perjantai 6. huhtikuuta 2012

påsk

Päiviä!
Pitkäperjantai tuntuu tänään tavallista lyhyemmältä, sillä nukkua posotin melkein puolille päivin, mikä on nykyisin mulle aika harvinaista. Havahduin kyllä kissan jotain-tekemiseen kahdeksan aikoihin, mutta jatkoin uniani ja Makekin nousi mua aiemmin ylös. Juuri ja juuri oon saanut aikaiseksi kuntoilla (vähän hiphopia sekä pilatesta) ja käydä suihkussa, onneksi tänään ei kai muuta tarvitse tehdäkään.

Normaalisti oon halunnut edes jotenkin kotiin pääsiäisen tuntua, mutta tänä(kin) vuonna pääsiäinen tuli jotenkin olevinaan yllättäen, eikä ehditty edes hakea pajun- ja koivunoksia parvekkeelle. Äiti kyllä oli silloin pari viikkoa sitten ostanut meille liilan krookuksen, joka sopii parvekkeen väreihin, mutta lukuunottamatta avautuvia kukkia tuo tekele näyttää jo melko kärsineeltä, eikä siitä mitään hyvää kuvaakaan saanut :/ Mutta kissoille oli kasvatettu uutta kauranorasta just sopivasti kasvaakseen pääsiäiseksi, joten se saa nyt toimittaa meillä rairuohon virkaa, kuten joka vuosi. Tuo pupukulho on tällä hetkellä mun ainoa pääsiäiskoristeeni, ja mä oon jo niin kauan pääsiäisenä syönyt aina jelly beanseja tai hedelmämunia, sekä muutaman suklaamunan, että oli pakko sortua niihinkin. Suklaamunat vaan oli mun makuun liian makeita, kun on nyt tottunut karpatessa syömään vallan tummaa suklaata.

Kissojen ikioma kauranoras vaikutti heti mielenkiintoisemmalta, kun toin sen olkkarin pöydälle pääsiäisruohoksi.

Pääsiäinen muuten ei merkitse mulle mitään muuta kuin kahta perjantaita ja kahta lauantaita (tai vastaavasti ei lainkaan maanantaita). Mistään pääsiäisruuasta, kuten lampaanlihasta, pashasta tai mämmistä en niin välitä, joten ns. pääsiäisherkuttelut meillä rajoittuvat noihin nameihin. Tehtiin ruuaksi paistettua kesäkurpitsaa ja aura-pekoni-lihapullia, mitkä on btw. ihan hurjan hyviä! :)


Aura-pekoni-lihapullat

750g jauhelihaa
4 kananmunaa
1 paistettu iso sipuli
100-200g aurajuustoa
n.175-300g paistettua pekonisilppua
½ purkkia smetanaa / ranskankermaa tai vastaava määrä turkkilaista jugurttia
mausteita (itse laitoin n. 2 rkl paprikajauhetta, 1,5 rkl mustapippurirouhetta, 1,5 rkl cajun-maustetta, 2 rkl jauhelihamaustetta, 3 rkl kuivattua basilikaa sekä pari rouhaisua suolaa myllystä)

Taikina on helpommin käsiteltävää, kun sen antaa levätä puolisen tuntia ennen pulliksi pyörittämistä. Voidaan paistaa pannulla, hauduttaa kastikkeessa tai kuten itse tykkään lihapullani valmistaa, uunissa paistaen. 225 astetta ja noin puoli tuntia, niin kuoresta tulee rapeampi. Alkuperäinen ohje on karppaus.infosta ja pihvien muodossa.


Iltasella, kun syötiin Maken kanssa ne suklaamunat, niin innostuin virkkaamaan vielä kissoille lelut niistä muovisista yllätysmunista. Ei siis muidenkaan kannata niitä heittää pois, vaan sisälle voi laittaa jotain kolisevaa tai helisevää kissojen iloksi, itse laitoin kolme kuivamuonanappulaa per muovimuna, kun ei muutakaan ollut. Luulisin ettei ne herkästi siellä sisällä pilaannu :P
Tällä hetkellä Salon seudun eläinsuojeluyhdistyksen puuharyhmä tekee näitä yhdistykselle myytäväksi, ja tämä oli samalla kokeilu, että a) osaanko, ja b) jaksanko tehdä näitä. Nimittäin virkkailen töissäkin vähän kaikennäköistä, yritän kehittyä ja oppia jotain uutta, niin viiden tunnin töissä virkkaamisen jälkeen ei hirveästi tee mieli tehdä sitä enää kotona. Tossa oikeenpuolimmaisessa munassa lanka on paljon ohuempaa, ja sen virkkaamiseen tuntui menevän pieni ikuisuus, ja totesinkin, että ei, en jaksa enempää. Mutta ohuemmalla langalla sai kyllä kivempaa jälkeä, ja mun mielestä tuo onnistui paremmin :)

Tuossa on aika hyvä ohje pallojen virkkaamiseen, munien kanssa sitä vaan hieman sovelletaan, eli tehdään "välikerroksia" enemmän kuin pallossa. Täytyy myös ottaa huomioon, että muovimunalla täyttäminen on "hieman" erilaista kuin vanulla, joten kannattaa täyttää pallo/kuppi tarpeeksi ajoissa, ja virkata muna loppuun niin, että muovimuna on jo sen sisällä.

Pari kissanlelua, langat ovat kaikki jotakin töistä saatuja jämälankoja.

Päätin tuossa tänään suihkun jälkeen vetäistä jalkaani toiset niistä caprihousuista, jotka taannoin ostin, kun kerran senttejä on lähtenyt sen verran, että ne voisivat tuntua jo vähän mukavammilta. Hah! Reisistä pitäisi lähteä joku pari, kolme senttiä vielä, jotta istuisivat kunnolla, mutta vyötäröltä ne ovatkin näemmä jo liian isot :/ Pitäisi siis näidenkin kanssa käyttää vyötä. Kohta mun täytyy löytää joku ihminen, joka voisi mulle näitä housuja ja farkkuja kaventaa, moni nimenomaan housuista kun on vaivalla etsitty, ja ovat mun ehdottomia lemppareita, mukaanlukien myös nämä caprihousut. Ja nääkin on vielä kaikenlisäksi vasta ostettu, eikä vielä edes maksettu :P Paitoja nyt saa mistä vaan, mutta housut on aina ollut mulle vähän eri juttu.
Otin sitten mittanauhan käteen, kun tuntui hölmöltä, että nämä housut muka olis jo liian isot, ja mittanauhan mukaan viikossa olisi vyötäröltä lähtenyt 4cm, navan kohdalta 2cm ja reisistä 1cm... Pitäisköhän mitata uudelleen... tuntuu omituiselta!

Niin ja huomenna on luvassa sitten yksi muutos lisää. Meinaan siirtyä näistä shokkihiusväreistä takaisin markettivärien maailmaan. Musta on jo pidemmän aikaa tuntunut siltä, etten enää pelkillä shokkiväreillä saa mun hiuksistani sen värisiä kuin haluaisin. Kaikki värit muuttuu pinkeiksi ja muutenkin vaaleiksi, kun oma väri on luonnostaan supervaalea, ja sitten kun vielä joutuu vaalentamaankin. Vaikka oon käyttänyt punaisia värejä, niin pitkään oon jo ollut "se tyttö, jolla on pinkki tukka". En mä halua olla pinkkitukkainen. Niinpä käyn huomenna arpomassa itselleni värin marketin hyllyltä, ja katsotaan mitä siitä sitten tulee. Ehkä alan käyttää shokkivärejä markettivärin joukossa, tai sitten saatan heittää shokkivärin sitten sen tummemman markettivärin päälle, en ole vielä ihan varma. Mutta noin kolme vuotta tässä tuli käytettyä pelkästään shokkivärejä, ja oon tosiaan jo ehkä puolisen vuotta kaivannut jotakin hieman "luonnollisemman" punaista päähäni. On tietty paljon mahdollista, etten osaa olla markettiväritukalla, mutta jos nyt ees yrittäisi :D

Huomenna on myös Mokoman keikka tossa Keikkamestassa, ja sitä ennen olis tarkoitus mennä kavereiden luo vähän alottelemaan. Mahdollisesti ja toivottavasti nään pääsiäisen aikana myös Anyaa, ja ois kiva jos maanantaina jaksais käydä pitkästä aikaa vesijuoksemassa.

Mukavaa ja sitä munarikasta pääsiäistä itse kullekin! :)

5 kommenttia:

  1. Aww ihana kisu nuoleskelee rehuja <33

    VastaaPoista
  2. Ihanat pääsiäiskuvat:) Hei muuten, kävin tänään kirppiksellä ja sä tulit mun mieleen, kun näin yhessä pöydässä poneja, niin onks sulla sellanen puhelin, että sulle vois lähettää kuvaviestejä? Tyyliin "onks sulla tää poni?" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa :D Juu, voi laittaa kuvaviestiä :)

      Poista
  3. Melkoisen herkulliselta kuulostaa noi lihapullat ! Tuleeko niistä kovin suolaisia? Aurajuusto ja pekoni on kyllä molemmat herkkua, täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon tottunut syömään melko suolaista ruokaa, ja mähän rouhin taikinaan vielä vähän suolaa myllystäkin :D Mutta sen voi tietysti jättää poiskin. Mun mielestä noilla pekoni- ja auramäärillä ei tullut liian suolaista, ois ehkä voinut vielä mun makuun rouhaista vielä kerran sitä myllyä ;D Kokeile ihmeessä! :)

      Poista