keskiviikko 2. lokakuuta 2013

eläinten viikko: kissaPerjantaina 4.10. käynnistyy Eläinten viikko, joka on vuosittain 4.-10. lokakuuta vietettävä teemaviikko, jonka ensimmäinen päivä on Maailman Eläinten päivä ja eläinten suojeluspyhimyksen Fransiskus Assisilaisen muistopäivä. Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on tänä vuonna valinnut viikon aiheeksi kissan. Jopa 20 000 kissaa hylätään tai lopetetaan ihmisen piittaamattomuuden vuoksi Suomessa joka vuosi. SEYn (ja itseni) mielestä kissojen kärsimystä ennaltaehkäisee parhaiten niiden määrän vähentäminen leikkauttamalla.

SEY julkaisi virallisen tiedotteen Eläinten viikosta tänään keskiviikkona. Sen voi käydä lukemassa täältä.
Helsingissä järjestetään torstaina 3.10. myös kissojen hyvinvointiseminaari.

Itse halusin mainita asiasta blogin puolella myös siksi, että SEY on koonnut valtavan hyvän kissatietopaketin, joka tulisi mielestäni kaikkien lukea vaikkei edes harkitsisi kissan hankkimista. Tietoa on hyvä levittää eteenpäin, jotta Suomen kissoilla olisi parempi olla ja elää!
Osoitteessa kissatieto.fi on kerrottu kattavasti yleisimmistä ongelmista kissaperheissä (sisäsiisteys, huonekalujen raapiminen, ylipaino), kotikissan historiaa, kysymyksiä kissan hankinnasta, 9 yleisintä kissamyyttiä jotka kumpuavat jostakin ammoisista ajoista, sekä kissan käyttäytymisestä ja hoidosta. Lisäksi sivuilla kerrotaan SEYn kissatoiminnasta, ja mikä hienointa: sieltä löytyy myös tehtävämateriaalia koululaisille, kerhoihin ja 4H-yhdistyksille.
Syksy on vuoden kiireisintä aikaa löytöeläintaloissa, ja ne natisevat liitoksistaan löytökissoista. Eli nyt olisi suurin tarve lahjoituksille, sekä rahallisille että tavaralahjoituksille. Löytöeläinkodeille voi viedä esim. omasta käytöstä poistettuja peittoja, lakanoita ja pyyhkeitä, ja ainakin Helsingin seudun esy (HESY) pyysi hiljattain tekstiililahjoituksia Facebookinkin kautta. Tekstiilit voi toimittaa joko suoraan lähimpään löytöeläintaloon tai paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle.

Nykyisin on myös paljon eri alueilla kissan leikkautus- ja sirutuskampanjoita, joten jos vaikkapa Facebookissa tällaiseen kampanjaan törmää, kannattaa tietoa jakaa kavereilleen. Kissan kadotessa turvasiru auttaa löytöeläintaloja löytämään kissan oman kodin heti.


Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto (heti etusivulta löytyy kaikki paikallisyhdistykset)
PS: Tsekkaa sivuilta myös edellisten Eläinten viikkojen tärkeät teemat!


Voit tehdä helposti SEY:lle myös tekstarilahjoituksen

2 kommenttia:

 1. Minua surettaa hirveästi kissojen kohtalo näin syksyisin, miten ihmiset voikaan olla niin välinpitämättömiä... Voisin melkein tehdä tuollaisen tekstarilahjoituksen. Lisäksi kohta lähtee multa ja monelta muulta mimmiltä myyntiin meidän oma tyttökalenteri jossa poseerataan lemmikkien kera, ja tuotot menee eläinten hyväksi. Kisuparat :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tää on kanssa ihan älytöntä... Minä ja moni mun ystävistäni (ja moni muukin Facebookin perusteella) paasataan tästä joka vuosi,, tai pikemminkin jatkuvasti, mutta aina vaan tilanne on yhtä huono ja kamala. Turhauttavaa!
   Itse tein kanssa tekstarilahjoituksen.
   Kiva juttu että teiltä on tulossa tuollainen kalenteri :)

   Poista