Tai on siellä mun ylppärimekko, mutta en laske sitä, ja pienikin se taitaa olla.

 Mekko: Sirens and Starlets
Sandaalit: Ellos

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

profane omen @ keikkamesta, salo

No huhhuh, jotten paremmin sanois.
Eilen oltiin tosiaan kattomassa Profane Omenia. Keikkamestassa oli Spinefarm Young Guns -iltamat, missä oli PO:n lisäksi soittamassa Carnalation sekä ruotsalaiset C.B. Murdoc ja Deals Death. Yksi suunnitelma jossain vaiheessa oli mennä paikalle selvin päin, ja kokeilla onnistuuko selvin päin riehaantuminen. Henna kuitenkin onneksi halusi lähteä mun mukaan, joten sain alotteluseuraakin, niin mikäpäs tuossa sitten :) Parempi näin!

Henna tuli meille kuuden jälkeen, juteltiin, juotiin ja tupakoitiin, ja valitin Hennalle mun vaatekriiseistä, ja hän lupas onneksi mm. kaventaa sitä mun punamustaa ihanuushametta :)
Hauskaa oli sinänsä myös se, että Hennan kanssa meillä tavallaan ympyrä sulkeutui, sillä me ollaan aikoinaan vuonna 2007 tavattu Tampereella Hellässä Profane Omenin keikalla, ja Henna tuli ton keikan jälkeen mun ja Hannen hotellihuoneeseen jatkoille :D Ja nyt monta vuotta myöhemmin asutaan molemmat Salossa ja mentiin katsomaan Profane Omenia :)
Tämä oli samalla mun kahdeskymmenes (20.) Profane Omen -keikka. Niistä kahdella tai kolmella oon ollut selvin päin, ja niistä yksi oli akustinen keikka. Lopuilla ollaankin sitten riehuttu täysillä ja hyvin humalassa :P Paljon hyviä hetkiä on kyllä ollut kyseisen bändin kanssa :)


Baariin me lähdettiin joskus yhdentoista maissa, ja siinä vaiheessa illan toinen bändi oli soittamassa. Narikassa moikkasin pikaisesti siitä ohi menneitä Samulia ja Anttia, plus Julesin bongasin baaritiskin vierestä katsomasta bändiä ja kävin sitä siinä halaamassa. Kunnolla kuultiin tuon jälkeen soittanut Deals Death, ja se kyllä kuulosti oikeasti aika hyvältä. Sellaiselta, että jos mun ei olis tarvinnut säästellä kaikkea energiaani Profane Omeniin, niin olisin varmaan mennyt riehumaan.
Omenat on vissiin Salossa aika toivottu bändi, koska mun vieressä tuntui olevan suht monta pitkätukkaa moshailemassa. Taakseni en kattonut, mutta Henna sanoi, että verrattaen aika paljon väkeä oli siinä katsomassa :) Mahti juttu. Ite riehuin lavan reunasta kiinni pitäen koko keikan melko täysillä, välillä pysähdyin ottamaan muutaman kuvan, mutta ei niistä mitään hirveän hyviä tullut kun ei ollut aikaa säätää ja tähtäillä :D Yhden videonkin otin, mutta pojat soitti aika kovaa, ja mä tietysti olin taas aika kaiuttimen vieressä, niin äänenlaatu siinä on aika perseestä.
Keikka oli taas niin mahtava ettei mitään järkeä, mulla oli superhyvä fiilis ja moshasin iteltäni taas pään lähes irti, ja keikan jälkeen se aika irtonaiselta tuntuikin :P Lopuksi Jules antoi muutamalle eturiviläiselle settilistan.









Acedia live @ Keikkamesta, Salo



Keikan jälkeen tuli vielä istuskeltua ja juteltua lähes pilkkuun asti, Villenkin sieltä bongasin ja kävin halailemassa. Mulla ei ollut yhtään nälkä, mutta kävin kotimatkalla grilliltä ottamassa makkarat mausteilla. En jaksanut yöllä siitä paljonkaan syödä, mutta tänään oon ilonen että otin ne evääksi :D
Kaikinpuolin oli ihan mahtava ilta, ja Hennan kanssa oli ihan tositosikivaa :) Toivottavasti pian uusiksi :)

perjantai 20. huhtikuuta 2012

ensimmäiset amigurumit!

Vilautan tässä pikaisesti juttuja, mitä oon viime aikoina töissä tehnyt. Ei oo ollut oikeen innostusta askarrella, kun rajallisista matskuista on ollut jotenkin niin vaikea keksiä tekemistä. No pääsiäistä ennen muovailin askartelumassasta sellaisia roikkumaan (esim pajunoksista) laitettavia pikkuisia koristemunia, ja niitä maalailtiin ja koristeltiin yhdessä Lauran kanssa. Mutta sen jälkeen oon vaan virkannut. Niitä kännykkäpussukoita, sitten kyllästyin niihin ja tein pinon pannunalusia/pannulappuja, ja ne odottavat nyt vaan prässäystä, niin saavat mennä myyntiin.
Pannulaputkin alkoi tylsistyttämään, joten päätin vihdoinkin alottaa sen, minkä vuoksi viime syksynä ostin kaikki virkkausvälineetkin. Eli amigurumit. Tulostelin kotona muutamia amigurumi-kaavoja, ja vaikka pelkäsin etten osaa virkata niitä ollenkaan, niin ainakin tähän mennessä on ollut tosi helppoa :) Ja osaksi sen takia tää viikko menikin niin älyttömän nopeasti, kun töissä on nyt mielekästä tekemistä, eikä kelloa ehdi seuraamaan juuri ollenkaan. Yhtäkkiä onkin aika lähteä kotiin enkä malttais lopettaa virkkaamista. Nuo amigurumit menevät sitten myyntiin Ekotorille, mutta sitten kun mun on aika lähteä tuolta taidepajalta, niin jatkan varmaan näiden tekemistä kotona, ja myyn sitten varmaan jossain.

Tällä viikolla on valmistunut neljä amigurumia, vieressä näkyy neljä virkattua kukkasta sekä pannulappupino.

Kuppikakku valmistui tänään. Kaava täältä.

Fisun kaava täällä. Pyrstö jäi kuvassa vähän ryttyyn...

Ensimmäinen amigurumi, aloitin turvallisesti hiirulaisesta ;) Kaava täältä.

Tämä meduusa on toistaiseksi oma suosikkini :) Kaavan saapi täältä.

torstai 19. huhtikuuta 2012

nopeasti hurahtanut viikko

Löysin viime viikolla kissoille uudet ruokakupit Lemmikille.comista. Jo jonkin aikaa mä oon halunnut kisuille uusia ruokakuppeja nykyisten lisäksi, mut en halunnut ostaa samanlaisia teräskippoja, vaan halusin jotkut uudenväriset, tai jotkut missä on joku juju. Tuolta sitten löytyi mustat teräskipot, ja nehän on vallan tyylikkäät :) Joku uusi ruokailualusta niille pitäisi vielä ostaa, oon jo tarpeeksi kauan tapellut nykyisen alustan kanssa, kun se on niin hemmetin vaikea puhdistaa. Ostin tuolta samalla myös sellaisia koiran sisäsiistiksi opettamiseen tarkoitettuja lattiasuojia, jotka tulee tarpeeseen jos ja kun Nikkiä joutuu kuskailla jonnekin muualle kuin eläinlääkäriin virtsanäytteitä varten x) Ja oikeastaan samasta syystä ostin lemmikin puhdistuspyyhkeitä, sellaisia kosteita, kuin meikinpuhdistusliinat. Niillä saa helposti pyyhkäistyä vaikka villahousut tai ulkona likastuneet tassut tms, mutta eritoten ne Nikkin villahousut matkustuksen jälkeen :P

Kuismasta bongasin eilen pari erilaista peltistä kissanruokaboksia, ja jossain vaiheessa on pakko käydä ostamassa sekä raksuille uusi boksi, että herkuille, koska noi herkut on tällä hetkellä hujan hajan tuolla kaapissa, eikä oo kauheen kivan näköistä. Se on hyvä syy tuhlata ei-niin-edullisiin peltipurkkeihin :))) Palkkapäivään on vielä kaksi viikkoa aikaa, ja oon jo melkein tuhlannut koko palkan pelkällä ajatuksen voimalla.

kipot
vihko
























Samalla reissulla käytiin Suomalaisessa kirjakaupassa ostamassa mulle tarvikkeita pääsykokeita varten. Peitevärejä ja lehtiö lähinnä, mutta just ennen kassalle menoa bongasin yhden vihkon, ja muistin että sinne tarvittiin myös muistiinpanovälineet, ja mulla ei ole sellaista kompaktin kokoista vihkoa. Otin mukaan kun eurolla lähti :D Mahtaa siellä pääsykokeissa teinit ihmetellä kun tällasella vanhuksella on MLP-vihko :P Sellaista glitterillä kuorrutettua pörrökynää ei kyllä löydy... harmi ;)

Nunon mielestä mun ostokset sopi pediksi
Kun ostettiin tuo tulostin, niin Maken sanat olivat: "Ton tulostimen päälle kissat ei sitte saa mennä. Varsinkaan Nemo." No ei Nemo tommosia kuuntele...



Tänään kävin postista hakemassa sen Remingtonin sauvakihartimen. Tein sillä samantien pikaset testikiharat ilman minkäänlaisia tukkamömmöjä. Jälki olis varmaan ollut vähän parempaa jos olisin paneutunut asiaan enemmän ja hiukset olis olleet vastapestyt, mutta oon kyllä innoissani, että nyt isot kiharat syntyy noin helposti :) Suoristusrautakiharoiden kanssa en osaa leikkiä (mystisesti välillä onnistuvat, ja välillä eivät millään), ja nuo patukatkin on inhottavia jos ei vaikka ole aikaa antaa niiden olla päässä. Lisäksi ainakaan noilla patukoilla, mitä mulla on, ei saa isoja kiharoita, vaan semmosen säkkärän, mikä mulla oli Halloween-bileissäkin. Oon koittanut kiertää niiden ympärille isompia hiusosioita, mutta sitten ne ei kiharru kunnolla. Nytkään en jaksanut panostaa sen vertaa, että olisin tehnyt selkeitä osioita, vaan ovat nyt vähän miten sattuu :D

Lähes meikitön työnassu ja kiehkurat
Ensi viikon alussa tehdään pieni visiitti Kemiön löytöeläintaloon. Viedään sinne jonkin verran kissan kuivamuonaa, sekä mun virkkaamia leluhiiriä, ja pari lelua joilla meidän kissat ei leiki. Toivottavasti löytökissat saavat niistä vähän virikkeitä :) Tääkin piti tehdä jo joskus tammi-helmikuussa, mutta unohdin sen tyystin. Sitten päätin, että tällä viikolla ne viedään, mutta Make on ollu kipeänä eikä muutenkaan olla saatu mitään aikaseksi. Mutta heti ens viikolla, maanantaina viedään.

Ja miten tää viikonloppu tulee näin nopeesti? Siis lauantaina pitäis mennä kattomaan Profane Omenia, mitä ihmettä? Ja 1,5 viikon päästä on vappu. What? Pitääkö sillonkin tehä jotain?

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

armadillo lizards

Nyt on pakko oikeen blogata tästä! Kaverini oli Facebookissa linkittänyt kuvan eräästä etelä-afrikkalaisesta liskosta, ja nyt mä olen totaalisen rakastunut <3

Kyseessä on armadillo lizard, ja googlettaminen osoitti, että samaan sukuun kuuluu monia vastaavan ulkomuodon omaavia liskoja, myös esim. giant girdled lizard eli sungazer, mutta tämä viimeksi mainittu on niistä isoin. Liskot asustavat Etelä-Afrikassa kuivilla ja kivisillä alueilla, ja paistattelevat auringossa, ja siitä nimitys sungazer. Armadillot ovat melko epätyypillisiä liskoja, sillä ne mm. synnyttävät elävän poikasen, eivät siis muni kuten matelijat yleensä, ja lisäksi se saattaa hoivata/syöttää pienokaistaan. Armadillo-lisko pistää pelästyessään hännän suuhunsa, ja käpertyy "palloksi" suojatakseen itseään.
Liskokanta luonnollisessa elinympäristössään Afikassa on hupenemassa, ja eläin onkin siellä luokiteltu uhanalaiseksi. Liskoja pyydystetään lemmikkikauppaa varten, ja ainakin Amerikassa armadillot tuntuvat olevan melko yleisiä lemmikkiliskoja. Lemmikkieläinkauppojen lisäksi jenkeistä löytyy myös kasvattajia.

Armadillo lizard:

(kuva)
(kuva)
(kuva)







Giant girdled lizard:

(kuva)
(kuva)
(kuva)



Joillain saattaa tulla tuosta käpertymisestä mieleen myyttinen Ouroboros-lisko, joka puree omaa häntäänsä. Symboli edustaa syklisyyttä ja ikuisuutta, elämää, kuolemaa ja uudelleensyntymistä. Se on ollut tärkeä symboli niin mytologiassa kuin uskonnossakin, ja myös alkemistit ovat käyttäneet sitä paljon. Armadillo-liskot ovat hyvinkin mahdollisesti voineet olla symbolin alkulähde.
Lisää Ouroboroksesta esim. Wikipediassa.



Siis nämähän ovat kuin pikkuisia lohikäärmeitä :))))) [insert tuhat sydäntä] Jos vaan noiden populaatio siellä Afrikassa olisi paremmalla tolalla, ja näitä myytäisi Suomessa, niin aivan ehdottomasti pari tällaista tulisi meille hyvään kotiin :) Voih, mä niin haluaisin! Ja vähänkö söpöjä nuo noilla videoilla! Oh! Itseasiassa tätä vekkulia ennen vain madat (ja ehkä viljakäärmeet) ovat olleet matelijoista sellaisia, joita voisin itselleni hommata. En oo itseasiassa livenä matelijoihin tutustunut koskaan, joten tuon sanon ihan puhtaasti kavereiden postaamien kuvien perusteella :)

Hullaantuiko mun lisäksi joku muukin? :)