lauantai 2. marraskuuta 2013

oulainen on my mind

Onpas ollut hektinen viikko. Koulussa ollaan tehty tilakoristelua Turun Hovioikeuden synttärikemuille, ja sitten onkin ollut noita tänpäiväisten Halloween-bileiden suunnittelua ja toteutusta. Piti Oulaisten reissustakin kertoa jo aiemmin.

Viime viikonloppuna siis käytiin pitkästä aikaa Hannen ja Villen luona Oulaisissa, otettiin Hilla Lohjalta matkaan mukaan. Oli taas hyvät suunnitelmat lähteä liikenteeseen ajoissa, jotta päästäisi vielä valoisaan aikaan perille, mutta ihan turha toivo, jouduttiin joku pari tuntia ajamaan jotakuinkin säkkipimeässä. Aina me ollaan Oulaisissa käymässä kun on synkkää ja pimiää -.-
Matkan varrella pysähdyttiin Heinolassa (ostin ABC:ltä tarot-kortit sekä Vanhat merkkipäivät -kirjan) sekä Viitasaarella, ja oltiin siinä kahdeksan aikaan perillä. Hanne ja Ville oli laittaneet ruokaa valmiiksi ja syötiin siinä, ja perjantai-ilta jatkui lähinnä jutellessa ja Hillan suunnitellessa pariskunnalle tatskaa. En ollut aiemmin käynyt tuossa Hannen ja Villen omassa talossa, ja oli se kyllä hieno, tyylikkäästi rempattu ja mukavasti tilaa, ja mulle iski talokateus :/ Mäkin haluan oman talon... Ite menin suhteellisen aikasin nukkumaan, puoliltaöin ehkä, sillä pari edellistä yötä olin nukkunut tosi huonosti, ja mua väsytti paljon. Mutta Make esim. taisi valvoa johonkin neljään, viiteen saakka soitellen jotain musaa.

Hanne oli kaivertanut appelsiinilyhtyjä! Ihana idea.


Lauantaina tuli vielä nukuttua normaalia pidempään, että eiköhän ne univelat sitten kuittaantuneet :P Syötiin aamupalaa ja laitettiin Hannen ja Hillan kanssa ittemme kuntoon ja lähdettiin hetkeksi kylille. Halusin nimittäin käydä kirppiksellä ja Halpa-Hallissa, kun Hanne tuntuu aina löytävän sieltä jotain kivaa. Löysinkin sitten kirppikseltä yhden olkalaukun sekä valkoiset maiharit. En ollut maihareista ihan varma osaisinko käyttää valkoisia, mutta ne oli tosi hyvässä kunnossa pohjia myöten, eli selkeestikään ei ollut paljon käytetty, ja maksoivat sen verran vähän. Halppiksesta löytyi sitten uusi, pehmeä ja punainen tyyny, mustia joulupalloja, roskakori sekä Martinexin musta kulho. Harmitti, kun siellä olisi miesten puolella ollut just sellainen hattu, jota haluaisin, mutta se maksoi 40€ -.- Ois vieläpä ollut mun megapäähän sopiva.

Make ja Ville pelasivat änäriä kun mentiin takaisin kotiin, laitettiin siinä pikkuhiljaa grilliä tulille ja tehtiin salaattia ja kasvisnyyttejä. Teemu ja Mikko tulivat siinä välissä ja itekin siinä sitten alotin siiderin lipittämisen. Syötiin, kuunneltiin Youtubesta musaa jne, ja myöhemmin paikalle tuli vielä Suvi, Jontte ja Timo, olivat porukalla menossa Medusaan katsomaan jotain bändiä. Saunakin laitettiin päälle, miesten siellä ollessa Hanne ja Hilla pelasivatten kahestaan twisteriä, kun oltiin Suvin kanssa tylsiä eikä osallistuttu kuin pyörittäjänä ja kuvienottajana :D Saunasta tultuaan Teemu, Mikko, Ville ja Jontte otti seuraavan twister-erän, jonka jälkeen painuttiin Hannen ja Hillan kanssa saunaan suklaanaamioineen päivineen :)
Ilta jatkui karaoken ja Youtube-videoiden merkeissä, kunnes ryhmärämä lähti sinne keikalle Ville mukanaan. Laulettiin vielä useampi tunti Hannen ja Hillan kanssa, mutta nekin halusi sitten baariin, ja koska mulla ei ollut varaa ja Makekin jo nukkumassa, niin mä kömmin sitten Maken viereen joskus kolmen aikaan. Ehdin vissiin 10min olla sängyssä kun Teemu soitti ovikelloa ja tuli nukkumaan :P Muistan hämärästi vielä kuulleeni Hannen äänen kun ne tuli baarista.




Ei tullut sunnuntaina onneksi nukuttua ihan sikamyöhään, mutta ois se silti ollut kivampi päästä aiemmin lähtemään kotiin päin, lähinnä just siksi, että tulee niin aikasin pimeä, ja lisäksi Vihdin kohdilla oli tosi hirveä ajokeli. Kotimatka tuntui ihan jumalattoman pitkältä, varsinkin kun ensin tuhlattiin tunnin verran kun käytiin Haapajärvellä syömässä (oli kyllä hyvä Lemmenlautanen Haapajärven ABC:lla). Oltiin vasta yhdeksän jälkeen kotona Maken kanssa.
Kuvia tuli koko viikonlopulta otettua valitettavan vähän, ja moni myös epäonnistui, kun tuolla puhelimella otin. Erityisen kivaa oli nähdä noita kalajokisia tyyppejä, kun normaalisti niitä näkee vaan juhannuksena Nummirockissa :P Ja olisi ollut kiva käydä jossain Ylivieskassakin kaupoilla, mutta ei oikein ollut rahaa eikä aikaa tällä kertaa. Jospa pääsisi käymään siellä kesäaikaan, niin voisi pyöriä vähän enemmänkin siellä päin. Ja käydä esim. Oulussa, kun en oo koskaan käynyt.

Vain kotimatka jäljellä


Seuraavaksi meen tästä leipomaan ja tekemään ruokia, laitan Halloween-pukuni päälle ja odottelen malttamattomana vieraiden saapumista :) Ja koitetaan kaikki muistaa ottaa hirveästi kuvia!
Mukavaa Halloweenia/Pyhäinpäivää/Marrasta/Kekriä kaikille! :)

(kuva)


Noidankoto; valkosipulia ja salviaa: Kekri eli Köyri (tosi hienosti avattu myös muinaissuomalaisia Kekri-perinteitä)
Kansanperinneblogi: Vanhan ajan Halloween-asuja (oikeasti aivan helvetin pelottavia!)

2 kommenttia:

  1. Voihan Oulainen. Pitääpä melkeen hilpasta ensi viikolla halppikseen ja käydä katsomassa, että mikä lakki maksaa noin paljon.. :D Hinnan puolesta rupesi kiinnostamaan, sen kyllä täytyy olla joku super hieno/laadukas kun noin hintava on. Tympäsee, kun muistaa halpa-hallin olleen joskus ennen muinoin todellakin halpa ja nykyään esim. vaatteet siellä maksaa yhtälailla paljon kuin muuallakin. Ale tuotteetkaan ei tunnun halvoilta kun niissä on kuitennin liikaa hintaa.

    Oli miten oli, mukavaa iltaa! Puku kuvia sitten paljon tänne ja muuteski.. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se kyllä vaikutti ihan laadukkaalta lätsältä, mutta a) mulla ei ois ollut varaa siihen, ja b) en oikeen osaa pitää päässäni mitään, niin en ois ees raaskinut, kun ei tiedä jos se vaikka jääkin johonkin pölyttymään :P Mäkin katoin että aika "normihinnoissa" siellä oli vaatteet muutenkin, eikä ainakaan sillä kerralla löytynyt oikeen mitään.

      Poista