lauantai 16. kesäkuuta 2012

levyhelmiä

Mun on tehnyt pidemmän aikaa mieli tehdä jonkinlainen musa- / levypostaus, mutta en oikein keksinyt mitään fiksua systeemiä sille. En osaa pistää hyviä levyjä järjestykseen, enkä toisaalta välttämättä halua hehkuttaa yhtä levyä kerrallaan, koska mulla harvoin on mitään järkevää sanottavaa niistä :D

Ajattelinkin nyt sitten listata hieman mun mielestä viime aikojen parhaimpia levyjä. Sellaisia, jotka saa mut kerta toisensa jälkeen innostumaan, mitkä on ehkä yllättäneet positiivisesti, tai miltä ei huonoja biisejä edes löydy. Kuten joskus aiemmin totesin, mä oon nykyisin laiska kuuntelemaan musaa, joten osa näistä mun "viime aikojen" levyistä ulottuu kyllä tuonne viime vuoden puolellekin :D Usein levyllä saattaa olla muutama helmi biisi, joita kuuntelen uudestaan ja uudestaan, mutta silloin tällöin koko levy on timanttinen.
Nämä eivät ole missään järjestyksessä.


Sabaton - Carolus Rex (2012)

Itse ostin levystä painoksen, joka sisältää niin englannin- kuin ruotsinkielisenkin version levystä. Molempia oon kuunnellut aika tasaisesti, enkä ole vielä osannut sanoa kumpi olisi parempi. Levyltä löytyy mielestäni vain yksi heikko lenkki, A Lifetime of War / Livstid i Krig, joka on vaan mielestäni ihan liian pliisu verrattuna levyn muuhun antiin. Kuorot kuulostaa levyllä aivan mahtavilta, ja muutenkin biiseistä löytyy sellaisia koukkuja mistä pidän ihan valtavasti. Odotan ihan hirveästi noita Nummen ja Tuskan keikkoja, ja oon ollut tästä levystä tosi innoissani!


Tracedawn - Lizard Dusk (2012)

Tracedawnissa tapahtui paljon ennen tämän levyn tekoa, ja mm. Amoralista aiemmin tuttu Niko Kalliojärvi tuli Tracedawnin murinavokaaleihin, ja kitaristi Tuomas Yli-Jaskari rupesi laulamaan puhtaita vokaaleja. Sen myötä bändin soundi on muuttunut tosi paljon, ja mun mielestä ainoastaan positiiviseen suuntaan. En keksi levyltä yhtäkään huonoa biisiä. Todella virkistävä, ja kyllä rakastan tota Nikon murinaa :)

Tracedawn - Arabian Nights
Tracedawn - Breed Insane (musavideo)



Turmion Kätilöt - Perstechnique (2011)

Hyvänmielenlevy! Monta ihan parasta bailubiisiä, ja Grand Ball on ehdoton suosikkini. Bändi joutui viime Nummen keikan perumaan, mutta on paikalla tänä vuonna, joten odotukset tämänkin suhteen on korkealla :) Jos ei tämä levy saa persettä heilumaan ja puimaan nyrkkiä niin ei sitten mikään. Ja hymyilemäänkin vielä samalla.

Turmion Kätilöt - Grand Ball
Turmion Kätilöt - Suolainen kapteeni


Eluveitie - Helvetios (2012)

Koin herätyksen viime Nummessa Eluveitien keikalla. Kyselin itseltäni miksen ole kuunnellut Eluveitietä enempää, vaan oon ollut sen suhteen tosi laiska. Helvetios on siis jonkinlainen herääminen, ja tykästyin bändiin jollakin tapaa uudelleen. Folk metal on myös mun makuuni, ja aina mielenkiintoisempaa mitä enemmän erikoisempia soittimia on mukana :)

Eluveitie - Santonian Shores
Eluveitie - A Rose for Epona (musavideo)


MyGrain - MyGrain (2011)

MyGrainistäkin oon tykännyt ekasta levystä alkaen, mutta toinen levy oli pienoinen pettymys, ja siksi olikin ihan superia, kun tykkäsin tästä uusimmasta vielä enemmän kuin ekasta levystä, joka aikoinaan sai mut bändiä fanittamaan. Upea bändi, ja uusin levy upeita biisejä täynnä. Suosikkini on Shadow People, ja kun soittivat biisin viime Nummirockissa, niin sain niin hirveän musiikkiorgasmin, että a) meinasin pissata housuihini, ja b) rupesin parkumaan :D

MyGrain - Shadow People
MyGrain - Of Immortal Aeons (musavideo)


Amaranthe - Amaranthe (2011)

Kaksi mun lempparimusagenreä yhdistettyinä, joten mikä voisi mennä pieleen. Tarkoitan tietysti metallia ja ysäripoppia. Myös pliisumpia biisejä mahtuu joukkoon, mutta ylipäänsä koko bändin olemassaolo oli niin mukava ja positiivinen ylläri, että levy on mahdutettava tähän listaan :) Jossain kritisoitiin, että tarviiko yhteen bändiin mahduttaa noin monta vokalistia (kolme), mutta mitäs vattua sen on väliä?

Amaranthe - Call out My Name
Amaranthe - Hunger (musavideo)


Amoral - Beneath (2011)

Ns. uusi Amoral menee tällä levyllä mun makuuni paljon parempaan suuntaan, kuin mitä edellinen levy oli. Ari Koivunen on päässyt jopa murisemaan yhden kokonaisen biisin, ja onko nyt sitten yllätys että se, (Won't Go) Home, on myöskin mun lemppari. Ja Ari Koivunen on oikeasti hyvä :)

Amoral - (Won't Go) Home
Amoral - Same Difference


Erin - Hunningolla (2011)

Puolueellinen tai en, niin rakastan tätä Erinin debyttilevyä. Se oli itsellenikin yllätys, sillä pelkäsin etukäteen, etten tykkäisi Erinin musasta yhtään, vaikka kuinka Erin itse onkin ihana. Yleensä kuuntelen kotona muunlaista musiikkia, joten tämä ehkä vaatii tietynlaisen mielentilan, jotta tähän pääsee sisälle. Pari heikompaa biisiä löytyy, mutta vaikkapa Ole vaan on edelleenkin sellainen biisi, joka alkaa mua itkettää sekä levyltä että livenä kuultaessa, se koskettaa kovasti.

Erin - Ootte idioottei
Erin - Vanha sydän (musavideo)


Fleshgod Apocalypse - Agony (2011)

Upean kuuloista sinfonista metallia Italiasta. Bändiltä on tullut jo muutama levy, mutta kuulin tästä vasta tämän levyn myötä, ja tykästyin heti. En osaa levyltä mainita mitään yksittäisiä biisejä, mun mielestä se on jotenkin niin... kokonaisuus. Harmitti kovasti kun jouduttiin perumaan FME-reissu tänä vuonna, kun Fleshgod Apocalypse olis ollut siellä :/ Toivottavasti tulee vielä joskus takaisin.

Fleshgod Apocalypse - The Violation (musavideo)
Fleshgod Apocalypse - The Betrayal


Nightwish - Imaginaerum (2011)

Levyä hehkutettiin ihan älyttömästi ennen julkaisua kuin julkaisun jälkeenkin, mikä mua ärsytti aika paljon, mutta pakko se vaan on myöntää, että levy on tosi hieno ja mahtipontinen. Hitaammista biiseistä en niin välitä, mutta muut kompensoi sitten niiden "puutteita". Omaksi suosikiksi muodostui Song of Myselfistä toinen osa, eli ensimmäinen lyriikallinen osa All That Great Heart Lying Still. Ja vihaan edelleen keskustella kenenkään kanssa Nighwishista, koska aina se menee siihen, että Tarja vs. Anette. Get over it already!

Nightwish - Song of Myself
Nightwish - Scaretale


Opeth - Heritage (2011)

Fiilistelylevy. Sellainen, että makaat ja rentoudut sohvalla tai lattialla, ja vaan kuuntelet levyä. Oon aina tykännyt enemmän Opethin tuosta rauhallisemmasta ja progressiivisemmasta puolesta.

Opeth - Nepenthe
Opeth - The Devil's Orchard








Nyt olis sitten teidän vuoro ehdottaa mulle timanttisia levyjä tältä ja viime vuodelta! ;) Mihin levyihin itse olet tykästynyt viime aikoina? Genrellä ei ole väliä!

5 kommenttia:

  1. Tsekkaa nyt ainakin metallisemmasta päästä Be'Lakorin uutukainen Of Breath And Bone ja kotimaisen Oddlandin The Treachery Of Senses. Ihan timanttisia levyjä! Oddland on muuten Tuskassakin, muistaakseni vielä justiinsakin lauantaina.
    Samoiten kevytproge Flying Colors on suorastaan loistava. Se on semmonen superprojekti, jossa on niin nimekästä jengiä soittelemassa et eipä hyvä tosikaan.
    Ja uus Ihsahn on kieltämättä aika takuuvarma. Ja Swallow The Sunin uutukainen. Plus In Mourning, jonka voit käydä tsekkailee Nummessa. Les Discretsin ja Alcestin uudet levyt on ihania sellasia tunnelmointilevyjä.
    Opethista diggaavana voisit tykätä myös Enochian Theorysta, jonka materiaali on semmosta progeilevaa metallia.
    Kuopiolainen bilemetallibändi Black Light Discipline on kanssa aika mainio tapaus. Vähän semmoista industrialiin kallellaan olevaan meininkiä.
    Oululainen Zenith Reunion on kanssa ihan tsekkaamisen arvoinen bändi.
    Ja sit nää ei-niin-uudet ja kaikkea-muuta-kuin-katu-uskottavat rakkaudet Panic! At The Discon Vices And Virtues sekä My Chemical Romancen Danger Days. <3
    Jaaaa, mitä näitä nyt on. :D No tuossapa tärkeimmät. :P Melkoisesta osasta suosituksia oon kirjottanu Kaaokseen arvostelut, käyhän tsekkaamassa, jos tahdot tarkempaa analyysia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinäpäs niitä tuli :D Tänks! Toi In Mourning lienee nyt listan kärkipäässä, jotta ehin kuunnella ennen Nummea! Jos vaikka muistais käydä katsomassakin... :P

      Poista
  2. Sen mitä oon kuullut radiossa Erinin kappaleita, oon tykännyt niistä kaikista. :) Pitäisi kuunnella myös tuota Opethin uusinta levyä. Itselleni vuoden sisään parhaimpia levyjä mahtuu ainakin tuo Nightwish, sekä Devin Townsend Projectin, "Ghost". :) Amaranthe iskee myös.

    VastaaPoista
  3. Erin <3 Erinin levy on huippu! Heiii, huomasin että sulla on tossa sivussa Jonnan keikka? Mistä oot sen bongannut? Onkohan Jonnalla muitakin keikkoja tiedossa vaikka se raskaana onkin... ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ömmm, muistaakseni etsin netistä jotain Turun tapahtumia, ja tuo Jonnan keikka tuli vastaan. Ilmeisesti Jonna olis mukana myös seuraavana päivänä Dragsvikissä samaisessa tapahtumassa. En oo varmistanut keikkaa miltään taholta, enkä oo huomannut muita Jonnan keikkoja :) Luulisin kyllä että keikkailee mahdollisuuksien mukaan, että en usko että raskaus sitä estää.

      Poista