tiistai 29. maaliskuuta 2016

uusiin koteihin pääsiäiseksi ♥

Pörrön lisäksi nyt pääsiäisenä on kotiutettu kolme kissaa, joista kaksi kotiutuivat yhdessä :) Tai itseasiassa näiden lisäksi kotiutettiin myös kaksi muuta kissaa, mutta minä en hoitanut niiden kotiuttamista :) Jänniä sumia ollut näiden esy-kissojen kanssa; tammi-helmikuussa tuli kodinvaihtajia ovista ja ikkunoista ja sijaiskodit oli ihan täynnä - nyt pääsiäisen aikaan sijaiskoteja on tyhjentynyt tosi paljon, kun kissat on saaneet uudet kodit.

Katariina muutti torstaina Turkuun, ja kotiutui välittömästi. Hän hokasi heti mistä laatikosta tulee ruoka ja kuka on hänen uusi mamma, joka sitä ruokaa antaa :D Uteliaana tutki kämpän useaan otteeseen ja lopulta parkkeerasi ruokalaatikon eteen, kovaäänisen hurinan ja satunnaisen juttelun säestämänä. Oli ihana nähdä, miten uusi koti rakastui Katariinaan vaan enemmän, eikä mikään ihme kun kissa on sellainen kuin Kata, häneen on vaikea olla rakastumatta :) Rouva pääsee myös uudessa kodissa dieetille :P


 


Make oli siis mun mukana kotiuttamassa Katariinaa, ja päätettiinkin samalla reissulla käyttää kummitädiltäni saamat Finnkinon joululahjaliput, ja käytiin katsomassa Batman v Superman: Dawn of Justice. Leffa oli kyllä ihan hyvä ja perseellepotkinta aika eeppistä, mutta 2,5 tuntia oli musta sille vähän turhan pitkä. Ben Affleck on näemmä nyt vanhempana paljon karismaattisempi kuin ennen. Eniten odotin, että nään Aquamanin, ja vaikka Jason Momoan rooli tässä leffassa olikin jotain 10 sekuntin pituinen, niin olin kuolla siihen paikkaan :D Tajusin onneksi olla puputtamatta poppareita siinä vaiheessa, koska tukehtumisvaara olis ollut todellinen. Odotan nyt ihan hirveesti The Justice Leagueta sekä sitä Aquamanin omaa leffaa ♥ Täytyy vaan ehkä pyytää joku tyttökaveri mun mukaan niitä katsomaan, koska Make ei varmaan kestäisi mua :D Siis kattokaa nyt tota kuvaa!


Käytiin muuten alkuviikosta Salossa kattomassa myös Deadpool. Täytyy sanoa, että mukahauska Ryan Reynolds ei edelleenkään kuulu mun suosikkeihin, Deadpoolin läppä oli niin huonoa ettei mua naurattanut kertaakaan :P Reynoldskin oli hyvä aina silloin, kun se ei yrittänyt olla hauska. Paljon en oo hänen leffojaan katellutkaan, mutta esim. Amityville Horrorissa se oli hyvä, mikä varmasti johtui juurikin siitä ettei se yrittänyt olla hauska. Supersankarileffoissa kaikki taistelut on aina hyvän näköistä mäiskintää, ja niin oli tässäkin.

Pitkäperjantai vietettiinkin mun isän ja Seijan luona, syötiin vatsat täyteen ja ihmeteltiin koiria ja puhelimia. Sain faijalta mukaani uuden puhelimen, samaa iPhone 4S -mallia kuin mun vanhakin, mutta tässä on nyt roimasti enemmän muistia. Heidän viittä vaille 8-vuotias Ropsu-leonbergi joudutaan todennäköisesti päästämään ikiuneen lähiaikoina :( Sen tassusta on otettu koepala, kun epäillään luusyöpää... Ropsulla on vaan kolme päivää ikäeroa meidän Nikkiin ja Nunoon. Lähdettiin illalla takasin Saloon.
Lauantai oli ikäänkuin vapaapäivä, mikä osittain kului siivotessa. Ostin alkuviikosta Prismasta ihanaa mintunvihreää Novitan Ipana-lankaa, ja mietin pääni puhki mitä siitä virkkaisin. Koko ilta siinä virkatessa sitten menikin, kun aloin tekemään mummoneliöitä. Ajattelin jossain vaiheessa että isoäidinneliöt on varmaan sopivaa virkkausta mulle, kun yhden neliön valmistumisessa ei mee koko iltaa, mutta silti tuntuu että on jotain saanut valmiiksi. Mä kun oon todella huono siis jättämään töitä kesken, kaikki pitäisi samalta istumalta saada valmiiksi. No, kun päätin että näistä kuusikulmioista tulee meikäläiselle tossut, ja virkattuja "neliöitä" niihin tarvitaan kuusi, niin arvatkaapa pitikö mun virkata heti ne kaikki kuusi. Kyllä piti. Siinä meni koko ilta yömyöhään oikeen rattoisasti...Eilen ja tänään virkkasin tossuihin vielä pohjat sekä neliöt yhteen. Tuli kivat :) Tein tämän ohjeen mukaan, mutta tuon pohjan ohje oli musta huono, joten pohjan tein tällä ohjeella. Lanka olisi voinut olla jämäkämpää ja neliöt isompia, vaikka teinkin niihin ylimääräiset kerrokset, mutta näistä nyt tuli tällaset sukkaversiot ;) Pohjat virkkasin jämäkämmiksi virkaten kahta lankaa samalla, olisi voinut tehdä saman noille kuusikulmillekin.

Sunnuntaina lähdettiin Maken kanssa kotiuttamaan kahta kissaa, Hessua ja Nipsua uuteen kotiin Lohjalle. Kaverini Satu rakastui näihin veljeksiin heti kun niiden kodinhakuilmoituksen näki Facebookissa, kävi katsomassa heitä sijaiskodissa, eikä päätöstä tarvinnut paljon vatvoa :) En taaskaan ihmettele yhtään. Myös minä rakastuin pitkäkarvaiseen Hessuun välittömästi kun hänet näin, ja jollei veljeksiä olisi luovutettu vain ja ainoastaan yhdessä, niin olisin varmasti ylipuhunut Maken että Hessu olisikin tullut meille :) Mutta ehkä ihan hyvä, että pojat luovutettiin vain yhdessä. Sadun oon tuntenut ala-asteelta lähtien eli about 20 vuotta, on kiva että kisut menivät kaveripiiriin :) Pojat tuntuivat kotiutuvan ihan hyvin, ja paljon oli tutkittavaa ja ihmeteltävää :) Niistä olikin melkeen mahdotonta saada kotiutumiskuvia ♥ Ja siis voi sitä hurinan ja purinan määrää!
Pojilla on hauskoja tuntomerkkejä; Hessulla on häntämutka ja Nipsulla lovet molemmissa korvissa :)
En ole vieläkään itkua tihrustanut näiden uusien kotien saaneiden kissojen kanssa. Uskon kyllä että se johtuu siitä, ettei sijaiskodeissa ole hirveästi kyynelehditty ainakaan mun nähden, ovat hoitajat olleet tosi reippaita :) Vaatiihan se kyllä ihan tietynlaista asennoitumista niin itseltä kuin hoitajilta, kyllä se pitää ottaa vähän työn kannalta, ja ajatella, että nyt on taas seuraavalle kodittomalle tilaa.Lohjan reissulla käytiin moikkaamassa vaaria, ja sinne tuli sitten muutakin sukua kahvittelemaan. Musta on kiva nähdä aina enemmän sukulaisia kerralla, kun nykysin niin harvoin tulee vaan sattumalta satuttua samaan aikaan johonkin kylään. Siellä saatiin äitiltä lisää elektroniikkaa mukaan, uusi Moccamaster sekä imuri siksi aikaa kunnes keksitään ostetaanko varaosia meidän Dysoniin vai mitä sen kanssa tehdään.

En jaksanut kotona tehdä pääsiäisen eteen paljon mitään. Ostin 6packin narsisseja ja kylvin kissoille kauraa, mutta sekin on itänyt vähän huonosti. Pajun- tai koivunoksia en hakenut ollenkaan, mikä sentään on ollut mulla jokavuotinen perinne. Tänä pääsiäisenä on ollut sen verran kaikenlaista ohjelmaa, että ajatukset on ollut ihan toisaalla. Olisi vielä muutama päivä aikaa vähän mässätä, meinaan pitää herkuttoman huhtikuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti