tiistai 17. heinäkuuta 2012

opinnot alkakoon, ja vähän muutakin

Tilasin tuossa kaksi koulukirjaa :D Ne olisi tietysti voinut noita etätehtäviä varten lainata kirjastostakin, mutta noita tarvitsee vastaisuudessakin tuon kahden vuoden aikana, ja varmaan sen jälkeenkin, joten ostin ne omaksi jo tässä vaiheessa. Ei kyllä ollut ihan halpaa lystiä.


"Hmph! Huomaa minut!"

"Blaah..."
 

Koulu siis alkaa syyskuussa etätehtäväviikolla, ja tehtävät meille lähetettiin postitse. Muutamia kappaleita täytyy lukea tuosta Kukkien sommittelu ja sidonta -kirjasta ja pohtia annettuja kysymyksiä, ja sitten saatiin nivaska paperia, jossa on eri viljelykasvien nimiä ja ryhmiä latinaksi. Niille täytyy tuosta nimistökirjasta etsiä suomenkieliset vastineet, ja lisäksi on perehdyttävä tuohon nimeämissysteemiin etukäteen. Noita kasveja tuossa paperinipussa oli noin 450 :P
Hämmennetäänpä siis blogi-sekametelisoppaa entisestäänkin, kun mukaan tulee floristiikan opinnot, työnäytteet ym. asiaankuuluva :D Sori!

Niin meillä oli tosiaan Maken kanssa viikonloppuna pienet treffientapaiset. Oleskeltiin kylläkin ihan vaan kotosalla, mutta tuntuu nykyisin olevan jo paljon se, että saan istutettua ton miehen mun kanssa katsomaan yhdessä leffaa. Eli meidän treffit kuluivat yhteisen aterian merkeissä oikein fiinisti pöydän ääressä (kun tuli se pöytä tosiaan käännettyä...), ja illalla katsoen leffaa ja mässäillen. Leffana meillä oli Vares: Kaidan tien kulkijat, mikä oli aika sellaista tasaista Vares-meininkiä, eli ihan hyvä pätkä. Mässäilyn seurauksena rupesikin väsyttämään tosi aikaisin, joten toisen leffan katselu jäi sunnuntaille. Oli tarkoitus juoda tuo yksi punkkupullo pois tuolta baarikaapista, mutta sekin unohtui. Toinen leffa oli Maken valkkaama Menetetty maa, ja vaikka koitin olla ennakkoluuloton Maken valitsemaa leffaa kohtaan, niin se oli kyllä lopulta just niin outo kuin oletinkin sen olevan (koska Make valkkaa aina tollasia omituisia). Jos sanoin, että se Johnny Deppin The Brave oli tylsä, niin ei tää ollut paljon sen parempi. Tapahtumia oli kyllä enemmän, ja vuorosanojakin :D, mutta onko siinä nyt sitten mieltä että joku psykopaatti tappaa kaikki tiellensä osuvat... Se ei ollut sellaista kauhuleffamaista tappamista, vaan tosi boring nappi ottaan -meininkiä. En siis voi suositella x) Mutta Maken kanssa oli kiva viettää aikaa, ja se oli se pääasia.

Ruuaksi oli tikkuporkkanoita, marinoitua porsaanfilettä ja fetasalaattiaOstoksia on tehty taas ihan hävyttömästi, koska mulla ei näytä olevan lainkaan itsekuria. Velkaa on siis kertynyt, ja koska osissa nuo maksan, niin ei ole niihin mennyt vielä penniäkään rahaa. Juuri kun olin saanut Ellokselle maksettua koko velkani, niin uutiskirjeessä silmille pamahtaa muutama pakkosaada-uutuus:

(kuvat)

Alusvaatesetti oli pakko siksi, että saisin uudet edestäkiinnitettävät rintsikat (koska ne on kivat, ja edelliset jäivät isoiksi), ja toi kuosi oli ihana :) Yöpaidan ostoa en voinut oikeuttaa mitenkään, esim. sanomalla ettei mulla muka niitä olisi, mutta "kuin tilauksesta" Nikki nakersi mun yhdestä yöpaidasta olkaimen poikki, ja paita meni roskiin, joten nyt on uuden yöpaidankin osto oikeutettu! :) Kaikki noista on aivan ihania, ja sen takia piti kertoa niistä oikeen erikseen täällä :)

Nyt on tosiaan Halensilta vielä tulossa se uusi nahkatakki, eBaysta farkut, ja sitten menin sisustusvimman vallassa tilaamaan Kodin1:ltä pari alennusjuttua... Sitten on kodin hankintalistalla vielä uusi astiasto, cd-torni sekä lattialamppu, ja tänään kävin Eurokankaasta tilaamassa keittiöön uudet verhot. Niin ja Hennalle ja Leilalle täytyy vielä maksaa vaatteiden tekemisestä ja korjailuista. Mutta kunhan noi saadaan alta pois, niin mun ostokset loppui tähän. Ei enää vaatteita tai sisustuskamaa hmm... sanotaanko nyt vaikkapa ainakin syyskuun loppuun saakka! Tulee olemaan tosi vaikeaa, mutta enköhän mä ole nyt vähäksi aikaa eteenpäin ostanut kaikenlaista ihan tarpeeksi. Pariin tosin annan itselleni luvan; jos sattumalta löytyy sopivat uudet farkut tai muut housut, tai jos tarvitsen töihin tai kouluun sisäkengät. Saatan myös tarvita uusia syys- tai talvikenkiä, tai mahdollisesti jopa uuden talvitakin, mutta katotaan sitä sitten myöhemmin, nyt ei ole niiden aika! Voi hyvin olla, että koulun alettua en edes jaksa selailla noita nettikauppoja läpi, nythän mulla on ollut ylimääräistä aikaa niin paljon, että en oo keksinyt muutakaan kuin nettikauppojen selailu :P
Sanonpa vaan, että luojan kiitos Make taitaa saada jatkaa tuolla duunissa ihan oikeana palkkatyöläisenä! Ja onneksi keksin meille loppukesäksi sen verran tekemistä, ettei pitäisi ihan näin tylsää enää koko ajan olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti