tiistai 30. huhtikuuta 2013

enää kaksi viikkoa jäljellä?

Laihduttaessa oman kropan tarkkailu ja kehityksen huomaaminen on kyllä jännää. Monesti mietin myös, että kuinka suuri osa siitä on harhaluuloa. Jotkut laihduttajat eivät esim. mittaile tai punnitse itseään ollenkaan, sanovat että "kyllä sen peilistä sitten näkee". Itse lihoin aikanaan niin nopeasti, että luulen ettei mun pää sisäistänyt sitä kuinka iso lopulta olinkaan. Sen huomasi jossain vaiheessa siitäkin, että kaupassa raahasin liian pieniä vaatteita sovituskoppiin, sillä mielestäni peilikuvani ei näyttänyt niin isolta mitä oikeasti olin.

Ja yhtälailla nyt laihduttaessa olen tullut peilikuvalleni sokeaksi. Yhtenä päivänä mielestäni peilikuvani näytti hoikistuneen paljonkin, joten kaivoin mittanauhan esiin. Mittasin itseni siis Superdieetin aloituspäivänä, ja ajattelin mitata itseni seuraavaksi vasta kun SD päättyy. Niin no, mittasin itseni siis siinä toivossa että senttejä olisi lähtenyt valtavasti, mutta ei niitä ollut lähtenyt yhtään. Mistään. Ei kai ihminen voi kuitenkaan hoikistua ilman, että senttejäkin lähtee? Itse en siis uskaltaisi luottaa peilikuvaani pätkääkään.

Burritoja ja fajitaksia


Positiivista kuitenkin, olen huomannut, että kun seistessä katson alaspäin, en ensimmäisenä nääkään vatsaani, vaan tissit :D Johtuuko se sitten jostain turvotuksen häipymisestä, ryhdin parantumisesta vai mistä lie, jos ei kuitenkaan senttejä ole hävinnyt mihinkään. Huomasin myös vaikkapa Balancessa ja Pumpissa pystyväni tekemään sellaisia liikkeitä, mitkä ei vielä alkuvuodesta onnistuneet. Pumpissakin lisäsin painoja, vaikka herratieskoska oon käynyt siellä viimeksi, mutta lihaksetkaan ei olleet pahemmin jumissa. Spinningissä tosin jouduin polkemaan peilin viereen, ja sieltä takaisin katsoikin hirveä valas ja läskimaha. Toisaalta se masensi, mutta toisaalta se sai lisäämään fillariin vastuksia.

Joku varmaan vielä muistaa, kun viime keväänä kirosin sitä, että senttejä lähtee, mutta kiloja ei lähellekään samaan tahtiin. Nyt kiroan sitä kun kiloja lähtee, mutta ympärysmitoissa se ei näy ollenkaan. Kaikkein inhottavinta on, että väkisinkin tulee vertailtua omia tuloksiaan muiden tuloksiin, ja useilla SD:läisellä on lähtenyt vyötäröltäkin jo yli 10cm näiden kolmen vaivaisen viikon aikana. Pitäisi vaan nyt olla tyytyväinen tähän omaan painonlaskuun, kun sitähän mä olen tässä odottanut. 

Hedelmäsalaattia, jossa banaania, ananasta ja persikkaa


Superdieettiin kuuluu myös yksi tankkauspäivä, ja saatiin siihen myös ohjeet, miten se tulisi toteuttaa terveellisesti. Aluksi meinasinkin mennä ihan ohjeiden mukaan, mutta tilaisuus teki kuitenkin varkaan, ja tuli ostettua sipsiä ja tehtyä pellillinen mokkapaloja. Lisäksi sain tankkaustarvikkeeni vasta perjantaina viiden aikaan iltapäivällä, niin koko päivän tankkaus meni aika lailla pieleen, ja sitä tuli jatkettua lauantaillekin. Ja lopulta sunnuntaillekin :/ Eli mun tankkauspäivä venähti koko viikonlopun mittaiseksi. Iso syy siihen kyllä oli se, että Make osti esim. tortillatarvikkeita niin paljon, että niitä tosiaan syötiin koko viikonloppu, kun ei ollut oikeastaan varaa ostaa paljon erilaisia ruokia. Ja sitten oli ne mokkapalat, joita oli myös liikaa. Mutta onneksi paino ei noussut paljonkaan, ja se on lähtenyt nopeasti pois.
Oli kyllä ihan älytöntä, miten hyvälle kaikki maistui ♥ Noita tavallisia mokkapalojakaan en ole leiponut pariin vuoteen, siis karppaukseni aikana ollenkaan, ja siksi niitä varmaan tuli vedettyäkin kaksin käsin :D Vapun kunniaksi syötiin myös tippaleivät, kun en siirtänytkään tankkauspäivää vapulle.
Viikonlopun jatkuva syöminen ja mässäily ei lopulta aiheuttanut kuin vähän nesteiden kertymistä sekä aika roimaa väsymystä ja saamattomuutta - katsoin leffoja koko viikonlopun, kun en jaksanut muutakaan :P

Mokkapalat

Ja siitä päästäänkin seuraavaan ahdistukseen, nimittäin en liikkunut viime viikolla ollenkaan. Syytän todella rankkaa ja väsyttävää kouluviikkoa siitä, sillä kotiin päästyäni jaksoin vaivoin olla hereillä iltapalaan asti (tai sitten koko iltapala jäi välistä), ja olin joka päivä ihan hoito pois. Viikonloppuna väsymyksen sitten aiheutti tuo herkuttelu. Mutta viime viikon totaaliliikkumattomuutta koitan ottaa takaisin tällä viikolla, ja eilen käytiinkin Karon kanssa salilla, ja mennään sinne myös huomenna, vappupäivänä, nimittäin aion tämän vapun viettää ihan kiltisti kotona rentoutuen, enkä tod. aio hankkia itselleni krapulaa :P Edellinen dokauskerta on nyt ollut pääsiäisenä, ennen dieetin alkua, ja meinaan kyllä olla nämä loputkin pari viikkoa juomatta, ja ehkä siitä sujuvasti vielä pidempäänkin. Ei ole mitään sellaista häppeninkiä näkyvissä, että pitäisi pämpätä, eikä mua toisaalta huvitakaan. Ei mua nyt huvita mitkään vappuriennotkaan. Ei serpentiiniä, ei ilmapalloja, ei munkkeja tai simaa. Jos nyt oikeen rupee kotona ahistaan (mitä kyllä epäilen), niin sitten tunkeen Hennalle tai Keikkikseen, eli plan B kyllä löytyy, niin ei tartte ruikuttaa jälkikäteen.

1. viikon tulos: -3,5 kg
2. viikon tulos: -1,1 kg
3. viikon tulos: -0,6 kg
4. viikon tulos: +0,3 kg (tankkausviikonlopun jälkeen)
yhteensä SD:n alusta: -4,9 kg

Ja koska dieetistä on jäljellä enää vaivaiset kaksi viikkoa, niin pidän sen parin viikon päästä mahdollisesti pienen tauon, herkkupäivän tms., ja jatkan sitten saamillani ohjeilla. En aio enää maksaa mahdollisesta Superdieetti extrasta, sillä tuota ruokavaliota on kuitenkin karppauksen jälkeen sen verran helppo noudattaa, että en koe tarvitsevani siihen sen kummempaa maksullista tsemppausta. Oon tosi pettynyt 3. ja 4. viikon tuloksiin, mutta toivottavasti nämä kaksi viimeistä vähän kirivät sitten :)

Laitan tähän loppuun vielä reseptin, jota kokeiltiin jo viime viikolla. Kyseessä on kukkakaalicouscous, mitä mun on pitänyt kokeilla jo monesti aiemmin, sillä SD:n lisäksi sehän on myös karppiruokaa vähähiilarisuutensa vuoksi. Niin ja onhan se myös kasvisruokaa :) Ja se oli hyvää! Joskin tällä ohjeella melkosen tulista, joten herkkäsuisempien kannattaa ehkä vähentää tulisuutta aiheuttavien aineiden määrää.
Resepti löytyi Hiidenuhman keittiöstä.


Kukkakaalicouscous

1 iso kukkakaali
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tacomaustetta
½-1 chili (me laitettiin kokonainen)
1 paprika
1 dl pinjansiemeniä
½ dl tuoretta korianteria
1 limen mehu
suolaa
pippuria

Aloitetaan silppuamalla sipuli ja valkosipuli sekä chili ja paprika. Me käytettiin vihreää paprikaa, sillä siinä on vähemmän hiilareita kuin punaisessa.
Leikkaa kukkakaalista kukinnot, ja surauta ne muruksi esim. monitoimikoneen leikkuuterällä. Meillä ei ollut käytössä kuin sauvasekoitin, joka teki osasta todella mössöä, ja osa jäi melkein kokonaisiksi kukinnoiksi :P Mutta ei se menoa haitannut. Koostumuksen tulisi olla lähinnä murumaista.
Seuraavaksi kannattaa paahtaa pinjansiemenet kuivalla pannulla, ja laittaa ne hetkeksi syrjään. Kuullota nyt öljytilkassa sipuli, ja hetken päästä lisää valkosipuli ja chili. Sekoittele ja lisää joukkoon tacomauste (tacomausteen ohje löytyy täältä, itse olen myös tehnyt vastaavan valmiiksi omaan purkkiinsa) ja hieman lisää rasvaa. Lisää nyt kukkakaalicouscous, sekoittele ja paistele noin 10 minuuttia välillä käännellen. Kypsennyksen puolessavälissä lisää silputtu paprika. Kun couscous on kypsää, lisää paahdetut pinjansiemenet, silputtu, tuore korianteri sekä limen mehu, ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

4 kommenttia:

  1. Ei ole simaa, munkkeja, serpentiinejä eikä ilmapalloja täälläkään! Alkoholia ja sipsejä vain. :D Osoitteenhan sää tiedätkin, jos tulee tylsää. Tommi ja Mika on ainakin tulossa. :)

    Hurjan vähän pomppasi paino tankkailun jälkeen! :)

    VastaaPoista
  2. Mä oon keksiny, että jos mokkapaloja tai muita tommosia pellille tehtäviä piirakoita tekee vain puolikkaan annoksen ja laittaa taikinan piirakkavuokaan, niin ei tule ahmittua niin paljon, koska kyllähän ne houkuttaa siinä niin kauan on jotakin jäljellä :D Ja jos ei ole enempää kuin kaksi syöjää, on se pellillinen ehkä vähän turhan suuri määrä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin ensin funtsin että puolitan taikinan ja teen sen tommoseen pienempään uunivuokaan, mutmut... en tiiä mihin se ajatus jäi :D Seuraavalla kerralla sitten! x)

      Poista
  3. Toi kukkakaali couscous on kyllä huippu, todella hyvää ja menee monen ruoan kanssa :)

    VastaaPoista