lauantai 3. tammikuuta 2015

uusi vuosi käyntiin

Näin sitä ollaan laskeuduttu vuoteen 2015, miltäs nyt tuntuu?

Meidän vuosi on alkanut rauhallisesti, ja edellinenkin vuosi päättyi samoin. Ja itseasiassa myös alkoi... Ehkä olen maininnut tästä aiemminkin, mutta nykyisin vuodenvaihde ja vappu ovat erityisesti mulle sellaisia pakkojuhlapäiviä, jolloin mieluummin erakoidun kotiin enkä ole juurikaan juhlatuulella. Tiiän, että se johtuu ainoastaan siitä, että ne ovat päiviä, kun kukaan kavereista ei tiedä mitä tekevät, ennen kuin samana päivänä. Ja täähän ei sovi mun luonteelleni yhtään. Mulle on sitä parempi, mitä aiemmin suunnitelmat lyödään lukkoon. Joten kun kutsu bileisiin tuli muutamaa päivää ennen juhlia, niin sekin siihen hetkeen tuntui liian lyhyeltä varoitusajalta, etenkin kun olin just ollut kavereiden kanssa juhlimassa aamuun asti :P Niinpä siis päätettiin tälläkin kertaa viettää vuodenvaihde kahdestaan kotona tylsistellen, mutta suunniteltiin asennoituvamme vuoden päästä siihen, että kotona ei vuodenvaihdetta vietetä. Eli ens vuodenvaihteessa vaan ängetään jonnekin vaikkei kutsuttaiskaan :D Koska nyt mulla on vuosi aikaa venata sitä ja nostattaa juhlatunnelmaa x)

Enivei, illansuussa syötiin nakkeja, lankkuperunoita ja perunasalaattia, nörttäiltiin ja oltiin melko hiljaa x) Myöhemmin sitten korkattiin skumppapullo ja ruvettiin pelaamaan Trivial Pursuitia, välillä kateltiin vähän raketteja. Meinattiin ensin lähteä puolenyön aikoihin jonnekin ulos kattomaan ilotulituksia, mutta partsilta näki edelleen suht hyvin torilta ammutut raketit, joten eipä jaksettu vaivautua edes ovesta ulos :P Kun puolenyön ilotulitus hiipui, valettiin kummallekin tinat ja pelattiin Trivial loppuun. Ennen nukkumaanmenoa oli pakko vielä katsoa tarot-korteista mitä vuosi tuo tullessaan :) Tällä kertaa kirjoitin kaiken ylös, niin on sitten mielenkiintoista katsoa vuoden lopussa pitikö mikään paikkansa.
Ei varmasti kuulosta miltään tämä meidän uudenvuodenvietto, mutta yllättävän hauskaa meillä oli jotain Trivial Pursuitiakin pelatessa x)
Nemo, joka normaalisti pelkää muovipussin rapinaakin, jaksoi vain vaivoin nostaa päätään kun ulkona pamahteli. Se siis torkkui koko illan. Nikki sen sijaan oli vähän ihmeissään mutta utelias, ja Nuno piilotteli koko illan jossakin.
Tulkittiin tinat niin, että Makelle tuli linna (oikealla ylhäällä). Mun valu hajosi kolmeen osaan, ja niistä isoin pala oli mielestäni merihevonen tai ankka (vasemmalla alhaalla), ja toiseksi suurin osa oli tulkittavissa enkeliksi. Googlen juttujen mukaan tällöin tulisi tulkita vain suurin osa valusta, ja ylipäänsä valun hajoaminen merkitsee sitä, että onni on rakennettava pienistä pirstaleista.
Linna = odottamaton onni tai perintö
Ankka = raha
Enkeli = onni, rakkaus


Ennen vuodenvaihdetta käytiin pikaisesti muutamassa kaupassa tuhlaamassa hieman joululahjarahoja. Ostettiin Askosta olkkariin uusi matto, joka oli tarjouksessa. Samalla päästiin heivaamaan vanhat karvalankamatot (jotka keräävät hurjat määrät karvaa ja hiekkaa, eikä valkoinen enää todellakaan ole valkoinen) varastoon odottamaan pesulavisiittiä. Niin ja hei, uudessa matossakin on salmiakkikuviota :D Ylipäänsä tästä kuviosta innostuneena mentiin vielä Prismaan, mistä ostin noita Housen mustavalkoisia mukeja (saatiin kaksi tällaista joululahjaksi Hannelta, joten ostettiin muutama lisää), käsipyyhkeitä sekä tuollaiset säilytyspurnukat. Purkkeja olin katellut jo alkusyksystä lähtien, mutta jäi ostamatta kun en keksinyt mitä niihin laittaisin. Vieläkin toinen on tyhjillään, mutta en voinut enää millään vastustaa! Mahtaiskohan nää salmiakkikuviojutut nyt riittää hetkeksi? Tai no, yhden topin kyllä vielä ostin eBaysta, mikä on vielä tuloillaan :D
Ostettiin myös vihdoin kaksi puuttuvaa tuolia ruokailuryhmään, kun olivat Jyskissä alessa.Oli pakko myös ostaa eBaysta merisiilin kuoria noita mun tillandsioita ("air plant") varten. Joku on ehkä saattanut nähdä vaikkapa Pinterestissä tai Etsyssä tällaista kasveilla sisustamista (itse oon ideasta ollut innoissani jo pitkään), ja nyt kun mulla vihdoin oli tillandsioita, niin äkkiä tilausta sisään! Eilen mulle tuli ensimmäiset kuoret, ja olin ihan pähkinöitä tuosta :D Siis kuin söpö! Tein niistä pienen asetelman kylppäriin. Mulle on tulossa vielä vaaleanpunaisia kuoria, joten sitä tulee varmaan muokattua vielä vähän. Nuo käpytillandsiat ovat siis kasveja, joilla ei ole juuria ollenkaan, eli elävät käytännössä ilman kasvualustaakin. Hoitona sumuttelua ja sillon tällöin vesiämpäriin upottamista.Uudenvuodenpäivänä syötiin vielä kaapeista kaikki höttöhiilariruuat pois, pitipä vielä käydä ostamassa oikeen viimeinen sipsipussikin, ja sitten ähkyiltiin vähän aikaa. Seuraavaksi päiväksi tein karpin kauppalistan, ja karppailulla siis jatketaan taas pitkän tauon jälkeen, tällä kertaa vaan tiukemmin.

Yoana kertoi hieman uudistavansa blogipostauksiaan, ja mietin josko itse saisin myös jotain uudistuksia aikaan. Noh, ken tietää, mutta ajattelin ainakin yrittää. Blogini on jo niin pitkään keskittynyt ainoastaan kuulumisten kertomiseen ja ostosten esittelyyn ja muuhun pinnallisempaan, että se kaipaisi ehkä muutakin sisältöä. Ajattelin nyt karppauksen uuden aloituksen myötä postailla useammin ruokapäiväkirjoja myös blogiin. Pidän Kiloklubin sivua jatkuvasti auki, jotta muistan kirjata syömiseni sinne, joten sieltä pitäisi voida luntata myös blogin ruokapäiväkirjaan syömiset. Päiväkirjaa pidetään viikko kerrallaan. Uusia reseptejä tulee varmaan laitettua tämän myötä pitkästä aikaa. Päivitän myös mittoja jos jotain päivitettävää on x) Eli palaillaan hieman laihdutusaiheisiin.

Uuden vuoden tavoitteisiini kuului myös pitää yksi tietokoneeton päivä kuukaudessa, siis niin, että en ole missään reissussa, vaan ihan kotona/kotikaupungissa, eikä niin, että katson telkkaria krapuloissani koko päivän :D, vaan että teen tietokoneella olon sijaan oikeasti jotain kehittävämpää. Näiltä päiviltä voisin tehdä aina postauksen siitä, mitä sitten tulikaan tehtyä. Tämän kun muistaisin tehdä, niin ehkä noita tietokoneettomia päiviä tulisi helpommin pidettyä, ja ehkä lopulta jopa useemminkin. Tällaisilta tietokoneettomilta päiviltä tosin sallin silti Instagramiin kuvien lisäämisen, HeiaHeian käyttämisen tai puhelimen selaimen kautta katsoa vaikkapa jotakin aukioloaikoja tai vastaavia pikkuinfoja, mutta en Facebookin käyttöä. Selaan nettiä tai Facea muutenkin puhelimella ihan todella vähän, joten tämän ei pitäisi olla mikään ongelma.

Toivoisin, että pystyisin jossain vaiheessa keskittyä paremmin taas kuuntelemaan uusia levyjä, uutta musiikkia, niin että voisin kirjoittaa niistä jotain blogiinkin. En todellakaan ole mikään levyarvostelija enkä ymmärrä kaikkia alan termejä, mutta usein levyistä on sentään jotain sanottavaa senkin lisäksi onko se hyvä vai huono. No, silloin kun siihen pystyy keskittymään :) Itse en pysty, jos selaan samalla nettiä, pelaan Facebook-pelejä tai teen jotain muuta musan kuuntelun ohella. Viime aikoina on tuntunut hirveän vaikealta keskittyä pelkästään siihen yhteen levyyn tunnin verran, ja olla se aika pois koneelta. Järkyttävää. Mutta tällaisen voisi ottaa hyvin mukaan sekä uudenvuoden tavoitteisiin että blogipostaustavoitteisiin, vaikkapa yksi levy kuukaudessa. Ja senhän voi hyvin yhdistää vaikka siihen tietokoneettomaan päivään jos tykkää. Koitan ottaa näiden asioiden suhteen todella pieniä askelia, koska oon niin tiukasti juurtunut kiinni tähän koneeseeni, eikä tarkoitukselliset tietokoneettomat päivät ole mitään helppoja pitää. Pienikin askel oikeaan suuntaan on hyvä :)

Sellaisia informatiivisia asiapostauksia oon kirjoittanut hyvin vähän, joten voisin koittaa kirjoittaa vähän enemmän kokonaisia postauksia mua kiinnostavista asioista. Monia juttuja oon ehkä sivunnut jossain lauseessa, mutta pelkästään kyseiseen asiaan keskittyviä postauksia on kovin vähän. Pyrin sellaiseen yleis-informatiiviseen ei-julistavaan ja -tuomitsevaan kirjoitustyyliin, mutta joitakin omia mielipiteitä tai kokemuksia tulee varmasti väkisinkin ilmi. Tämä mun täytyy toki aloittaa itsekseni kartoittamalla mikä mua nykyisin ylipäätään kiinnostaa, sillä vuosien varrella ajatusmaailma on muuttunut, ennen kiinnostaneet asiat ei enää kiinnosta jne.

Lähdetään näiden kanssa liikkeelle :) Mm. postausaiheita saa aina myös ehdottaa.
Kaikille mukavaa alkanutta vuotta!

1 kommentti:

  1. Osaan kyllä niin samastua tuohon, että kaikki juhlat pitää suunnitella hyvissäajoin etukäteen, muuten iskee kamala ahdistus ja paniikki. Ilman sen kummempaa suunnittelua esimerkiksi vaikka joku halloween ei eroa millään tavalla tavallisesta arkisesta ryypiskelyustä... Itse ainakin tykkään panostaa kovasti kaikkeen koristelusta ruokiin ja asukokonaisuuksiin.

    Hauska huomata, että kirjoitukseni on inspiroinut sinuakin panostamaan blogin sisältöön! Suunnitelmasi kuulostavat oikein hyviltä :) Mä jään ainakin innolla odottamaan uusia reseptejä!

    VastaaPoista