tiistai 8. joulukuuta 2015

raskasta joulua & eluveitie @ turku

Oh my... Blogiin kirjoitteleminen on tuntunut kovin toissijaiselta puuhalta viime aikoina. Moni muukin blogi tuntuu hiljenneen hieman, mistä lie johtuukaan. Itsellä tulee nykyisin käytettyä enemmän Instagramia asioihin, joita haluaa jakaa, ja joista ei kuitenkaan loputtomiin jaksa lätistä blogin puolella. Eli jotakuinkin kaikki asiat elämässäni tällä hetkellä x)

Joulua oon hieman laittanut jo kotiin, mutta joulukuusi tulee vasta mm... ehkäpä ensi viikolla. Yleensä oon jo marraskuussa syönyt vähintään kaksi satsia joulutorttuja ja kuunnellut joululaulut puhki, mutta tänä vuonna joulukuu tuli ihan yllättäen, ja miten ihmeessä tänään voi olla jo 8. päivä? Ei ollut minkäänlaista joulufiilinkiä ennen kuin viime perjantaina käytiin Raskasta Joulua -keikalla, ja sen perään vielä Eluveitie katsomassa. Ja kun joulutähdet, hyasintit ynnä muut joulukukat ilmestyi kauppohin, on sitä näin useamman joulun kukkakaupalla olleena tullut niin "tavaksi" se, että joulumieli tulee viimeistään niistä kukista. Mulla täytyy kotona olla jouluna ainakin huonekuusi ja valkoisia hyasinttejä. Kovin montaa joulukukkaa ei uskalla kissahuusholliin ostaa (suurin osa perinteisistä joulukukista myrkyllisiä), mutta ehkäpä joku vielä... :)

Tosiaan Raskasta Joulua oli Logomossa Turussa samana päivänä kuin Eluveitie Klubilla, ja olin jo vähän epätoivoinen, kun aattelin tietysti etten pääse RJ-keikalle sitten ollenkaan, kunnes sitten hokasin että sehän alkaa jo paljon aikaisemmin ja keritään Logomosta Klubille ihan helposti. Piffasin Hennalle pääsylipun ja mun jouluni oli pelastettu! Taisin jo viime vuonna kirjoittaa, että en osaa kuvitella joulua ilman RJ-keikkaa, joten olin tosi onnellinen kun sittenkin pääsin Logomoon. Solisteina siellä oli Antti Railio, Ari Koivunen, Ville Tuomi, Elize Ryd ja Tony Kakko, joista jo etukäteen olin Villestä into piukeena, ja sitä olin myös koko keikan ajan. Siis paitsi että sen lauluääni on hieno, niin sen esiintymistaidot ja lavapreesens on jotain ihan huikeeta, tyyppi jätti muut kauas taakse. Kakko on kyllä kanssa esiintyjänä melkoisen riipaiseva, kun näkee niin selkeesti, että se on koko sydämellään jutussa mukana. Mutta aina kun Ville tuli lavalle, niin hihittelin ja supisin kuin pikkutyttö ja hyvä että pöksyissäni pysyin. Illan kohokohta oli ihan ehottomasti Villen Nisse-polkka, joka tietty piti riehata, ja kun biisi loppui niin pari onnenkyyneltä tuli tirautettua :D Ai vitsi ku oli taas hyvä ♥ Ja sit olikin Petteri Punakuono... Pieni akustinen setti soitettiin myös, ja niin hienosti kuin Ville vetää myös Konstan Joululaulun, niin perhana kun jäi kitaraorgasmit saamatta akustisuuden takia :( Hennakin odotti kaikkein eniten Heinillä härkien, joka myös tuli akkarina - ei tykätty. Siihen on syynsä, miksi me halutaan kuulla nimenomaan Raskasta Joulua ;) Ei sillä, akkarisetti oli kyllä tunnelmallinen eikä siinä sinänsä ollut mitään vikaa, mun puolesta sen vaan olisi voinut jättää välistä, niin keikalla kuin levylläkin.
Vikana biisinä Tuli Kakon ja Elizen Ave Maria. Aluksi ei ollut mitään hätää, mutta kun Elize avasi suunsa niin itku tuli, ja sain loppubiisin vaan keräillä itseäni. Mulla ei oo muuten oikeen mielipiteitä Elizen laulamiin RJ-biiseihin, mutta ton Ave Marian se vaan laulaa niiiiiiiiiin kauniisti!
Kirjoitin keikasta myös Nousuun, joten sieltä voi lukea vähän virallisemman raportin ilman ylenpalttista hehkutusta ja parkumista :D
Hennahan oli tosiaan lähtenyt liikenteeseen pienessä kuumeessa, ja sen olo paheni siinä keikan loppupuolella. Molemmat oltiin ihan poikki jo RJ-keikan jälkeen, mutta edessä oli vielä Eluveitie Klubilla. Voe sitä väsymyksen määrää siellä! RJ heitti pitkän 2,5 tunnin keikan, eikä jaksettu Eluveitieltä ihan koko keikkaa katsoa - välillä istuttiin toisella puolella, ja lopulta luovutettiin ennen keikan loppua ja lähettiin syömään. Keskittymiskyky keikkaan oli aika nollissa, ja loppuviimein oon kuunnellut Eluveitietä niin vähän, että tunnistin biiseistä vaan kourallisen. Yleisön meininki ei oo kyllä Klubilla varmaan koskaan ollut niin huikee mitä se tuolla oli, lattia tömisi kun jengi humppasi ja pittaili, ja vaikka kuinka väsy olikin, niin ymmärsi kyllä, että keikka oli upea ja kaikki innoissaan. Eikä sitä nyt itekään ihan myrtsinä voinut olla, vaikka hyvin ois voinut nukahtaa pöytään. Sain sentään siitäkin raportin raavittua kasaan Nousua varten. Harmitti kyllä hirveesti mua väsymyksen määrä ja Hennaa kaikinpuolin kipeä olo, ei ollut ehkä kauheen hyvä veto tuo kaks isoa keikkaa putkeen, mutta kyl ois suru tullut puseroon jos RJ ois jäänyt näkemättä :) Eluveitien kanssa vois koittaa ottaa piakkoin uusiksi... Anna Murphy oli jälleen niin sulonen ettei mitään määrää, harmi ettei A Rose for Eponaa tullut :/Siinä lie tärkeimmät viime ajoilta.
Vaarin syntymäpäiviä oltiin juhlistamassa itsenäisyyspäivänä Lohjalla, oli kiva nähdä sukulaisia pitkästä aikaa. Eläinsuojeluyhdistyshommissa on aika paljon vielä selvitettävää, mutta yhdet kanit oon sentään saanut jo vietyä sijaiskotiin. Oon tehnyt varmaan henkilökohtaisen ennätyksen joululahjojen kanssa, nimittäin niin päin, kuinka vähän rahaa niihin on mennyt. Oon tehnyt tosi paljon itse, ja jotenkin tuntuu että kaikilla mun lahjalistalla olevilla on jo kaikkea (pientä ja edullista) mitä tarviivat, niin ei viitsi ihan mitään krääsääkään ostaa. Mun kun ei tarvii yhdellekään lapselle mitään hankkia, jos tarttis, niin sitten varmaan menis taas vähän överiksi :P Itelleni ostin myöhäiseksi synttärilahjaksi Black Friday -alesta uuden kameran, Olympus Pen E-PL6:n. Keikkakuvat ei kylläkään ole otettu sillä, sillä mukana tulleessa objektiivissa on huono zoomi, enkä vaan olis uskaltanut ottaa sitä mukaan x) Jossain vaiheessa kyllä täytyy kokeilla keikkaolosuhteetkin. Muuten se on vaikuttanut ihan hyvältä ostokselta.

Vielä kun satais lunta.
Onko teille jo tullut joulumieli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti