maanantai 10. kesäkuuta 2013

sauna open air 2013

Viime viikonloppu meni Tampereella, kun Sauna Open Air järjestettiin jälleen vuoden tauon jälkeen. Meillä taukoa tosin oli kaksi vuotta, sillä ei oltu vuoden 2011 tohinoissa. Aiemmin ollaan aina oltu koko viikonloppu, mutta tänä vuonna yksi päivä riitti hyvin. Sunnuntain Sabatonin missaaminen kyllä harmitti ihan vietävästi kun en päässyt viime syksynäkään keikalle, mutta eiköhän sen taas pian nää... Tälläkin kertaa majoituksen tarjosi kaverimme Nina, koska jahkailtiin lähtemisen kanssa vähän turhan kauan, ja budjettiin sopivat hotellit olivat jo täynnä. Mun ja Maken kanssa Salosta lähti mukaan Mika, joka meni omalle kaverilleen yöksi. Reissun päälle lähdettiin perjantai-illalla, ja Henna kävi ruokkimassa kissat viikonloppuna :)

Ninalla oli ryyppäjäiset käynnissä kun sinne päästiin, itse join yhden siiderin ja ehkä 1,5 litraa vettä ennen kuin painuin ensimmäisenä pehkuihin. Ei siis mennyt perjantaina kovin myöhään, joten lauantaina tulikin heräiltyä yhdeksän aikaan, ja kerrankin sai valmistautua ja aloitella ilman kiireitä :)
Me vähän tähdättiin Stratovariukseen, mutta meillä oli vielä paljon juotavaa jäljellä kun päästiin keskustaan, joten päätettiin jäädä Hannen, Villen, Maken ja paikalle saapuneen Maijan kanssa juopottelemaan ulkopuolelle Straton sijaan. Seuraava must see -bändi olikin Children of Bodom, ja siitä jäi muutama biisi alusta näkemättä, kun jouduttiin kiertämään toiselle sisäänpääsylle, jotta saatiin kamoja narikkaan. Bodomit ei mitenkään erityisesti sykähdyttänyt, mutta tulihan siinä kuitenkin biletettyä ja moshailtua. Siinä vaiheessa päivää oli myös to-del-la kuuma, eikä siinä vaiheessa kiinnostanut kenenkään mielipiteet, niin bailattua tuli ilman paitaa.

Hanne

Make ja Ville





Bodomeitten jälkeen vaan istuskeltiin kentällä ja juteltiin, ja käytiin pikaisesti pyörähtämässä kojuilla, joita oli kyllä tosi vähän tarjolla. Seuraavaksi päälavalla soitti Opeth, ja Chrissie tuli nykimään hihasta :) Opethia jäinkin sitten kuuntelemaan Chrissien kanssa, mutta keikasta mulla ei kyllä ole oikein mitään mielikuvaa, se meni jotenkin hassusti ohi... Kuvistakin kyllä ehkä huomaa, että siinä vaiheessa alkoi jo olla ihan hyvä nousuhumala...


Kuinniin silmät seisoo päässä tolla ihme punapäällä...

Hanne ja Make


Riensin vielä äkkiä vessajonoon kun Chrissie lähti jo kakkoslavaa kohti katsomaan Finntrollia, ja lopulta meidän porukka missasi ehkä biisin tai pari, kun ei sinne lavalle sitten niin äkkiä päässytkään. Oli niin siistiä nähdä Suomipeikot pitkästä aikaa livenä, joskin outoa oli steampunk-henkisen pukeutumisen lisäksi se, että niillä kaikilla oli ihan liikaa vaatteita päällä entiseen verrattuna :P Vrethilläkin joku ihme villapalttoo päällä siinä helteessä... Meininki keikalla oli tosi hyvä ja pitti pieni pyöri, mutta se on ollut mulle ja Hannelle aina ihan normi, sen sijaan oli hienoa kuulla noiden äijien suusta, että hyvä oli meininki, ja uudet biisitkin kuulostivat hyviltä :)




Mä olen näköjään posettanut Mikan kanssa koko päivän :D





*mosh*

*toinen mosh*


Finntrollin jälkeen käytiin pikaisesti hakemassa syötävää, jonka jälkeen kadotin Hannen ja kaikki muut, mutta sen sijaan törmäsin Taruun, ja lähdettiin kahdestaan katsomaan Nightwishiä kentälle. Siellä tuli tanssittua, pussailtua ja fiilisteltyä, ja Mikakin tuli hetkeksi meidän kanssa ihmettelemään :) Koko keikan ajan joko humala oli melkoinen, tai kuvioissa oli paljon eri häiriötekijöitä (tai sekä että), mutta iso osa keikasta meni jotenkin ohi, enkä todellakaan muista kuinka paljon bändi soitti sellaisia Tarjan aikaisia biisejä, joita en ole koskaan livenä kuullut. Siksihän mä sitä keikkaa odotinkin, kun en ole NW:ä nähnyt livenä kertaakaan kun Tarja vielä oli bändissä, enkä siis ole niitä kunnon Tarja-biisejä kuullut livenä. Nyt muistan ainoastaan Ghost Love Scoren tulleen. Mutta siltä osin mitä keikasta jotakin tajusin, se oli tosi hieno veto, ja Floor oli aivan upea ♥






Tarun kanssa

Tässä oli joku herkkä hetki Mikan kanssa :D






Keikan päätyttyä oli kentällä vielä vuorossa random-valokuvausta ja pikainen Insanityn moikkaus-halaus, kunnes lähdettiin narikan kautta ulos. Taru tuli meidän mukaan, ja koska miehet jäi jonnekin suustansa kiinni, niin lähdettiin Hannen ja Tarun kanssa edeltä kohti Koskipuistoa, ja Hemingway'siin siiderille. Lopulta Taru vielä jäi kavereidensa kanssa sinne, ja minä, Hanne, Make ja Ville siirryttiin vaan puistoon istumaan. Kovin myöhään ei siinäkään oltu, ja fiilikset baariin siirtymisestä oli jo kaikilla kaikonneet, joten Mäkkärin kautta taksilla Hervantaan ja aika suorilta nukkumaan, kun Ninakin oli jo valmiiksi kotona puolikoomassa x) Eli eipä mennyt lauantainakaan myöhään, kaikki oltiin nukkumassa jo varmaan ennen kahta.

Sunnuntai alkoi lievässä koomassa ja väsyssä. Mitään julmettua krapulaa ei ollut, mutta mulla päätä särki vähän. Kävin kuitenkin melkeen heti herättyäni suihkussa ja söin aamupalaa, mutta eipä se mitään helpottanut, jumitus jatkui koko päivän vielä kotonakin. Nina kun lähti uutta päivää viettämään festareille, niin meidän poppoo lähti kotimatkalle. Maken kanssa haettiin krapulainen Mika keskustasta, ja parin tunnin automatka auringon porottaessa, ei-ilmastoidussa autossa tuntui kyllä melkein ikuisuudelta.


Yleisfiiliksiä tämän vuoden Saunasta. Uusi paikka oli ihan buu edelliseen, ihanaan Eteläpuistoon verrattuna. Ei stadionilla saa mitään festarimeininkiä aikaiseksi, ja lisäksi siinä humalassa kun itse taiteilin niitä rappusia ylös-alas, jännitti vähän kaikkien puolesta, ettei kukaan tipu niitä alas. Aurinko paistoi koko päivän, eikä stadionilla oikein päässyt sitä piiloon mihinkään jos mieli kentällä pysyä. Kojujen tarjonta oli aika surkeaa, enkä nyt riemusta olisi hyppinyt niiden ruokakojujenkaan suhteen :P Lisäksi musta oli käsittämätöntä, että sisäänpääsyjä oli kaksi, vastakkaisissa päissä stadionia, ja vaan toisella puolella oli narikka. Ja tietysti sinne narikan puolelle ei päässyt oikaisemaan stadikan vierestä, vaan piti kiertää Laukontorille asti... Liput oli aika kalliita suhteessa siihen, kuinka vähän bändejä oli päivää kohden, mutta toisaalta esiintyjät olivat lähes kaikki isoja nimiä, ja sellaisia mistä itse tykkään.
En tiedä johtuiko mun kengistä (ekaa kertaa laitoin nilkkurit maihareiden sijaan) vai stadionin kentän pohjasta, mutta jaloissa ei tuntunut seisoskelu yhtään. Normaalisti olisin valittanut jo ekan keikan jälkeen.
Humalatila oli aika hyvä ja perinteinen, ja tällä kertaa tapasin enemmän kavereita (ja kuviakin muistettiin ottaa), mutta keikkakokemukset jäi vähän vajavaisiksi. Itsevarmuus (tai hälläväliä-asenne) on ilmeisesti kohonnut, ja olikin vapauttavaa ottaa se paita pois kesken keikan kun olo oli tukala. Vielä pari vuotta sitten, tai edes viime vuonna en olisi kehdannut.
Hieman harmitti ettei taaskaan käyty Roosterissa, mutta siellä oli kuulemma niin täyttä, että en olis halunnut siellä ollakaan. Josko vielä tässä joku kerta... Oispa Hellä vielä.

Kiitos seurasta kaikille! :)

---

Viime päivityksestä on jo aikaa, mutta niin paljon ei ole tapahtunut, että viitsisin tehdä omaa postausta viime aikojen pikku tapahtumista, joten lisään ne tähän loppuun vaan.
Pari edellistä viikkoa on mennyt työntäyteisesti, oli valmistujaisviikonloppu ja paljon tekemistä. Juuri ennen Saunaa perjantaina olin Viltsua auttamassa morsiuskimpun ja vieheiden tekemisessä, kimpussa lähinnä ketjuttamista, mutta oli kiva olla pitkästä aikaa Huiskulassa väsäämässä juttuja, ja tekeminen oli rentoa :) Töissä tein samalla viikolla myös yhden pienen, pyöreän morsiuskimpun harjoitustyönä, se ei siis oikeasti mennyt kenellekään, mutta pitää tuota tekniikkaa harjoitella.

En tainnut ehtiä kirjoitella asiasta, mutta valitettavasti kävi niin, että Salon ainoa oikea keikkapaikka sulkee ovensa ensi viikonloppuna, eli seuraavaksi vuorossa Keikkamestan hautajaiset, joista onkin vissiin tulossa sitten oikeen Vuoden Bileet x) Yli kymmenen bändiä soittamassa, tupa täynnä ja sillai. Harmittaa ihan sairaasti Keikkiksen sulkeminen, ja täytyy vaan toivoa, että joku keikkapaikka tänne vielä avattaisi. Sitä ehti jo niin tottua siihen, ettei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja nähdäkseen hyvän keikan.

Eniveis, kuoppajaisista viikko eteenpäin, niin mennäänkin jo Nummirockiin, ja meidän kesälomat alkaa :) Ei olla vielä mitään pitäviä suunnitelmia tehty kesälomaksi, mutta pyritään käymään Hannen isovanhempien mökillä tässä lähellä. Heinäkuussa olisi Hammer Open Air Liedossa, funtsin että siellä olisi ehkä kiva piipahtaa yhtenä päivänä. Samaten heinäkuun lopussa olisi Nokialla Tuhdimmat tahdit, jonne Hennan kanssa tekisi mieli, mutta vielä en oo varma pääsenkö sinne edes lähtemään, ja yöpyminen, matkustus ym. on vielä ihan auki. Keskiaikaismarkkinoita on kesällä tässä lähistöllä Turussa, Raaseporissa ja Hämeenlinnassa, ja Hämeenlinnaan olisi ainakin mukava mennä, mutta siitä ei olla Maken kanssa vielä juteltu. Liikaa ei ylipäänsä kannata kesälomaansa suunnitella, mutta hyvä olla jotakin tekemistä tiedossa, ettei mene loma ihan hukkaan :)

6 kommenttia:

  1. Meininki kyllä kuvien perusteella ollu kohdillaan! :D Mäkään en o kuullu oikeen puolikastakaan positiivista sanaa tosta Saunan järjestelyistä. No ehkä sen, että vessoja oli riittämiin, mut muuten juuri noi mitä listasit ja sen, ettei lavalle meinannut nähdä mitään koska soli sijoitettu jotenkin aurinkoon nähden hölmösti. Hyvä siis kai, ettei tullut lähdettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei näemmä lavalle näkeminen haitannut kun en kiinnittänyt moiseen huomiota ollenkaan :D Puistot on aina parempi vaihtoehto, mutta minkäs teet. Tosin Eteläpuistossa kyllä muistan, että aina aurinko paistoi typerästi lavan takaa, ja sillon ei meinannu nähdä mitään!

      Poista
  2. Näköjään ollut hyvä meininki :) Ja Nightwish on Floorin kanssa aivan ihana <3
    Sulla on muuten tosi nätit silmät ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka kovin ne kyllä näyttää harittavan :D

      Poista
  3. Floorilla varmasti kuuma tossa nahka-asussaan. :D Me ei oltu tänä vuonan sisäpuolella, hengattiin vaan ulkopuolella. Tosin illalla Ilveksen aulabaarissa tais sitte olla koko Nightwish ja joitain muitakin artisteja.

    Sunnuntaina mulle nouskin kuume, joten jouduin jäämään sänkypotilaaksi. :/

    VastaaPoista
  4. "She is my sin" tais olla toinen Tarja-biisi, minkä Saunassa soittivat :) Tuo stadion oli ihan hanurista, muuten oli kivat festarit. Harmi että nekin kuopattiin, samoin kuin tuo Hammer open air missä oli just oikeenlainen pikkufestari-fiilis. 2011 mentiin kihloihin nykyisen aviomiehen kanssa Hammerissa, oli niin herkkää :D

    VastaaPoista