maanantai 2. joulukuuta 2013

the rocky horror show ja pikkujouluja

Saatiin viime lauantaina viettää Maken kanssa hieman laatuaikaa kahdestaan Turussa. Aika olis toki voinut olla vielä vähän laadukkaampaa, sillä Makella oli edellisenä iltana ollut firman pikkujoulut, eikä sen olo ollut mikään kaikkein pirtein ja kiinnostunein :P Mutta koska liput teatteriin oli ostettu jo elokuussa, niin senhän oli pakko lähteä x)

Päätettiin ennen teatteria käydä jossain syömässä, ja valittiin paikaksi Blanko, jossa kävin viime talvena meidän luokkalaisten kanssa. Ruoka oli musta tosi hyvää, ja paikka on tarpeeksi lähellä Kaupunginteatteria, joten siksi se. Harmi vaan, että tällä kertaa ruoka oli aikamoinen pettymys, olisi varmaan kuitenkin pitänyt tilata samaa kuin viimeksi :/ Makella ei ollut nälkä, joten se otti vaan alkupaloihin kuuluvan savulammasleivän, joka oli kuulemma tosi mitäänsanomattoman makuinen. Mä otin parmesan-kanapastaa, joka maistui käytännössä aivan lasagnelta, ja kanakin oli tosi kuivaa. Annoskin oli tosi pieni siihen nähden, että se maksoi 17€. Esim. Rantakertussa sai kolme kertaa tuon kokoisen (ja paremmanmakuisen) kanapastan monta euroa halvemmalla. Mutta en nyt halua pelkästään valittaa, sillä viimeksi Blankossa syömäni grillattu broileri oli ihan taivaallista!

Tosiaan, Turun Kaupunginteatterissa on tänä syksynä pyörinyt The Rocky Horror Show, ja ostin meille liput jo varmaan elokuun puolella. Oikeasti katsoin kyseisen leffan vasta lippujen ostamisen jälkeen, joten en oikeastaan tiennyt millaiseen soppaan lusikkani laitoin :D Mutta odotin esitystä kovasti. Onhan tuo musikaali lievästi sanottuna outo, mutta sillekin löytyy se oma fanikuntansa, joka aika ilahduttavasti oli esillä myös teatterissa :) Oli kiva nähdä yleisölläkin vähän rajumpia asuja ja hölmöjä asusteita.
The Rocky Horror Show on jossain määrin interaktiivinen show, eli yleisö saa osallistua. Paikalla oli myynnissä The Rocky Horror Show -paketteja juuri tätä varten, ja itsekin suosittelisin ostamaan kyseisen paketin, jos haluaa ottaa showsta ja sen interaktiivisuudesta kaiken irti :) Me ei sitä kuitenkaan ostettu. Tämän yleisön osallistumisen (ja juoman, luulisin) takia aikuiset ihmiset tuntuivat yleisössä muuttuvan pahaisiksi teineiksi, ja oli kyllä melkoinen karnevaalimeininki siellä :D
Itse show oli musta tosi hyvä ja kunnioitti alkuperäistä musikaalia oikein mainiosti. Erityisen innoissani olin parista asiasta: ensinnäkin puvuista, joista olisin halunnut joka toisen vaatekappaleen ja asusteen - paljon niittejä! Ja toiseksi siitä, että hottis-Rockylla oli pitkät hiukset, ja häntä näytelleellä Severi Saarisella on pitkät hiukset ihan oikeastikin :)
The Rocky Horror Show jatkuu vielä vuoden loppuun saakka ja keväälläkin vielä, joten on vielä aikaa käydä itsekin toteamassa tän mahtavuus :) Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli sellainen, ettei hymyilyä voinut lopettaa millään.
Myös Jekyll & Hyde jatkuu keväällä, ja ajateltiin jo Maken kanssa, että käydään katsomassa myös se. Tällä hetkellä on aika mainio tilaisuus keskittyä teatteriin ja muuhun kultturelliin toimintaan, kun ei tunnu oikein missään olevan kivoja keikkoja tarjolla.Turusta kun päästiin takaisin kotiin, niin suuntasin suoraan naapuribaariin, missä oli Havenin porukoiden pikkujoulut. Paikalla oli paljon kavereita, ja paikallinen ja tutuista koostuva coverbändi ÖH! esiintymässä koko illan. Viihdyin siellä ystävien seurassa ihan pilkkuun saakka, vaikkei ehkä alunperin ollutkaan tarkoitus olla kauhean myöhään. Make ei jaksanut tulla mun kanssa alunperinkään, vaan meni suoraan kotiin köllöttelemään.

Marin kanssa :)

Tupa täynnä


Ensi viikolla vaihdankin työssäoppimispaikkaa, ja käyn tästä lähtien Mustiolla töissä. Tietää melko varmasti aika tiukkoja aikoja, kun bensaan menee niin paljon rahaa sekä työ- että kouluviikoilla... Täytyy vaan toivoa, että Make saa tehdä enemmän täysiä työpäiviä, ja itseasiassa oon myös funtsinut itselleni jotakin mieleistä osa-aikatyötä opiskelujen oheen. Mutta kahtotaan.


Me and Make went to see the rock musical The Rocky Horror Show in the City Theatre of Turku. I actually had'nt seen the musical on film when I ordered the tickets, and watched it just afterwards. Well weird it was yes, but also in my taste, so I looked forward to see this on stage.

The show was awesome! It was slightly interactive too, the audience could participate on the show, and there was some supply packages on sale for that. The show respected the original musical and the songs were pretty good too even they were translated into Finnish. I also loved their costumes (lots of leather, latex, corsets, studs, black stuff, harnesses) and the fact that Rocky Horror was long haired even IRL :)
We also thought to go see Jekyll & Hyde in spring.

After we got back home I went straight to our next door neighbor bar where our local event organisation firm had their pre-Christmas party. The owners are my friends and we have a great friend group to get together on some rock and metal events and gigs. So I was there and had a great time with my friends 'till the bar was shut.

So what a great Saturday night! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti