lauantai 16. maaliskuuta 2013

pääsiäinen tuli jo

Mun viikko on ollut yhtä ruuan ja liikunnan välillä tasapainottelua, huoh!
Viime viikko meni syödessä mitä sattuu, siis oikeasti. Sen lisäksi, että söin töissä vallan leipää, kahtena päivänä pizzaa, lisäksi sipsiä ja suklaata, niin päätin sitten samaan konkurssiin keittää ruokien kanssa myös riisiä ja pastaa :D (Nyt kun katsoo blogimerkintöjä taaksepäin, niin mähän herkuttelen jatkuvasti...) Myönnän kyllä, että viikon päätteeksi olo oli aika kauhea, ja samalla muuten tein empiirisen tutkimuksen siitä, mikä noista väsyttää eniten, ja ehdottomasti pahin hiilariväsymys tuli pastasta.

Mutta ai vitsi, että oli kaiken väsymyksen arvoista se suussasulava savulohipasta, mitä tehtiin ♥ Ei se tietysti tuossa kuvassa näytä niin hyvältä, mutta oikeasti, nam. No joo, tiedän että tuon lohikastikkeen ois voinut syödä myös pelkkien kasvisten kanssa, mutta kuten sanottu: samaan konkurssiin.


Savulohikastike (pastalle)

250g savulohta
1 sipuli
1 pss pikkuporkkanoita
n. 150g parsakaalia
1 prk ruokakermaa
100g ruohosipulituorejuustoa
suolaa tai yrttisuolaa
pippuria
tuoretta tai kuivattua tilliä
(ruohosipulia)

Paista ensin hienonnettu sipuli pannulla, ja lisää porkkanat ja parsakaalit. Me käytettiin molempia pakasteina, joten niiden tarvii vain antaa sulaa pannulla. Lisää kerma ja tuorejuusto sekä savulohi. Mausta oman maun mukaan. Jos käytät tuoreita yrttejä, laita ne joukkoon vasta loppuvaiheessa. Halutessasi koristele myös niillä.
Tagliatelle-pasta olisi varmaan paras tämän kanssa, mutta meillä oli täysjyväfusillia.



Maanantaina en ehtinyt töiden jälkeen edes ajatella minkäänsortin kuntoilua, mutta tiistaina kävin bodyjamissa. Siinä on kyllä niiiiiin kiva tunti, tuli taas ihan "oh, I could dance all fucking day" -fiilis :) (btw. mulla tuli itku kun ekan kerran katsoin tuon linkin takana olevan ihanan videon, vitsi mikä nainen! Tein välittömästi myös lupauksen, että itse oon vielä joskus samanlainen :)) Tuo on kyllä sellainen tunti, ettei huomaakaan ajankulua, ja tuntee pettymystä siitä, että tunti loppuu. On se kyllä sen verran fyysisesti rankkaa puuhaa noi jamin ohjelmat, että en mä tiedä olisinko pärjännyt siellä vielä pari vuotta sitten. Mähän halusin jamitunnille heti Saloon muutettuani, kun tajusin, että täällä sitä on tarjolla, mutta en uskaltanutkaan mennä tunnille kun mulla oli niin huono kunto, ja netistä katotut liikkeet näytti niin vaikeilta siitä huolimatta että oon harrastanut tanssia aiemmin monta vuotta. Olin tyhmä kun en mennyt jo silloin, mutta oisin mä varmaan ekojen tuntien jälkeen ollut ihan puolkuollut :D Lopulta odottelin aina viime syksyyn asti, että uskalsin ensimmäiselle jamitunnilleni, ja kyllä silloin ekan tunnin jälkeen jo hakkasin päätäni seinään, kun en ollut mennyt aikasemmin.
Tanssi on niin siistiä! :)



Keskiviikkona lähdin kävelylenkille, ja tarkoitus oli mennä sen verran rauhallisesti, että sykkeet pysyisivät melko alhaalla, mutta ulkona olikin niin pirun kylmä, että ei hirveästi tehnyt mieli himmailla. En kuitenkaan tällä kertaa hölkkäillyt yhtään, ja aikaa meni myös pajunoksien keräämiseen, jonka takia alunperin lenkille lähdinkin. Mutta nautin lenkistä ja musiikista kyllä ihan suunnattomasti, ja vaikka pajut oli jo kerätty, niin kiersin vähän pidemmältä kotiin :)

Torstaina oli spinning, jossa himmailin tosi paljon, osittain tarkoituksella ja osittain vahingossa. Söin vähän turhan kevyesti päivällä, ja spinnitunnilla tuntui välillä olo vähän heikolta. Edellisellä spinnitunnilla maksimisykekin huiteli jossain 170 paremmalla puolella.


Arvaan, että kyllästyttää jo, joten muihin asioihin :D
Perjantaina kävin töiden jälkeen pikaisesti Tiimarista hakemassa askartelutarvikkeita, ja tänään koristelin pari koivunoksakranssia; toisen itselleni ja toisen äidille. En meinannut millään osata päättää miten ne koristelisin, kun en sitä varten jaksanut lähteä SHT-tukkuunkaan (tai odottaa, että kukkikselle tuodaan), joten Tiimarin kamppeet saivat luvan kelvata. Lopulta tein molemmista aika samanlaiset, mutta äidin kranssiin en käyttänyt näin paljon eri värejä kuin tähän omaani. Halusin omastani aavistuksen överin :)






Syytän muuten tyystin kukkakauppatyöskentelyä tästä pääsiäisinnostuksestakin. Tekee mieli jatkaa kotona siitä, mihin töissä jäi. Siksi meillä tulee nyt pääsiäinenkin vähän ajoissa, mutta parempihan sitäkin on fiilistellä etukäteen kuin jälkikäteen... vai kuinka? :D




Säilyisköhän osa noista nameista ees pääsiäiseen saakka... :D

Kyllä kukkakaupassa työskentely aiheuttaa omituisia mielihaluja varsinkin sesonkiaikaan. Ennen inhosin narsissia ja sen aurinkoisen keltaista väriä, mutta nyt ostan sitä kotiin mielelläni.

Silmujen avautumista odotellessa... Tykästyin niin kovasti kukkiksella tuohon pupuun, että "pomo" lahjoitti sen :)


H&M:stä löytyi pari peruspaitaa (tuo alla oleva on oikeasti todella kirkkaan vihreä toppi)


Kotona mua odotteli Elvari-paketti. Rakastan noita Elvarin karkkikoruja niin paljon, että oli pakko saada vähän täydennystä. Erityisesti himoitsin noita värikkäitä tikkarikorviksia, joiden takia lopulta nettipuotiin päädyinkin. Ennestään multa löytyy Elvarilta vain vaahtokarkkikorvikset.

Korvakoruja

Kännykoru ja rannekoru




Nyt on musiikinkuuntelukin mennyt kevään, värien ja (hetkellisen) tavistumisen myötä kovin omituiseksi. Onhan mulla aina ollut laaja musiikkimaku, mutta uutuutena oon alkanut tykkäilemään swingistä. Ehkäpä se tuo sitten mieleen muinaiset tanssitunnit, kun harrastin jazz-tanssia. Mutta bodyjamin tuossa vuoden 2007 ohjelmassa, jota ollaan nyt parina kertana tehty, on mukana Big Bad Voodoo Daddyn biisi Jumpin' Jack, jota muistelisin tanssineeni joskus silloin aikoinaankin. Spotifysta sitten vaan lisää kyseisen bändin tuotantoa, ja kyl oli hauskaa :) Lauantain siivouspäiväkin sujui paremmin swingin tahtiin.

Lisäsinkin tällä viikolla tuohon blogin oikeaan reunaan biisivalinta-boksin, johon linkitän youtubesta jonkin sillä hetkellä fiilistellyn biisin. Varautukaa laajaan skaalaan noissakin biisivalinnoissa :D

Svengaavaa viikonloppua!


4 kommenttia:

  1. Oi niin herkullisen näköstä ja resepti kuulostaa hyvältä, täytyy vissiin joskus itekin koittaa.. :)

    Ja hei kiva ku fiilistelit pääsiäistä, näitä kuvia kattellessa iski itellekin pääsiäisfiilis :)

    VastaaPoista
  2. Ihania askartelujuttuja! Yhyy, miekin haluun! Itseasiassa miulla on jo valmisteilla ovikranssi, mutta perhana kun en saa inspistä tehdä sitä loppuun :D

    VastaaPoista
  3. Ihania koruja! Ja tuli noista sun väri intoiluista mieleen, että mäkin olen aikasemmin jotenkin inhonnut sinistä, mutta nyt ostin turkoosin ja pari muuta sinistä paitaa. Outoa, mullakin tullu joku väri juttu!! Mutta noi pääsiäis värit mua vähän ärsyttää vielä :) Niin ja pastasta tuli mieleen, että mäkin tein "lohipastaa" mutta suikaloin juustohöylällä kesäkurpitsaa ja keitin, se oli ihan sikahyvää tolleen leikkipastallakin.

    VastaaPoista
  4. nii ja pitää munki alkaa laittaa jo rairuohoa ja maalata munia ku ei olla pääsiäistä kotona :) ja pajunkissoja pitää hakea.

    VastaaPoista