sunnuntai 4. elokuuta 2013

koti - II: keittiö ja parveke

Jatketaan kotiesittelyä.

Keittiö meillä on aika pieni, mitä useinkin harmittelen. Tuntuu ettei kaksi ihmistä mahdu sinne samaan aikaan hääräämäänkään. Mutta toisaalta oikea keittiö on kuitenkin parempi kuin pelkkä keittokomero, joita edellisissä asunnoissani on ollut :)
Valitettavasti laskutilaakin on kovin vähän, ja siihen nähden tavaraa tietysti liikaa, ja siksi keittiö onkin usein kaaoksen vallassa + tiskit vielä päälle. Haaveilen isommasta keittiöstä, missä olisi enemmän laskutilaa... Esim. työläämpi leipominen on välillä yhtä tuskaa, kun tiskiä syntyy järjettömät määrät, eikä missään oo tilaa tehdä mitään. Mutta joo, yksityiskohtiakin on kovin vähän tilanpuutteen vuoksi.
Liesituuletin puuttuu myös, ja sen takia meidän piti keksiä tuohon tuollainen lamppuviritys ja omat maustehyllyt.

Eteisestä päin kuvattuna

Ikkunalta

Maustehyllyt tuunasin itse Ikean maustehyllyistä

Aarteeni ♥ Kuva löytyi DeviantArtista.



Edellisen kotipostauksen aikaan ruokapöytä oli toisin päin, mutta se oli vähän huono. Käännettiin pöytä, mutta se on huono edelleenkin, ja tuonne keittiöön olisi varmaan tarkoitus laittaa (pieni) pöytä ikkunaseinää vasten tms., sillä nytkin jos tuossa neljä ruokailisi, niin yksi varmaan löisi päänsä kaapistoon...
Seinät olivat alunalkain vaaleanpunaiset, vihasin niitä, mutta kaiken maalaamisen jälkeen ei jaksettu maalata enää keittiötä ennen muuttoa. Pari vuotta sitten maalattiin siitä osa kuitenkin tummanpunaiseksi. Harkittiin sillon sitä valkoistakin maalia, mutta päätettiin jättää se kuitenkin noin. Olen oppinut sietämään noita vaaleanpunaisia seiniä :)




Seinäkyltti on lahja Hannelta, ja on täydellinen meidän seinälle, sillä molemmat vihataan tiskaamista... ja sen kyllä huomaa. Mutta apua siihen tulee kyllä liian harvoin :D


Verhojen kuosi


Verhot: Eurokangas
Ruokailuryhmä: Huonekalutukku
Matto: Anttila (pyöreä on äidin virkkaama)
Seinäkello: Karlens (ostettu aikanaan Salon Plazassa olleesta krääsäliikkeestä)

Punaiset peltipurkit: Anttila
Lohikäärme-sirotinteline: Draconia
Pienet maustehyllyt: Ikea (itse maalattu mustiksi)


------

Parvekkeelta aion tähän nyt laittaa kuvia, jotka on jo nähty täällä aiemmin, sillä oon jo luovuttanut tältä kesältä mun parvekekukkien suhteen, ja siellä näyttää kamalalta :) Ostan sinne sitten syyskukkia vähän myöhemmin.

Partsi on pysynyt aika samanlaisena siitä kun tänne muutettiin, mitä nyt krääsää on tullut lisää. Ostin viime talvena sinne Anttilasta tikapuuhyllykön sekä aika paljon somisteita Indiskasta. Värimaailma mulla on jo useamman vuoden ollut parvekkeella violetti, mutta nyt otin sen kaveriksi myös pinkin ja turkoosin. Ajatuksena mulla oli tehdä parvekkeesta viihtyisämpi, jotta siellä tulisi vietettyä aikaa enemmänkin kuin vain tupakalla käymiseen. No, toistaiseksi se on onnistunut tosi huonosti, sillä kesäisin tuolla on niin hirveän kuuma, ettei siellä oikein jaksa olla. Varsinkin kun kissat haluaisivat päästä sinne mun kanssani, niin en voi pitää lasejakaan auki. Kevät olisi ollut ihanteellista aikaa partsilla viihtymiseen - ellei se olisi jäänyt kokonaan pois välistä. Kevät siis. Niitä sopivanlämpöisiä ilmoja oli keväällä ehkä viikon verran, sitten oli jo kuuma. Ehkä koitan uudelleen nyt syksyllä, kun voi samalla tunnelmoida hämärässä, kynttilänvalossa :)

Käynti parvekkeelle on olohuoneesta. Tämä on parvekkeen ovelta kuvattuna.


Laitoin partsille myös suitsukkeita, sillä tarkoitus oli myös joogata siellä :P

Parveke on yksi kissojen lempipaikoista, ja siksi sitä on sisustettu myös kissoille viihtyisäksi.

No, nuo tyynytkin olivat kyllä joogaamista ja rauhoittumista varten, eikä kissoille... x)

Aivan ihana kuparinvärinen, Wonderland-henkinen teekuppi-kukkaruukku löytyi SHT-tukusta viime talvena ♥
 
Nemon takana näkyy Indiskasta ostettu cracle-kulho kissojen juomakuppina


Ovelle päin kuvattuna




Ei paljon nähtävää tälläkään puolella taloa. Jos tuota kerrostaloa ei olisi tuossa edessä, niin meidän partsilta näkisi torille ja joelle...


Pajuaita: Hong Kong
Tikapuuhylly: Anttila

Raapimapuu: Musti ja Mirri
Kissojen tynnyri: Zooplus
Pöytä ja tuolit: Jysk
Kukkaruukut: suurin osa Kodin Terrasta
Sinkkiämpäri: Hong Kong
Kukkatyyny: Day
Pinkki ja turkoosi tyyny: Indiska
Tarjotin, tuikkulyhdyt, kulho ja naulakko: Indiska
Roikkuva tuikkulyhty: tuliainen Turkista
Kynnysmatto: itse kudottu

6 kommenttia:

  1. Ihana tuo teidän sirotinteline. :) Ja onpa teillä vaan kodikas parveke. Meillä ei oo ollu vielä oikein varaa sisustaa omaa parveketta. Pitäis varmaan jossain välissä ostaa parvekkeellekin kiipeilypuu, kun kissa tykkää kovasti olla siellä. Nyt se raukka ei näe sieltä pihalle ollenkaan. Meillä näyttäis muuten olevan parvekkeella ihan samanlaiset tuolit ja pöytä. :D Tuo setti on ollu vissiin aika suosittu, kun parilta kaveriltaki löytyy sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon nähnyt monilla samat pöydän ja tuolit :) Ovat nättejä ja sopivan kokosia pienempäänkin tilaan, niin mikäs siinä sitten ollessa :)
      Mulla on haaveissa ostaa parvekkeelle korkeampi kiipeilypuu, sillä tohonhan mahtuu nyt vaan yksi kissa kerrallaan tiirailemaan ulos. Siitä paikasta on välillä aikamoista tappelua. Olis kiva jos mahtuisi useampi kissa samaan aikaan. En oo vielä oikein löytänyt sopivaa.

      Poista
  2. Mun mielestä noi vaaleenpunaset keittiön seinät on mageet. Kivasti sulautuu kun muuten tilpehööreissä on punasta ja mustaa. Valkonen tekisi liian kolkoksi. Älä siis sudi sitä valkoiseksi eli samanlaiseksi kun kaikilla muillakin on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en mä enää jaksa vaivautua :) Luulen, että jos seinät olis olleet valkoiset, niin tuo tummanpunainen osio ois tosiaan näyttänyt paljon kolkommalta, nyt kontrasti ei oo ihan niin iso.
      Täällä on joskus ollut enemmänkin tota vaaleanpunaista, näkyi edellisten asukkaiden maalausten alta, ja edelleen eteisen kaappien ovet on sisäpuolelta vaaleanpunaiset :P

      Poista
  3. Helou,

    Tulkaa ensi kuussa mukaan haasteeseen, osallistujille luvassa arvontaa: http://kattihaaste.blogspot.fi/2013/08/tauko.html

    Täti Punainen ja Katit

    VastaaPoista
  4. Meillä on samanmoiset verhot olohuoneessa!;)

    VastaaPoista