tiistai 3. kesäkuuta 2014

steelfest open air 2o14 - lauantai

Jo viime vuonna teki mieli lähteä katsastamaan jotain festaria, millä en aiemmin ole ollut, mutta tuolloinkin kaikki jäi tekemättä rahanpuutteen takia. Tänä keväänä sitten Mustan Kuun Lapset teki pienen kiertueen ja kävivät myös Turussa, mutta harmikseni en sitten lopulta päässytkään keikalle, kun oli töitä :/ Mukulat olivat keikalla myös Steelfestissä, ja aika pian sivu suun menneen keikan jälkeen makustelin jo Steelfestiin lähtöä. Henna oli heti messissä koska Mustan Kuun Lapset, ja koska sopivasti lauantain pääesiintyjänä oli vielä Primordial, niin Makekin halusi lähteä mukaan. Hyvinkäällä kaikki hotellit olivat jo ilmeisesti täynnä, mutta se on sen verran lyhyen ajomatkan päässä, että lupasin olla kuskina, jotta päästään sieltä vielä yöllä kotiinkin. Paljon ekoja kertoja yhdelle päivälle: Steelfest, Mustan Kuun Lapset (tai oikeastaan kaikki esiintyneet bändit :D), ja olin myös ekaa kertaa festareilla kuskina :)
Lähdettiin siinä puolen päivän jälkeen Salosta, sillä vaikka se MKL aloitti vasta viiden jälkeen, niin kannattaahan siitä viidenkympinkin lipusta kaikki ottaa irti. Tuolloin alueella oli kyllä vielä tosi vähän väkeä, ja mekin siinä sitten istuskeltiin kaljapöydässä ja ihmeteltiin. Convulse soitti siinä aika alussa, ja olikin mielestäni näistä mulle tuntemattomista bändeistä kaikkein paras. Make haahuili alueella jonkin aikaa yksin, kun me Hennan kanssa venailtiin eturivissä Mukuloiden aloitusta. Harmitti aika paljon, että oli eka kerta kun näin bändin livenä, ja sitten keikka oli sellainen lyhyt festariveto :( Loppui siis ihan liian lyhyeen... Mutta saatiin siinä kuitenkin plektraa, ja koska Henna tuntee bändin jätkiä entuudestaan, niin juteltiin niiden kanssa kuitenkin keikan jälkeen useampaan otteeseen :) Että ehkäpä se vähän kompensoi keikan lyhyyttä.

Mustan Kuun Lapset
Henna ja Mukulat :)


Lapsosten aikana olikin sitten jengi valunut alueelle sisään, ja väkeä olikin yhtäkkiä ihan hirveästi. Kaljapöydät oli jo täynnä, ja mentiin ulkolavalle päin etsimään Maken kavereita, jotka oli sinne tullut. Ulkolavalla soitti Urfaust, mutta itselle siitä ei ainakaan jäänyt mitään mieleen, mutta eipä sitä oikeestaan tullut katsottua/kuunneltuakaan :P Urfaustin jälkeen tuli juteltua kavereiden kanssa, mutta aika pian alkoi tylsistyttää - oltiinhan kuitenkin Hennan kanssa selvinpäin, eikä bänditkään suurilta osin kuitenkaan sitä ominta genreä. Lisäksi paikalla oli tuttuja ihan hirvittävän vähän, eli sellaistakaan sosiaalista kanssakäymistä ei paljon ollut. Käytännössä Mustan Kuun Lapsien ja Primordialin välissä (5,5 h) ei ollut mitään, mitä olisi kovin kauaa jaksanut katsoa, mutta kyllä me koitettiin siellä haahuilla ja välillä jotain katella :P Jos Make olisi päässyt jollain muulla ilveellä takaisin Saloon, niin oltaisi varmaan Hennan kanssa lähdetty jo paljon aiemmin pois :P Mua alkoi siinä kymmenen aikaan väsyttääkin, ja vilukin tuli kun aurinko laski, ja Primordialin keikkakin meni lähinnä siinä kun sinnittelin hereillä... Mutta siltä osin mitä jaksoi keikkaan keskittyä, niin kuulosti oikeen hyvältä, ei siinä mitään. Silti täytyy sanoa, että olin hyvin onnellinen kun keikka loppui ja päästiin kävelemään autolle :D Takastulomatkalla käytiin vielä Nummelan Seisakilla syömässä, ja yllätyin vähän itsekin ettei kertaakaan tullut fiilistä että nukahtaisi rattiin, sen verran väsy kuitenkin oli energiajuomista ja kahvista huolimatta.

Urfaust


PrimordialVaikka bändeistä ei kovinkaan moni jaksanut innostaa, niin festarina Steelfest oli kyllä mainio :) Silloinkin, kun väkeä oli jo paljon, niin millään kojulla, edes kaljakojulla ei tarvinnut jonottaa kauaa. Kaikki tuntui sujuvan ripeästi, vessoillakaan ei ollut jonoa eikä ne olleet aivan järkyssä kunnossa! Safka oli kyllä naurettavan kallista annoskokoon nähden, siihen verrattuna kaljakin oli halpaa kahden euron panttinsa kanssa. Uskoisin kuitenkin, että musagenren takia (vaikka oonkin hyvin kaikkiruokainen) tuonne ei tulisi lähdettyä uudestaan, ellei sitten olisi joku megahyvä bändi mitä mennä katsomaan. Koska olihan toi vaan niin helvetin pitkä päivä olla selvinpäin ja olla näkemättä tuttuja :P Jossain Tuskassa on niin eri asia kun tuttuja tuntuu olevan joka puolella, siellä menee helposti ne bändit sivu suun sen takia, että jää suustaan kiinni toisaalle.
Mutta tosiaan, festarina voin suositella Steelfestiä lämpimästi :)

1 kommentti:

  1. Steelfest on kyllä tätä nykyä kotimaan parhain festivaali :) Mukulat, Deströyer 666 ja Goatmoon oli ehdottomat kohokohdat SF14.

    VastaaPoista