torstai 22. elokuuta 2013

vähän kaikenlaista

Nyt ehdin varmaan jutella muitakin kuulumisia, kun huomenna on vapaapäivä, eikä nyt ole kiire minnekään :)

Tuossa pari viikkoa sitten kävin kaverini Hannen kanssa leffassa katsomassa Odd Thomasin. Itse lainasin niitä Dean Koontzin kirjoja, joihin kyseinen leffa perustuu, nimenomaan Hannelta ja siksi päätin kysyä häntä mukaan :) Olikin kiva tehdä välillä Hannenkin kanssa jotain, varsinkin kun tiedän, että Hannelle pieni tuulettuminen ja oma aika tekee tosi hyvää perheen pyörittämisen keskellä.
Odd Thomas oli leffana yllättävän kelpo pätkä siihen nähden, että se oli tosiaan väännetty siitä ensimmäisestä Odd Thomas -kirjasta, ja tarina tiivistetty 1,5 tuntiin. Alku oli jotenkin aika sekava, kun juonta yritettiin kuroa kasaan niin nopealla tahdilla, ja lisäksi olin aika pettynyt Sienimieheen. Mutta muuten ei valittamista. Meinasin jopa lopussa ruveta pillittämään :P

Leffalookki

(kuva)Leffailun ja Lohja-reissun jälkeen mulla tosiaan jatkui opinnot työssäoppimisella, ja viikko tuntui tosi rankalta sekä fyysisesti että henkisesti, välillä oli ihan hyvä mieli, välillä paha mieli. Loppuviikosta teki mieli heittää jo hanskat naulaan koko floristin koulutuksen suhteen, kun en osannut mitään tehdä itse - ahdisti mennä töihin. En jaksanut edes ajatella töiden jälkeen, olin ihan loppu.
Ja sitten viikonloppuna oltiin siellä Hämeenlinnassa.


Kiemurainen alumiinilankapohja on pomoni tekemä


Nyt onkin sitten ollut kouluviikko (jotka ovat meillä neljäpäiväisiä), ja vaikka väsymys painaa nytkin, ja luulenpa että oltiin kaikki oikein onnellisia siitä, että kouluviikko loppui jo tänään, niin silti oli kiva olla taas koulussa. Oma fiilis oli tyystin erilainen kuin esim. edellisellä työviikolla. Koulussahan ollaan vasta oppimassa, eikä kenenkään tarvitse osata mitään heti. Työpaikalla tulee kauheat paineet kaikesta mitä tekee, vaikkei kenelläkään olisi edes tarkoitus luoda niitä. Se saattaa olla ihan tahatonta.
Musta on ihan kiva, että tänä syksynä työssäoppimista on aika vähän verrattuna vaikkapa kevääseen. Tämä syksy aloitettiin tällä viikolla nyt sitten suruseppeleillä ja niiden koristeilla, ja seppele-aihe jatkuu vielä ensi viikollekin.

Vasemmalla eka seppeleen päällystys ja koristelu ever.
Oikealla viikon päätteeksi Heidin kanssa tehty parityökukitus.Vasemmalla oma seppele Heidin tuunaamana.
Oikealla Heidin seppele meikäläisen tuunaamana.
Kukitus muutettiin kimppukoristeeksi.Sain tällä viikolla valtiolta rahaa, ja into piukeena menin Prismaan ostamaan viikon ruuat. Kun kerran yksin olin autolla liikenteessä, niin ei ollut kiire minnekään, rauhassa katselin ruukkukasvit läpi ja sovittelin kenkiä, ja lopulta yhdet nilkkurit tuntuivat niin hyviltä jalassa, etten voinut jättää niitä hyllyynkään. Koko 41 ei monestikaan ole mulle sopiva, mutta nuo oli aivan täydelliset, ja korkoakin oli sen verran, että tällainen anti-korkkari-ihminenkin pystyi niillä kävellä. Malli ja ulkonäkö muutenkin on tositosi perus, mutta kun mulla ei niitä peruskenkiäkään oikein ole.

Koitan tässä myös palailla useamman viikon porsastelusta ja köyhäilystä takaisin ruotuun ruuan kanssa, ja päätin seuraavan viikon aikana kokeilla vähän jotain uusia reseptejä. Niistä kokeiluun pääsivät jo punajuuri-aurapaistos ja ahvenfileet. Aattelin myös kokeilla kukkakaalista tehtyjä tortillalettuja, sekä niitä nokkoslettuja, kun sitä nokkosta nyt kerran on :)Päästiin tänään aika aikaisin koulusta kotiin, joten en ollut ihan rättiväsynyt, ja päätettiinkin käydä Maken kanssa tuossa iltatorilla pyörähtämässä. Samat myyjät siellä aina on kirppispöytiä lukuunottamatta, ja niitäkin oli tänään tosi vähän. Halusin lähinnä käydä ostamassa tuoreita marjoja, ja tsekkaamasssa ulkokukkatilanteen (joka oli surkea). Tuli sitten samalla ostettua chili- ja pistaasipähkinöitä sekä hunajamanteleita, ja puolivahingossa pari pikkuhelmistä tehtyä rannekorua, bbq-täytteisiä lihapullia ja maksapihvejä, ja lopuksi vielä Cornelia Funken Musteloitsu-pokkari. Oon aiemmin ostanut ja lukenut Mustesydämen (siitä on muuten tehty myös leffa), ja tykkäsin siitä paljon, en vaan tiennyt että tuo on trilogia, ja tuo Musteloitsu sen toinen osa. Mutta sen kimppuun käyn kunhan saan lainakirjat luettua joskus.
Sain tässä myös tilaamani mosaiikkipaketin. Ajattelin väsätä lahjaksi jotain, jos vaan onnistuvat siinä määrin että kehtaan ne lahjaksi antaa :P Ehkä jaksan vääntää niitä viikonloppuna, ehkä en, olisi paljon muutakin väännettävää. Ja koko viikko on koulussa väännetty, alkaa nimittäin olla kädet ihan kuoliossa! Mosaiikin tekeminen on kyllä tosi kivaa, ja nyt ostin myös lasileikkurit, niin ei tarvii tuskastella vääränmuotoisten palojen kanssa :)

Yhtenä aamuna tällä viikolla vastapäisen rakennuksen katto oli ihan mustanaan naakkoja jälleen kerran. En vaan millään saanut vangittua sitä määrää kameralle.

Nuno niitä sitten valppaana tarkkailiEttä sellaista. Huomisen meinaan ottaa ihan iisisti, nukkua niin pitkään kuin ikinä haluan, ja jossain välissä käyn katsastamassa Kodin Terran ulkokukkavalikoiman. Liikkumattomuusmorkkiksen takia varasin lauantaiaamulle pilateksen ja bodyjamin. Sunnuntainakin vois jaksaa jotain tehdä. Ja ensi viikolla, kun tähän rytmiin taas tottuu.
Rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti