sunnuntai 19. lokakuuta 2014

korupajalta valmistuneita

Kaikki alkoi muutama vuosi sitten, kun näin netissä kuvan korvakoruista, jotka oli tehty kissanviiksistä. Ihastuin ideaan heti, sillä kissoilta nyt tuppaa tipahtelemaan noita viiksiä ilman väkivaltaa. Aloin keräämään viiksiä omilta kissoiltani, ja odotin, että niitä olisi tarpeeksi näyttävien korvisten tekemiseen. Odotin ja odotin, niitä löytyi ehkä yksi kerran kuussa :P Lopulta pyysin kissakavereiltani apua viiksien keräämiseen, ja sitten alkoikin tapahtua. Sain ekat kissanviiksikorvikset tehtyä tämän vuoden alussa, ja olin tyytyväinen.

Sitten tässä kesällä tein tilauksen erääseen koruja myyvään nettikauppaan, ja olin pettynyt kun sain koruni. Totesin, että kaulakoru ei ollut sellainen kuin luvattiin, ja korvakoruissa oli hankala lukko. Mietin, että tästäkö olin todella maksanut useamman kympin, ja korut olivat siis tosi simppelit. Tuli olo, että voisin tällaisia itsekin tehdä, ja juuri sellaisia kuin haluan. Siitäpä sitten lisää korutarvikkeita ostamaan!

Kaverit olivat tällä välin sisäistäneet kissanviiksien keräämisen hienouden, ja koska he ovat ilmeisesti tarkkasilmäisempiä kuin minä, tai niiden kissat tiputtelee ahkerammin viiksiä, sain tehtyä toiset ja kolmannet, ja neljännet kissanviiksikorvikset, joista toki parit menivät viiksien lahjoittajille :)

 Vaaleanpunaiset ja siniliilat menivät ahkerimmille lahjoittajille :)


Tuunasin samalla myös omia vanhempia korviksiani helmillä


Oli melkoinen yllätys, että kuvia faceen laitettuani ne sai aikamoisen suosion, ja sain muutaman tilauksen lisää. Jos joku täällä blogin puolella kiinnostui näistä, niin kaikkein helpoiten näiden tilaaminen sujuu, jos lähetät minulle omat viikset. Tämä sen takia, että muutoin en voi luvata minkäännäköisiä toimitusaikoja, koska kuten mainittua, viiksien tiputteleminen on hidasta, ja työskentelyni paljolti viiksilahjoitusten varassa. Ja vaikka et haluaisikaan korviksia, niin otan viiksilahjoituksia erittäin mielelläni vastaan :) Mutta HUOM! älkää missään nimessä ruvetko leikkelemään viiksiä omilta lemmikeiltänne, vaan odotelkaa, että tippuvat itsestään! Yhteen korvakorupariin tarvitaan vähintään 20 viiksikarvaa, 30:llä saa hieman tuuheammat, mutta sen enempää ei kannata laittaa. Myös hinta on alhaisempi omilla viiksillä (10€ sis. pk) kuin ilman (15€ sis. pk). Omilla viiksillä hinta koostuu postikulujen lisäksi korutarvikkeista sekä käytetystä ajasta. Helmien väritoiveita saa esittää myös.

Tällä hetkellä mulla on valmiina myynnissä keltasävyiset viiksikorvikset lahjoitusviiksistä, eli 15€:lla nämä lähtevät uudelle omistajalleen :) Kaikissa korvakoruissa on antiikkihopeoidut koukut sekä silikonistopparit.
Tein myös pari pöllöaiheista kaulakorua serkuille lahjaksi, ja itselle samanlaisen. Näitäkin saa tilata joko haluamallaan kuvalla, tai galaksi-väritoiveilla. Pyydän koko korusta 20€ sis. pk, ja pelkästä riipuksesta ilman ketjua 16€.

 
Oranssi ja violetti menivät serkuille


Pinkki jäi itselle


Teen näitä ihan harrastuspohjalta, mutta koitan kehitellä lisää juttuja kun ehdin :) Yhdet uudet korvakorut on jo oikeastaan ideoitu, niistä lisää sitten kun saan jonkinmoisen prototyypin valmiiksi.
Toistaiseksi näistä mahdolliset sitovat tilaukset voi laittaa sähköpostitse smergie@hotmail.com

2 kommenttia:

 1. Onpa ihania koruja! ♥ En oo koskaan aatellut, että kissujen viiksiä vois käyttää hyödyksi, rupeampa jatkossa ottamaan pudonneet viikset talteen mikäli niitä silmiin eksyy, voin ne sitten sinulle ilomielin lahjoittaa jos saan niitä enemmänkin kerättyä. :) Tuli noista viiksistä mieleen kun ekan kerran ukko bongas pudonneen viiksen olkkarin matolta ja sille tuli kauhee hätä, että onko kissat tapelleet niin kovasti tai muuten vaan jokin pielessä.. :D Oon joskus nähnyt Bablon kiskovan Pöppikseltä viiksiä nassusta, kumma vaan kun Pöppänä ei tunnu siitä olevan moksiskaan, luulishan tuon nyt kipiää ottavan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kivaa! :)
   Mäkään en aluksi ekan oman kissan kanssa tiennyt, että kissat pudottelee viiksiään, mun ensimmäinen reaktio oli kans suunnilleen samanlainen kuin oisin löytänyt pysyvän hampaan lattialta :D Että apua, mun kissa hajoo käsiin :D

   Emot vissiin kanssa välillä nakertaa pennuilta viikset katki, kai se liittyy jotenkin tilan aistimiseen ja tilan rajottamiseen :) Mutta tosiaan, luulis että oikeen repiminen sattuisi o.O

   Poista