sunnuntai 1. syyskuuta 2013

elokuun mittapäivitys sekä muuta laihdutuspohdintaa

Oho, oho! Oon näemmä unohtanut päivittää heinäkuun mittapäivityksen kokonaan. No, toisaalta mitään positiivista päivitettävää ei olis ollutkaan, mutta oli kuitenkin tarkoitus kirjata muutos ylös.
Kesällä otin laihdutuksen kannalta vähän liiankin rennosti. Söin epäsäännöllisesti ja monesti epäterveellisesti, ja kaikenlainen liikunta oli tosi minimissä. Kesällä tulikin kiloja lisää, mutta tiedostin suurimman osan olevan vaan turvotusta ja nesteitä, sillä paino saattoi kahden päivän sisällä heilahdella neljäkin kiloa.
Pari kertaa yritin palata ruotuun, mutta johonkin se aina kosahti hetken päästä.

Erään perjantain aamupala jättivadelmilla

Mustikkapiirakkaa ja jädeä


Kesäloman loppuminen ja sitä kautta syömisten säännöllistyminen toi tuloksia siitäkin huolimatta, että vedin edelleen pitsaa, lasagnea ym. Ensimmäisellä kouluviikolla oli vihdoin varaa ostaa terveellisempää ruokaa, ja parhaani mukaan yritänkin nyt noudattaa ruokavaliota karppauksen ja superdieetin välimaastosta, enkä karppauksen suhteen edes yritä mennä alakarppauksen puolelle. Koitan syödä mahdollisimman "tavallista" ruokaa ja ajatella maalaisjärjellä, mutta kuitenkin jättää hiilareita suht reippaasti pois (varmaan sitten hyväkarppityyliin, jossa keskimäärin päivittäiset hiilarit 70-100g). Tässä jotain kulmakiviä:

• Ei kevyttuotteita. Vain täysrasvaista lihaa, juustoa ja maitotuotteita. Maito voi olla rasvatonta, sillä en tykkää juoda rasvaisempia maitoja puhtaasti maun takia.
• Pasta, riisi, peruna, leipä, puuro ja mysli sallittuja jos tekee mieli, mutta kohtuudella.
• Paljon kasviksia, ja koitetaan pitää enemmän täysin kasvisruokapäiviä.
• Kermat, voi, juustot ja kastikkeet sallittuja ruuanlaitossa, kunhan muistaa käyttää kohtuudella.
• Säännöllinen ruokailu: aamiainen, lounas, mahdollisesti pieni välipala (joku hedelmä, proteiinipatukka tms), päivällinen sekä kevyt iltapala.
• Annoskoot SD:n mukaisesti. 
• Runsas vedenjuonti, vesipullo kulkee kaikkialla mukana.
• Mahdolliset leipomukset fiiliksen mukaan karppina tai normina.
• Liikunta: BodyJam, Zumba, BodyPump, BodyBalance, kuntosali, vesijuoksu, jooga, lenkkeily, spinning - fiiliksen mukaan pyritään vähintään kolmeen kertaan viikossa.
• Viikottainen punnituspäivä torstaisin, ei päivittäistä hyppelyä vaa'alla!
• Aloitetaan tällä, ja jos tuntuu siltä, niin ajattelin testata 5:2 -dieettiä, josta olen kuullut vain positiivisia juttuja.


1. kuukausi SD:n jälkeen: -1,4 kg
2. kuukausi SD:n jälkeen : +3 kg (arvio)
3. kuukausi SD:n jälkeen: -4,9 kg
Yhteensä SD:n alusta: -9,1 kg, -23 cm


Punajuuri-aurapaistosta ja ahvenfileitä

Maksapihvejä ja kukkakaalimuusia

Kukkakaalitortilla


Seuraava välitavoite siintää alle kilon päässä, kun -10 kg tältä vuodelta menee rikki ja uusi kymmenluku alkaa. Silloin voin ostaa itselleni uuden kameran :)
Yritän tässä nyt ihan tosissani taas ympätä liikunnan tähän opintojeni lomaan parhaani mukaan. Pidän siitä, että mulla on paljon vaihtoehtoja liikkumisen suhteen, sillä kyllästyn tosi helposti. Siksi koitin taas tehdä pientä kartoitusta, minkälaista liikuntaa voin harrastaa minäkin päivänä, nyt kun lähisalini syyslukkari on jo voimassa.

MA: kuntosali + vesijuoksu / lattarit / spinning
TI: bodypump / kuntosali + vesijuoksu / lenkki
KE: bodybalance + bodyjam + kuntosali
TO: astangajooga
PE: bodypump / spinning +/ kuntosali  + vesijuoksu
LA: pilates + bodyjam +/ bodypump / kuntosali + vesijuoksu / lenkki
SU: zumba + bodybalance

Tykkään käydä kuntosalilla jonkun muun liikunnan yhteydessä, kun kerran kätevästi pääsee. Meillä uimahallin kuntosalikin kuuluu kertakäynnin hintaan, joten se kannattaa hyödyntää. Samoin kehon ja mielen tunnit menevät jonkun reippaamman jumpan yhteydessä. Jooga tosin on niin oma maailmansa, että sen kanssa samalle päivälle en laita mitään muuta. Minkä tahansa voi aina korvata jonkinlaisella ulkoliikunnalla jos tekee mieli, enkä pistä mitään tavoitetta, että 6*vko pitäisi liikkua. Meillä on niin vaihtelevia työ- ja kouluviikkoja, että välillä jaksaa helposti liikkua päivittäin, ja välillä on niin rättiväsynyt ettei oikeasti kykene, eli pidän vapaapäiviä kun siltä tuntuu, mutta yritän silti parhaani mukaan olla laiskottelematta ;) Tänä syksynä meillä on enimmäkseen koulua, mikä tarkoittaa paljon perjantaivapaita, ja lisäksi syksyyn mahtuu kaksi etäviikkoakin syysloman lisäksi, joten luulisi että silloin ainakin jaksaisi. Lauantain kaikki jumpat ajoittuvat aika aikaiseen aamuun, joten jos niille ei jaksa herätä, niin se vaihtuu myöhemmin joko ulkoliikuntaan tai uimahalliin. Työperjantaisin taas en ehdi minnekään jumppaan, joten ne korvautuvat myös. Käytännössä ainut, mistä mun täytyy pitää kiinni, on torstaiset joogatunnit, sillä kyseessä on erillinen kurssi, jolle sitoudutaan koko lukukaudeksi.

Tuorejuustotäytteisiä broilerirullia, punajuuri-aurapaistosta ja kukkakaaliriisiä (raastettua kukkista, joka on paistettu ja maustettu pannulla)

Omppupomppu


Esimerkiksi viime viikon liikunnat näyttivät tältä:
MA: kuntosali 40min + vesijuoksu 45min + uinti 45min
TI: bodypump 1h
KE: bodybalance 1h + bodyjam 1h
TO: lepo
PE: astangajoogan alkeiskurssi 2h
LA: astangajoogan alkeiskurssi 2h
SU: astangajoogan alkeiskurssi 2h + meditaatio 30min

Suunnitelmat ensi viikolle, jolloin mulla on työssäoppimisviikko:
MA: lattarit 1h
TI: bodypump 1h
KE: kuntosali 1h + bodyjam 1h
TO: astangajooga 1h
PE: lepo TAI kuntosali 40min + vesijuoksu 1h
LA: lepo TAI kevyt lenkki 1h 30min
SU: zumba 1h + bodybalance 1h


Mittapäivityksestä meinasi ensin tulla tosi lohduton kamalan turvotuksen takia (aloitin tauon jälkeen liikkumisen vähän turhan rajusti, ja se keräsi huippumäärän nesteitä lihaksiin), mutta kolmen päivän intensiivinen joogakurssi sai nesteet liikkeelle oikein kunnolla, ja tulokset olivatkin tosi hyviä :) Kuntoilusta johtuva nesteiden kertyminen on mulle ihan tuttua huttua, ja tiedostankin kyllä jollain tasolla, että mun kannattaisi harrastaa rauhallisempaa liikuntaa enemmän matalilla sykkeillä, jotta nesteet kiertää ja paino putoaa, mutta en vaan osaa. Mulla pitää olla menoa ja meininkiä. En ole esim. aikoihin tehnyt rauhallista kävelylenkkiä, jolloin en juoksisi tippaakaan, ja vaan nauttisin maisemista. Pitäisi ehkä opetella uudestaan...


Nokkos-pinaattilettuja, kukkakaalimuusia ja tonnikalakastiketta + raejuustoa, kananmuna, kurkkua ja tomaattia
Kuvituskuvina tällä kertaa toimi loppukuun ateriat :) Kokeilin monia sellaisia reseptejä, joita en aiemmin ole kokeillut, joten linkitin reseptit kuvateksteihin. Oli kyllä yhtä makujen juhlaa, toinen toistaan parempia ruokia! Suosikit oli varmaan kuitenkin kukkistortillat ja nokkosletut + tonnikalamöhnä x)

Kovasti tsemppiä kaikille muillekin laihduttajille! :)
Millaisella kaavalla te muut jatkatte?

4 kommenttia:

 1. Innostusin nyt uudelleen liikunnasta, kun liityin Fressiin. Ah, ryhmäliikuntatunnit! Ei malttaisi lähteä pois ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli jossain välissä ryhmäliikunta-ahdistus, ja aloin käymään enemmän yksin lenkillä. Ahdisti se ihmispaljous saleilla. Vihaan vieläkin sitä vilinää pukuhuoneessa, mutta ryhmäliikuntatunnit on pop, etenkin tanssitunteja rakastan, ja niitä alkaa kyllä olla ikävä jollei oo vähään aikaan käynyt :)

   Poista
 2. Syötkö ikinä kasvisruokaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön silloin tällöin, tavoitteena on pitää useammin pelkkiä kasvisruokapäiviä :) Jos siis sitä tarkoitit... Kasvisruokiahan syön jonkin lihan seurana paljon.

   Poista