sunnuntai 29. tammikuuta 2012

aktiivilauantai + dead shape figure @ keikkamesta, salo

Varoitus heti kärkeen: tästä tuli kilometripostaus.

Repäisin tuossa perjantaina, ja tein neljän kilsan aamulenkin. Tällä viikolla on tullut nukuttua ihan liian pitkään, koska ei oo ollut pakko lähteä minnekään aamupäivällä. Mietiskellessäni mun paskaa päivärytmiä tuli myös mieleen, että eipä ole tullut käytyä minkäänlaisella lenkillä herran aikoihin. Hyötyliikuntapohjalta on tullut käveltyä lyhyet työmatkat ym., mutta varsinaisen lenkin oon tehnyt viimeksi varmaan kesällä. Lisäksi halusin tehdä Oopseista pannukakkua, mutta meillä ei ollut tuorejuustoa, eli sitä pitäisi hakea kaupasta. Päätinkin, että perjantaiaamuna herään Maken kanssa samaan aikaan, lähden lenkille ennen aamukahveja ja käyn samalla lähi-Salesta ostamassa tuorejuustoa, latasin illalla mp3-soittimeen treenimusa-soittolistan ja teki mieli lähteä lenkille jo samana iltana. Tulikin aamulla sitten oikein tehokäveltyä, puolet matkasta ihan maksimisykkeillä ja keuhkot huusi hoosiannaa. En hölkännyt tai juossut, mutta kävelin niin kovaa kun raajoista ja keuhkoista irtosi.
Oli hyvä fiilis kun lenkin jälkeen tulin kotiin, mutta oishan sitä siitä aikaisesta herätyksestä voinut ottaa enemmän irti, lenkin jälkeen kun tuli lähinnä maattua sohvalla :P

Illalla sain vihdoin aikaiseksi käydä läpi kissoista otettuja videopätkiä ja liitin ne yhteen isommaksi videoksi. Meinasi kyllä totaalisesti mennä hermo noiden videoeditorien kanssa. Mulla oli tässä koneella vain Windows Liven videotyökalu, ja kun olin sillä saanut videon jo valmiiksi, niin se päätti yhtäkkiä poistaa kuvan kokonaan, eli videosta kuului vain ääni ja ruutu oli mustana -.- Netistä sitten ilmaista videoeditoria etsimään, kokeilin kai kahta erilaista, toisesta en tajunnut mitään, ja toisen ilmaisversio oli sellainen, että videota julkaistessa ohjelma olisi heittänyt todella näkyvän ja ruman vesileiman keskelle videokuvaa. Olin tapellut tuon yhden videon kanssa jo nelisen tuntia ja mulla oli käpy jo palanut, joten hermostuksissani menin ja ostin yhdeksi vuodeksi eteenpäin tuon ohjelman :P (AVS Video editor) Sainpahan videon julkaistua, mutta se loppuu typerästi töksähtäen, koska siinä vaiheessa mua ei pätkääkään kiinnostanut enää viimeistellä sitä.
Tänä vuonna pitäisi muistaa kuvata kissoista enemmän videota, jotta näistä jatkossa tulisi vähän kivempia ja monipuolisempia :)Lauantai oli mulla epätavallisen aktiivinen päivä.
Kirjastolla vietettiin Nallepäivää, missä mukana oli Animalian Karhuryhmä ja Salon seudun eläinsuojeluyhdistys. Pääsin vihdoinkin osallistumaan esyn aktiivitoimintaan, kun menin paikalle SSEY:n myyntiavuksi Anyan kanssa. Loppujen lopuksi tapahtumassa kävi niin vähän väkeä (ilmeisesti mainostus oli ollut aika kehnoa), ettei myyntiapua olisi tarvittukaan, mutta ainakin sain tutustua vihdoinkin osaan aktiivijäsenistä ja ilmaisin kiinnostukseni about mihin tahansa esy-toimintaan, eli mua saa pyytää avuksi minne vaan. Sovittiinkin, että koska oon kiinnostunut myös kenttätyöstä, niin mulle saapi soitella jos tarvitsee apua esim. kissojen loukuttamisessa tai niiden Kemiön löytöeläintaloon viemisessä ym.
Myös Anyan "soft spot" on kaikki eläimiin liittyvä, varsinkin eläinsuojelu, joten Anya innostuikin liittymään Salon seudun eläinsuojeluyhdistykseen, ja jutteli myös kummikarhun ottamisesta :)
Käytiin myös kuuntelemassa Mona Lautialan luentoa Bulgarian koiratarhoista, ja kyllä oli pienestä kiinni etten alkanut luennolla vollottamaan. Koirien huono kohtelu siellä päin on kyllä mulle jo ihan tuttua juttua, ja oon asiasta paljon lukenut, mutta aina tuollaiset järkyttää kovasti... Luento oli kyllä hyvä, siinä avattiin hieman koko Bulgarian koirakulttuuria, joka on täysin erilainen kuin meillä Suomessa, kerrottiin miksi näin on, kuinka paljon kodittomia koiria on ja miksi, ja kuinka välinpitämättömiä jopa eläinlääkärit siellä päin ovat. Tuo koko juttu on kokonaisuudessaan niin järkyttävää, että en nyt viitsi poimia sieltä mitään yksittäisiä asioita...
Lisää Kodittomat Bulgarian Koirat -yhdistyksestä täältä.Kävellessäni kirjastoon, tuossa torilla oli muutamia kojuja pystyssä, myös Vihreiden vaaliteltta, ja sieltä mulle huudeltiin jo pitkältä, että "tuutko pullakahveille?" (Oonko tosiaan noin läpinäkyvä?) Sanoin, etten valitettavasti ehdi kun mun täytyy rientää kirjastolle, mutta otin flyerin vastaan, ja kun kysyttiin, että "haluutko Haavisto-pinssin", niin tottakai halusin :) Ääneni oon jo antanut, mutta kannatuksen vuoksi pidän sitä tuossa laukussa kiinni.

Nallepäivä-tapahtumasta läksin suoraan uimahallille ja vesijuoksemaan, siitäkin huolimatta että käsivarren mustelma vähän hävetti. Hiukset päästivät suihkussa käydessä vähän väriä, mutta kun ne altaassa piti tiukasti ylhäällä nutturalla, niin ei niistä tarvinnut välittää. Tuosta altaassa lillumisesta tulee kyllä hyvä mieli. Oon pienestä asti tykännyt plutrata vedessä ihan kamalasti, ja mulla on muutenkin pieni fiksaatio veteen ylipäänsä. Toisella radalla pidettiin samalla jonkinsortin vesijumppamixiä, joten tällä kertaa meillä oli musiikkiakin siivittämässä juoksemista, joten aika menikin paljon nopeammin, ja periaatteessa olisin voinut juosta paljon kauemminkin kuin sen tunnin. Niin ja ostin eBaysta uuden kassinkin, joka toimittaa mm. treenikassin sekä reissukassin virkaa. Se on isompi kuin mun reppu, ja sinne saa helpommin tavarat järjestykseen (esim. jotain isoa pyyhettä on kurja tunkea johonkin reppuun), eikä tarvitse ottaa käsiveskaa mukaan välttämättä ollenkaan. Ja lisäksi jos lähtee vaikka viikonloppureissuun, niin ei tarvii tuota isompaa kassia ottaa mukaan, tää on vähän kompaktimpi.
Oltiin Anyan kanssa sovittu, että tulevat miehensä kanssa meille viettämään iltaa, ja tuohon Keikkamestaan mukaan keikkaa katsomaan. Make oli lähtenyt jo iltapäivällä kavereidensa luokse, joten Mikko sai olla täällä miellyttävässä naisseurassa mm. katsomassa Rölliä ;) Mä arvoin ihan loppuun saakka juonko mä ollenkaan, ja mulla olikin täällä kotona vaan laivatuliaisviinaa ja karpalovissyä, ja koska mä en hirveästi muutenkaan pidä vissyistä, saati sitten ole tottunut blandaamaan niillä, niin juomingit pysyivät hyvin hanskassa. Lasillinen Anyan viiniä kuitenkin vähän joudutti humalaa, ja niinpä olo olikin sellainen pirtsakka, mutta hillitympi kun päästiin baariin.

Anya ja mie :) <3

Keikkamestassa oli siis esiintymässä Delayhead ja Dead Shape Figure, ja väkeä baarissa oli vain kourallinen. Delayheadin keikasta katsottiin ehkä puolet siinä penkeillä, bändiä oli lavan edessä katsomassa kolme kundia jalat levällään, ja välillä päitänsä nakellen. Ite tykkäsin biiseistä tosi kovasti, ja vähän ois kutkuttanut mennä sinne riehumaan, mutta jotenkin en taas ollut tarpeeksi humalassa kehdatakseni mennä sinne yksin moshailemaan. En ihmettele yhtään, että bändiä vitutti aivan saatanasti soittaa siellä niin tyhjälle baarille, mutta silti niiden asenne oli mun mielestä tosi pielessä. Yhdenkin biisin jälkeen laulaja sanoi, että "älkää vittu ees taputtako", ja keikan ne päätti sanomalla hyvin sarkastiseen sävyyn, että "kiitti vitusti". Mä en ole koskaan kuullutkaan koko bändistä mitään, niin miten ne voivat odottaa Salon kokoselta kaupungilta kovinkaan paljon enemmän? Jäi siis asenteesta (vai oliko se itsekritiikkiä, kuten DSF:n Galtzi asian ilmaisi) aika paska maku suuhun, mutta musa iski meikäläiseen aika kovastikin, joten täytyypä ottaa bändistä enemmän selvää.

Sitä meininkiä siinä katsellessani ja hävetessäni silmät päästäni, totesin että täällä täytyy vissiin taas näyttää miten keikoilla kuuluu käyttäytyä, eli Anyan kanssa tequilat ja parit Köllikät naamariin, ja lavan eteen katsomaan Dead Shape Figurea. Meitä oli siinä bändiä katsomassa siis minä, Make, Anya ja Mikko, ja Anya ja Mikko lähtivät kesken keikan kotiin päin, joten me jäätiin Maken kanssa kahdestaan siihen riehumaan. Taaempana oli ehkä alta kymmenen ihmistä katsomassa, mutta mikä vitun magneetti siinä mikseripöydässä on, että ihmiset liimautuu sen pöydän turvaan, ja välttelevät tanssilattia-aluetta, ja herranjumala, LAVAA, kuin ruttoa?! Mää en tajua, perkele! Olin samalla ihan hemmetin vihainen kaikille muille, mutta siinä yksinäni/Anyan kanssa/Maken kanssa riehuessani, tanssiessani ja moshatessani mulla oli kuitenkin tosi hauskaa.
Bändikin kävi välillä soittelemassa ja laulamassa siinä tyhjällä tanssilattialla, ja yhdessä välissä siinä riehuessa tukka silmillä meinasin vetäistä kitaristiakin turpaan, kun se oli vaivihkaa hivuttautunut soittamaan mun taakse :P Bändillä oli kyllä mun mielestä ihan hyvä fiilinki siitäkin huolimatta, ettei keikalla ollut juuri ketään, ja mulle jäi päällisin puolin varsinaisesta keikasta oikeen mainio olo. Niin sen loppumattoman häpeän ja vitutuksen lisäksi toki.
Esim. pari kaveriakin lähti just ennen Delayheadin aloittamista johonkin vitun Rikalan (teinihelvetti) jonoon, sen sijaan että olisivat jääneet edes supportiksi katsomaan noita bändejä. Ai saatana että suututti. Mä en tiedä onko salolaiset sitten jo jotenkin niin tottuneet siihen, että täällä on joku rokkibaari, ja keikkapaikka jossa käy välillä hyviäkin metallibändejä soittamassa, että niitä ei jaksa kiinnostaa tuollainen "kannatuksen vuoksi" keikan katsominen. Mä kun oon asunut ikäni Lohjalla, missä ei hyvät bändit keikkaile about koskaan, niin ehkä osaan arvostaa enemmän tuollaista Keikkamestan kaltaista baaria, ja supporttaan ihan täysillä jos vaan vähääkään jaksan. Jos ei jumalauta niitä metallikeikkoja mennä katsomaan, niin kohta niitä ei ole täällä ollenkaan, ja sitä mä haluan välttää.

Anteeksi avautuminen, mutta vituttaa tällanen tuppukylämeininki, vaikka täälläkin tuota kohdeyleisöä piisaa.

Kuvia otin muutamia, mutta mä halusin keskittyä siihen riehumiseen, joten en jaksanut kameran säätöjä katsella, ja kuvista tuli aika epätarkkoja ja suttuisia.
Make lähti jo heti keikan jälkeen kotiin, mutta mä törmäsin baarissa vielä Ninaan, johon tutustuin vasta tuossa joulun tienoilla, ja jäin jutskailemaan Ninan kanssa pilkkuun asti. Grilliltä makkarat (as in makkaraperunat ilman perunaa) mausteilla mukaan ja nukkumaan.
Tänään on ollut pieni krapulanpoikanen, mutta onneksi ei tartte passivoitumisesta potea huonoa omaatuntoa, kun oon ollut tällä viikolla kuitenkin niin reipas :)
Nyt jos ei tarttis pariin viikkoon taas ryypätäkään ollenkaan... Eilinenkin oli vähän sellainen puolivahinko x)

12 kommenttia:

 1. Ihana toi kissavideo wii! Mangustia ja vaikka mitä söpöilyä <3 Varmaan hyvä laittaa kitaraan kieliä, kun kissatkin on avittaas xD <3 Niin ihania persoonia siellä teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on kyllä varsinaisia Avuliaita Aatuja :D Kaikessa pitää olla aina mukana, välillä ihan rasittavuuteen saakka :)
   Pyrin nyt jatkossa tekemään vastaavanlaisia kissavideoita vähän enemmänkin. Näistä jää itellekin kiva muisto, kun onhan video kuitenkin eri asia kuin valokuvat :)

   Poista
 2. Sinä ihanainen! Oli hirmu kiva ilta! :). Tänään on punaviini muistuttanut kyllä juomisestaan, aamu alkoi kourallisella lääkintää - särkylääkkeen, vitamiinien ja tuoremehun jälkeen olo sentään hiukan helpottui. Täytyy ottaa uusikskin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli huippukivaa! :) Muisk!

   Poista
 3. Moikka! Pakko kommentoida sen verran, että toi on tosiaan sairaan ärsyttävää et jengi keikoilla karttaa lavan edustaa kuin ruttoa. Ehkä syynä on sitten se suomalainen jurous/ujous. Mutta harmittaa kyllä bändien puolesta, kiva sit soittaa ja yrittää viihdyttää jengiä, kun toiset suunnilleen mököttää, vaikka ovatkin vapaaehtoisesti tulleet paikalle... Käsittämätöntä! Mutta mahtavaa, että edes sinä ja kaverisi piditte meininkiä yllä :) DSF on ihan mieletön bändi ja harmittaa kundien puolesta tollanen meininki.... Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ymmärrän kyllä ettei aina jaksa riehua ja olla messissä, mutta tulisivat edes lähemmäs katsomaan. Hirveästi varmaan innostaa kun jengi istuskelee niin kaukana ja omissa piiloissaan ettei niitä edes näe, kädet puuskassa tai jotain.
   Eilen mäkin olisin halunnut kerrankin katsoa keikkaa ihan rauhassa vaan, mutta sitä meininkiä katellessa en ois ees kehdannut enää vaan seisoskella kädet taskussa. Teki mieli vajota maan alle.

   Ja kiitokset! :)

   Poista
 4. Ihana tuo video :) Mulla ei ole pojista oikein mitään videopätkiä. Otin sillon kun Armas ja Onni oli pieniä niin muutaman videon vanhalla kameralla, mutta kun en oikeen osannut niin kaikista puuttui äänet ja sitten oon kuvannu vielä vähän miten sattuu, kun samalla on pitäny leikittää jotain :D Tossa mun järeemmässä kamerassa ei oo edes videokuvaus-toimintoa ja pokkarista en osaa nyt sanoa. Oon sitten huonolla menestyksellä (ja laadulla) ottanu vaan jollain puhelimella jotain videoita ja aivan liian harvoin.

  Kamala lukea muiden urheiluista, kun ite oon vaan ollu ja maannu vaikka täällä olis lääniä lenkkeillä. Oon vaan kuitannu asian sillä, että mun lenkkarit on jossain pussissa kateissa, joten en oo ees voinu lähteä lenkkeilemään :D
  Millasta sun treenimusake on? Ja onko sulla muuten oma vesijuoksuvyö vai lainaatko hallilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin treenimusalistalle paljon ysäridance-biisejä ja muita tanssittavia hyväntuulen biisejä, sitten mulla oli koneella jotain tosi perinteisiä baarirenkutus ja jumppamusiikkeja, esim. Benny Benassin Satisfaction :D Ja sit oli sellasia semivihasia metallibiisejä missä on sopiva tempo :)
   Meillä on tuolla uimahallilla tosi paljon vesijuoksuvöitä joita voi lainata, niin en mä varmaan turhaan omia osta ainakaan vielä. Siellä on myös käsiin ja jalkoihin lainattavia vastuksia.

   Poista
  2. Mä oon aina lenkeillä vaan kuunnellu jotain musiikkia, mitä mulla on jossain puhelimen soittimessa valmiina enkä oo koskaan jaksanu nähdä sitä vaivaa, että oisin erikseen koonnu jotain lenkkimusaa :D Oonkin vähän laiskanpuoleinen.

   Hei toi onkin aika kiva, että on paljon kaikkia välineitä. Tai kai varmaan nykyään uimahalleissa onkin noita vöitä ainakin.
   Nyt iski uimakärpänen muhunkin.

   Poista
 5. IHANA toi laukku! osaisitkohan neuvoa millä hakusanalla/mistä vois tollasen tai vastaavan (lue: tollasen kivemman ku ihan perus normi tylsän reenikassin) sieltä ebaystä tai muualta löytää? :) Ps. Niin ja ihana tukka! Ihan tulee omaa punasta tuccaa taas ikävä.. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hain noita kasseja mm. hakusanoilla "sports bag", "gym bag" sekä "holdall". Tuli monta kivaa vastaan, enkä oo muualta löytänyt yhtä kivoja.
   Ja linkki tohon samaan kassiin -> http://www.ebay.co.uk/itm/390380950085?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

   :)

   Poista
 6. Voi kiitos kovasti! Täytyypä koittaa tsekkailla jos tilais ku täälä ainaki kaupoissa niin hirveen tylsiä :S :D

  VastaaPoista