tiistai 9. elokuuta 2016

ihme, että valmistui -postaus

Huoh... Kirjoitin allaolevan tekstin useampi viikko sitten, ja jätin sen luonnoksiin, sillä kuvat piti vielä lisätä. Unohdin, en ees ottanut kuvia :P No, ei sillä että kukaan olisi menettänyt mitään, mutta harmittaa kun blogitekstejä tulee niin harvoin.

----

Puolen vuoden määräaikaisesta työstä on nyt kulunut vähän yli puolet. Loppujen lopuksi aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti, vaikka välillä päivät tuntuukin pitkiltä kuin nälkävuosi, ja olisin jo ihan loman tarpeessa. Ei ole kuitenkaan kertaakaan harmittanut lähteä töihin, ja aikaisiin aamuihin on totuttu jo. Ehkä tässä puolessavälissä on havaittavissa pientä kyllästymistä ja motivaation puutetta. Maanantait on kaikkein vaikeimpia; ne on pidempiä päiviä ja lisäksi unirytmi ehtii mennä pieleen ja monesti tulee su-ma -yö nukuttua huonommin. Työ itsessäänhän on sitä loputonta rikkaruohojen kitkentää, roskien keräämistä ja risusavottaa, katsoi sitä miltä kantilta tahansa, mutta ehkä työmaan melko tiuha vaihtelu tuo sen tarvittavan monipuolisuuden työhön. Yllättävän vähän myöskään mikään kitkeminen on ottanut esim. selän päälle, eikä myöskään kompressiosukkia oo tarvittu - ne päivät, jolloin jalat on ollut tosi poikki, voi laskea yhden käden sormilla. Kesäkin on tähän mennessä ollut aika armollinen; ei oo ollut montaakaan rankkasadepäivää (sellaista että olisi housut kastunut läpimäriksi) eikä toisaalta niitä tappavia hellepäiviäkään oo ollut kovin paljon. Ollaan opastettu myös koululaisia töihin tällä välin kun tiiminvetäjä on lomalla. Ensin jännitti vähän, että mahdetaanko osata niitä opastaa, mutta ihan hyvin on mennyt :) Hiljattain sohaisin siimaleikkurin kanssa ampiaispesään - ei kannata x) Nilkka oli pitkään turvoksissa.
Lomapäiviä meillä kertyy 10, pidän osan tuossa elokuun lopulla kun äiti on vuokrannut mökin Kiskosta. Loput pidän sitten syksymmällä. Toivottavasti loppukesästä ois taas lämpimämpää, niin mun mökkiloma olis täydellinen :)

En oo tosiaan ehtinyt oikein tehdä mitään kesäjuttuja, talviturkkikin on vielä tallella. Se, että on ulkona koko työpäivän, saa jotenkin vapaa-ajalla vetäytymään neljän seinän sisään katselemaan vaan Netflixiä. 
Tosin ostin uuden puhelimen ihan vain suurimmaksi osaksi siksi, että saan pelata Pokemon GO:ta, ja oon sen takia hengaillut ulkona nyt enemmän. Ihan hirveästi en oo kävellyt, mutta lähipuiston lureilla istunut senkin edestä xD Reilun viikon pelaamisen jälkeen oon tasolla 18, Pokedexissä 66 örkkiä (yhteensä 643 napattua Pokemonia) ja käveltyjä kilometrejä sen mukaan noin 45, joskin osa niistä on kyllä pakostikin tullut auton kyydissä. Reilu 2 viikkoa; level 21, Pokedex 80, yhteensä 938, 72 km. Musta niin kauan kun pelaajalla pysyy järki päässä, tarkkailee liikennettä, ottaa huomioon muut ihmiset ja vie roskansa mennessään, tää pelihomma on ihan fine. Jokaiselle uudelle pelaajalle olis varmaan tarvinnut alussa kertoa, että ei, sun ei tarvii katsoa koko aikaa sitä ruutua, vaan puhelin värisee kun Pokemon ilmestyy. Ja ei, sun ei tarvii rynnätä autotielle vaikka Pokemon sinne ilmestyiskin, pystyt napata sen ihan pyörätieltäkin, tai jopa toiselta puolelta tietä.

Viime perjantain saldoa: Beedrill ja Butterfree evolvattu, Abra 5 km munasta, Electabuzz viereiseltä koululta, ja Seadra, Magnemite ja Rhyhorn lähipuiston lurelta. Tavispokeja tulikin sitten älyttömästi.


Sisustusvimma meinaa jälleen iskeä, mikä on paha juttu siksi, että yhtään enempää krääsää tänne kotiin ei saisi tulla, vaan päinvastoin pitäisi raaskia luopua asioista. Päätin kuitenkin, että kylppärin ilmettä voi vähän muuttaa, ja niinpä sieltä lähtikin punainen väri kokonaan ja tilalle tuli lisää mustaa ja harmaata, sekä tummanvihreää :) Vihreät jutut lähinnä tekstiilejä, ja siinä olikin samalla hyvä syy viedä vanhat pyyhkeet eläinsuojeluyhdistykselle. Oon vasta nyt kyllästynyt punaiseen väriin ihan totaalisesti ja haluan siitä eroon. Sinänsä ihme, että yliannostus tapahtui vasta nyt, mulla kun kuitenkin on jo 9 vuotta ollut punaista sisustuksessa aika paljonkin. Mutta enää mulla ei ole inhokkivärejä - paitsi puhdas ja mariininsininen, yök - vaan oon ottanut myös keltaisen ja oranssin mukaan. On ollutkin tosi hankalaa, kun yhtäkkiä on tullut sisustuksellinen ahaa-elämys kaikista erilaisista väreistä, joita tekisi kaikkia mieli saada mukaan sisustukseen. Lopputulos on melkoinen sekametelisoppa, mutta koitan edes vähän vaihdella väriskaalaa vuodenajan ja fiiliksen mukaan.
Anttilasta oli parissa päivässä hyllyt tyhjennetty niin tehokkaasti, että palkkapäivänä kun siellä kävin, ei siellä ollut enää mitään mielenkiintoista sisustuspuolella.

Ostin pesuaineille nätimmät pullot.

Viime syksynä kun käytiin katsomassa Ateneumissa Theodor Kittelsenin upeita töitä, löysin sen jälkeen ruotsalaisen valokuvaajan/graafikon Christine Linden valokuvatöitä, joiden tunnelmassa oli hieman samanlaista henkeä kuin Kittelsenin. Säästin vähän rahaa ja tilasin Tomarumilta yhden kuvista 70x100-posterina. Hieman oli vaikeuksia päättää kuvaa, kun monenkin olisin huolinut tänne, mutta päädyin kuitenkin tuohon, mikä mulla on Facebookin kansikuvanakin. Ostamani kehykset vaan on liian halpikset tuohon, täytyy jossain vaiheessa ostaa paremmat.


Heinäkuu oli tosiaan vähän hiljaisempi kuukausi, ainoat bileetkin oli kuun lopussa, oltiin kaverin synttäri-tupareissa ja olipahan kivaa :) Oikeen harmitti kun alkoi väsyttää, kun ei olis malttanut lähteä pois.
Elokuussa tuntuukin olevan joka viikonloppu jotain. Viikon sitten oli ensin Abhordiumin keikka täällä Salossa sekä SaariHelvetti Tampereella. Sit ois tulevina viikonloppuina vähän illanistujaisia ja loppukuusta Loputtoman mäiskeen iltamat - sit mennäänkin jo vahvasti syyskuun puolelle. Täytyy myöntää että pikkusen alkaa ahdistaa kesän lopun läheneminen, kun en oo tehnyt yhtään mitään. Aikaa on vielä, mutta mahtaako sitä tulla hyödynnettyä sen paremmin kuin tähänkään mennessä.

Oikeasti, kirjotin tätä postausta noin neljä viikkoa. Kun ei kertakaikkiaan ehdi tekemään mitään. Sitä ajattelee, että kyllä mä nyt jonain sunnuntaina pykään kasaan yhden postauksen, mutta ei se sitten ihan niin yksinkertaista ollutkaan. Kirjottelen seuraavaksi SaariHelvetti-viikonlopusta piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti