keskiviikko 2. tammikuuta 2013

uusivuosi + amorphis @ keikkamesta, salo

Tämän vuoden ensimmäinen jonninjoutava postaus :D Woo-hoo!
Vuosi alkoi muutamasta edellisestä poiketen krapulalla, joka tosin mulla ei kestänyt kauaa, mutta Make nukkui koko päivän, niin eipä ollut itelläkään sitten fiilistä tehdä mitään. Lähinnä löhösin ja katselin telkkaria.

Mutta uudenvuodenaattoon siis. Meillä on ollut jo alkusyksystä asti tiedossa, että Amorphis soittaa aattona tuossa naapuribaarissa, joten suunnitelmat lyötiin lukkoon jo silloin - eihän moista tapahtumaa voi Amorphis-fani missata. Henna ilmoitti myös aika pian tulevansa myös, ja se sai vielä kaverinsa Tommin Helsingistä mukaan :) Anyan piti miehensä kanssa tulla myös, mutta joutuivat perumaan viime hetkillä. Samoin Hanne ja Ville perui tulonsa just kun olin tehnyt hirveät määrät sapuskaa tänne. Onneksi kuitenkin tupa täyttyi lopulta muista kavereista, vaikka niitä nakkeja ei lopulta tullutkaan syötyä :P Mutta kaikki muut taisi onneksi mennä.

Henna ja pojat x)

Nää tällaiset suuret ryyppäjäis- ja bailujuhlat, kuten uusivuosi, vappu ja juhannus on aina ihan yhtä perseestä koittaa järjestää yhtään mitään. Kukaan ei koskaan tiedä mihin on menossa ja mitä tekemässä, ja sitten suunnitelmista ilmoitetaan pahimmillaan saman päivän aikana, parin tunnin varoitusajalla. Itse jos jotain järkkään, niin haluan ostaa/tehdä jotakin tarjottavaa myös, joten siksi myöhäiset ilmoittautumiset vituttaa. No, itse oon muutenkin niin suunnitelmallinen, ja mitä aiemmin kaikki on selvää, sen parempi :P Mutta tuo jahkailu on ollut yksi syy, miksi ollaan useampi vuodenvaihdekin vietetty kahdestaan kotona ilman sen kummempia juomisia. Sekin on ollut kyllä ihan mukava tapa viettää vuodenvaihdetta, eipä ainakaan vuosi ala tuolla krapulalla :P

Mutta tämä tänkertainen hairahdus oli kyllä oikein viihdyttävä, oli kiva viettää iltaa monen kaverin kanssa, ja vieläpä niin, että lähdettiin Maken kanssa yhdessä baariin, ja tultiin yhdessä kotiin. Sitä tapahtuu tosi harvoin, kun yleensä me käydään erikseen baarissa, kun intressit on noiden bändien suhteen vähän erilaiset. Probleema tuollaisessa keikkapainotteisessa vuodenvaihteessa oli se, että kovin montaa ilotulitusta en kyllä nähnyt koko iltana, eikä tuntunut yhtään uudeltavuodelta, vaan ihan normi-illalta.

Keikka oli mun kuudestoista Amorphis-keikka, ja aika paljon taisi biisejä tulla siltä uusimmalta The Beginning of Times -levyltä, koska monikaan biiseistä ei sytyttänyt. Mun on myönnettävä, että oon kuunnellut sitä levyä tosi vähän, enkä oo saanut oikeen otetta siitä. Mun suosikkibiisiä Alonea ei tullut ollenkaan, ja oli kyllä iso pettymys, että se on otettu setistä pois :(
Silver Briden kuuntelin pitäen Hanne A:n kädestä kiinni, loppupuolella tuli perinteisesti House of Sleep, mutta vanhoista biiseistä ei nyt muistu mieleen kuin Black Winter Day o.O Ja mahtoiko Into Hiding tulla myös... Ilmeisesti ne ovat soittaneet keikoilla myös yhden uuden biisin, mutta me taidettiin just sen aikana käydä tupakalla :D Hyvä me.





Keikan jälkeen vietettiin loppuilta karaokepuolella, ja olin koko illan ootellut että yksi Heini käy vetäisemässä Black Winter Dayn, ja sitten se kävi! ♥ Mahtoi olla hauska vetää, kun Amorphis-tyypit oli siellä kuuntelemassa ;) Tosiaan viihtyivät siellä baarin puolella melkoisen tovin (ainoastaan Joutsenta en siellä nähnyt), mutta muhun iski ujous, enkä uskaltanut käydä ketään pyytämässä esim. kuvaan x)

Kaikenkaikkiaan siis onnistunut ilta lähimpien kavereiden kanssa, joten mikäs siinä ollessa :)


Mun muru ♥

Puolet kavereista, Make ja Henna mukaanlukien meinaavat nyt vuodenvaihteessa lopettaa röökinpolton, joten en tiiä, kai munkin sitten täytyisi :P Kotona se ei ole ongelma eikä mikään, mutta poltan aina kun lähen kotoa jonnekin. Toisaalta se on osittain myös sosiaalinen tapa, että jos seurueesta kukaan muu ei polta, niin ei munkaan välttämättä tarvii. Katotaan nyt.

Mulla on vielä tämä viikko joululomaa, mutta kamala kun se onkin mennyt nopeasti... Yksi viikko lisää ei ois pahitteeksi.
Alennusmyyntejä en ees meinaa mennä katsomaan. En tarvii mitään, ja jos meen kiertelemään, niin kuitenkin tulee ostettua jotain turhaketta. Ainoastaan muutaman kirjan tilasin vielä Adlibriksestä ja pari Huuto.netistä, mutta yritän ihan tosissani tämän alkuvuoden nyt pyhittää Klarnan tilivelan poismaksulle, ja kun se on maksettu, niin säästää ennen kuin ostan mitään, eli pyrin välttämään tota tilivaihtoehtoa.
Ja nyt alkaa taas karppauksen tiukentaminen, mässäilyn lopettaminen, ruokapäiväkirjan pitäminen, eli kokonaisvaltainen ryhdistäytyminen.

8 kommenttia:

  1. Kuudestoista Amorphis-keikka?! Huhhuh. Edelleenki niin epäreilua, että siellä päin Suomea pääsee niin helpolla hyvien bändien keikoille. Hyvä jos itte päässy kerran vuodessa jollekin isommalle festarille + parille pienemmälle keikalle. Amorphis tosin on sellanen jonka oon itekki jo peräti kaks kertaa nähny livenä, huikeeta..

    Koitahan toki sinäki päästä eroon siitä tupakanpoltosta :P Jos et kotona edes polta nii ei kai se nyt niiin pakottava tarve oo muuallakaan polttaa? :D Sosiaalisesta paineesta viis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toki suurin osa noistakin nähdyistä keikoista on ollu jotain festarivetoja, kun yhdessä vaiheessa Amot oli joka Suomen festarilla esiintymässä :D Yksi nähdyistä keikoista oli salanimellä Amorjens vedetty keikka Lohjalla, intiimi baarikeikka, ja paras näistä mun Amo-keikoista :)

      Joo, sitä on kehittänyt itelleen kummallisen tavan sytyttää rööki kun pääsee ovesta ulos, oli kyseessä sitten kauppareissu tai hallille/salille käveleminen :D En sinänsä koe mitään tarvetta lopettaa, mutta varmasti olis Makellekin helpompaa jos mä en vieressä tupruttelisi esim. autossa.

      Poista
  2. Voi luoja, mä olen nyt ollut tämän päivän laastari käsivarressa, hereillä siis reilu 4h, ja olen ihan valmis vetämään itseni jojoon. Tupakkaa mulle heti nyt, ne huutelee tuolta kaapin päältä kutsuvasti. Saa nähdä kuinka tämä munkin lopetus onnistuu. ;P Pitäisi varmaan olla Mokoman keikkaan asti juomatta, kun kännissä varsinkin tulee tupakkaa vedettyä kaksin käsin. :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä kans mietin, että tipaton tammikuu, mut on ne ysäribileet... Pidetään poikkeus sillon? :D Mutta muuten vois hetken keskittyä johonkin muuhun ku bilettämiseen ja juomiseen, sitä on tullut tässä loppuvuodesta harrastettua ihan tarpeeksi :P

      Poista
  3. Tupakoinnin lopettamista voi helpottaa joku rahallista panostusta vaativa haave. Joka kerta ku jätät röökin polttamatta (ja pidemmällä tähtäimellä siis askin ostamatta) niin säästät rahaa ja oot lähempänä kivaa reissua tai muuta sellaista (: Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun se meniskin mulla noin, että malttaisin laittaa sen rahan sitten syrjään odottelemaan :D Jos ei raha mee röökiin, niin kyllä se menee sitten johonkin muuhun. Muuten oisin jo rikas ja osaisin säästää :D

      Poista
  4. Teillä on ollut hurrjan mukavan kuuloinen ilta! Me piipahdettiin nopeasti yksissä tupareissa ja tultiin kotiin, ammuttiin muutamat raketit ja peiteltiin tyttö ja panikoiva koira petiin. Ja mentiin kohta itse perässä! Nukkumassa oltiin siis koko porukka ennen puoltayötä. :D

    Tsemppailen tupakanpoltonlopetukseen!

    Mitäs meinaat jos järkättäis vaikka jotkut illanistujaiset tyyliin lautapelit ja viini, vaikka tässä jo piankin? Haluaisin nähdä, kun viimeiset suunnitelmat on meiltä menneet ihan pyllylleen. Lumikki-Hennaa olis myös kiva nähdä. Ja käydä sun riimupussilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähdään vaan :) Ja semmonen ilta, että saa olla pieruverkkareissa, eikä tartte laittautua :D Ilmottele vaan kun sopii!

      Poista