lauantai 24. toukokuuta 2014

kevään viimeinen kouluviikko ja visiitti linnanraunioille

Pian helpottaa jo! Tai oikeastaan tämä viikko oli taas jo vähän helpompi, mutta kyllä silti väsytti joka päivä tosi kovasti. Että onneksi viimeinen viikko oli vähän iisimpi. Kuumakin on tällä viikolla ollut! Alkuviikosta sisällä oli vielä ihan hyvä olla vaikka ulkona pitelikin hellettä, mutta kun sitä jatkui monta päivää, niin nyt on taas jo sisälläkin vähän tukala olla. Mutta en silti valita - vielä :) On kivaa kun on vihdoin kesä!

Koulussa oli siis ns. kertausviikko, kun sai kerrata niitä sidontatöitä mitä halusi. Itse tein uuden tilakoristeen niistä kukista mitä koululla oli, ja ihan hyvin onnistui. Tavallinenhan se toki oli, mutta nyt siinä sentään oli jotain järkeä :P Tein lisäksi kaulakorun (tehtävänä oli tehdä se kuvitteellisesti tv-kokki Nigella Lawsonille, eli sopimaan hänen tyyliinsä), sillä en oikeen näyttöön tehtävää morsiuskimppuanikaan pystynyt harjoitella kun ei ollut puolukkaa. Tilakoriste jäi vielä koululle avointen ovien päiväksi.

Keskiviikkoaamusta sitten tehtiin se luokkaretki krematorioon Turkuun. Otin sieltä kyllä muutamia kuvia, mutta en usko että niitä voi laittaa julkiseen levitykseen. Kappeleista ja toiminnasta vastaava mies piti meille esittelykierroksen, ja alotettiin ihan niistä kylmiöistä, missä vainajat joko odottavat arkuissa siunausta, tai ovat jo siunauksesta tulleet. Eli käytännössä nähtiin paljon arkkuja ja arkkukoristeita. Oli se hieman pysäyttävää, mutta kuitenkin nähtiin ne arkut vain ulkopuolelta, joten nou hätä x) Sitten päästiinkin krematorion puolelle, missä meille ensin esiteltiin uurnavaihtoehtoja, ja sitten kerrottiin itse poltosta ja tuhkauksesta. Siellä oli molemmissa uuneissa poltot käynnissä ja saatiin pienistä luukuista kurkata sisälle. Olin ehkä vähän epäsopivan innoissani kurkkimassa sinne uuneihin, kun siellä näkyi ihan oikea ihminen, oikeaa pääkalloa ja kylkiluita ynnä muuta (mutta en onneksi ollut ainut!) :P Käytiin vielä tuon jälkeen parissa pienemmässä ja yhdessä isossa siunauskappelissa. Meille kierroksen antanut mies oli kyllä tosi rento ja mukava, kertoi koskettavia ja hauskojakin tarinoita ja huumoriakin riitti, vaikka vähän tummanpuhuvaahan se oli ;) Mutta esitelmä oli kyllä kaikenkaikkiaan ihan älyttömän mielenkiintoinen, ja mulla tuli oikeasti sellainen olo, että sinne voisi haluta töihin. Valitettavasti vaan tuollaisiin duuneihin yksi pääsyvaatimuksista on kuulua seurakuntaan, ja meikäläinen siitä juuri muutama vuosi sitten erosin... Mutta toi olisi ehkä ainut syy miksi voisin liittyä uudelleen.

Luokkaretken jälkeen tehtiin sitten arkkukoristeet, ja torstaina oli uurnankoristelupäivä. Lopulta todettiin kaikki, että kovin monesta uurnakoristeeta muotoutui upeat pää- ja hiuskoristeet! Torstai oli muutenkin rento päivä, uurnakoristeitakin sai tehdä pareittain tai muutaman hengen ryhmissä, joten ne valmistui nopeasti. Osa teki myös kirjakoristeet, ja loppurutistuksena sai kokeilla tuollaista pientä kukkatatuointia :) Aika hauska idea.
Perjantaina ei siis enää ollut koulua, joten otin ihan vaan rennosti enkä tehnyt mitään kovin rakentavaa. Oli tarkoitus aloittaa harjoitusnäytön kirjallisen tehtävän kirjoittamista, mutta en sitten jaksanut sitäkään.
Päätettiin tänään Maken kanssa lähteä ulos täältä kämpiltä, koska upee ilma ja sisälläkin kuuma. Ajeltiin Kiskoon Haapaniemen linnanraunioille, ja pyörittiin siellä lähemmäs 1,5 tuntia, kun yritettiin samalla etsiä siellä olevaa geokätköä. Ei löydetty, mikä todennäköisesti johtui siitä, että ei iljennyt tunkea kättä niihin hämähäkkien valloittamiin koloihin :P Mutta uskon nyt tietäväni missä se kätkö sijaitsee, joten joku päivä uudestaan pitkähihaisen paidan ja hansikkaiden kanssa! Mutta olipahan hienot rauniot, siellä pääsi seikkailemaan pimeisiin kellarihuoneisiinkin :) Todella käymisen arvoinen paikka vaikkei mitään kätköilyä harrastaisikaan.Käytiin vielä kaupassa ostamassa jätskit ja lähdettiin ajelemaan Perniöön päin rannalle. Meinasi siinä liikkuvassa autossa tulla ikkupikkupaniikki, kun yhtäkkiä ampiainen pisti mua lapaluiden väliin ja mun huitomisen seurauksena putosi autonpenkin ja mun persuksen väliin :P Oli eka kerta ikinä kun ampiainen mua pisti, joten pelästyin vähän :P Enivei, tarkoitus oli heittää talviturkit, ja aika tarkoituksella valitsin rannan ja järven, jossa tiesin olevan lämmintä vettä :P Tuo Vähäjärvi on niin pieni. Ja lämmintähän se vesi oli, ja kävin pulahtamassa useaan otteeseen, oli niin hirveän kuuma jo lyhyen ajan päästä. 1,5 tunnin uintireissun jälkeen kävästiin vielä kaupassa ja tultiin kotiin odottelemaan lätkämatsin alkua. Mutta olipa tosi kiva päivä :)


Isopää


Huomenna täytyy ihan tosissaan ruveta näpyttelemään sitä kirjallista, ja jatkaa sitä sitten ainakin ens viikon ainoana vapaapäivänä eli keskiviikkona... Kunhan ensi viikon valmistujaisviikonloppu on pulkassa, niin sitten voi jo rauhottua odottelemaan juhannuksesta alkavaa kesälomaa :)

Niin, mehän käytiin viime viikonloppuna Steelfestissä. Kirjoittelen siitä sitten seuraavaksi.

1 kommentti:

  1. Miten kauniita kukkia ja itsekin olet nättinä! :)

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista