perjantai 23. elokuuta 2013

syyskukkia

Ihanaa, syksy tulee! ♥ Olen päässyt kesälomanpäättymismasiksestani yli, ja nyt odotan innolla jo saapuvaa syksyä :) Aamulla onkin ollut jo syksyn tuntua, kun on ollut vilpoista ja sumua.
Tällä viikolla lävin Prismassa ja Kodin Terrassa katsomassa minkälaisia alkusyksyn kukkia siellä on tarjolla, ja kyllähän sieltä kaikenlaista löytyi. Päädyin ostamaan kukkia sekä ulos että sisälle. Vielä olisi pari yksittäistä ruukkua vapaana partsille laitettavaksi.

 Kukontöyhtöä ja murattia matalassa korissa


Vasemmalla callunaa ja lankaköynnöstä. Oikealla olevat asterit pääsivät aitiopaikalle teekuppiin :)


Kultasypressi ja syklaamia. Tuo kultasypressi on aivan upean värinen, ja tuoksuu ihanasti sitrukselta ♥ Tosi pirteä väriyhdistelmä.


Lyhtykoisoa ja keijunkukan lähes mustia lehtiä. Lyhtykoiso on yksi mun lempparikukista, se tuo aina syksyn ja Halloweenin mieleen :) Toivottavasti saan kasvatettua sille vähän pituutta, niin se näyttäisikin joltain.
 

Juoru ♥

Terrasta löytyi uusi verililjapuu, Prismasta timanttiananas, vaikka vannoin etten enää niitä ananaksia ota...


 Oikealla vielä Terrasta löytynyt begonia rex eli kuningasbegonia


Noiden uusien kasvien kanssa säätäessäni keittiössä, huomasin, että siellä vesilasissa juurtumassa ollut paksu laikkuvehkan oksa alkaa tehdä keskeltä uusia alkuja :) Vitsi, että tuntuu hyvältä jos saan sen siitä vielä elvytettyä! Oli nimittäin niin ruipelon näköinen töyhtö tuossa alkukesästä, ja pistin vaan sormet ristiin toivoen parasta, kun pistin koko oksan puoliksi.

Mitäs kanssaihmiset ovat mieltä syksyn saapumisesta? Mitä odotatte tulevalta syksyltä?
En voi kylliksi fiilistellä syksyn tunnelmaa, helteisen kesän jälkeen tulevia vilpoisia öitä ja aamuja, sitä kun saa vihdoin kaivautua syvälle peiton alle ja ottaa villasukat käyttöön. Kuumia juomia ja hyviä keittoja tekee mieli, saa ottaa lämpimämmät vaatteet käyttöön, sekä syyssaappaat, jotka kesällä olisivat liian kuumat. Luonnossa on ihana kävellä ihaillen väriään muuttavia puita, varsinkin syyssateen jälkeen luonnossa liikkumisessa on ihan oma taikansa :)
Ehkäpä pian raaskin jo korkata Nightwish-viinin ja ruveta polttamaan kynttilöitä.
Tämä alkusyksy saisi kyllä olla pidempi, luonto lakastuu liian nopeasti ja talvesta tulee liian pitkä... Mutta onneksi tästä fiiliksestä saa yleensä nauttia tuonne lokakuun loppupuolelle saakka. En kylläkään yhtään odota sitä loppusyksyn loskapaskaa, ja siitäpäs tulikin mieleeni, että täytyy muistaa täksi syksyksi ostaa kumisaappaat! :)

(kuva)


Edit la 24.8.
Eilisellä reissulla Kodin Terrassa törmäsin omituisen näköiseen puuhun, kummituspuuhun, jollaisen ensi kertaa ikinä näin viime talvena, kun menin nykyiseen työssäoppimispaikkaani. Mielestäni tuo kasvi oli silloin ihan järkyttävän näköinen, sehän näytti jo valmiiksi pystyyn kuolleelta. Sivuutin sen siis Terrassa lähinnä hymähdyksellä, sillä melko kamalalta se näytti edelleenkin. Kuitenkin kasvi jäi kirjaimellisesti kummittelemaan mieleeni, eikä siinä muu auttanut, kuin käydä hakemassa sellainen kotiin. Jollain tapaa se on karulla tavalla todella kiehtova, sopii ihanasti syksyyn ja etenkin Halloweeniin!
Kasvi on siis kummituspuu (myytiin Terrassa nimellä siksakpuu), Corokia cotoneaster, enkä löytänyt siitä paljonkaan tietoa suomeksi. Puu kuitenkin kestää pikkupakkasia ulkonakin, eli varmaan voin pitää sitä sinne Halloweeniin saakka lasitetulla parvekkeella. Se pitää myös suorasta auringosta, ja mullan saa antaa ennemmin kuivahtaa kunnolla, kuin että sille antaisi runsaalla kädellä vettä. Mullan tulisi olla myös läpäisevää (voi laittaa joukkoon vaikkapa hiekkaa tai soraa). Puu kukkii keväällä pienin, keltaisin kukin, pikkuiset lehdet ovat päältä tummanvihreät ja alta vaaleanharmaat, ja puu pitää lehtensä ympäri vuoden.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti