sunnuntai 14. lokakuuta 2012

turmion kätilöt @ keikkamesta, salo

Eilen oli kauan odotettu Turmion Kätilöiden keikka täällä Salossa. Alunperin bändin piti keikkailla täällä jo keväällä, mutta se keikka siirtyi sitten myöhemmäksi.

Henna ja Jarno lähtivät mun seuraksi, ja tulivat ensin alottelemaan tähän meille. Mulla oli koko illan joku ihmeellinen puheripuli ja pälätin ääneni käheeksi. Eli ohjelmassa oli lähinnä kälätystä ja musan kuuntelua, ysäriä ja Kätilöitä.
Päivän asu oli yksinkertainen, ja sain vihdoinkin tuon hameen kunnon käyttöön, kun Henna ompeli siihen alushameen :)
Ennen puoltayötä läksittiin kohti baaria, eikä siinä hirveän kauan tarvinnut keikkaa odotella. Väkeä oli loppujen lopuksi paljon ja meininki keikalla oli tosi jees :) Hennan hukkasin jo ennen keikkaa, samaten Marin, mutta Jossun ja Marissan löysin ja niiden kanssa bailasin ja oli kiwaa :) Grand Ballia odotin kaikkein eniten ja olinkin tosi fiiliksissä kun se tuli. Lisäksi tuli ainakin Suolainen kapteeni, Ihmisixsixsix, Teurastaja, Tirehtööri, Vedetäänkö vai ei, Verta ja lihaa, Pirun nyrkki... muuta en setistä muistakaan :D Enemmän tuli pyöritettyä persettä kuin tukkaa, mutta siinä loppupuolella hankin kyllä sen pienen niskasärynkin.


Keikan jälkeen ihmisiä jäi aika mukavasti baariin hengailemaan, mikä on musta aina kivaa, siis ettei koko baari tyhjene heti kun bändi lopettaa. Viime kertoina on baarissa tullut oltua yleensä ihan pilkkuun saakka, tällä kertaa lähdettiin kotiin siinä kahden maissa, mikä oli ihan hyvä. Jarno tarjosi köyhälle illan aikana valkovenäläisen ja grillisapuskaa, ja köyhä oli erittäin tyytyväinen :)


Samaan syssyyn täytyy kertoa oma mielipiteeni Nightwishin puuhiin. Luultavasti jokaisella musiikista tietävällä suomalaisella on oltava mielipide NW:n laulajavaihdoksiin :D Oon tykännyt Tarjan aikaisesta Nightwishistä 90-luvun loppupuolelta saakka, mutta mun mielestä Anette oli myös hyvä laulaja, ja tykkään tosi paljon myös Anetten aikaisista biiseistä, ja itse oon aina pitänyt keskusteluissa Anetten puolia, kun niin moni tuntui haukkuvan sitä ihan jatkuvalla syötöllä. Suurin osa kavereistani tuntui olevan haltioissaan kun "vihdoinkin Anette lähti menemään", mutta itse en missään vaiheessa toivonut sellaista, vaan totuin Anetteen tosi nopeasti, eikä hän oikeastaan koskaan tuntunut omasta mielestäni bändiin ömm... epäsopivalta. Anetten eroaminen oli aika ylläri, kun en ole bändin puuhia niin tiiviisti seurannut. Anettea paikkaamaanhan tuli loppukiertueelle Floor Jansen, josta en ollut koskaan aiemmin kuullutkaan. Koko tapahtuneen jälkeen oon sitten katsellut Youtubesta noita Floorin vetämiä NW-keikkoja, sekä ex-bändinsä After Foreverin biisejä, ja oon tosi vaikuttunut. Mun puolesta Floor voitaisi ottaa Nightwishiin samantien ihan vakilaulajaksi ilman sen kummempia laulajahakuja. Olisi tosi hienoa kuulla NW-keikoilla niitä vanhempia Tarjan laulutyylille tehtyjä biisejä, joita ei olla nyt pitkään aikaan kuultu. Mähän en Tarjan aikana edes käynyt Nightwishin keikoilla, joten en ole kuullut niitä vanhempia biisejä livenä klassisesti laulettuina, ja sen totisesti haluaisin kuulla. Ja Floorilta luonnistuu sekä klasarityyppinen laulu, että nuo popimmat Anetten äänelle tehdyt NW-biisit. Floorin ulkoinen habituskin sopii bändiin kuin nyrkki silmään.
Tuosta itse Anetten erosta mulle jäi vähän paska maku suuhun siinä mielessä, että jo toinen laulaja lähtee Nightwishista. Pistää miettimään, että mikä siinä bändissä mättää kun laulajat vaihtuvat. Toivottavasti seuraava sitten kestäisi sinne hamaan loppuun saakka.
Minä siis tykkään Floorista tosi kovasti, ja yhtä kovasti toivon että hän jää bändin vakilaulajaksi :) Mitä mieltä te muut ootte?


7 kommenttia:

 1. Mä olin vähän yllättynyt tästä uutisesta jonka juuri luin http://www.radiocity.fi/uutiset/musiikki/floor-jansen-olin-varautunut-aloittamaan-nightwishin-laulajana-vasta-marraskuussa/3/4987

  Eli että Flooria olisi pyydetty jo aiemmin laulamaan Nightwishiin Anetten tilalle. Mietin että olisko se saanut sitten ylläripotkut marraskuussa, kuten Tarja? o_O Vaikka mä en voi sanoa olevani laulajanvaihdoksesta itsessään kovin pahoillani ja tykkään myös Floorin äänestä, niin kyllä toi nyt vähän mietityttää et mitä siellä Tuomaksen päässä oikein pyörii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, on kyllä tosi omituista toimintaa. Eikö edellisestä oo opittu mitään? o.O Tosiaan ton ihmeellisen epämääräisyyden ja koko ton varasolisti- ym. sotkun takia mulle jäi paska maku suuhun tosta Anetten eroamisesta/erottamisesta.

   Poista
 2. Mäkin ihmettelin tätä ja mieleen tuli myös, että mikähän mättää. Jotenkin sympatiat Anetten puolella, kun naiset vaan lentelee pihalle porukasta. Vaikka olihan Anettekin loppujen lopuksi monta vuotta mukana, eikä ne kemiat aina kohtaa "loppuun asti", loppujen lopuksi "vasta" 2 lähtenyt/potkittu, mikä on tuossa ajassa aika vähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä jotenkin tajua, että olihan Anettekin mukana sen ömm... 6 vuotta? Mutta jotensakin omituista meininkiä kuitenkin, olisi kiva jossain vaiheessa kuulla tarkemmin, että mistä tässä oikeesti oli kyse.

   Poista
 3. Vasta nyt sain viimein voimia kerättyä tän kattomiseen (kuinkahan monta päivää tähän nyt sitten meni) ja kyllä vaan Floor vetää Anetten tyylillä ja Tarjan tyylillä tosi hyvin, ei silti että liikaa matkisi. Joten jos joku uusi pitäisi tulla niin kyllä Floor saisi Nightwishiin jäädä. Kyllä näyttäis tyylillisestikin sopivan. Mutta juu, ääni ja lavakarisma kyllä miellyttää meikää. Kunhan lakkaan olemasta pojille möks kun heitti taas yhden jäsenen pellolle.

  VastaaPoista
 4. No, eiväthän ne solistit niin tuhkatiheään ole NW:ssä vaihtuneet, Tarja oli alusta saakka peräti yhdeksän vuotta, ja Anettekin viisi vuotta. On tuota tapahtunut ja tapahtuu muissakin bändeissä. Tarja oli upea, ihan omanlaisensa. Anettesta en, anteeksi vain, pitänyt ollenkaan (siis NW:n solistina), en koskaan ymmärtänyt hänen valintaansa. Mutta bändi koki menestystä erilaisella tyylillään, hyvä heille. Nyt tuntuu, että voisin jopa palailla kuuntelemaan, jos Floor ryhtyy vokalistiksi, ainakin olisi mielenkiintoista kuulla jotain uutta Floorin esittämänä. Jotenkin hänen profiilinsa vain muistuttaa enemmän Tarjan tyyliä, tiedä sitten... Joo, sori, Tarja oli vaan se jokin, vaikka ei taatusti enää koskaan NW:iin palaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän mä tuonkin kannan ymmärrän hyvin :) Silloin kun NW aloitti Tarjan kanssa, niin se musiikki oli aika ainutlaatuista. Kyllä mun mielestä ainakin osa siitä ainutlaatuisuudesta otettiin pois kun Tarja ei enää laulanut niitä biisejä. Mutta silti Anette sai mielestäni luvattoman paljon paskaa niskaansa.

   Niin kovin moni tuntuu olevan Flooriin niin tyytyväinen, että olis jo sangen tyhmää olla häntä siinä paikallaan pitämättä!

   Poista