tiistai 3. tammikuuta 2012

keikkakevät 2012

Matkin törkeästi Heaven Queenia, mutta kerrankin mulla on aika paljon tulevia keikkoja kalenterissani, ja se johtuu paljolti tuosta Salon Keikkamestan tarjonnasta. Plus, että viime aikoina mun blogi on mielestäni muutenkin keskittynyt aika vähän keikkoihin tai musiikkiin ylipäänsä, kun niillä on niin harvoin ollut varaa käydä. Tässä siis jotain keikkasuunnitelmia keväälle!

SpineFeast at Sea
Tämä on todennäköisesti tämän vuoden ensimmäinen kunnon keikkatapahtuma, 19.-20.1. Viime vuonnahan Spineä ei järjestetty ollenkaan, eikä myöskään. v. 2010, vaan sen tilalla oli älyn kalliita ja mielestäni tarjonnaltaan surkeita Radio Rock -risteilyjä, joihin en siis ottanut osaa. Nyt oon tosi innoissani päästessäni taas Spinelle, vielä kun siellä on kaikki esiintyjätkin mun mieleen! :) Se on sitten eri asia näkeekö niitä kaikkia, mutta yritys on kova! Spinellä siis tänä vuonna: Profane Omen, Bob Malmström, Amaranthe, Shining, Swallow the Sun, Viikate, Mayhem sekä DragonForce.
25.1. Amaranthe on myös Turun Klubilla, mutta sinne oon menossa ainoastaan jos a) on varaa ja joku lähtee mun kanssa, tai b) jostain käsittämättömästä syystä missattiin se Spinellä.

Salon Keikkamesta
Keikkamestaan on keväällä tulossa hurja määrä bändejä, joita oon rahatilanteen salliessa menossa katsomaan. Tää Keikkamesta-juttuhan on hyvä siitä, että rahaa tarvitsee tosiaan vain sen sisäänpääsymaksun verran, matkaa kun mulla on keikkapaikalle n. 150m :D Ja jos on selvinpäin, niin ei tarvitse ryyppyrahaakaan. Tammikuun lopussa sinne on tulossa Dead Shape Figure, ja helmikuussa mm. Reckless Love. Monia bändejä on jo ilmoitettu tulevaksi, mutta päiviä ei ole vielä lyöty lukkoon. Kevään tarjonnasta kiinnostaa ainakin Entwine, Swallow the Sun ja Before the Dawn. Myös MyGrainia ja Moonsorrowta on sinne kaavailtu :) Huhtikuussa luvassa on vielä onneksi Mokoma, joka joutui joulukuun alun akustisen keikan perumaan.

Finnish Metal Expo
Parin vuoden expoilutauon jälkeen tänä vuonna FME:hen on pakko päästä! Tosin yhdeksi päiväksi vain, mutta sitä ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, kumpi päivä se tulee olemaan. Ja sinnehän mennään lauantaina, koska Stam1na, Evergrey, Turisas, Amoral, Oranssi Pazuzu, Sinisthra, ja se mun uusin rakkaus: Fleshgod Apocalypse! Perjantain osalta toki harmittaa, että Paradise Lost olisi siellä silloin, mutta en sen takia viitsi enkä edes pysty ostamaan kahden päivän lippua. Ollaan menossa tuonne Maken kanssa ihan päiväreissulle autolla, eli tällä kertaa ei tarvitse koittaa salakuljettaa viinaa tai viettää puolta päivää anniskelualueella :P

Arcturus @ Nosturi
Jonkinsortin comebackia tekevä Arcturus tulee maaliskuussa Helsinkiin. Mähän EN ole tiennyt Arcturuksesta juuri mitään, kuten esim. sitä että ovat jossain vaiheessa pistäneet pillit pussiin :D Mutta Make on kuunnellut sitä enemmänkin, ja pari vuotta sitten Make mm. ehdotti Arcturuksen musaa meidän Halloween-bileiden soittolistalle. Sen jälkeen oon itsekin bändin musiikista pitänyt. Tajusinpa vielä, että keikan päivämäärä 17.3. on samalla mun ja Maken kolmas vuosipäivä. Noin niinkuin virallisesti. Joten kerrankin vähän erilainen vuosipäivän vietto on edessä :)

Erin @ Oulainen
Hanne huomasi, että Erin on keikalla Oulaisten Ravintola Medusassa maaliskuun lopussa. Matka on tietysti taas pitkä, mutta ainakin päästään Hannelle taas kylään, ja samalla nään ekaa kertaa vihdoin Erininkin livenä noin soolona. Viimeksi oonkin nähnyt Erinin keikalla silloin Nylon Beatin comeback-keikkojen aikaan v. 2007 x) Ja soolona v. 2004.


Oikeastaan muuta mielenkiintoista ei keväälle olekaan vielä osunut. Nykyisin täytyy olla todella hyvä/harvinainen keikka, jotta lähdetään pääkaupunkiseudulle sitä katsomaan, ja suurin osa keikoista tuleekin nähtyä nyt tässä Salossa, tai Turussa jos Klubilla sattuu olemaan jotain kivaa. Tavastialla ei oo muuten pitkiin aikoihin ollut mitään kiinnostavaa o.O Tuntuu myös, että tässä on tullut nähtyä tiettyjä bändejä kuluneiden vuosien aikana niin usein, ettei niillä ole ehkä mitään uutta tarjottavaa. Poislukien mun lempparit (Profane Omen, Finntroll ja Amorphis), joiden keikoilla on lähes poikkeuksetta aina kivaa, vaikka oonkin nähnyt niitä useimmin kuin muita. Finntrollilta muuten odottelenkin tänne jonkinlaista pientä klubikiertuetta jo kuin kuuta nousevaa. En edes muista koska oon Finntrollin viimeksi nähnyt. Ja Turmion Kätilöitä! Sabatonin myös toivoisin tulevan Suomeen, viimeistään sitten kun uusi levy ilmestyy alkukesästä, mutta mitä aiemmin, niin sitä aiemmin :D Viime Sabatonin keikat missasin lähes itkua vääntäen, kun keikat olivat loppuunmyytyjä, tai sitten viime kesänä Ruisrockissa, jonne ei ollut varaa lähteä.
25.2. Stam1nan kiertue rantautuisi Saloon Rockin' Hoodiin, mutta miten mua ei yhtään yllätä, että kyseessä on just se sama päivä, kun me ollaan Tampereella viettämässä Ninan synttäreitä -.- Okei, ei se lopulta hirveästi kuitenkaan harmita, koska Stam1na on kuitenkin FME:ssäkin, mutta vituttaa, että taas kun se olisi mun naapurissa esiintymässä, niin mä missaan sen. Viimeksikin, kun Stam1na oli Hoodissa, niin mä en päässyt sitä katsomaan.
Nightwishin areenakeikat menevät myös ohi, koska yksinkertaisesti ei ole varaa lähteä. Harmittaa vähän, koska uusi levy on niin hyvä.

Kesällä luvassa on Nummirock ja Tuska, mutta Tuskan kanssa on vielä hieman hakusessa moneksiko päiväksi viitsii mennä ja minkälainen mahtaa olla taloustilanne tuolloin. Nythän molemmat pidetään taas jo kesäkuussa, joten tuota rupeamaa varten täytyy oikeesti säästää rahaa jo keväällä. Profane Omen on Tuskassa esiintymässä, joten haluaisin sinne tietysti sinä päivänä, mutta Tuskaan on näemmä muutenkin tulossa noin yleisesti ottaen aika kovia nimiä, joten en sitten tiedä. Joka tapauksessa tänä vuonna täytynee ottaa hotellimajoitus, mikä sinänsä on oikein mukavaa, mutta tietää lisää rahanmenoa.
Onneksi Sauna Open Air pitää tänä vuonna välivuoden, niin ei tarvitse sitä miettiä ollenkaan :D

Tuossa oikeanpuolimmaisessa sivupalkissa on tuo kalenteri-ruutu, siihen lisäilen keikkoja sitä mukaa kun niitä ilmestyy ja varmistuu.

6 kommenttia:

 1. Oi kun näyttää hyvältä tuo sun keikkakalenteris. Oon kyllä kieltämättä kateellinen niin Spinefeastista kuin FME:stä mutta onneksi monet niistä yhtyeistä näkee muutenkin keväällä. Moonsorrown toivon tulevan tännekin päin jos kerran niillä on Suomessa tarkotus keväällä keikkailla.

  VastaaPoista
 2. Heaven Queen, me ei olla vielä ostettu lippuja FME:hen, mutta joululahjarahoista on pikkuhiljaa tarkotus ne ostaa. Mulla taas kun ei oo varaa niin usein käydä yksittäisillä keikoilla asuinpaikkakunnan ulkopuolella, niin oon tosi tyytyväinen että just Spinellä ja FME:ssä on noin paljon hyviä bändejä esiintymässä :) Ja vielä sellaisia, mitä joko en oo nähnyt pitkään aikaan, tai sitten keikka on jollain tavalla mennyt ohi/pilalle, tai kenties en oo nähnyt koko bändiä koskaan aiemmin :)
  Itseasiassa rupes vähän pelottaa toi Spine, kun vasta nyt tajusin, että mähän tosiaan tykkään noista kaikista bändeistä, että hirveesti ei oo varaa missata mitään! :X

  VastaaPoista
 3. Oikun paljon odotettavaa :) Mä voisin tulla Keikkamestan jollekkin keikalle kylkiäisiksi vaikka :))

  VastaaPoista
 4. Jee, Katja, tuu vaan! :) Mulle käy mikä keikka vaan ja millon vaan :)
  Ja sitten se leffailta täytyy kanssa pitää jossain vaiheessa, koska siitä on niin pitkä aika kun oon kattonut viimeksi Johnny Deppiä :P No okei, ei ole, mutta se oli Imaginarium of Dr. Parnassuksessa vaan sivuosassa ;)

  VastaaPoista
 5. Mä olin jo unohtanut koko leffailtaman! Apua!
  Ei mitään sivuosarooleja kyllä lasketa, sen pitää olla koko leffanmittainen kuolämpäri-sessio, sanon minä :D

  VastaaPoista
 6. Hö, miksei täällä voi likettää kommentteja... :P
  Katja, *liketys ja iso peukku* ;)

  VastaaPoista