sunnuntai 1. joulukuuta 2013

raskasta joulua @ viking grace

Oonpas mä ollut laiska kirjoittaja viime aikoina. Voisin tässä vaikka postailla edelliset tapahtumat pois alta, ennen kuin pukkaa jo seuraavia :P
Suurimmat jutut tässä on nyt olleet mun rakkaan mummun hautajaiset sekä laivareissu.

Mummun hautajaiset oli vain kaikkein lähimmille: puolisolle, lapsille puolisoineen sekä lastenlapsille puolisoineen. Oli kiva, että meitä oli vain pieni porukka, ja kaikki meni lopulta oikein hyvin. Harmitti kyllä, etten ehtinyt itse tehdä surulaitettani, enkä esim. arkkulaitetta vaikka äiti mua pyysi sen tekemään. Mielellänihän mä olisin, jollei mulla olisi koulussa ollut niin kiirettä :( Juuri sillä viikolla nimittäin rakennettiin joulunäyttelyä. Mutta niin, muistotilaisuus oli sitten Kahvila Liisassa, ja sinne tuli mun serkun Malla-tyttökin mukaan. Pienet lapset on kyllä oivallista seuraa tuollaisissa vakavissa ja surullisissa tilaisuuksissa, kun ne kuitenkin leikkii, laulaa ja nauraa, eikä siinä oikein muuta mahda kuin nauraa mukana :) Vaarinkin silmät ihan säteilivät kun Malla tuli. Eipä tällaisessa tilaisuudessa kai koskaan mitään muuta hyvää olekaan, kuin se, että pitkästä aikaa oli taas koko lähisuku koolla.
Muistotilaisuudessa oli pienesti suolaista ja makeaa tarjottavaa, ja lopuksi laulettiin porukalla muutama laulu. En kyllä itse vieläkään oikein käsitä, että mummu on poissa, ehkä se tulee sitten ajan kanssa, kun ei käykään enää katsomassa mummua ja vaaria, vaan pelkästään vaaria.

Samalla reissulla sain synttärilahjan kummeiltani, kummitäti oli löytänyt mm. ihanan värisiä puuterivippoja :)
Seuraavana viikonloppuna olikin luvassa parin vuoden tauon jälkeen laivareissu Hannen ja Villen kanssa. Tällä kertaa testattiin "uusi" Viking Grace, sillä siellä oli Raskasta Joulua -keikka. Hanne ja Ville tuli meille joskus kuuden aikoihin, ja seiskalta lähdettiin ajamaan Turkuun. Valittiin autokyyti kun meillä ei ois ollut varaa junamatkoihin. Olis kyllä voinut lähteä vaikka puolta tuntia aiemmin, sillä satamassa oli ihan hirveät ruuhkat. Onneksi parkkipaikka löytyi ihmeen nopeesti, eikä laivaan pääsyäkään tarvinnut odottaa kuin kymmenisen minuuttia.
"Irvistetään! No irvistäksää?"


Meidän hyttiä ei kyllä oltu siivottu kunnolla, kylppärissä oli esim. likaiset pyyhkeet eikä roskiksia oltu tyhjennetty. Gracellahan ei myöskään saa menomatkalla Taxfreesta viinaksia, joten kun kaikki muut matkustajat meni suoraan baareihin dokaamaan, niin me käytiin ensin vähän syömässä ja palattiin hyttiin juomaan omia viinojamme. Oli jotenkin paljon juteltavaa, ja oli viittä vaille ettei myöhästytty taas keikalta :D En tiedä mitä oisin siitäkin ollut mieltä, ettei juomia saanut tuoda siihen lavan eteen, vaan ne piti juoda siellä kauempana. Alkukeikka menikin niin, että Make jäi kauemmas juomaan ja pitelemään munkin juomaa, ja kävin siellä keikan lomassa pari kertaa kulauttelemassa. Toisaalta ihan ookoo, eipä kukaan känniläinen heittänyt juomiaan päälle.

En tiedä miten nuo Raskasta Joulua -solistit valitaan millekin pikkukeikalle, mutta me ollaan aina satuttu näkemään jotakuinkin samat solistit (Ari Koivunen, Ilja Jalkanen, Pasi Rantanen, Tuple Salmela, kerran myös Antony Parviainen) kun ollaan oltu pikkukeikalla, sillä "isolla" keikallahan on sitten kaikki mukana. Mutta nyt oli siistiä, kun laivalla solisteina oli Pasi Rantanen, Marco Hietala sekä Ville Tuomi :) Olin ehdottomasti eniten innoissani Ville Tuomesta jo etukäteen, eikä se mies todellakaan pettänyt mun odotuksiani ♥ Täytyy selventää sen verran, että olen pikkulikasta asti tykännyt enemmän pirteistä ja menevistä joululauluista, ja näiltä Raskasta Joulua -levyiltä Ville Tuomen Nisse-polkka sekä Kimmo Blomin Kuului laulu enkelten ovat mun ehdottomia lemppareita. Ville on tietääkseni edellisen kerran ollut RJ-keikoilla mukana ehkä '06 tai '07, ja oon kerran aiemmin nähnyt sen vetävän sen Nisse-polkkansa, sen jälkeen sen on laulanut aina joku muu, viime vuosina yleensä Ilja niillä keikoilla mitä mä oon nähnyt. Mun mielestä kuitenkin se levyllä oleva, Villen laulama Nisse-polkka on ainoa oikea, ja ootin ihan hulluna tuota keikkaa myös sen takia :D Ja ei jumalauta sitä riehumisen määrää kun Nisse-polkka tuli, ja se oli just sellainen kuin sen pitikin olla: täydellinen! Hannen kanssa huudettiin ja pompittiin ja moshattiin niskamme kipeiksi, ja kaiken riehumisen lomassa mulla oli niin hyvä fiilis koko keikasta, Villestä ja polkasta, että meinasin ruveta itkemään! Sitä en kyllä unohda varmaan ikinä. Pienesti rakastuin Ville Tuomeen kyllä :) Toki keikka oli muutenkin hyvä, ja vaikka ensin olin vähän pettynyt ettei mun itkubiisejä Joululaulua ja Ave Mariaa tullut, niin toisaalta se oli ihan hyväkin, sillä en olis halunnutkaan itkeä! Oli niin hyvä fiilis. Eikä Varpunen jouluaamunakaan itkettänyt, vaikka yleisö oli tosi ihanasti mukana :)Ville Tuomi - Petteri Punakuono live


Keikka alkoi sen verran myöhään (puoliltaöin), että kun se loppui, niin ei sitä tajunnut että kello oli jo niinkin paljon. Me vaan lähdettiin takaisin hyttiin juomaan ja laulamaan joululauluja, ja yhtäkkiä kello olikin jo yli neljä ja Make halusi nukkumaan. Suutuin sille, kun se ei suostunut lähtemään enää mihinkään baariin, kun siis me muuthan oltiin vielä lähdössä. Ainut vaan, että ei siellä paatilla ollut enää mikään paikka auki. Kyllä siinä vaiheessa tuli ikävä sikaribaaria, jonne voi mennä polttelemaan tupakkia ja hengailemaan vaikka koko yöksi. No eikä siinä mitään, kyllähän siellä nyt käytävilläkin hengailee, mutta eipä siellä kovin montaa ihmistä meidän lisäksi ollut. Kaksi jätkää kyllä tavattiin ja juteltiin niiden kanssa hetki, ja se toinen voitti mun kahdella eurolla peliautomaatista kolmekymppiä (joka jaettiin molemmille puoliksi)! Ne tuli hetkeksi meidän hyttiin kuuntelemaan musaa, mutta kun lähtivät siitä, niin vaikka meidän kuinka oli tarkoitus valvoa vielä tunnin verran, kunnes ensimmäiset mestat aukeaa, niin mentiin kuitenkin nukkumaan.

Herättiin kymmenen aikaan, ja lähdettiin siitä pikkuhiljaa syömään aamupalaa. Meillä ei ollut buffet-aamiaista, vaan mentiin raflaan, jossa ruoka maksettiin painon mukaan. Mä kyllä totaalisesti söin silmilläni ja otin ruokaa paljon enemmän kuin mitä oli tarkoitus, ja olinkin sen jälkeen ihan ähkyssä. Mentiin siitä suoraan taxfreehen, mutta siinä vaiheessa laiva keikkui aika paljon, ja mulla oi vähän krapula ja maha täynnä, niin tuli vähän paha olo siellä. Suunnattiin takaisin hyttiin ja otettiin parin tunnin torkut Maken ja Villen kanssa. Hanne palloili sillä aikaa yksin pitkin paattia. Parin tunnin nokoset auttoi oloon, ja käytiin vielä uudestaan taxfreessä ennen päivällisbuffettia, missä olikin jo joulupöytä. Syöminkien jälkeen käytiin vielä katsomassa loput parikymmentä minuuttia stand-up -showsta, jonka jälkeen aika pian laiva saapuikin satamaan. Ajeltiin takaisin Saloon Rölliä kuunnellen, ja Hanne ja Ville jäi meille vielä yöksi.

Hanne ja jättiranskis buffetissa
Tuotiin kotiin Valhallaa, röökiä ja kilokaupalla karkkia


Oli kyllä tosi kiva laivareissu ja Viking Gracekin oli ihan ookoo laiva, jos ei oteta mukaan niitä seikkoja, joihin on laivalla tottunut, eikä niitä tuolla ollutkaan x) Laiva oli ihan tyylikäs, mutta oon vielä siinä iässä ja elämäntilanteessa, että jos mä haluan laivalle, niin se on mulle aivan sama miltä se näyttää, kunhan sieltä saa viinaa, siellä on hyttibileitä, ja että siellä on edes joku paikka auki asiakkaille 24/7. Eli Grace on nyt nähty, eikä tarvii mennä uudelleen ainakaan ihan heti :P

Tuo Raskasta Joulua taasen on kumma juttu. Hannen kanssa juteltiin, että meillä kummallakin on mennyt viimeisin kuukausi jotenkin ihan ohi, eikä kummallakaan ollut mikään pikkujoulufiilis oikeasta joulufiiliksestä nyt puhumattakaan, mutta mulle se joulufiilis tuli taas välittömästi RJ-keikalla tonttulakki päässä. Luin vastikään jonkin haastattelun, missä koko projektin luoja, kitaristi Erkka Korhonen kertoi, että kuulemma monelle ihmiselle Raskaasta Joulusta on tullut joulun tärkein perinne. Tajusin, että sitä se on kyllä mullekin. Ei enää nykyisin tule joulua ilman RJ-keikkaa.This year we went to see the Heavy X-mas concert on a boat, and I was super excited about the vocalists (Ville Tuomi, Marco Hietala, Pasi Rantanen), since we always happen to see the same vocalists year after year. But these Heavy X-mas concerts have become the most important Christmas tradition for me, and now there's absolutely no Christmas without a Heavy X-mas gig.

I madly fell in love with Ville Tuomi and his Nisse-polkka, and me and Hanne went totally nuts jumping and screaming and moshing our heads off. Defenately a gig to remember :)

2 kommenttia:

 1. Tutunnäköisiä tonttulakkeja ja hauskan näköinen meno :D Mua ottaa päähän kun kaverit on olleet nihkeitä keikkojen kanssa, niin en mennyt viime vuonna enkä pääse tänäkään vuonna, koska Poetsien keikka on just samana päivänä x__x

  Ja osanotot mummosta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, mitä ne nyt oikeen nihkeilee :/
   Mä en oikeen innostunut tosta tänvuotisesta konserttisalikiertueesta ja penkeillä istumisesta, mm. just ton Nisse-polkan ja riehumisen takia :D RJ olis tänäkin vuonna ollut Salossa, mutta se keikka sattui olemaan just samana päivänä noiden hautajaisten kanssa, niin oltiin kotona sen verran myöhään, että jäi välistä. Mietin kyllä josko ois vielä käynyt Turussa kattomassa, mutta ei taida olla mahiksia enää siihen. Helsinkiinkään ei pääse ku oon töissä ihan aattoon saakka.

   Kiitos osanotoista ♥

   Poista