tiistai 15. syyskuuta 2015

elämäni levyt osa 3

Odottelen postausinspiraatiota, joten jatketaan sillä välin tällä aiheella :)
Nämä oli viimeiset siitä listasta, minkä sain suht nopeasti kasattua, katsotaan jos lisää tulee joskus :)
Osa 1 täällä, ja osa 2 täällä.


Finntroll - Nattfödd (2004)

Finntroll on yksi mun lempparibändeistä, ja käyn tosi mielelläni keikoilla, koska niistä ei kertakaikkiaan voi olla nauttimatta. Rakastan Suomipeikkojen musiikissa sitä yleistä metsänpeikkofiilistä, metallihumppaa ja humoristisuutta. Nattfödd on mielestäni Finntrollin levyistä kokonaisuutena jotenkin toimivin, hyviä ja tarttuvia biisejä on levyn täydeltä :) Oli siis aika vaikeaa valita noita suosikkibiisejä.

TOP3 biisit: Det iskalla trollblod • Eliytres • Fiskarens fiende / Trollhammaren / Försvinn du som lyser
Turmion Kätilöt - Technodiktator (2013)

Technodiktatorissa on enemmän ysäripoljentoa kuin muissa TK-levyissä, ja näin ysäriteknofanina varmaan siksikin on iskenyt parhaiten kokonaisena levynä :) Aiheuttaa välittömän tanssijalan vipatuksen ja bailufiiliksen. Ja juu, kuuntelen myös kuntoillessa :) Pyhä maa -biisiä kuuntelin sen ilmestyttyä varmaan kaksi päivää putkeen, eikä edelleenkään kyllästytä.

TOP3 biisit: Pyhä maa • Elävä koneeksi • To Be Contiuned Act 1 (miinus se siansaksaosio x))

Linkin Park - Hybrid Theory (2000)

Tämä on mielestäni Linkin Parkin ainoa hyvä levy, mutta se onkin sitten luokkaa helmi. Tykkäsin tästä jo sen ilmestyttyä, eli kuuluu niihin mun varhaisiin metallimusiikkiin tutustumisiin Stratovariuksen ja Nightwishin ohella. Tätä tulikin kuunneltua ahkerasti, ja vaikka välissä oli useiden vuosien kuuntelutauko, niin muistan vieläkin tämän levyn lyriikoita ulkoa. Pidin kyllä myös muista saman aikakauden nu-metalhiteistä.

TOP3 biisit: Crawling • One Step Closer • Papercut / Points of Authority
Misery Inc. - Random End (2006)

Mä valitettavasti tutustuin Misery Inciin vähän liian myöhään, ja vasta Profane Omenin myötä. Jules Näveri ei ollut enää tuolloin kovin kauaa bändissä, ja sen jälkeen koko juttu menikin plörinäksi. Mutta tää levy, missä Jules vetää murinavokaalit on ihan älyttömän hyvä, ja siksi harmittaa vietävästi ettei koko Misery Inciä enää ole. Oon suuri Julesin murinoiden fani, ei oo pal parempaa ♥ Ja btw. musta toi kansikuva on tosi jees.

TOP3 biisit: Further/Deeper • Cyanide • Greed Rules the World / Truth
Before the Dawn - Deathstar Rising (2011)

Pikkuhiljaa ehkä huomaa murina-puhtaat-melodisuus -kaavan näissä mun valinnoissa :) Pidän siitä yhdistelmästä eniten, eikä BtD ole poikkeus. Larsin puhtaat vokaalit oli kertakaikkisen upeita, mutta tähänkin bändiin pääsin sisälle vähän sellaiseen aikaan kun oli jo liian myöhäistä, ja Larskin teki lähtöä. Mutta onneksi musiikki ei katoo mihinkään vaikka bändit katoaiskin, harmittaa vaan ettei livenä voi enää käydä katsomassa.

TOP3 biisit: Sanctuary • Deathstar • Winter Within
Olikos mukana omia suosikkeja? Uusia tuttavuuksia?

1 kommentti:

  1. Nattfödd <3 Ihan parasta. Kuten pääpiirteittäin kaikki mihin sisältyy Trollhorn :) Tuohon hiustenhoitokeskusteluun mitä käytiin mun blogin puolella täytyy lisätä, että se mainitsemani shampoo mikä poisti ihoärsytyksen,ei kannata kokeilla eikä mainita (poistinkin kommentin missä mainitsin nimen), siinä on taasen muita myrkkyjä huimasti vaikkei miuta allergisoivia ollutkaan. Siksi lopetin sen käytön myös kokonaan.

    VastaaPoista