sunnuntai 27. joulukuuta 2015

joulu 2o15

Heippa vaan :)

Oon jättänyt taas blogin aika huomiotta, koko joulukuu meni suurimmaksi osaksi kukkien parissa ja joululahjoja tehden, ja nopeasti se sitten menikin. Muutamia blogin seuraajiakin on jättänyt meikäläisen :( Onko jengi ruvennut siivoilemaan vai kirjottelenko vaan liian harvoin nykyään?

Kaveriporukalla vietettiin iltaa tuossa kuun puolessavälissä, kun tamperelaisen Neferionin piti olla Salossa keikalla, mutta samana päivänä koko tapahtuma jouduttiin perumaan. Ei sitten nähty keikkaa, mutta mentiin silti Prockikseen. Aika hiljastahan siellä sitten oli, kun ei ollut mitään bändejä. Hieman ennen joulua oli myös esyn aktiivien tapaaminen ja sellainen tutustumisilta naapuribaarissa, ja se oli kyllä mukava juttu.

Tyttöjeniltalookki. Killstarin mekko on Backstreetilta.

Meidän joulukoristelun pääelementit oli tänä vuonna hillitysti koristeltu joulukuusi (jonka ensi vuonna siirrän kyllä taas ikkunan viereen, ja ostan sille maton), valkoiset hyasintit, huonekuusi sekä musta olkipukki, jonka löysin Prismasta. Nuno on kyllä nyhtänyt olkipukilta partaa lähes puoleen siitä mitä se oli, mutta kai se vielä pärjäilee :) Ensi jouluna voisi koittaa kuusen tuoksua tuoda oksien muodossa sisään. Ostin kuun alussa itelleni myös tuollaisen aidon valokirjaimen, mutta en oo vielä päättänyt laitanko sinne valoja sisään lainkaan, musta se on aika kiva myös noin.


Tänä vuonna mulla oli hirveä joulustressi, enkä oikeastaan oo ihan varma, että miksi. Toki useampi vapaapäivä meni Nousuun juttuja kirjoitellessa, joten siinäkään ei ihan vapaa-ajasta ollut kyse. Jouluaatonaattona leivoin illalla silmät ristissä pullaa, mutta kaikki ruuat tehtiin vasta jouluaaton aikana, kinkkukin. Jouluaatto ja -päivä vietettiin Maken kanssa rennosti ihan kotosalla, ja tapanina käytiin Lohjalla äidin luona syömässä ja moikkaamassa Hannea, Hillaa ja kumppaneita. Syötyä on tullut, mutta enemmänkin ehkä kaikenlaisia herkkuja kuin jouluruokia, sillä niitä on vielä ihan liikaa jäljellä...

Tein pipari-kinuskijuustokakun Kanelitytön ohjeella


Lahjoja saatiin, mutta tänä vuonna vähän enemmän rahan, arpojen, leffalippujen ym. pienempien muodossa (sekä esim. uudet peitot ja tyynyt), ja lisäksi sovittiin Maken kanssa, ettei osteta toisillemme mitään. Ehdin kyllä ostaa sille muutamat kirjat, joten Makekin kävi mulle ostamassa ihanantuoksuisen Bodyshop-lahjapaketin, mutta muuten sovittiin, että ostetaan krääsän sijaan mieluummin kämppään uusi lipasto ja tietokonepöytä. Kunnollista joulusiivoustakaan en saanut tehdyksi, vaan täällä on ihmeellisiä pahvilaatikoita ja nyssyköitä pitkin olohuonetta.


Henni sai:
- 2x Iittalan Kastehelmi -tuikkukippo
- Iittalan Taika-astioita
- lohikäärme-säilytysrasia
- kuivashampoo + tupeerausharja
- Bodyshopin paketti, jossa minikokoiset suihkusaippua, vartalovoide, kimallevoide ja kuorintavoide
- itsemaalattu kynttilä + aluslautanen
- Kalevala-värityskirja

Make sai:
- susi-paita
- kirjoja: Ihmissusien kirja, Norjan kuningassaagoja, Katusoittajan keittokirja
- tietokoneen (Make sai myös synttärilahjaksi uuden puhelimen)

Yhteiseksi saatiin:
- uudet peitot ja tyynyt
- arpoja
- rahaa
- viiniä, suklaata, marmeladia ja muita herkkuja


Jos haluutte käydä lukemassa muinaisesta suomalaisesta joulusta, niin tästä 1. osaan ja tästä 2. osaan.

Kirjottelen blogin puolelle vielä perinteistä vuosikatsausta kahtakin erilaista, mutta muuten taidan jäädä vaan odottelemaan vuoden vaihtumista. Toivottavasti tänä vuonna keksitään jotain tekemistä kavereiden kanssa vuodenvaihteeseen :)

6 kommenttia:

  1. Kaikilta on lähtenyt lukijoita ryppäänä, veikkaan että Blogger siivoilee jotain tyhjiä tilejä pois. Pahaltahan se näyttää näin kerralla, aina sitä luulee että itessä on jotain vikaa :''D

    Kivoja lahjuksia ja hemmetin hyvännäköistä ruokaa! Itse en malttanut näköjään taaskaan kuvata mitään; tulin, näin ja söin x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että ilmiö on ihan yleinen, ei oo taas mitään käryä Bloggerin jutuista kun en oo hetkeen käynyt :P

      Mäkin otin paljon vähemmän kuvia kuin aiemmin, johtuen lähinnä siitä ettei tää kämppä oikein ollut kuvattavassa kunnossa :D Ei syötykään pöydän ääressä, tuli kiire Samu Sirkan kanssa :)

      Poista
  2. Kivat nuo hyasintit, tuikkulyhdyssä? Ajattelin samalla idealla jotain riippuvaa kasvia lahjalyhtyyn jonka lasit hajosi epähuomiossa tuhannen päreiksi. Kattavat kirjoitukset muinaisten pidoista, oli mukava lukea. Heppajutut oli mulle jotain uutta. Toki rekiajeluperinne on ollut voimissaan vielä isovanhempieni lapsuudessa, ja mulla onkin buduaarin seinällä mummuvainaan taulu ilmeisesti juuri tapanin rekiajelusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi hyasintit on tommosessa tavallisessa ulkolyhdyssä, missä on lasit ja ovi, mutta avoin katto :) Siellä on sisällä myös sellainen muovinen, lyhdyn mittainen viitisen senttiä syvä "astia", johon voi kasvit istuttaa :) Sain Makelta viime vuonna joululahjaksi.

      Poista
  3. Love the ouija dress!
    <3
    retro-electric.blogspot.com

    VastaaPoista