lauantai 9. maaliskuuta 2013

esyilyä ja lisää kevätfiilistelyjä

Viime lauantaina 2.3. vietettiin Löytöeläinpäivää, ja sen kunniaksi Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY aloitti nettikaupassaan alen, joka kestää aina tuonne 24.4., Koirapäivään asti. Mun on pitänyt jo paljon aiemmin ostaa juurikin noita tuotteita mitä SEY Shopissa tällä hetkellä on myynnissä, mutta oon aina joko unohtanut, tai sitten sen hetkinen budjetti ei oo sallinut. Alehinnoin ostin sieltä tällä kertaa kangaskassin ja naisten valkoisen t-paidan. Kangaskassi on tosi helppo ja edullinen ostos jos haluaa jotakin järjestöä tai kampanjaa tukea, mulla kangaskassien osto on jo melkein tapa. Vielä kun muistaisi ottaa ne esim. kauppareissuille mukaan... :D




ESY-jutuista puheenollen, olin tänään kirjastolla kuuntelemassa Salon seudun esyn järjestämää luentoa kissojen ja koirien raakaruokinnasta. Uuttakin asiaa tuli jonkin verran, mutta aika suuri osa oli mulle ennestään tuttua. Hieman harmitti, että luento oli niin keskittynyt koirien barffaukseen, ja kissan raakaruokintaa sivuttiin vain ohimennen. Kissa ja koira kun nyt kuitenkin ovat eri eläimiä, eikä ihan kaikkea pysty soveltaa puolin ja toisin. Mutta sai se mut uudestaan innostumaan kissojen barffauksesta, sillä pitkän aikaa tässä on ollut sellainen suvantovaihe, kun ei olla ostettu kissoille lihaa ollenkaan. Nyt kävinkin sitten luennon jälkeen kaupasta hakemassa kissoille possun sydäntä ja broilerin siipiä :D Ja vähän pakasteseitä ja katkarapuja... Meillä Nuno jaksaa monipuolisimmin syödä raakaa lihaa, se oli esim. näistä ensimmäinen, joka edes yritti syödä broilerin kivipiiraa, kun sitä ekoja kertoja tarjosin. Meillä tosin ei siis syödä pelkästään raakaruokaa, vaan raksuja, lihaa ja teollista märkäruokaa ihan sekaisin.

Tuossa ensi kuussa olisi SSEY:n järjestämä retki pariin paikalliseen löytöeläintaloon :) Vaikka ollaankin jo Maken kanssa käyty Brusabyssä, niin ilmoittauduin innoissani retkelle mukaan. Vielä kun Somerolla pääsisi joskus käymään. Muutamaan otteeseen siellä on ollut avoimia ovia, mutta ne on tietysti sattunut jollekin jäätävälle krapulapäivälle... -.- Ja aamupäivälle vielä kaikenlisäksi.
Harmi ettei aika ja energia oikein riitä eri tapahtumien järjestelyyn ja niihin osallistumiseen ainakaan järjestäjän puolesta. No, ehkä sekin vielä joskus tapahtuu.

Ja sitten pakolliset kukkapäivitykset...
Tällä viikolla huomasin kukkikselle tulleen lisää pinkkiä flamingokukkaa, joten päätin luopua vanhasta ja hyvinhyvin kärsineestä ruukkuflammarista vihdoin ja viimein, ja korvata sen uudella, isommalla ja pinkeellä :D Toivottavasti osasin nyt laittaa sen tarpeeksi kissoja houkuttelemattomaan paikkaan, jotta se säilyis vähän kauemmin hyvänä.



Lisäksi tänään kauppareissun yhteydessä en voinut enää hillitä itseäni, vaan ostin itselleni narsissin, helmililjan ja krookuksen. Kaksi viimeistä meni parvekkeelle päivien ajaksi (öisin on vielä niin kylmä, että nostan illalla sisälle), mutta narsissin pistin pääsiäisruohoistutukseen. Tiedän olevani hurjasti liian aikaisessa, mutta en jaksanut enää oottaa :D



Make oli mun luennolla ollessani porannut parvekkeelle muutaman reiän, jotta mun härpäkkeitä saa sinne roikkumaan. Nyt sain sinne myös tuon Indiskasta ostetun naulakon, ja siihen muutaman viltin. Kissatkin ottavat taas kaiken irti siitä, että pääsevät paistattelemaan tuonne partsille aurinkoon. Huomasi, että Nuno-laiheliinille parvekkeella on vielä liian kylmä, mutta Nikki nautiskeli kaikkien edestä.


Nikki tuimana

Nikki paistattelee


Perjantaina menin suoraan töistä naistenpäivän kunniaksi Hennalle, kävin vaan hakemassa meille pizzat matkaan, ja Make oli ostanut meille vielä juustonaksuja ja Geishoja (taisin unohtaa Makelle mainita mun sipsilakosta...). Ja Henna oli leiponut keksejä :D Eli siis aivan jäätävää mässäilyä koko perjantai-ilta. Vein tietysti Hennalle myös naistenpäiväkimpun, josta tein tarkoituksella oikeen överivärisen :D



Sitten muita juttuja...
Tuossa taannoin löysin myös Ekocenteristä mua kutsuvan palapelitaulun. En normaalisti oikein tykkää palapelitauluista, ne on jotenkin... no, mauttomia. Mutta tämä pisti heti silmään siellä valtavassa hallissa, positiivisella tavalla. Musta kissa, riimuja, tarot-kortteja, kristalli, pentagrammeja, astrologiaa, värejä... me like! Se on jollain tapaa aika sekava (ja mauton), mutta kuitenkin kiehtova. Ja lisäksi siinä oli perusvärien lisäksi kimaltavaa hopeaa maalia, mikä sekin oli aika kiva lisä. Meillä ei ollut tälle mitään valmista paikkaa, joten sille pitäisi joku keksiä.



Samalla reissulla löysin pari kansiollista informatiivisia kukkakortteja peräisin 80-luvun lopulta, mikä oli 4€:n yhteishinnallaan melkoinen löytö näin alan opiskelijalle. Ei nyt sokeasti pidä mennä niihin luottamaan, mutta kuitenkin. Lisäksi löysin satukirjan, joka sisältää mm. aika monta satua Tuhannen ja yhden yön tarinoista.






Muita kuulumisia... ei niitä kai pahemmin ole. Tai no joo, Make sai työpaikallaan lisätunteja, joten ennen kun se on tehnyt vajaita päiviä tuolla tuntipalkalla, niin nyt se saa tehdä ihan täysiä 8-tuntisia päiviä :) Tietää lisää rahaa!

Laihdutusprojektistani sen verran, että mielestäni oon syömisteni puolesta aika umpikujassa, ja ilmoittauduin seuraavaan Superdieetti-valmennukseen. Meinaa kurinalaista ruokavaliota ja liikkumista, mutta se on ehkä juuri se mitä tähän kohtaan kaipaan. Motivaatio on kova, mutta kaipaisin lisää kannustusta ja tarkan ruokavalion. Onneksi se kuitenkin alkaa vasta pääsiäisen jälkeen, niin saan vetää vielä viimeiset suklaamunat ja perskännit :D Oon nyt jotenkin niin paljon enemmän innoissani pääsiäisestä ja kevään tulemisesta kuin aiempina vuosina, että nyt oon päättänyt että suklaamunia saa tänä pääsiäisenä syödä.
Mulla päivät on työssäoppimisentäyteisiä, ja tällä viikolla onkin töiden jälkeen väsyttänyt enemmän kuin aikoihin. Oon mennyt aikaisin nukkumaan, mutta unta olisi helposti riittänyt vaikka kellon ympäri ja ylikin. Ja ainoa päivä, jolloin jaksoin aamulenkille, oli maanantai, kun satuin muutenkin nukkumaan jotenkin katkonaisesti, ja oli helppo nousta ylös. Silloin oli aamusta pirun kylmä (vai mitä sanotte tuosta kuvasta :D), mutta olin ihan sairaan tyytyväinen, että tein heti aamusta sen 4km lenkin. Täytyy kokeilla tuota aamulenkkeilyä uudelleen ensi viikolla, jos vaikka töissä ei olisi ihan näin hulinaa kuin tässä loppuviikosta. Nyt on loppuviikosta ollut kyllä taas sellainen liukastelukeli, että en ois millän pystynyt kunnolla lenkkeillä noilla mun kesälenkkareillani. Onhan se varovainen köpöttelykin parempi kuin ei mitään, mutta mulla meni viimeksi jo niin hermo, että en ihan heti oo lähössä toistamiseen :P



Moni jo Facebookissa kauhisteli, että miksei mulla ole pipoa päässä. Mä en muutenkaan tykkää lenkkeillä pipo päässä, varsinkaan sellaisia hikilenkkejä, koska pipo hiostaa ihan kamalasti. Nyt olis kyllä tarvinnut pipoa, kun oli niin jäätävän kylmä, mutta koska meillä ei oo missään ulkolämpömittaria, enkä avannut konetta ennen kuin lähdin aamulla ulos, niin eipä tullut katottua onko ulkona kylmä :P Ei siis ollut hajuakaan että siellä oli yli 20 astetta pakkasta, ja pipo jäi kotiin kuten tavallista. Ulkona en viittinyt vaan enää kääntyä takasin. Tarpeeksi reippaasti kun menin, niin veri alkoi kiertää korvissakin, eikä enää tuntunut kylmältä vaikka naamakarvat olikin huurussa :D Ja silmälasit...

Viikonloppu menee kaikenkaikkiaan vaihteeksi rauhallisissa merkeissä, huomenna täytyy vaan pestä ikkunat, ja koittaa käydä kävelyllä. Tää päivä on mennyt kyllä niin älyttömän nopeasti, kun se luentokin kesti neljä tuntia. Tuntuu ettei mitään oo saanut aikaiseksi, ja kohta alkaa jo uusi työviikko o.O Äh!

4 kommenttia:

  1. Voi apua nuo kulmakarvat : DD

    Osaisitko suositella anti-viherpeukalolle sopivia nättejä huonekasveja? Oon yrittänyt toki googlata asiaa, mutta tuntuvat tarjoavan aina pelkkiä vahalehtisiä.. Oon siis aika huoleton kastelija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkottaako "huoleton" tässä sitä, että kastelet harvoin? :D Sellaseen syndroomaan parhaita on just noi vahalehtiset, palmuvehka ja rahapuu on aika idioottivarmoja niille jotka eivät joka viikko muista kastella, anopinkieli viihtyy vähässäkin valossa eikä sitäkään tarvii kastella nimeksikään. Ruokotraakkipuut, nuo "onnenbambut" on mun mielestäni tosi kauniita ihan maljakossakin (mut voi istuttaa myös multaan), ja ne on kyllä kestäviä. Ja traakkipuut yleensäkin.
      Rönsyliljan pitäis kanssa olla sellainen, joka ei niin tykkää kyttyrää jos sen olemassaolon vähäksi aikaa unohtaa. Mulla on nyt vasta elämäni eka rönsylilja kotona, niin en osaa sen enempää sanoa :) Jos mielii sellaista köynnösmäistä, niin kultaköynnös on mun mielestä tosi kaunis, kasvaa ihan älyttömän nopeasti, eikä oo kovin vaativa.
      Niin ja sitten noi erilaiset maijat on kovasti mun mieleen, kun niissä on vähän muutakin väriä kuin vihreää :)

      Harva viherkasvi tykkää ihan suorasta auringonpaahteesta, niin ei näin keväällä varmastikaan kannata laittaa minnekään eteläikkunalle :)
      Toivottavasti oli edes vähän apua, mä en ole vielä hirveästi opetellut näitä huonekasveja :D

      Mulla on tällä hetkellä kotona huonekuusi, reunustraakkipuu, "onnenbambu", pari maijaa, palmuvehka, laikkuvehka, joulukaktus, rönsylilja, rahapuu, aaloe, saintpaulioita, flamingokukka, ja sitten satunnaisesti ostelen jotain hetken kukkivia huonekasveja tyyliin tulilatva. Kaikkia näitä mä kastelen silloin kun muistan, eli en mäkään mitenkään säännöllisesti näitä kastele. Toistaiseksi kaikki ihan ookoo :D

      Poista
    2. Joo tarkoittaa.. :D Ja välillä olen kotoa poissa useita päiviä, jolloin kukat ovat oman onnensa nojassa.

      Kiitos vastauksesta, täytyy tutkia asiaa. Tuo flamingokukka on tosi kaunis, Lohjalla bongailin prismasta myös noita pinkkejä, mutta en jaksanut lähteä Helsinkiin kiikuttamaan. Kultaköynnöstä täytyy käydä ostamassa, mulla on tällähetkellä kotona vain erittäin sitkeä palmuvehka!

      Poista
    3. Tosi monet kasvit on sellaisia, jotka saa välillä kuivahtaa, ja sitten kastellaan kunnolla, eli yleensä kastelu kerran viikossa (rahapuuta ei tarvii niin usein kastella, eikä sitä palmuvehkaakaan välttämättä). Jos tykkäät flammarista, niin osta ja kokeile :) Mun aikaisempi pääsi kuivahtamaan vähän liikaa sen lisäksi että kissat söi sitä ja kävelivät sen yli, joten siksi meni kukka vaihtoon. Ite koitan pitää sunnuntaisin kukkienhuoltopäivän :)

      Poista