lauantai 13. huhtikuuta 2013

löytiskierros

Tänään oli Salon seudun eläinsuojeluyhdistyksen jäsenille järjestämä tutustumiskierros pariin lähialueen löytöeläintaloon. Toinen oli Brusabyn löytöeläinkoti Kemiössä, minne toimitetaan lähinnä löytökissoja ja -kaneja - siellä me käytiinkin Maken kanssa aika tasan vuosi sitten :) Tällä kertaa vein mukanani ison kassillisen pyyhkeitä, jotka muuten olisi mennyt roskikseen. Taisin jo aikaisemmin mainita, että useat löytöeläinkodit, varsinkin hieman pienemmät, ottavat mielellään vastaan vanhoja ylijäämätekstiilejä, kuten lakanoita, peittoja, tyynyjä, pyyhkeitä jne. Eli kun teet suursiivousta liinavaatekaapissa ja olet jotakin heittämässä pois, niin kannattaa ensin ottaa yhteyttä joko paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen tai lähimpään löytöeläinsuojaan, josko siellä olisi tarvetta niille. Täältä löydät Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton jäsenyhdistykset ja niiden yhteystiedot.

Viimeksi kurkattiin Maken kanssa vain kissahuoneeseen, mutta nyt porukalle esiteltiin koko eläintalo. Se on osa Axxellin maatalousoppilaitosta, jossa suoritetaan mm. eläinhoitajan tutkintoja, joten monet pienemmistä eläimistä ovat talolla pysyvästi. Kissojen ja koirien lisäksi talosta löytyi jyrsijöitä, akvaariokaloja, matelijoita (+ kilpikonnia ja sammakkoja) ja lintuja.

Marsuja

Skinkki


Parta-agama Abby, joka rakastaa silityksiä ja sylissä olemista :)


Tällä kanilla oli myös neljä poikasta, joista en valitettavasti ehtinyt saada kunnon kuvia. Poikasten isän oli joku idiootti jättänyt Halikossa tienpientareelle... Isukki oli viereisessä loossissa hoidossa.


Viimeiseksi mentiin kissahuoneeseen rapsuttelemaan kissemissejä, joista kaksi päästettiin hetkeksi jaloittelemaan ja silitettäviksi. Ensimmäinen, pienikokoinen kilppari hurmasi mut täysin. Se oli itseasiassa hyvin samanlainen, kuin viime kerran postauksessa esittelemäni harmaa kissa. Myös tämä oli melkoinen tättähäärä, joka ei pysynyt paikoillaan ollenkaan. Se leipoi koko ajan, kävellessäänkin, ja puski ja kiehnäsi jokaista rapsuttajaa :) Kuulemma kaikki neljä kissahuoneessa ollutta kissaa olivat samanlaisia kiehnääjiä. Niistä kaksi oli jo varattuja, mutta tämä kilppari oli vielä vapaa. En usko, että on kauaa, kun on tuollainen hurmuri :) Ei tykännyt ollenkaan kun hänet pistettiin takaisin häkkiin.Seuraavaksi muut halusivat tehdä parempaa tuttavuutta isokokoisen "Karvisen" kanssa, joka oli jo varattu.Myös tämä mustavalkoinen kissa oli vielä vailla kotia


Etukäteen hieman jännitin vierailua siksi, että näin Facebookissa todella hurmaavan harmaan, puolipitkäkarvaisen löytökissan kuvan, ja kerrottiin että kissa viedään juuri tuonne löytikselle, eli se olisi siellä juuri tänään. Rakastuin syvästi tuohon otukseen jo valmiiksi, ja ajattelin että joudun taistelemaan itseni kanssa etten varaa sitä meille tulevaksi :P Tällä hetkellä tämä kissa oli kuitenkin uutena tulokkaana karanteenissa, ja lisäksi se oli ihan untenmailla, joten ei viitsinyt sen enempää sitä häiritä :) Ei se mun rakkaus siihen yhtään hälvennyt, mutta onneksi en saanut ottaa sitä syliin tai mitään :D Kissaa ei myöskään vielä saisi edes luovuttaa, sillä omistajan yhteydenottoa odotetaan ensin 15 päivää. Parempi kuva hänestä täällä (Perniön seudun eläinsuojeluyhdistys). Mutta vitsi kun se sopisi meidän laumaan... :) ♥
Täältä näet kaikki Axxellissa kotia etsivät eläimet.Sieltä lähdettiin Perniöön tutustumaan Mortinmäen Mukava koirahotelliin. Se on nimensä mukaisesti koirien hoitopaikka, mutta sinne myös viedään joitakin Salon alueen löytökoiria odottamaan kotiin pääsyä. Sieltä en kokenut tarpeelliseksi ottaa kuvia, sillä heillä on niitä Facebook-sivuillaan aika kattavasti, ja kaikki hoitokoiratkin pysyivät visusti huoneissaan. Mutta oli kiva nähdä paikka ihan itse, ja vaikkei itsellä olekaan koiria, niin nyt voi ihan vilpittömästi suositella kaikille koirallisille kavereille tuota paikkaa :)
Hoitolassa oli tällä hetkellä Onni-niminen dalmatiankoira, joka etsii uutta kotia.

Oli tosi mukava reissu jälleen, joskin hieman tunnepitoinen, ja Makellakin oli kuulemma ihan kivaa, vaikka ensin vähän pitkin hampain lähti mukaan :P Toivottavasti vielä jossain vaiheessa saisin käydä myös Someron löytiksellä.

---

Sitten vielä vähän muita juttuja.
Loppuviikko töissä sujui suhteellisen ookoissa merkeissä, mitä nyt perjantaiaamu alkoi tosi huonosti. Onneksi helpotti, kun pääsi purkamaan tuntojaan, ja lopulta päivä kuluikin tosi nopeasti.
Parina aamuna jaksoin ottaa itsestäni asukuvatkin.

Torstain asu - Farkut ja pinkki toppi: KappAhl / vihreä paita: Gina Tricot

 Perjantain asu - Neule: Seppälä / Hame: 2nd hand / Leggingssit: eBay / Nilkkurit: Halens


Kivasti huomaa eron valaistuksessa, kun torstaina oli kaunis ja aurinkoinen aamu, ja perjantaina synkkä ja pilvinen. Niin, nyt mullakin on tuollaiset nahkalook-leggarit. Ebaysta ostin, ja onneksi ne oli tarpeeksi joustavaa matskua, että mun megareidet mahtuivat niihin. Hame on ostettu FB-kirppikseltä. En ole varmaan koskaan pukeutunut näin töihin tai kouluun (hame + nilkkurit), vaan nämä on yleensä kuuluneet mun biletysvaihteeseen. Hirveästi välillä tekee kuitenkin mieli pukeutua arkisinkin vähän paremmin, kun kuitenkin niitä parempiakin vaatteita löytyy kaapista, eikä mun tule vapaa-ajallani vaihdeltua vaatteita kovinkaan paljon, saati sitten käytyä missään. Tunsin oloni välittömästi ihan hutsuksi (älkää kysykö miksi), mutta tykkäsin asusta tosi paljon, eikä se häirinnyt mun työntekoa mitenkään.
Hiuksille tarvis kyllä selkeesti tehdä jotain, kun vaan jaksais...

Tämä ilta menee taas lölliessä ja sarjoja katsellessa, huomenna ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja treenata illalla. Pitäisi ehkä miettiä myös yhtä koulutehtävää... Tuntuu että viikonloppuisin ei viitsisi miettiä mitään työ- ja koulujuttuja, ja arki-iltaisin ei ehdi, kun pitää miettiä treeniä ja ruokia, ja siinä sivussa tehdä kotihommiakin. Tässä välissä olisi hyvin voinut koulusta olla joku etäviikko, niin saisi sen pirun tehtävänkin tehtyä kunnolla.

---

Edit ma 15.4.

Ihanaa, tuon harmaan kissan omistaja oli löytynyt, ja se pääsee kotiin :) Suloisenkatkeraa, mutta eipähän meikäläisen tarvitse enää itkeä sen perään ja ihmetellä!

2 kommenttia:

  1. mäkään en voi töihin kamalan hienosti pukeutua kun ei se nyt kannata kun kuitenkin on jotain liimaa jossain paidassa, mutta varmasti kaikkein hienoiten kaikista kuitenkin pukeudun. Mutta siis perjantait on sellasia päivä kun mulla on paras fiilis viikosta ja sillon aina tekee mieli pukeutua jotenkin hienommin. En tiiä, se tapa alkoi jo Lohjalla.

    VastaaPoista
  2. Ihailen kaikkia ihmisiä, jotka auttelevat eläimiä. Haluaisin edelleenkin eläintenhoitajaksi. Täytyy muistaakin, että löytöeläintalotkin ottavat vanhoja pyyhkeitä ja lakanoita vastaan. :)

    Mua ei varmaan saisi tuollaisesta löytöeläinkodista pois millään, kun haluaisin antaa kaikille kodin. :) Voi että, ihania eläimiä <3

    VastaaPoista