sunnuntai 19. tammikuuta 2014

ruokapäiväkirja vko 3



Pidin tällä viikolla ruokapäiväkirjaa Bat Fitiin liittyen, ja ajattelin postata sen jo nyt, ettei kuunvaihteen Bat Fit -postauksesta tule liian pitkää. Suurin osa viikosta sujui syömisten puolesta oikein hyvin, mutta vettä muistin juoda tosi huonosti :/ Mulla oli koulusta etäviikko, ja olin käytännössä koko ajan kotona, joten olisi ollut hyvät tsäänssit kontrolloida sitäkin paremmin. Merkitsin samaan syssyyn viikon liikunnatkin, joita ei kyllä kovinkaan paljon tullut. En tiedä mikä siinä taas on, että salille tai ohjatuille tunneille (ja ylipäänsä paikkoihin missä on paljon muita ihmisiä) ahdistaa jostain syystä mennä, ja niinpä koko viikon jumpat tuli aina viime hetkillä peruttua. Huoh. No, vaikka ensi viikolla on taas koulua, niin koitetaanpa niitä ohjattuja tunteja sitten uudestaan. Kuitenkin melkein joka päivälle on jokin jumppa mistä pidän kun vaan saisin aikaiseksi lähteä.

Maanantai
9:00 kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja mehukeittoa, kuppi kahvia
12:00 pinaattilettuja ja lihapullakastiketta
13:00 kävelylenkki 9,2 km / 1 h 50 min
15:30 pari kuppia kahvia
18:00 pinaattilettuja, lihapullakastiketta ja uunikasviksia
22:00 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa + vehnäleseitä), omena



Tiistai
8:00 kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja mehukeittoa, pari kuppia kahvia
12:00 pinaattilettuja, lihapullakastiketta, perussalaattia
16:30 marinoituja lohisuikaleita, feta-pinaatti –uunimunakasta, perussalaattia
19:00 pari klementiiniä
22:00 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa),  ruisleipä lisukkeineen + 2 paistettua kananmunaa, 50g tummaa suklaata 70% 



Keskiviikko (kasvisruokapäivä)
10:00 kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja mehukeittoa, pari kuppia kahvia 
12:00 vesijuoksu 1 h
13:00 uinti 30 min + pikainen sauna

14:30 Skyr-rahka
15:30 lantturanskiksia, feta-pinaatti –uunimunakasta, pinaattilettuja + kurkkua ja tomaattia
18:00 lantturanskiksia, pinaattilettuja
21:30 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa)



Torstai
8:00 kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja mehukeittoa, pari kuppia kahvia
11:00 pinaattilettuja, uunikasviksia, raejuustoa, kurkkua ja tomaattia
12:00 alk. siivoilua
15:00 pari klementiiniä
20:30 ruisleipä lisukkeineen, kaksi paistettua kananmunaa
22:00 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa)



Perjantai
9:00 Skyr-rahka, pari klementiiniä, pari kuppia kahvia
17:30 chili con carnea kidney-pavuilla, kukkakaalia ja parsakaalia
20:00 kaura-omenapaistosta ja nokare kreikkalaista jugurttia, n. 70g paahdettuja manteleita



Lauantai
10:30 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa + kaurahiutaleita), pari kuppia kahvia
13:00 ½ annos kiinalaista ruokaa (riisiä, kanaa ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa)
17:30 loput em. annoksesta
19:00 kourallinen paahdettuja manteleita, Skyr-rahka
21:00 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa), sämpylä lisukkeineen



Sunnuntai
10:00 kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja mehukeittoa, pari kuppia kahvia
14:00 lantturanskiksia, lohkoperunoita, pinaattilettuja, tonnikalatahnaa + kurkkua ja tomaattia
15:00 hedelmälautanen (1 omena, 1 klementiini, pari siivua tuoretta ananasta)
19:30 lantturanskiksia, lohkoperunoita ja tonnikalatahnaa
21:00 smoothie (maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa)




Tällä viikolla koukutuin ihan armottomasti pinaattilettuihin. Niistä pitäisi nyt päästä eroon, sillä vaikka pinaatti terveellistä onkin, niin muu niissä sitten oikeastaan ei olekaan.
Perjantai oli syömisten kannalta tosi huono päivä. Sain torstaina uuden Spyro-pelin pleikkarille, ja hakkasin sitä koko perjantain unohtaen pitää juuri minkäänlaisia taukoja, sekä syödä. Kaikenlisäksi oon aina pelatessani koko ajan ihan paniikissa, joten tärinät oli koko päivän ihan hirveät, ja olo muutenkin tosi heikko. Vannoin etten enää ikinä pelaa koko päivää :P
Lauantain kinkkisafka oli jostain syystä pettymys, tuntui ettei siinä muuta ollutkaan kuin sipulia, ja kanapalatkaan ei olleet yhtä hyviä kuin viimeksi... Eli hyvin olis voinut sen sijaan kotona tehdä jotain "herkkusafkaa".
Kiloklubin mukaan parhaimmillaan kasviksia ja hedelmiä tuli yhden päivän aikana syötyä 1,4 kg, ja muutenkin ruokavalio tuntui olleen aika virallisterveellinen, eli suurimmaksi osaksi kaikki Kiloklubin palleroiset vihersivät. Kaloreita päivää kohden tuli keskimäärin 1500 ja 2000 väliltä, aavistuksen ehkä liikaa epäaktiivisuuteeni nähden. Pelkästään maanantaisella kävelylenkillä niitä kaloreita paloikin sitten yli 1100 sykemittarin mukaan...

Edellisviikon ruuista voisin informoida sen verran, että otin kouluun evääksi joka päivä salaattia, jossa oli mukana meetvurstia tai kalkkunaleikettä, cashew-pähkinöitä sekä jotakin juustoa. Mulla tulee korvista ulos kaikenmaailman kanasalaatit, joten tuo on mukavaa vaihtelua salaatteihin, ja lisäksi rasvan ja proteiinin tähden se pitää yllättävänkin hyvin nälkää siihen asti, että pääsen kotiin (tosin säännöllisen syömisen takia söin lounaan ja kotiinlähdön välissä pienen välipalan, kuten pari hedelmää). Ei kuitenkaan tule ähkyä ja olo pysyy niin energisenä kuin se nyt koulussa voi pysyä :P Todennäköisesti jatkan tätä salaattilinjaa myös ensi viikolla, kotiin päästyä voi sitten syödä lämpimän ruuan. Tänään tein sitä varten kesäkurpitsakeittoa :)

Palailen Bat Fitin pariin taas kuun vaihteessa, silloin muita juttuja!

9 kommenttia:

  1. Sen verran kommentoin tuota GFG-ruokavaliota, et joskus ku ite tuota noudatin, nii personal trainer kaverini suositteli vaihtamaan mehukeitot pelkkiin marjoihin ja vehnäleseen pellavansiemenrouheeseen. Tosin se oli sitä mieltä et ton dieetin ruokavalio ei oo sieltä parhaasta päästä, mut eihän sitä ookkaan tarkotus noudattaa loppuelämäänsä ;) Ja onhan siinä ainakin tuo runsas kasvisten ja marjojen käyttö plussaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi että mä en noudata GFG:tä :) Kyllä mulla ne ohjeet on tallessa ja tiedän miten se menee, mutta en silti mene sen mukaan. Tarkoitus on syödä järkevästi ja mahdollisimman normaalisti, mutta kuitenkin turhia hiilareita pudottaen. Juurikin siksi, että olis helppo noudattaa pidempäänkin, miksei vaikka koko loppuelämän.

      Mehukeittoa käytän vaan sen verran, että siitä tulee lisää makeutta puuroon. Smoothiessa sama juttu, ja koska blendaan marjat jäisinä, niin niistä ei hirveesti nesteitäkään tule -> mehukeitto.

      Poista
    2. Okei, katoin vaa pikasesti et vaikutti iha GFF:ltä :)

      Poista
  2. Hei! Blogini Umpirusetilla on muuttunut yksityiseksi. Jos haluat jatkaa lukemista, kerro blogger-tilisi sähköpostiosoite, niin lähetän kutsun :)

    Uusi julkinen blogini löytyy osoitteesta eitunnumiltaan.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Metallinainen joka on kiinnostunut pakanuudesta?! Mä niin jään seurailemaan! :D Positiivinen yllätys.

    Voi Spyro... Nostalgista. Itse oon ihan kamala Sly Cooper-addikti ja jos saan sellaisen pelin käsiini niin se menee parissa päivässä... Hassua, kun muuten en ikinä jaksa pelailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos tervetullut! :)

      Mä olen ihan surkea pelien pelaaja, kun oon koko ajan niin paniikissa :D Spyrotkin on kuitenkin ikäsuositukseltaan jotain 7+, ikinä varmaan uskaltaisi mitään K-18-pelejä pelatakaan :D Tykkään enemmän katella kun joku muu pelaa, niin ei tarvii ihan niin paljon panikoida :) Mä en oo Sly-pelejä kokeillut, Spyron lisäksi Ratchet & Clankia kyllä, ja lisäksi mulla on pelailun alla Alice: Madness returns, mutta oon tällä hetkellä jumissa siinä :D Miehen pitäis jaksaa pelata mut vihulaisista läpi ennen kun voin jatkaa x)
      Joskus on tosiaan sellasia pelejä ettei malta jättää kesken ees pieneksi ajaksi, mulla tätä tapahtuu näin ehkä kerran vuodessa, heh :D

      Poista
  4. Eihän se ole sama asia, mutta jos haluat eroon pinattiletuista ja haluat koittaa korvata niitä jollain "paremmalla" ni helpoiten pääset kun yksinkertasesti teet munakkaan pinaatilla. On sekin jo jotain ku voi ajatella että ne olis lättyjä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein samalla niiden kanssa feta-pinaattimunakkaan, mitä kans söin pitkin viikkoa ;) mut eipä ole sama asia ei.

      Poista
  5. Tähän tuli vielä mielenen, että pinaattiletut pitää aina myös paistaa. Mikrosta tulleena ne on täysin eri asia. Onneks en oo ostanu niitä, niitähän voi sydä sata pakettia kerralla, söin sikana niitä aina joskus ala-asteella ku tulin koulusta

    VastaaPoista