sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

tytyrin kaivosmuseo

Vietettiin jotakuinkin koko lauantai Lohjalla. Itse kun oon asunut siellä koko ikäni, niin on muutamaan otteeseen tullut käytyä tuolla kaivosmuseossa, joko koulun tai työporukan kanssa tai vapaa-ajalla. Make ei ollut siellä kuiteskaan koskaan käynyt, ja ajattelin sen sitten sinne viedä pällistelemään :) Kaivosmuseossa on vuosien varrella ollut taidenäyttelyitä, mitkä mun mielestä on olleet mielenkiintoisempia kuin tuo pelkkä kaivostyöstä kertova museo, mutta tällä kertaa siellä ei ollut mitään sen erikoisempaa näyttelyä.
Opastettu kierros kesti 1,5 tuntia, mutta Makekin sanoi, että aika kului ihan huomaamatta.
Äiti ja Reiska olivat meidän mukana, ja äiti siinä sanoi, että ihme juttu kun pitkän tauon jälkeen on hellepäivä, ja me tullaan kaivokseen palelemaan +8 asteeseen :P Onhan se tosiaan vähän ehkä hölmöä, mutta mä itse oon aina tykännyt käydä kaivoksessa juurikin hellepäivinä, vähän niinkuin vilvoittelemassa.

Siitä on kyllä jo varmaan lähemmäs viisi vuotta kun oon viimeksi käynyt tuolla kaivosmuseossa, eikä sinne enää päässyt vinokuilun hissillä, vaan nyt sinne oli autokyyditys :/ Harmi juttu, koska se hissi oli paljon jännempi ja tunnelmaltaan ihan erilainen.Huumorimiehiä... Toivomuslähteen hinnasto :)

Ensimmäinen kaivoshissi

Joulutarina-leffan kohtaukset Joulupukin lelupajalta kuvattiin Tytyrin kaivosmuseon Tytyri-salissa.

Kaivosreissun jälkeen mentiin äidin luo grillaamaan ja syömään. Aika kului koko päivän ihan huomaamatta, ja koska mä halusin vielä lojumaan rannalle, niin ei ehditty esim. käymään mummulassa. Rannallekin päästiin vasta kuuden aikaan, eikä aurinko paistanut sinne enää kuin tunnin verran. Mutta sain vihdoinkin heitettyä talviturkin, ja vesi oli kyllä kylmää! Lähdettiin ennen puoli kahdeksaa ajamaan Saloon päin, kun pilviä alkoi kerääntyä sen verran, ettei aurinko enää näyttäytyisi. Salossa alkoikin sitten sataa heti kun tänne päästiin.

Vaikka yöllä ukkosti, niin tänään oli sen verran lämmin hellepäivä ja hyvä ilma, että lähdettiin lojumaan rannalle vähän kauemmaksi aikaa, tällä kertaa Perniön Vähäjärvelle. Mun ja Maken mukaan tuli Matti, ja koska Matti oli ainut säädyllisesti pukeutunut, ja myöskin kaikkein kuvauksellisin, niin hän saa nyt edustaa meidän rantsuilua :D
Siitä ei edelleenkään ole todisteita, että mä oon käynyt uimassa, sillä toi mies ei ikinä älyä ottaa kuvia, missä mäkin näyn, ellen erikseen pyydä, ja se tuntuu usein ihan typerältä. Siis tyyliin "ota musta kuva ku meen uimaan" -.- Lykkäsin kameran Maken käteen ja sanoin että "ota jotain järkeviä kuvia", ja kamerasta löytyi makrokuvia seivästetyistä paarmoista... Ei uskoisi että tuo mukamas tykkää valokuvata.Mä olisin voinut olla rannalla vaikka iltamyöhään saakka, mutta pojilla oli vähän tylsää, ja niillä oli bänditreenitkin vielä iltasella, joten lähdettiin parin tunnin loikoilun jälkeen takaisin kotiin päin. Oon ennenkin sanonut, että tosiaan koko ikäni Lohjalla asuneena musta on tosi kummallista ettei Salossa ole keskustan lähellä uimarantoja, vaan kaikki on jossain pidemmällä. Tuonne Vähäjärven uimapaikkaan oli esim. 20 km matkaa. Tai Vuohensaaren uimaranta on kaikkein lähimpänä keskustaa, mutta mä tykkään ennemmin uida järvessä kuin meressä, kun merivesi kuivattaa niin paljon mun muutenkin ongelmallista ihoa. Lisäksi se Vuohensaaren merivesi ei ole kovinkaan puhdasta. Lohjalla on iso uimaranta ihan keskustan tuntumassa, ja Lohjanjärvi on niin iso, että sen rannoilla on uimapaikkoja vähän siellä sun täällä.
Mutta vesi tuolla Vähäjärvessä oli lämpimämpää kuin Lohjanjärvessä, tosin kokoluokkakin on ihan eri :) Toivottavasti ens viikolla pääsis vielä pulikoimaan, kun nyt kerran pääsin vauhtiin!

Make kävi äidiltään hakemassa muutamia tavaroita, lähinnä jotain kirjoja, levyjä, astioita jne., mutta joukossa oli myös vanha Nintendo peleineen :) Innoissani rupesin heti pelaamaan Marioa, ja aika nopeasti muistui mieleen kuinka vittumaista olikaan kun Mariolla on vain kolme elämää, se liukuu hyppyjen jälkeen, ja ohjaimen vasenta nuolinäppäintä joutui painaa peukalonsa kipeäksi...
Mutta nyt on tommonen NESinkin möhkäle tuossa :D

5 kommenttia:

 1. "Siitä ei edelleenkään ole todisteita, että mä oon käynyt uimassa, sillä toi mies ei ikinä älyä ottaa kuvia, missä mäkin näyn, ellen erikseen pyydä, ja se tuntuu usein ihan typerältä. Siis tyyliin "ota musta kuva ku meen uimaan" " Haha, tuo kuulostaa niiin tutulta! Jaakkoaki sais usein erikseen olla ohjeistamassa kuvien ottamisen suhteen :D Ei noi miehet aina hoksaa..

  Ja NES on rautaa! Toivottavasti se kestää teijän käyttöä vaikka väliin ottaaki hermoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sitten se ilme on just sellanen että "voi vittu, oikeestiko?" Ja sitten se painaa sitä nappulaa ihan väärillä hetkillä, ja sanoo vasta jälkikäteen että "sä näytät aika kiinnostuneelta...", perkele, ennen kuvan ottoa kuuluu sanoa että hymyile nyt ees vähän :D
   Mä kyllä tiedän että oon välillä vähän vaikea kun en oo omiin kuviini tyytyväinen, mut siks niitä pitääkin ottaa paljon ja erilaisia, että tulis ees joku julkaisukelpoinen ;D

   Poista
 2. Ootte kyllä kovia käymään tollasissa paikoissa! Kun itsekin viitsisi lähteä jonnekin, tykkään kyllä käydä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa ollaan normaalisti aika laiskoja käymään missään muualla kuin joillain keikoilla. Mutta kun mulla on vielä koulun alkuun 1,5 kk aikaa, niin en mä pysty täällä himassa vaan kökkiä kun Makekin on töissä. Tein semmosen alustavan suunnitelman loppukesäksi missä kaikkialla vois tässä vielä käydä :) Lähes joka viikonloppu buukattu täyteen, ja pari arki-iltaakin :)

   Poista