perjantai 31. lokakuuta 2014

ohi on + osaava nainen -messut

Vau. Nyt ollaan siinä hetkessä, että koulu on loppu, kokonaan. Maanantaina oli viimeinen päivä koululla.
Viimeinen rupeama oli tosiaan asiakaspalvelun ja markkinoinnin näyttö Turussa Osaava Nainen -messuilla viime viikonloppuna. Meidän luokka teki koulun osastolle neljä eri teemaista osastoa, joita messukävijöille esiteltiin viikonlopun ajan. Lauantaina ja sunnuntaina myös näytön arvioijat olivat paikalla ja kyselivät meiltä välillä näyttöön liittyviä juttuja, lähinnä tuotetuntemusta sekä suomeksi että englanniksi, sekä muita käytännön asiakaspalvelujuttuja.

Itsehän koko viikonlopussa jännitin enemmän itse messuilla näytteilleasettajana oloa, monille ihmisille puhumista ja messukeskukseen ajamista, joten jotenkin se itse näyttötilanteen jännittäminen jäi vähän toissijaiseksi :D Kyllä sitäkin ehti jonkun verran jännittää, mutta loppujen lopuksi tässä tutkinnon osassa näyttötilanne oli huomattavasti rennompi kuin muissa. Oli myös kiva, että kaikki arvioijat oli entuudestaan tuttuja jotakin kautta.

Osastojen teemat olivat tosiaan lastenhuone (meidän), opiskelijaboksi, sinkkuaikuisen kaupunkikoti sekä aikuisen vapaa-ajan asunto. Messukävijät saivat äänestää mieluisinta osastoa, ja äänestyksessä meidän osasto jäi melko kirkkaasti viimeiseksi. Koulun osastolla pysähtyjät oli aika lailla sen ikäisiä, että muut osastot ajoivat selkeesti lastenhuoneen ohi. Mutta todistettavasti kyllä ne lapset olivat kiinnostuneita meidän ponituolista, legoruukusta ynnä muusta, että siinä mielessä kyllä onnistuttiin oikein hyvin ;) Äänestyksen voitti tuo sinkkuaikuisen kaupunkikoti.

Lastenhuone / Poni:


Opiskelijaboksi / Fatboy buggle-up:

Sinkkuaikuisen kaupunkikoti / K-tuoli:

Aikuisen vapaa-ajanasunto / Donna:
Osan kuvista on ottanut Rami Nummelin Studio Kuvataivaasta.


Tosiaan meidän lastenhuone-osastolla kirkkaasti eniten ihmisten huomion kiinnitti legoista rakennettu kukkaruukku. Myös kukkapylvästä ihasteltiin paljon. Moni lapsi kävi Poni-tuolissa istumassa, ja aika moni piti myös meidän osaston yleisestä värimaailmasta, mikä kuitenkin poikkesi aika paljon muista teemaosastoista.

Messuviikonloppu oli r a n k k a. Kroppa oli kovilla kolmen päivän paikallaan seisomisesta, kovasta ilmastoinnista ja kirkkaista valoista. Sunnuntaina messujen päätyttyä purettiin osastot ja vietiin kamat koululle. Maanantaina sitten tosiaan tultiin viimeistä päivää koululle, siivottiin messukamat paikoilleen, ja sitten oli palautekeskustelut. Meidän ryhmän palautekeskustelujen jälkeen lähdettiin reissun päälle, palautettiin ruukkukasvit Raision Kukkatalolle, ostettiin sieltä parit kasvit itsellemme, ja käytiin myös muiden yhteistyökumppaneiden luona. Vietiin kaikille kiitoslahjat hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Poikettiin myös kukkatukussa ostamassa viimeiset kasvit, sillä tämän jälkeen sinne ei pääse kuin asiakasnumerolla. Tultiin sitten vielä takaisin koululle, missä oli vähän skumppatarjoilua vikan päivän kunniaksi :)Tein meidän poniryhmälle messuviikonlopuksi kaula- ja korvakorut kuismanmarjoista

Myös Elvarilla oli koju messuilla, kävin haalimassa sieltä korvakorusetin :)Suurin osa meidän luokkalaisista joutuu vielä käymään lisänäytössä tuotetuntemuksen takia, minä ja Suski oltiin ainoita, jotka pääsi näytön suoraan läpi, ja koska Suskilla on vielä vihersisustuksen näyttö hyväksymättä, niin meikäläinen oli meidän luokan ensimmäinen tuore floristi :) Olin kyllä ehkä kaikkein ylpein siitä, miten hyvin mun tuotetuntemus-osio meni, yllättävän hyvin noita kasvien tieteellisiä nimiä on sitten kuitenkin jäänyt takaraivoon. Musta taisi tullakin luokan epävirallinen kävelevä kasvisanakirja, vaikka enhän mä toki kaikkea aina tiedä, heh.
Mun asiakaspalvelutaitoja kehuttiin palautekeskustelussa myös sellaisin sanoin, että liikutuin ihan tosi paljon. Ja vielä kun se palaute tuli ihmiseltä, joka on ollut mun matkalla mukana ihan ensimmäisistä kouluviikoista lähtien, eli mun ensimmäisen työssäoppimispaikan myymäläpäälliköltä :) Se tuntui tosi hyvältä.

Nyt on vähän omituinen fiilis, että mitäs sitä sitten seuraavaksi lähtee tekemään. Todennäköisesti marraskuun otan ihan lomailun kannalta, jouluksi pääsen kukkakaupalle töihin, mutta alkuvuodesta pitäisi ruveta miettimään vähän pysyvämpiä kuvioita.
Mun mielestä noiden messujen aikana meidän luokan keskinäinen ryhmähenki ja fiilis oli ehkä korkeemmalla kuin koskaan aiemmin, ainakin mulla tuli sellainen olo. Aivan varmasti tulee kaikkia hirveä ikävä, mutta eiköhän me tässä vielä nähdä ja bailata ja mitä kaikkea :)
Ylipäänsä tämän kahden vuoden aikana oon saanut luokkakavereiden lisäksi alalta hyviä ystäviä, kavereita ja tuttuja, joista olen tosi kiitollinen. Erityisesti tuon ensimmäisen työssäoppimispaikkani ihmisistä tuli mulle tosi tärkeitä, ja harmittaa, etten voinut olla siellä pidempään. Työpaikka ja työkaverit oli ihan ykkösluokkaa, tykkäsin tosi paljon. Toivottavasti saan vielä joskus työskennellä samojen tyyppien kanssa :)

Mutta ehkäpä tästä asiasta ollaan nyt avauduttu tarpeeksi :D Kukaan ei varmaan jaksanut lukea loppuun saakka.
Tämä viikko on mennyt vuorotellen laiskotellessa ja Halloweenia koristellessa. Koko Halloween ei oo voinut vähempää kiinnostaa tämän näyttöhässäkän takia, mutta nyt kun koristelut on lähes tehty ja kokkailu huomisiin bileisiin alotettu, niin eiköhän tämä tästä. Viimeistään illalla, kun katson taas Hokkus Pokkuksen :) Palaillaan taas Halloweenin jälkeen, pitäkäähän hauskaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti