maanantai 21. marraskuuta 2016

juustopäät @ zet baari, salo & hector @ logomo, turku

Huomasin tuossa loppukesästä että Juustopäät on mun synttäreiden tienoilla naapuribaarissa keikalla, ja siitä asti odotin sitä ihan hulluna. Meinasin vaan joutua lähtee viettämään iltaa yksinäni, mutta onneksi Maisa "uhrautui" ja tuli mun kanssa :) Zetassa oli kyllä sen verran paljon porukkaa ja jopa mukana laulavia faneja, että ei olis varmaankaan tuntunut yksinäiseltä vaikka lopulta olis yksin mennytkin. Tämä oli tosi yllättävää! Pelkäsin nimittäin että mesta kumisee tyhjyyttään ja sit taas hävettää.

Luultiin olevamme paikalla hyvinkin ajoissa, mutta kolmas biisi oli käynnissä kun päästiin sisään. Eipä se juuri sitten haitannut, kun kuulin kaikki mulle tärkeet biisit enivei :) En ollut tarpeeksi riehumisfiiliksellä kun ei kukaan muukaan ollut, ja lisäksi Zeta on keikkapaikkana melko perseestä kun jengi kulkee yleisön läpi vessaan ja pihalle ja minne nyt ikinä, joutui vähän muitakin väistelemään. Mutta moni lauloi mukana, ja kylhän siinä heiluttua tuli :) Punainen lumi oli jälleen ihana, Voit sä lopettaa sai jengin laulamaan tosi kovaakin, ja oli siistiä nähdä että bändikin oli mielissään :) Maisakin tunnisti yhden biisin; Mä oon sekaisin :D
Keikka oli niiiiiiiiiin älyttömän hyvä, ja mulle tuli itellekin niin järjettömän hyvä mieli, että olin pakahtua. Fiilis oli jotakuinkin täsmälleen sama silloin viimeksi Juustareiden Tavastian keikan jälkeen (paitti että siellä itkin :D), ja nyt keikan jälkeen tuli juteltua myös jonkun jätkän kanssa, joka oli myös ollut Tavastialla! Oonkin valmis julistamaan Juustopäät Suomen parhaaksi nostalgialivebändiksi - minulle ainakin, fiilis on vaan niin hyvä ♥ Seuraava potentiaalinen keikka ois tammikuussa Helsingissä, mutta sitä tarttee kattoo vähän lähempänä ajankohtaa :)
Yks mitä kyllä keikalla olis kiva kuulla, niin joku biisi Nuori kaunis onneton -levyltä. Ymmärrän kyllä miksei sieltä oo soitettu mitään, mutta ite oon kuunnellut kyseistä levyä ahkerasti koko vuoden '99 ja tykkään kovasti esim. biiseistä Lainelautojen laulu, Pohjaan ja Sinä olit taivas. Minä syön vois ehkä sopia keikkojen yleisfiilikseen? :D Sillon kun levyn ostin, niin Lohjallakin oli vielä ihkaoikea levykauppa.


 


En muista koska viimeksi oon kehunut jotain bändiä henkilökohtaisesti, tai laittanut fanipostia - veikkaan 9v sitten Profane Omenia ja ensimmäistä keikkaa jota olin todistamassa, sillon löysin Tompan IRC-Galleriasta - mutta nyt jäi niin tosi hyvä mieli keikasta, että oli laitettava bändille viestiä Facebookissa, tämä kun käy nykysin niin helposti. Kyllä tällä taas hetken aikaa pärjää :)


Viikko myöhemmin Hector konsertoi Turussa. Meinasin jäädä ilman lippuja, mutta sain kuin sainkin meille paikat riviltä 25. Vasta sen jälkeen huomasin että Logomossa järkätään vielä lisäkonserttikin joulukuun puolella... Mutta ei se mitään, paikat oli vallan hyvät :) Hector on sellainen, jonka oon jo vuosia halunnut nähdä livenä, mutta lippujen ostaminen on jäänyt, kun meiltä kahdelta se syö sen verran ison siivun budjetista. Nyt oli kuitenkin vähän sellainen "nyt tai ei koskaan" -fiilis, että se siivu oli pakko käyttää.Konsertti kesti väliaikoineen 3 tuntia, mikä tuntui siltä ainoastaan siksi että perse puutui penkissä :P Mutta muuten aika meni tosi nopeasti. Muutama itselle tylsä biisi oli joukossa, mutta toisaalta tuli sellaiset omat lempparit kuin Herra Mirandos, Olen nielaissut kuun, Palkkasoturi, Woyzeck, Mandoliinimies, Yhtenä iltana, Nostalgia sekä Ake, Make, Pera ja mä. Herra Mirandos kun alkoi - tuli vielä ihan alkukeikasta - niin hanat aukes ja itkin koko biisin... Niin kävi myös Yhtenä iltana -biisille, ja tippa oli muutenkin linssissä vähän väliä. Bändillä oli mukana tinapilli, ja siinä vaiheessa kun se alkoi soimaan, pelotti jo, koska rakastan tinapillin sointia ja sitä tunnelmaa. Tottakai tinapilli oli mukana Yhtenä iltana -biisissä, joka on mulle tosi rakas :P Hector lauloi duettona Aili Ikosen kanssa Jos sä tahdot niin -kipaleen. Ei oo kauaakaan aikaa kun mietin kyseistä biisiä kun se radiosta tuli, että biisissä on tosi hienot lyriikat, mutta voi jeesus kun mä vaan vihaan Jippua... Keikalla biisi oli siis todella, todella hyvä, koska ei Jippua mailla halmeilla :) Vanhan kirkon puisto oli myös tosi yllättävä, en muista oonko koskaan kotona kuunnellut sitä. Mutta olipa hienot välikitarasoolot ja systeemit. Hokattiin kotimatkalla että ei tullut Juodaan viinaa, mutta ehkä se nykysin sopii paremmin Korpiklaanin repertuaariin muutenkin :D

Viime aikoina on ollut paljon hyviä ja ihania keikkoja. Oon nauttinut niistä tosi paljon, sillä oon käynyt katsomassa ne siviilissä, rentoutuen ja rakkaiden ystävien kanssa. Kyllä monen kohdalla lähteminen oli vaikeaa, en kiellä, mutta luulen että se on johtunut ainoastaan siitä, että kaikilta muilta ajatuksilta en oo ehtinyt fiilistellä keikkoja etukäteen, ei oo ollut sellaista kihelmöivää odotusta.

Viime päivinä oonkin harrastanut ahkerasti kaikenlaista siivoomista, niin kotona kuin elämässä yleensäkin. Oon poistanut mun somesta ihmisiä, jotka tuovat mulle jollain tapaa pahaa mieltä, tai ihmisiä joiden kanssa en oo lopulta juuri koskaan jutellutkaan esim. Facessa. Luulen että helposti voisin poistaa vielä lisääkin, mutta se tuntuu niin lopulliselta somemaailmassa, enkä halua "pistää välejä poikki", you know :D Oon myös poistunut faceryhmistä, jotka ärsyttää mua liikaa.
Oon myös tauolla Nousuun kirjoittamisesta, ja se on tuntunut sen verran hyvältä, että tuntuu jotenkin väärältä että tauolta vielä palaisin. Esy-asioita on tullut myös pohdittua, että pystynkö jatkossa miten tehdä siellä hommia. Oma osallistuminen pitäisi jotenkin organisoida uudelleen. Mä esimerkiksi vihaan puhelimessa puhumista, ja sitä tässä on kyllä meikäläiselle ihan liikaa :P Samoin mulla ei aina oo autoa käytössä kun pitäisi olla, ja jos Make saa töitä jostain kauempaa, niin auton käyttö on mulle entistä hankalampaa. Mutta tämä jää nyt toistaiseksi pohdinnan alle. Haluaisin vähentää ajoissa omaa stressiäni, mutta en muiden kustannuksella.

Kotona alotin siivoomaan kaappeja, pistin pois aika paljon tavaraa. Sekä kierrätykseen että roskiin. Puolet vaatekaapin sisällöstä kiikutin verkkokellariin, niin ettei mulla ole niillä hyllyillä epäsopivia vaatteita lainkaan. Kaikkea en raaskinut pistää kiertoon, sillä mulla on vielä vakaa aikomus mahtua edes joihinkin niistä :P Pistän myös vähän huonekaluja vaihtoon. DVD-leffoja pohdin kovasti; tekeekö niillä lopulta enää mitään? Oon aina ollut sellainen, että pitää olla se hypisteltävä materiaali myös, mutta kuinka paljon noita samoja leffoja tulee sitten kateltua. Veikkaan että yhtäkään leffaa, mikä mulla on hyllyssä, en oo kattonut yli viittä kertaa ikinä. Mutta en raaski pistää niitä kiertoon, siellä on suurin osa mun lempileffoista, tv-sarjoista puhumattakaan. Tuo hylly vaan vie aika paljon tilaa ikäänkuin turhaan... Sama juttu kyllä kirjojen kanssa. Mutta kyllä niitä nyt jonkun verran tarvii olla joka kodissa, vai :P Mutta kodin kanssa tavoite on selkeys ja helpompi siivottavuus. Sitä varten täytyy luopua jostain, ei oo paljon vaihtoehtoja. Tarkoitus olis rahatilanteen salliessa vaihtaa myös sohva, olkkarin matto ja mielellään myös sohvapöytä samasta syystä. Harmi vaan että tää kaikki uudistus vaatii rahaa, jota meillä ei ole :P

Seuraavaksi pitäisi jo valmistautua jouluun, en käsitä oikein sitäkään. Mutta jospa nyt ensin pääsisi tästä kodin kaaoksesta eroon :)

2 kommenttia:

  1. Juustarit oli kyllä 90-luvulla todella kova juttu ja levyhyllyssä olevaa kokoelmaa tuli luukutettua oikein urakalla. Luettuani raporttisi alkoikin todella kiinnostamaan, miltä biisit kuulostaa livenä (ja vieläkö muistaa sanat ;)), koska en ole heitä koskaan livenä nähnyt. Ehkä täytyy ensi vuonna ottaa tavoitteeksi ainakin yksi Juustareiden keikka. :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehottomasti! Etenkin jos bändillä on sulle nostalgia-arvoa, mut myös bändistä tietämätön Maisa tykkäsi keikasta ihan keikkana. Ihan tosi bueno meininki on ollut, molemmat keikat menee heittämällä mun näkemään parhaimmistoon <3 Ite oon luukuttanut Juustareita aikanaan ihan hirveesti, ja myös ihan aikuisiällä paljon, niin sanat tulee selkärangasta :D

    VastaaPoista