perjantai 4. huhtikuuta 2014

morsiussidontaa ja vapaa-aikaa

On taas viikko jotakuinkin vierähtänyt.
Viime lauantaina kävin tosiaan Mustiolla kokoomassa uudelleen toisen niistä visi-istutuksista kaupalle. Nappasin sieltä samalla mukaani narsissin, sillä olin menossa Lohjalle, ja ajattelin viedä mummun haudalle jotain kivaa :) En ilmoittanut ees äidille etukäteen meneväni sinne päin, sillä tarkoitus oli viettää siellä ihan vain omaa aikaa, käydä harjun pururadalla lenkillä, mahdollisesti jossain kaupassa ja sitten kotiin. Siis se lenkki oli se pääasia. Lopulta en Lohjalla edes käynyt missään kaupoilla.
Menin siellä pururadalla tosiaan sellaisen 6,5 km lenkin, mikä oli hyvinkin sopiva. Toi pururata ei ole lähellekään yhtä mäkinen kuin mitä nää Salon pururadat, niin jaksoi hölkkäillä välillä ja lenkki tuli tehtyä vähän reilussa tunnissa. Pururadan pielessä on vanha lemmikkien hautausmaa, ja siellä oli aikanaan ihan mukava käydä rauhoittumassa (ja mun tapauksessa myös itkemässä, kun nuo lemmikkien hautausmaat itkettää aina niin kovasti). Poikkesin siellä tämänkin lenkin yhteydessä, viime kerrasta oli aikaa jo varmaan kymmenisen vuotta, joten ihan mielenkiinnosta sinne menin katsomaan. Osasin odottaa hoitamattomia hautoja, tekokukkia ym. tavallista, varsinkin kun nämäkin kaikki haudat ovat vanhoja. Näky oli kuitenkin lähes henkeäsalpaavan kamala, kun aluetta ympäröivää aitaa ei ollut jäljellä enää nimeksikään, myrsky oli viskonut oksia joka puolelle, hautakiviäkin oli rikki, palasia haudoista risukasoissa. Kiertelin hetken sitä pientä aluetta ja itkuhan siinä pääsi, kun tuli niin hirveän paha mieli siitä, minkä näköiseksi se oli päästetty. Olin jo lähdössä pois, kun huomasin että joku nainen oli kunnostamassa yhtä hautaa. Kävin häneltä itku kurkussa kysymässä tietääkö hän, hoitaako kukaan enää aluetta. Kuulemma ei, eikä alueelle saa enää lemmikkejä haudatakaan. Uudempi hautausmaa toisaalla on kuulemma yhtä huonossa kunnossa. Yritin hirveän sivistyneesti jutella tän naisen kanssa, mutta eipä siitä itkusta meinannut tulla loppua kun se kerran oli alkanut, hiemanko noloa parkua jollekin vieraalle ihmiselle. Eikä siis ketään mun "tuttuja" lemmikkejä ole tuonne haudattu, että pahalle mielelle ei ollut mitään henkilökohtaista syytä.
Kotiin päästyäni kirjoitin asiasta lohjalaisten FB-sivulle, ja onneksi ihmiset on innostuneet ajatuksesta siivoustalkoista, ja sitä on nyt ihanat, lohjalaiset eläintenystävät viemässä eteenpäin ♥ Monilla oli samanlaisia fiiliksiä noista molemmista hautausmaista. Itse oon valitettavasti töissä kun talkoot järjestetään, joten en pääse paikalle, mutta toivottavasti osallistujia on kuitenkin tarpeeksi :) Joku oli jopa vinkannut jutun paikallislehteen ♥ Siis vaikka talkoot ei edes toteutuisi, niin mulla on nyt jo niin paljon parempi mieli, kun ihmiset on mun aloitteesta lähtenyt tällaista järjestämään! Selkeästi siis joskus pienen metelin pitäminen kannattaa :)
Lähdin Lohjalta sen verran ajoissa, että ehtisin käymään matkan varrella vielä Kasvihuoneilmiössä ennen kuin se menee kiinni. Sitä ennen pysähdyin Hiidenvedelle ottamaan muutamia kuvia, jäät lähtee ja kevät etenee :) Kasvihuoneilmiöstä en löytänyt mitään, vaikka melko tovin siellä aikaa vietinkin. Joko tavarat oli sellaisia joita en tarvitse, tai sitten ne kivat jutut oli liian kalliita. Matka jatkui, ja pysähdyin vielä Muurlan suoramyynnissä, mutta eipä sieltäkään oikein mitään tarttunut mukaan. Ehkä ihan hyvä niin :P


Sunnuntaina oli sitten se luvattu kissojen pyykkipäivä. Lopulta pesut sujui ihan tosi hyvin, ketään ei tarvinnut laittaa valjaisiin (hyvä homma, koska meidän valjaat päästää jonkin verran väriä), eikä kukaan huutanut kuin hyeena. Ainoastaan Nemo oli vihainen koko loppupäivän, ja se pysytteli jossain omassa piilossaan, eikä siitä saanut yhtäkään säälittävää kuvaa :P Nikkiä ja Nunoa tässä välillä harjailin, välillä kuivattiin vähän föönillä jne. Kyllä ne turkit nyt näyttää paremmilta :)
Tällä viikolla on koulussa ollut morsiussidontaa, opeteltiin eri morsiussidonnassa käytettäviä tekniikoita, mutta valitettavasti kouluviikko loppui totaalisesti kesken, ja varmasti kaikki olisi halunnut kokeilla vielä useampaakin tekniikkaa! Täytyy sitten vaan itsenäisesti testailla kaikkea jos vaan ehtii :) Me alotettiin punontatekniikalla, mistä siirryttiin aina siihen, mitä kukin halusi seuraavaksi tehdä. Mä käytin punonnan lisäksi tekniikoina katkaistuja varsia, ketjuttamista ja liimausta, ja hieman yllättäen ne pienemmät liimaustyöt olikin kaikkein kivoimmat tehdä. Siitäkin huolimatta, että oon varmaan vieläkin ihan liimassa.
Eilen, viimeisenä päivänä yhden luokkakaverin hamsteri Luna oli piristämässä meidän kaikkien päivää :) Sillä oli juoksupallo mukana ja se sai välillä palloilla pitkin luokkaa ♥ Söpöysöverit! En oo koskaan aiemmin nähnyt hamsterin juoksevan semmosessa pallossa :D Kaikki hihitteli sille, opettajia myöten :)
Kaikenkaikkiaan oli kyllä tosi kiva ja opettavainen viikko, vaikka aikaiset herätykset tuottikin taas pitkän tauon jälkeen vähän tuskaa.


Viuhka, joka valmistui pikana viimeisen tunnin aikana. Tämä taisi olla kivoin ehkä senkin takia, että se oli niin nopea tehdä :)

Ruususta tehty glamelie, eli rosmelie. Tätäkin oli kiva tehdä, joskin koristelu ois voinut olla vähemmän kermakakkumainen :D

Punontapisara, valitettavasti vähän huono kuva. Myös ihan kiva tekniikka :)


Tällä viikolla on ollut pientä fyysistä vaivaa, jonka takia en oo kuntoillut ollenkaan. Nyt se onneksi alkaa helpottaa, joten viikonloppuna varmaan pääsis jo lenkille. Ostin jopa bränikät juoksulenkkarit, jotka pitäis nyt sisäänajaa :) Toivon, että noissa olis nyt tarpeeksi vaimennusta, että pystyisi juosta vähän pidempään kerrallaan. Nuo Asicsin kengät löytyi Prismasta, ja samalla reissulla ostin myös kahdet edulliset kangaskengät kesäksi.
Olisin tavallaan halunnut jotkut ihan överiväriset kengät, mutta muut tarjolla olleet olivat aika rumia mielestäni.
eBaysta ostin myös muutamia juttuja, osan hetken mielijohteesta ja osaa olin katsellut jo vuosi sitten. Niistä enemmän sitten myöhemmin :)
Huomenna Henna ja Reijo tulee tänne meille viettämään iltaa, ehkä käydään jossain baarissakin. Ihan huippua, koska oon viimeksi nähnyt Hennaa silloin tammikuun ysäribileissä, eli ihan liian kauan aikaa sitten! Vaikka asutaan 2 km päässä toisistamme. Molemmilla ollut hirveästi koulukiireitä, eikä olla oikein niistä pystytty irrottautumaan tarpeeksi. Seuraava vaihtoehto ois varmaan ollut vasta kesällä :D

4 kommenttia:

 1. Aww. :( Eivätkö ihmiset sitten käy katsomassa siellä lemmikkiensä hautoja jos hautausmaa on päässyt noin rupsahtamaan... Varmasti olisi itsellekin tullut vähän haikea mieli siitä näystä.

  VastaaPoista
 2. Ei varmaan, kun ne haudat on tosiaan suurin osa vanhoja, tuossakin hautakivessä minkä kuvasin, viimeinen haudattu oli 2000-luvun alussa. Se tapaamani nainen sanoi, että joskus siivoili siellä yksin, vei loppuunpalaneita kynttilöitä ym roskiin, mutta kun muut eivät kunnioittaneet paikan siisteyttä niin ei hänkään sitten enää omin voimin jaksanut sitä pitää kunnossa... Joskus kuulemma jotkut yhdistykset on ylläpitäneet tuota, mutta sitten ei enää vapaaehtoisia löytynyt siihen hommaan. Nykyisin tuo on kuulemma vain puistoaluetta, mutta toivotaan, että se nyt saadaan talkoovoimin paremman näköiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Olen varmaan tosi herkkis kun minua alkoi itkettää kun luin tätä. Jos joku paikka saa itkemään niin se on lemmikkien hautausmaa. Eläimet tarjoavat niin varauksetonta välittämistä ja ovat muutenkin niin vilpittömiä ja kun vielä näkee omistajien rakkaudella laitetut muistolaatat ja kivet niin vesihanat aukeavat. Ja surullinen olo tuli lukiessa siitä että miksi on käynyt niin että kerran rakkaan lemmikin muistomerkki on noin unohdettu.. Voih. Tosi hienoa että kirjoitit sinne fb-sivulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, jos vähänkin enemmän aikaa viettää lemmikkien hautausmaalla, kiertelee ja katselee niitä pikkuisia hautoja ja kauniita muistosanoja, niin kyllä siinä hanat aukeaa... Ja muutenkin juuri se, että haudat ajan saatossa unohtuvat, eikä niitä käydä enää hoitamassa, on aika surullista, vaikka ymmärtäähän sen. Monia hautoja ei edes ymmärrä haudoiksi, alue saattaa olla todella metsittynyttä, tai muistomerkki on voinut sammaloitua, tai mitä vaan.

   Olin itse lemmikkien hautausmaan siivoustalkoissa pari vuotta sitten, ja ehdottomasti oon menossa uudelleen jos talkoot taas järjestetään. Viime vuonna en päässyt osallistumaan. Kirjoitin talkoista blogiinkin :) Kyseessä oli eri hautausmaa kuin mistä tässä kirjoitin, täällä Salon lemmikkien hautausmaalla on todella hyvä tilanne verrattuna tuohon Lohjan vastaavaan, mutta täällä sitä ylläpidetään ja se on ns. aktiivinen, eli sinne voi edelleen haudata.
   http://extreme-fool.blogspot.fi/2012/06/sseyn-siivoustalkoot.html

   Poista