keskiviikko 15. toukokuuta 2013

lopputulema

Koska viime viikon tiistaina oli varsinaista Superdieettiä jäljellä enää viikko, niin päätin odotella mittapäivitysten kanssa, ja kirjoittaa yhteenvedon vasta nyt, kun dieetti on virallisesti loppu, slut.

Yhteenvetona: Ruokavaliota oli melko helppo noudattaa koko dieetin ajan, vaikka loppua kohden se kävikin tosi tiukaksi. Neljä ensimmäistä viikkoa meni ruokavalion kanssa aika mukavasti, tuli syötyä säännöllisesti ja ohjeiden mukaan. Lipsumisia tuli tankkauspäivän jälkeen oikeastaan koko viikon, eli tankkauksen herkuttelu sai aikaan omituisen hälläväliä-fiiliksen, eikä kiinnostanut panostaa ruokaan enää ollenkaan. Siksi useampi päivällinen tai iltapala tuli korvattua ruisleivällä lisukkeineen. Myös säännöllisyys katosi, ja välipalat jäivät kokonaan syömättä. Viimeinen SD-viikko oli samalla myös äitienpäiväviikko, mikä tarkoitti töissä hulinaa, ylitöitä sekä ylimääräisiä päiviä, joiden ansiosta en jaksanut vihdoin kotiin päästyäni enää miettiä sapuskaa ollenkaan, vaikka oli hirveä nälkä. Sorruin jopa kahtena päivänä ihanaan pizzaan. Lisäksi töihin pomo oli tuonut sesongin kunniaksi tuoretta, vaaleaa leipää ja parit leivonnaiset. Ei ollut itsekuria kieltäytyä moisesta hyväntahdoneleestä. Eli toisinsanoen viimeisellä dieettiviikolla tuli kaikkea muuta kuin dieettailtua: söin pizzaa, sipsejä, pullaa, munkkia, äitienpäiväkakkuja jne., mutta toki myös salaatteja ja rahkaa, sekä protskupatukoita. Mutta harakoille meni viikko siltikin. 
Uusi Marimekon Mansikkavuoret-paita, kokoa S! :)
Älkää välittäkö muuten räjähtäneestä olemuksesta.


Neljä ensimmäistä viikkoa meni treenien osalta vähän perseelleen, kun en jaksanut tehdä vaadittua treeniä. Ei kiinnostanut käydä salilla, vielä vähemmän kiinnosti treenata kotona naama kissankarvoissa. Kotitreenikerrat jäi varmasti alle viiteen. Aerobista treeniä tuli tehtyä ihan ookoosti, mutta sitäkin olisi saanut usein olla hieman enemmän viikossa. Kaksi viikkoa (viikot 4 ja 6) meni kokonaan liikkumatta, en tehnyt yhtään mitään. Viikolla 5 aloitin kaverini kanssa käymään kuntosalilla muutamia kertoja viikossa. En kuitenkaan treenannut salilla Superdieetin ohjeiden mukaan, vaan omin päin. Tämän viikon perjantaille mulla onkin varattuna ensimmäinen kuntosaliohjaus ja -ohjelman teko, ja toivon sen olevani itselleni mielenkiintoisempi kuin SD:n treeniohjelma. Viimeisellä dieettiviikolla olin lisäksi liian väsynyt edes ajatellakseni minkäänlaista liikuntaa, eli treenien suhteen nollaviikko, ellei sitten lasketa kukkiksella kamojen roudaamista, mitä tulee tehtyä päivittäin ;)

Selkeästi siis olen keskittynyt yhteen asiaan kerrallaan, ensin ruokavalioon, ja sitten treeneihin. Mietin sitäkin, että mahdoinkohan alitajuisesti ajatella, että jos syön tiukasti, niin en tarvitse treenejä, ja jos treenaan, niin voin syödä vapaammin? En oikeasti ole ajatellut niin, mutta voihan se olla mahdollista. Henkinen puoli on omituinen tässä laihduttaessa, sitä kannattaisi myös kuunnella, mennä itseensä ja oppia itsestään lisää. Miksi sitä tekee kuten tekee.

Maanantaina kävin InBody-kehonkoostumusmittauksessa. En siksi, että olisin odottanut jotain, vaan siksi, että myöhemmin olisi jotakin, mihin tuloksiaan verrata. Nyt jo harmittaa, etten käynyt moisessa vaikkapa kaksi vuotta sitten, sillä vajaan 20 kg pudotuksen on pakko näkyä paperillakin. Aika karuja lukemiahan se nyt tietysti näytti, mutta lihaksia on sentään enemmän kuin keskivertonaisella, ja sitä tarvitsee oikeastaan vain ylläpitää. Sen uskoisin olevankin ihan helppoa, kun ei tämä paino tunnu kovin äkkiä putoavan :P


Mutta niin, SD:n tulokset.

1. viikon tulos: -3,5 kg
2. viikon tulos: -1,1 kg
3. viikon tulos: -0,6 kg
4. viikon tulos: +0,3 kg (tankkausviikonlopun jälkeen)
5. viikon tulos: -0,8 kg
6. viikon tulos: -0,1 kg
yhteensä SD:n alusta: -5,8 kg


RY: 0
VY: -3 cm

Napa: -7 cm
LY: -3 cm
Reisi: 0
Pohje: -1 cm *2
Käsivarsi: -4 cm *2
yhteensä SD:n alusta: -23 cm


Pettynyt olen tuohon dieetin puolivälin jälkeiseen meininkiin. Sekä siihen, ettei tankkauksen jälkeen tullut mitään roimaa painonpudotusta. Mutta ehkei sitä voi odottaakaan, jos koko viikon vähän lipsuilee :P
Kuitenkin pääasia, että pääsin jumistani eroon, suunta on taas alaspäin, ja nyt tiedän suunnilleen miten syödä. Karon ansiosta oon myös vihdoin alkanut pitämään salitreeneistä, joten onhan tämä dieetti nyt jotain kuiteskin poikinut :) Toivoisin vaan, että mulla olisi enemmän aikaa tehdä kaikki kunnolla, ja enemmän energiaa kaiken toteuttamiseen. Välillä tuntuu ylivoimaiselta suunnitella edes kauppalistaa.

Senttejä ei lähtenyt mitenkään huimasti, jos vertaa muiden dieettiläisten tuloksiin, mutta kuitenkin on nyt menty samaa tahtia kuin silloin viime keväänä. Paikalliset kaventumiset ovat paikoin niin pieniä, etten voi olla niistä ihan satavarma, mutta nuo navan kohdan ja käsivarsien kaventumiset yllättivät mut todella. En tosiaan mitannut itseäni kokonaan kesken dieetin, enkä itse näe sitä esim. peilistä, joten luulin koko ajan, etten ole kaventunut ollenkaan. Vaatteistakaan mitään pientä kavennusta ei oikein voi varmaksi sanoa, sillä mulla on lähinnä stretchiä sisältäviä vaatteita - ja ne venyvät käytössä jonkin verran.
Ärsyttää, että edelleenkään reidet, joista saisi lähteä ihan perkeleesti läskiä, eivät kaventuneet tänäkään aikana y h t ä ä n. Eli turha sovittaa yksiäkään tavoitehousuja vieläkään. Muutama hame kylläkin sujahti paremmin päälle. Rinnustakin haluaisin mielelläni vähän pienemmäksi... mutta ehkä nämä ongelmakohdatkin tästä vielä joskus kapenevat.

Tällä viikolla olen syönyt vähän huonosti, sillä koulupäivien jälkeen mietintämyssyyn ei ole enää millään mahtunut esim. mitä tekisin ruuaksi. Ei ole ollut energiaa käydä kaupassa, eikä tehdä oikein muutakaan. Ajattelin viikonloppuna koittaa vähän panostaa, ja tehdä ja miettiä valmiiksi ensi viikon ruuat. Jos viikonloppuna tekee mieli herkutella, niin olen sen itselleni sallinut, ja jatketaan dieettiä sitten ensi viikolla, toivottavasti uudenlaisella energialla :)

6 kommenttia:

 1. Huuu, näytät hyvälle! Kunpa joskus itsekin olisin yhtä pieni. :)

  Pst: Blogi award sinulle blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta mä en ole vielä ollenkaan pieni :) Tuo S-kokoinen paitakin on vähän hämäävä, sillä se joustaa ihan hirveästi. Mutta onneksi tuo senttien lähtö näkyy nyt sivuprofiilissakin :)

   Poista
 2. Minäkin ootan milloin mun ongelmakohdat kapenee; muuten oon ihan hyvillä mielin, mutta nää reidet... Huoh. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, reidet! Aaaaargh. Mulla on monet housut kaapissa odottelemassa, ja ne tulee varmasti olemaan vyötäröltä ihan liian isot sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun ne ylipäänsä sujahtaa reisien kohdalta päälle...

   Poista
 3. Mun ikuiset angstikohteeni on käsivarret ja kainaloläskit. Ei lähe mihinkää vaikka miten punnertais ;< Nyt sentää tissiosasto on kohtuullisemman kokoinen, mutta olkaimettomat topit yms. odottelee vielä käyttökuntoa käsivarsien ja kainaloläskien osalta, argh!

  Sulla on kyllä hyvänmuotonen vartalo vaikka löytyiskin vähän ylimääräistä sieltä täältä (: Ainakin tossa kuvassa vyötärö-lantio -suhde näyttää hyvältä! (Nimim. tasapaksu pökkelö :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin kyllä tykkään että mulla on muotoja (ja haluan toki jotain säilyttääkin), mutta kehonkoostumusmittauskin kertoi mun vyötärö-lantio-suhteen olevan "yli" ja "epätasapainossa" eli vähän niinku päin vittua :D

   Mulla on nyt kanssa läski vielä pehmentynyt, etenkin käsivarsista, niin nyt ne roikkuu vielä enemmän ku ennen :/ Ennen se läski oli sentään kiinteempää... x) Mutta tällä nyt mennään, ja katotaan mitä PT sanoo huomenna saliohjelmasta...

   Poista