sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

keikkaviikko - profane omen, turmion kätilöt, forever one

Monta kuukautta on mennyt ilman keikkoja, ja sitten yhtäkkiä huhtikuulle pakkaa monta hyvää sellaista. Tällä viikolla tuli siis keikkailtua Turussa, Forssassa ja Helsingissä.

Keskiviikkona Turun Gongissa eli entisellä Klubilla oli Profane Omen ja One Morning Left. Jälkimmäinen ei ollut mulle tuttu muuta kuin nimeltä, mutta yllätti tosi positiivisesti livenä, ja fiilistelinkin heidän levyjä sitten jälkikäteen Spotifysta.
Oltiin liikkeellä Marissan kanssa sen autolla, ja saavuttiin Turkuun siinä yhdeksän aikaan kun OML oli alottamassa. Moikattiin PO:n ukot ja ostin itelleni bändin uuden Tyhmä EP:n, joka btw. julkaistiin vaan c-kasetilla sadan kappaleen erikoispainoksena :) Mua viihdytti suuresti ko kasetin Klamydia-coverit, joista Pilke silmäkulmassa kuultiin keikallakin. Profane Omen oli ottanut settiinsä mukaan upeen, vanhan biisin Learning to Die, mistä olin ihan tosi fiiliksissä. Kaikki sen aikaset muistot tulvahti mieleen, kyseisellä biisillä ja koko Disconnected EP:llä on mulle suuri tunnearvo. Oli oikeestaan onni, että olin selvin päin, koska pikkupäissään oisin varmasti itkenyt koko biisin ajan :P Olikin vähän erikoista olla kattomassa PO:n klubikeikkaa selvänä ja oikeastaan vaan tarkkailevana katsojana ja kuuntelijana eikä eturivissä riehujana, mutta toimi kyllä hyvin siltikin, ja keikka oli loistava :) Liittyykö sitten iän karttumiseen vai mihin, mutta kun ennen moni selvin päin ja rauhassa katsotuista keikoista tuntui vähän tylsiltä, niin näin ei ollut asia tällä viikolla ollenkaan. Vois melkeen useamminkin ruveta harrastamaan moista :P
Keikan jälkeen istuskeltiin vielä hetki ja moikattiin poikia. Puolen yön jälkeen oltiin jo takaisin Salossa, siihenkin voisi melkeen tottua x) Gongista mulla ei ole oikeen hyviä kuvia, kun otin uuden kameran mukaan, mutta ei sen kanssa kuvaamisesta tullut oikeen mitään, kun en osannut :DPerjantaina oli sitten Turmion Kätilöt Forssan Bar 54:ssa. Etukäteen kauhistutti ajatus yhdistelmästä TK + Forssa + tytöt (minä, Marissa ja Henna) selvin päin, ja tiedä sitten toimittiinko ennakkoluuloinemme pahanilmanlintuina kun päin vittuahan se sitten meni xD
Ysiltä lähdettiin Salosta ja kympin jälkeen oltiin Forssassa. Baari vaikutti ihan mukavalta ja siellä tuli hyvää musaa, joten siitä ei varsinaisesti oo pahaa sanottavaa. Siellä tuntui olevan myös sosiaalista porukkaa, kun meidän salolaisnaisten pöytään änkesi sekä miehiä että naisia ihan vaan juttelemaan. Siinä vaiheessa tuntui että olisi varmaan pitänyt olla pienessä sievässä, kun ihan selvänä ei meinanut tuntemattomien känniläisten kanssa juttu luistaa.
Parin tunnin odottelun jälkeen keikka vihdoin ja viimein alkoi, ja hyvin alkoikin. Ehdittiin kuulemaan Kirottujen karnevaalit sekä puolet Grand Ballista, kunnes hiljeni. Kävi ilmi, että tanssilattialla oli tuopit sinkoillut suuntaan jos toiseenkin, ja valitettavan suojaamaton miksauspöytä oli ottanut damagea. Puolisen tuntia ooteltiin josko kamat saataisi kuntoon tai korvattua, mutta sitä ei sitten ikinä tapahtunut, vaan keikka jouduttiin keskeyttämään lopullisesti. Kyllä siellä tanssilattialla näkyi ihmiset olevan naama nurinpäin, ja mikä pahinta, jotkut urpot syyttivät keikan keskeytyksestä bändiä, vaikka ihan oli peiliin katsominen niiden kaljatuoppien kanssa. Meillä oli paha mieli lähinnä bändin puolesta, ite siinä ei oikeen voinut kuin nauraa, koska Forssa. Tuli sitten meillekin turhaa ajelemista ja sen sellaista, mutta todettiin yhdessä tuumin, että jos oltaisi keikkaa varten vedetty päät täyteen, niin vitutus olisi ollut potenssiin miljoona siihen verrattuna mitä se nyt oli. Itteä ehkä eniten harmitti se monen tunnin turha notkuminen baarissa, missä ei sitten tapahtunutkaan mitään.

Perjantain naamaLauantaina suunnattiin Hennan kanssa Helsinkiin Bar Bäkkärille. Siellä oli Sentenced-tribuuttibändi Forever One, jonka itekin viime Nummirockissa totesin tosi hyväksi. Mentiin aika aikaisella bussilla, joten ehittiin siinä käydä vielä leffassa kattomassa Onnenonkija. Käyn tosi harvoin kattomassa kotimaisia leffoja ihan teatterissa, mutta olihan se ihan katsottava siihen hätään ;) Ei ihan mun kuppi teetä, mutta parempi kuin odotella monta tuntia keikan alkua, kuten edellisenä iltana todettiin :D Bäkkärillä en oo käynyt kuin pari kertaa, ja se on aina natissut liitoksistaan kun on ollut niin täynnä. Onko se oikeesti aina? Ihmettelin, ettei kertaakaan yrittänyt meikäläiselle pukata mitään ahdistuskohtausta, vaikka hyvin olis voinut. Bäkkäri on kyllä muuten ok mesta, mutta narikka on ihan persepaikassa, ja lisäksi keikan aikana yleisöön suunnatut valot oli aivan helvetin ärsyttävät ja sokaisevat. Älkää käyttäkö niitä pliis... Itehän lähdin sitten kesken keikan röökille kun rupes niistä valoista pukkaamaan päänsärkyä, ja jäin sen jälkeen taaemmas kuuntelemaan. Keikka oli kyllä tosi hyvä, ja jotenkin on hienoa että bändi keräs sinne niin paljon jengiä, ollakseen kuitenkin "vain" tribuuttibändi. Tällä kertaa en ottanut baarissa ees sitä yhtä siideriä, vaan limulinjalla mentiin. Heitti kyllä unirytmin perseelleen tuommonen aamukolmelta lähtevä ja viideltä perillä oleva bussi, nukuin yhteen asti tänään...

En tosiaan paljon jaksanut heilua kameran tai puhelimen kanssa, joskus näinkin päin :)


Nyt täytyisi jollain ilveellä saada käännettyä unirytmit taas päälaelleen ensi viikon aikana. Sen jälkeen mulla alkaa kaupungilla puolen vuoden puisto- ja viheraluetyöt, mihin täytyy taas herätä liian aikasin aamulla. Työ on palkkatuettua ja kestää tosiaan puoli vuotta jos kaikki menee niin kuin pitää. Onneksi kuitenkin työ on tässä Salon alueella, ettei tartte ajella mihinkään huitsinnevadaan joka aamu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti