keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

hyviä uutisia ja nummivalmisteluja

Tänään meidän perheeseen ollaankin saatu vain iloisia uutisia :)
Ensin aamupäivällä sain puhelun ELY-keskuksesta, ja mun hakemus omaehtoisen opiskelun tuesta oli hyväksytty :) Eli saan nyt sitten sen koko kaksi vuotta opiskella työttömyyspäivärahalla. Se on iso helpotus, koska opintotuen määrä on ihan naurettava asumislisineen, työssä en jaksa millään käydä työssäoppimispainoitteisen koulutuksen aikana, ja opintolainaa en ottaisi kuin pakon edessä.

Sitten samoihin aikoihin Make kävi työhaastattelussa erässä firmassa, ja se oli heti saanut paikan! Ensimmäinen kuukausi siinä on harjoittelua, siis työelämävalmennusta, mutta jos kaikki menee hyvin, niin sitten palkataan ihan oikein palkkatöihin :) Ihan huippua! Työt sillä alkaa jo ensi viikon keskiviikkona.
Ehkä tämä meidän elo alkaa pikkuhiljaa mennä niin kuin pitäisikin, saadaan sitä järjestykseen ja oikeille raiteille :)
Itsehän olen aina ollut peruspessimisti, ja hyviä asioita tuppaa seuraamaan pahat asiat, jotta tasapaino säilyy, eli osaan odottaa jotain pahaa tapahtuvaksi vielä. Mutta ei nyt mietitä sellaisia :D Nyt ollaan iloisia, että menee hyvin!

Tämän viikon ohjelmassa on vain Nummirockiin valmistautumista, niin henkisesti kuin muutenkin :P Rahaa on mennyt ihan liikaa yhden juhannuksen viettoon, enkä tajua miten sitä aina voikin mennä niin paljon, ihan jo pelkästään ruokaan! Isoja hankintoja ei jouduttu tekemään, sillä tänä vuonna grillinkin tuo joku muu, mutta noihin pienempiin meni sitten senkin edestä. Jos ensi kerralla oikeasti muistaisi lippurahojen säästämisen lomassa säästää myös itse reissuun... Tää on joka vuosi ollut samanlaista, enkä oo vieläkään oppinut -.-
Viimeiset, päivittäisessä käytössä olevat tavarat pakataan huomenna, ja tänään täytyy enää siivota kämppä. On mukavampi tulla sitten kotiin, kun vastassa ei ole hirveää kaaosta.
Kissoja tulee kyllä varmasti ihan hirvittävä ikävä :/ Ne on nyt ekaa kertaa näin pitkään yksin kotona, niin että Maken porukat tulee pari kertaa päivässä ruokkimaan ne, ja pitämään pikkusen seuraa. Aina ennen me ollaan saatu kissoille hoitaja niin, että niiden ei tarvitse olla niin paljon keskenään. Nyt ei valitettavasti voida sumplia hoitajia niin, koska Maken porukoilla on koira itselläänkin, ja lisäksi saattavat mennä juhannukseksi mökille tuohon 15 km päähän. Äitiltä ja Reiskalta en kertakaikkiaan kehdannut kysyä, kun ne ovat aina olleet täällä, eikä täällä kaupungissa ja kerrostalossa ole oikein tekemistä juhannukseksi. No, toivottavasti osaan kuitenkin olla stressaamatta liikoja, ihan hyvin niillä varmasti menee.

Mun laukut pakattu!
Nummeen on hyvä ottaa kaikki baarikaapin jämäviinat :D

Lopulta meidän kahden festarivarustus on tällainen:

- liput, ja sen verran rahaa kun saa tililtä ulos (ei siellä paljon ole enää)
- teltta, pressu, makuupussit ja -alustat, tyynyt, viltti, pyykkipoikia pressun kiinnittämiseen
- sadeviitat, retkituolit
- kertakäyttöastioita, folioalustoja, talous- ja vessapaperia, grillihiiliä
- narua, jesaria, linkkari/puukko
- hyttysmyrkkyä, aurinkorasvaa, kortisonia, särkylääkkeitä, laastaria
- jokapäiväiset hygienia-, hius- ja meikkituotteet ym, plus itse ostin vielä uuden hiuspuuterin reissulle
- pyyhkeet ja uikkeet
- aurinkolasit

- lyhyt- ja pitkähihaisia paitoja ja toppeja
- pari hametta, parit pitkät housut ja yhdet caprit
- sukkia, alusvaatteita, leggingssejä, villasukat
- pari hupparia, villatakki
- varmuuden vuoksi myös vyötärökorsetti
- jakku, fleecetakki
- lenkkarit, ballerinat ja maiharit
(en listannut Maken mukaan ottamia vaatteita)

- 4,5 litraa blandista
- 1 litra Viru Valgeta (Spine-reissusta vielä jäljellä :D)
- 24 x 0,5 l siideriä / lonkeroa
- lava olutta
- baarikaapin perältä erinäisiä jämäpulloja
- kartonki röökiä

- 3 pkt juustomakkaraa, 3 pkt chilimakkaraa, 1 pkt grillitassuja, lihapullia
- sinappia ja ketsuppia
- leipää ja leikkeleitä
- valmiiksi paistetut pakastepizzat
- punajuuri- ja grillisalaattia
- vesitonkka
- sitruunaa ja suolaa (jep, tequila time!)

Todennäköisesti mukana on ihan liikaa kaikkea, mutta nyt kun matkataan kahdestaan, niin autossa pitäisi olla enemmän tilaakin, niin eipä tuo haittaa. Parempi että on liikaa tavaraa mukana, kuin että joku loppuisi kesken. Aiemmin oon pärjännyt Nummessa hyvin maihareilla, mutta siinä vaiheessa kun aamuyöllä ähellät itseäsi umpitunnelissa ulos teltasta oksentamaan lähimpään pusikkoon, niin nuo skeittikengät on huomattavan paljon helpompi saada nopeasti jalkaan kuin mitkään maiharit :P Lisäksi säätiedotus lupaa tällä hetkellä Kauhajoelle aika kivaa keliä, niin ballerinat on sitten vähän kevyempi vaihtoehto. Maiharit ovat nyt mukana oikeastaan vain sateen varalta.

Maanantaina kävin töiden jälkeen pienellä kauppareissulla. Kävin ensin hetken mielijohteesta kirppiksellä, ja yllätyksekseni tein sieltä pari löytöä. Toinen on KappAhlin läpinäkyvä harsopaita, missä on kimallelangasta hämähäkinseittejä. Siihen kuului myös alustoppi, mutta otin sen pois, ja käytän tuota varmaankin vain korsetinaluspaitana. Olisi saanut olla vaikkapa kokoa pienempi, mutta pidempi, mutta ihan ookoo tuo on noinkin.
Lisäksi löytyi tuollainen aika tavallisen näköinen lohikäärmefiguuri, jolla on siniset silmät, ja otsassa pieni sininen kivi. Mulla oli melkein samanlainen jo hyllyssä, mutta kyllä niistä sitten eroavaisuuksia löytyi ;)



Kauppareissulle piti lähteä etsimään uusia bikineitä, nimittäin mitkään vanhoista varsinkaan yläosista ei enää istuneet mun päälle. KappAhlissa kokeilin ensin kolmia biksuja, kaikki huonoja, ja lopulta Lindexissä raahasin sovituskoppiin varmaan viidet bikinisetit. Onneksi niistä parit olikin sitten sopivat, mutta en raaskinut kassalle viedä kuin yhden setin + yhden tavallisen mustan yläosan. Mustia alaosia mulla on kotona melko monet, joten niihin kaipailin vain yläosaa.


Siinä oli taas tarpeeksi liveshoppailua ja sovituskopissa ähellystä muutamalle seuraavalle kuukaudelle. Ai että, kyllä hermo taas meni. Varsinkin noiden Lindexin yläosien kanssa lähinnä sen takia, että se iso varashälytinpallukka oli kaikissa laitettu mahdollisimman lähelle niitä selän hakasia, eli saletisti oli vaikea saada niitä kiinni -.- Noissa kuvan liiveissä ei kuppikoot ihan riittänyt mulle, joten jouduin ottamaan yhtä kokoa liian pienet, mutta eipä se kai niin justiinsa ole, kun tissit kuitenkin pysyvät siellä missä pitää :D Kummissakin ostamissani yläosissa saa olkaimet selästä ristiin jos haluaa, mikä on ihan kiva, koska en halua enää niskan takaa solmittavia malleja, mutta jos olkaimet on ristissä, niin ei tarvii pelätä niiden valahtamista.

Löysin pitkän etsinnän jälkeen eBaysta ponnarirastat. Siis sellaiset ponnariin ommellut. Meinasin jo ruveta tekemään itse, mutta en osannut millään päättää mitä värejä haluaisin, ja kuinka paljon niitä tarvitsee. Oon tosiaan jo varmaan useamman vuoden haudutellut mielessä noita rastoja, joita ei tarttis omiin hiuksiin kiinnittää, mutta en oo löytänyt sopivan värisiä. Kun en kuitenkaan halua pelkästään punaisia. Nyt löytyi siis sellaiset missä on punaista, oranssia, hieman keltaista sekä mustaa villarastaa. Maanantaina ne oli mulle Saksasta lähetetty, ja parhaillaan jännään, saapuvatko ne mulle ennen Nummea, jotta voisin ottaa ne sinne mukaan :) Ostin kaksi settiä, jotta saan ne sitten tarvittaessa saparoille, joten tuli hintaa vähän enemmän, yhteensä maksoivat siis 60€. Jännään myös, että onko nuo mun makuuni tarpeeksi tuuheat, kun en haluaisi mitään ihan luirujakaan :/ XL-kokoiset ois varmaan ollut semmoset hyvät, mutta ois varmaan maksanut liikaa, ja siinä ois mennyt aikaa enemmän, koska sellaisia ei tuolta eBay-kaupasta löytynyt.

Seuraava postaus on sitten todennäköisesti jonkinlainen Nummiraportti ensi viikon puolella. Tulkaahan kaikki Nummeen tulijat käymään Kinnulan Essolla! ;) Siellä me ollaan. Taas.

1 kommentti:

  1. Tuo lohikäärmepatsas on hieno; miks tän paikan kirppiksiltä ei ikinä löyvy tommosia!

    VastaaPoista