torstai 10. lokakuuta 2013

bpal madness 2o13

No niin, myönnän, menin hiljattain ihan sekaisin BPAL.orgissa. Mutta puolustaudun heti, että edelliset tuoksut ostin vuodenvaihteessa! Siitä on jo hirveän pitkä aika.
Laitoin foorumille wanted-viestin, mihin listasin haluamani tuoksut, ja vastauksia tulikin heti muutamia. Ja kun ihmiset sitten laittoivat mulle listojaan, mitä tuoksuja heillä oli myynnissä, niin menin välittömästi "SHUT UP AND TAKE MY MONEY!!!" -moodiin, ja tuli ostettua sellaisiakin, joita ei mun listalle alunperin kuulunutkaan :P Moni pulloista ei kylläkään ollut täysinäisiä, joten niitä sain aika paljon edullisemmin - ja lisäksi foorumilta nyt muutenkin saa edullisemmin kaikkea, ja yleensä roimasti enemmän extroja (tai pieniä yllärilahjoja) kuin Labilta suoraan tilattuna.
Autumn Coolness - "The scent of wisteria, Cymbidium, lotus blossom, and cassia buds drifting on a breeze through gently swaying bamboo reeds."
Kukkaistuoksu, mutta tosi pirteä sellainen. Kirpakka ja miellyttävä. En ehkä yhdistäisi tähän syksyä mitenkään, eli ihan erilainen mitä odotin, mutta tykkään tosi paljon. Ihollakaan tuo kirpeys ei tunnu paljonkaan hälvenevän, mikä on mielestäni vain hyvä juttu.

Bloodlust - "A fiery Martial blend that embodies primal rage, lust for conquest, an all-encompassing desire. Dragon's blood essence, heavy red musk, Indonesian patchouli and swarthy vetiver with a drop of cinnamon."
Ostin hetken mielijohteesta. Liian voimakkaan tuoksuinen, eikä yhtään mua. Myski ja vetiver varmaan liikaa, sillä muuten kuulostaa kyllä hyvältä yhdistelmältä. Puoli tuntia kun antaa aikaa, niin tuoksuu jo miellyttävämmältä.

Boober (Fraggle) - "A fretfully clean scent: freshly-washed laundry, linden blossom, soap suds, and a sprinkle of vanilla."
Alunperin listallani Fraggle Rock -tuoksuista oli vain Red, mutta kun heti oli myynnissä useampi, niin ajattelin kerätä mahdollisesti koko sarjan. Tämä Boober on just sellainen kuin kuvauksessa, tuoksuu puhtailta pyykeiltä :) Ihana. Iholla kukkaistuoksut tulevat enemmän esille, mutta tuoksuu silti "saippuaiselta".

Cheshire Cat - "Grapefruit, red currant, dark musk, Roman chamomille, delphinium and lavender."
Hyväksihavaittu tuoksu, jonka halusin isona pullona myös. Tuoksu on raikas, mutta samalla rauhoittava, ja kuvaus osuu hyvin nappiin.

Danse Macabre - "An allegorial expression of the ineffable, indisputable triumph of death, generally expressed in medieval artwork as a violin or flute-wielding skeleton leading a procession of dancers to their graves. Black cypress with oakmoss, frankincense, oude and a sliver of toasted hazelnut."
Halusin tätä testiin yhden suosikkituoksuni takia - hasselpähkinän. Pullosta haisteltuna pähkinä tuleekin hyvin voimakkaasti esille, mutta iholla tuoksu kääntyy enemmän puihin ja sammaleeseen. Hieman tulee myös mieleen joku terva tai pihka. Ei ole mitään hajua mikä tuoksu tuo "oude" on. Joka tapauksessa aika pirteä, mutta maanläheinen tuoksu, tuo mieleen ehkä jotkut haudoista nousevat luurangot, kun ympärillä tuoksuu vain puut ja maa :P


Defututa - "Olive blossom, honey, smoky vanilla, cinnamon, jasmine, sandalwood, and champaca flower."
Sain tämän extrana, ja tämä löytyy multa jo ennestään. Tykkään kyllä tuoksusta tosi paljon, mutta extraimp lähtee varmaan kiertoon.

Dragon's Heart - "A scent pulsing with vitality, warmth and insurmountable strength: dragon's blood resin, red and black musks, a throb of fig and a sliver of black currant."
Hetken mielijohde, sillä pidän tuosta Dragon's Blood -tuoksusta tosi paljon. Vaikka tässäkin on myskiä, niin muut tuoksut pehmentävät sitä sen verran, ettei se ole niin epämiellyttävää kuin vaikkapa Bloodlustissa. Syvä, lämmin ja mystinen tuoksu.

Kitsune-Tsuki - "Kitsune-Tsuki are malevolent Japanese spirits, akin to western werebeasts: women are posessed by the spirits of foxes, who compel them to perform acts of wickedness and mischief. Asian plum, orchid, daffodil, jasmine and white musk."
Tämä tuoksu on yksinkertaisesti tullut niin usein vastaan foorumia lueskellessa, että oli jo pakko ostaa itsekin ja testata. Ja kannatti ostaa, sillä tämä on varmaankin kaunein kukkaistuoksu BPALilta, jota olen sniffaillut :P Todella naisellinen, makea, ehkä vähän tyttömäinenkin tuoksu.

Lyonesse - "Golden vanilla and gilded musk, stargazer lily, white sandalwood, grey amber, elemi, orris root, ambergris and sea moss."
Extraputeli. Hirmuinen lista aineksia, eikä juuri mistään käryäkään, mitä ne ovat :D Todella vaikeaselkoinen tuoksu, päälimmäisenä ehkä kuitenkin tuo vanilja ja ambra. Ja toisaalta jossain syvemmässä tuoksussa on jotain raikasta, mikä tuo mieleen meren. Tosi hyvä tuoksu, mutta ei tätä oikein osaa pukea sanoiksi. Mielestäni ei ole iholla niin voimakas kuin monet muut BPAL-tuoksut, se ei siis hävene nopeasti, vaan on jotenkin hienovarainen.

Megaera - "The Unwilling, The Jealous One. Orris, black amber, bergamot, plum and grapefruit."
Extra. Kuvaus lupailee sitrustuoksua, ja greippi sieltä nouseekin esiin parhaiten kun pullosta haistelee. Iholla sitrukset häipyvät taka-alalle tuoksuttelemaan, ja esiin tulee hieman makeampi tuoksu. Oikein hyvä meikäläiselle, joka tykkää näistä pirteistä sitruksista :)

Miskatonic University - "The scent of Irish coffee, dusty tomes and polished oakwood halls."
Extra. Ensin leivosmainen, makea tuoksu, joka toi ensin mieleen ChaosTheory-tuoksun, joka mulla jo on, mutta iholla esiin tulee todellakin pölyn haju! Todella vanha kirja voisi ehkä haista/tuoksua tällaiselle. Samalla se sekoittuu makeaan Irish coffeen tuoksuun. Potentiaalinen vaihtoehto kyllä niille, jotka rakastavat isoja, vanhoja kirjastoja, sekä vanhojen kirjojen selailua ja tuoksua :) Jollakin tapaa tämäkin kyllä kiehtoo (esim. miten ihmeessä tuo pölyn haju on saatu vangittua, häh?), mutta ehkä itse valitsisin ennemmin tuoksuvani puhtailta pyykeiltä kuin tomuisilta kirjoilta x)


Mokey (Fraggle) - "A gentle, contemplative fragrance: lilac blossoms, violet sugar, orris root, stephanotis and osmanthus."
Tosi hienovarainen, "violetti" tuoksu. Raikas ja puhdas kukkaistuoksu, ei mitenkään kovin voimakas iholla. Tästä tulee mieleen henkisyys ja rauhoittuminen. Mokey onkin kuvattu filosofina, runoilijana ja taiteilijana, eli sopii hyvin kuvaan :)

Mopsfledermaus (Bats Day 2013) - "Brown sugar and ginger root with smoky clove, bourbon vanilla, cardamom and Indonesian musk."
Extrapullo, joka on Bats Day limited edition, eikä tätä ollut pullossa paljonkaan. Ensimmäisenä esiin tulee neilikka, joka sekoittuu miellyttäväksi maustetuoksuksi vaniljan, kardemumman ja ruskean sokerin kanssa. Eli aika lailla tulee mieleen a) leivonnaiset ja b) joulu (koska neilikka). Hyvä tuoksu, mutta uskon pärjääväni ilmankin kun tuo loppuu :) Mutta esim. joulutuoksuna aivan loistava ja miellyttävämpi kuin esim. taannoin kokeilemani Joulumuori. Myski tulee esille vasta vähän jälkikäteen.

Pumpkin IV 2012 - "Pumpkin, mimosa, black amber, mahogany, and Madagascan saro."
Viime vuoden Halloween-aikaisia limited editioneita. Näitä kurpitsatuoksuja oli yhteensä viisi. Tämä tuoksuu ensin mausteiselle kurpitsalle, enkä pitänyt eroa Jackiin kovinkaan kummoisena. Iholla kuivuessaan esiin tulee kuitenkin puumainen tuoksu ihan selkeästi, jonka takia pidän tätä maskuliinisempana. Jack taas on mausteisempi ja makeampi, eikä siitä juuri muuksi muutu. Molemmat hyviä hieman eri vivahteilla.

Rapunzel - "Angel's trumpet, bois de rose, orris and wild lettuce."
Whaaaaat, salaattia ja ruusua, eiiii :D Voiko tästä seurata mitään hyvää? No niin yllättävältä kuin se tuntuukin, niin kyllä voi. Tässä on aluksi sellainen vihreä, kirpeähkö ja salaattimainen tuoksu, joka iholla siirtyy hieman taka-alalle. Kuivuessaan tuoksuu itseasiassa aika tavanomaiselle, kirpakalle hajuvedelle. Se ei kuivuessaankaan menetä kaikkea kirpeyttään, joten tykkään. Ihan kuin mulla olisi ollut joskus aikoinaan vähän samantapainen tuoksu. Ralph Laurenia ehkä?

Red (Fraggle) - "Sporty and energetic: sweet red currant, tangy cranberry, pink musk, and spicy pink pepper."
Mulla on listallani tätä iso pullo, mutta ei ollut vielä kenelläkään sitä tarjolla. Tämän pienen decantin sain kuitenkin extrana. Hyvä niin, sillä edellinen on kohta jo käytetty :)


Tässä satsissa ei montaakaan huonoa tuoksua ollut, mutta vähemmälle käytölle jäänee Miskatonic University, Dragon's Heart ja Bloodlust. Ehkä jopa raaskin pistää ne kiertoon. Fraggle-tuoksut olivat aika odotetustikin niitä suosikkeja, mutta niiden lisäksi pääsi yllättämään Megaera, Kitsune-Tsuki, Lyonesse sekä Rapunzel. Nämä nimittäin yllättivät myös siinä mielessä, että ne eivät olleet mun toivelistallani, eikä mulla ollut mitään käryä miltä ne tuoksuvat, ennen kuin tein tämän postauksen. Tykkäsin kaikista. Danse Macabre ja Autumn Coolness olivat myös tosi hyviä.Toisessa paketissa oli muutama suoraan kaverille menevä puteli, joten laitoin tähän vain ne, jotka jäävät mulle.

Anne Bonny - "Named in honor of the most notorious female pirate to ever set sail. Wicked, cruel, beautiful, intelligent, resourceful and dangerous: a true role model. A blend of Indonesian red patchouli, red sandalwood, and frankincense."
Pullosta tosi pistävän voimakkaan tuoksuinen, mutta naisellinen. Hälvenee iholla hieman, mutta on silti paljon voimakkaampi ja tummempi kuin mitä normaalisti käytän. Luultavasti tulee käyttöön vain harvoihin tilaisuuksiin sen takia. Kunnolla kuivuessaan haistan hieman suitsukkeenomaista savua, eli santelipuu ja frankinsensi tulee esiin. Nyt tuoksuu jo miellyttävämmältä.

Bat's Blood 2006 - "Vengeance can be yours."
Tämä on 5ml pullo tuoksusta, jonka valmistus lopetettiin, eikä tästä oltu annettu juuri mitään tietoa. Pullosta tuoksuu aika paljon Dragon's Bloodille, mutta tummemmalle. Iholla tulee esille hieman jotain pippuria ehkä? sekä jotain kukkaisaa. Jännä tuoksu, kuin tummempi Dragon's Blood, joten tulee kyllä varmaan käytettyä.

Dodo - "Red musk, lemon peel, sugar cane, cassia, white sandalwood, mango, and agarwood."
Tuoksuu aluksi kovasti sokerille, kanelille ja aavistuksen hedelmäiselle, iholla alkaa tulla myös puumaiset tuoksut esiin. Hieman ehkä omituinen omaan makuun, mutta ei kuitenkaan paha.

Hanging Gardens - "This perfume is an interpretation of the Hanging Gardens by night, based on further accounts of its fruit and flora: date palm, ebony, fir, pomegranate, plum, two pears, quince, fig, and grapevine with plumeria, three gardenias and dry rose."
Ouh! Tosi ihanan hedelmäinen ja makea tuoksu :) Kukkaistuoksut tasoittavat, joten ei ole mikään ällömakea. Mutta hyvin mun tyylinen, vaikka kuitenkin tuoksuna aika tavanomaisen oloinen. Mikään annetuista tuoksuista ei tunnu tulevan yksittäin esille, vaan tähän on saatu sekoitettua tosi kivasti nuo kaikki. Tuntuu valitettavasti katoavan kuin pieru Saharaan.

Hecate - "Deep, buttery almond layered over myrrh and dark musk."
Pullosta: karvasmanteli peittää alleen ihan kaiken :D Eli ensimmäinen reaktio jälleen se irvistys manteliliköörin hajulle, mutta onneksi kokemus on opettanut, että sen hälvettyä tilalle tulee jotain ihanaa. Mirhamia ja myskiä sieltä tuntuisi puskevan esiin, sillä lopulta tuoksuu iholla aivan suitsukkeelle, mutta mantelin hälvettyä hieman lisää tuoksusta tulee melko hienovarainen, ei siis mielestäni tuoksu kovin voimakkaasti. Tuskin ihan päivittäiseen käyttöön, mutta sopii tietynlaiseen meditatiiviseen fiilikseen.Ladon - "The hundred-headed dragon that guards the garden of the Hesperides: dragon’s blood resin, golden apple, apple blossom, white musk and hyacinth."
Omenaa ♥ Se tuoksuu selkeästi ensimmäisenä pullosta. Iholla nopeasti tulee vahva hyasintin tuoksu, ja omena väistyy hieman taka-alalle. Todella ihana tuoksu, sillä pidän sekä Dragon's Bloodista, omenasta että hyasintista. Tuoksu tuntuu olevan ihollakin aika voimakas, enkä ehkä suosittelisi tätä sellaisille, jotka saavat kukkivasta hyasintista päänsärkyä :P

Lust - "Uncontrollable passion and insatiable sexual desire: red musk, patchouli, ylang ylang and myrrh."
Pullosta tuoksuu tosi voimakkaasti myskiltä ja patsulilta, kuten Anne Bonnykin. Iholla esiin tulee kaunis ylang ylang. Ehdottomasti seksikäs tuoksu, ja kuivuu mielestäni miellyttävämmäksi kuin mitä alussa oli.

Sin - "Thoroughly corrupted: amber, sandalwood, black patchouli and cinnamon."
Ensimmäisenä tuoksuu todella vahvasti patsuli ja santelipuu, myös häivähdys kanelia on havaittavissa. Kuivuessaan kanelia tulee enemmän esiin, mutta silti tuoksu on jotenkin tylsä... En tiedä, ehkä tietynlaiseen mielentilaan hyvä, mutta ei ehkä jokapäiväiseen käyttöön. Mutta tajuan kyllä nimen ja tuoksun yhdistelmän :)

Sugar Skull 2008 - "Vibrant with the joy and sweetness of life in death! A blend of five sugars, lightly dusted with candied fruits."
5ml limited edition. Sokeria, sokeria, sokeria, ja vielä vähän lisää sokeria :D Hieman kärähtäneenä.

Ultraviolet - "Electrifying, mechanized and chilly -- the scent of crushed blooms strewn on cold metal. Lush violet and neroli spiked hard with eucalyptus and a sliver of mint."
Tämä kuulosti niin raikkaalta, että oli pakko ottaa kokeiluun. Pullosta tuoksuu voimakkaasti eukalyptukselta ja mintulta, ja ihollakin ne tuntuvat pysyvän eniten pinnassa mintun tullen esiin mausteisempana. Erotan joukosta myös kukkaisamman tuoksun. Vaikka pysyykin viileän tuoksuisena, eukalyptuksen pirteys häviää mielestäni aika nopeasti ja liikaa, eikä tuoksu muutenkaan ollut kovin kestävä. Mutta sen aikaa mitä se kesti, oli tuoksu tosi mielenkiintoinen, raikas ja puhdistava. Uskoisin, että herättää aamulla :)Tässä toisessa satsissa oli paljon meikäläiselle epätyypillisiä tuoksuja, eli naisellisia mutta todella voimakkaita, paljon myskiä ja patsulia. Moni vaatii totuttelemista ja jäänee harvemmalle käytölle, mutta aina tulee vastaan sellainen tilanne, kun ajattelee, että nyt sopis juuri SE tuoksu. Tällaisia on varmasti Sin, Anne Bonny ja Hecate. Ehdoton suosikki oli Ladon, ja sen perässä Hanging Gardens, Lust ja Ultraviolet. Dodo sekä molemmat isommat pullot jäivät jonnekin välimaastoon. Sikäli hauskaa, että Ladon oli näistä myös ainut, joka oikeastaan edes oli mun ostoslistalla :D

3 kommenttia:

 1. Jos raaskit luopua tosta Miskatonic Universitystä, niin minä-minä-minä! Mulle mainostettiin just kuinka sairaan käteviä on e-kirjat; kevyitä, taustavalaistuja, eivät vie tilaa kotona... mutta en vakuuttunut, koska mä todella tykkään kirjastoista ja vanhoista kirjoista nimenomaan sen tuoksun vuoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaapa tulitko just sinä mulla ensinnä mieleen siitä :P Eli joo, saat sen kyllä. Ja mulla on sulle muutama muukin odottelemassa, sit kun nähdään :)

   Poista
 2. Juuri bogasin huuto.netissä Chesire Moon-tuoksua, on kyllä vähän eri kuin Chesire Cat.

  VastaaPoista