sunnuntai 20. tammikuuta 2013

vuodenvaihteen tuoksuja

Tilasin tuossa jo marraskuussa BPALilta pari tuoksua isommissa pulloissa, yhden itselleni ja yhden lahjaksi, eivätkä ne ehtineet mulle ennen joulua. Sen sijaan ne tulivat joulun ja vuodenvaihteen välissä, ja olin kokonaan unohtanut, että tuleehan BPALiltakin niitä yllärituoksuja, ja tässä paketissa niitä olikin neljä kappaletta! Kaikki olivat vieläpä sellaisia, joita en aiemmin ollut kokeillut. Joten ihan pienoinen esittely niistä :)
Aeval - "A judicious yet powerfully sensual blend, a mingling of justice and sexuality: sage, sweet pea, bold pale musk and warm tonka."
Kaikki tässä käytetyt ainekset ovat sellaisia, joita en oikein osaa yhdistää oikeisiin tuoksuihin, joten vaikea sanoa mille tämä eniten tuoksuu :D Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvä ja miellyttävä, makea ja naisellinen tuoksu, joskin melko tavanomainen.

Carnal - "Bold, bright mandarin paired with the sweet, sensual earthiness of fig."
Makea, hedelmäinen tuoksu, tykkään kyllä. Aika tarkkaan juuri sellainen kuin kuvauksessakin seisoo :D

Envy - "Green herbs slithering through mint, lime and lavender."
Tuoksuu aluksi tosi voimakkaasti mintulle, mutta iholla muutkin tuoksut, erityisesti yrtit tulevat esille. Kuvauksen perusteella en itselleni olisi ostanut, sillä ei ole oikein mun tyylinen, mutta näin kokeiltuna on kuitenkin aika jännä, mutta miellyttävä tuoksu. Ehkä sitten juuri sen takia, että ei ole mulle se tavanomaisin vaihtoehto :) Erittäin raikas ja hmm... sporttinen. Tulee mieleen joku sporttinen suihkugeeli ennen kuin yrttien tuoksu ottaa vallan.

The Antikhytera Mechanism - "Teakwood, oak, black vanilla, and tobacco."
Tämä tuoksu tuli esille foorumilla, kun etsiskelin vinkkejä tuoksuista miehille (tai unisex-tuoksuja), ja tämän itseasiassa pistin listalle Makelle tilattaviin tuoksuihin. Suoraan pullosta haisteltuna tuoksuu miehekkäämmälle, puulle ja tupakalle, mutta iholla hetken aikaa oltuaan tuoksu muuttuu makeammaksi. Toiminee kuitenkin paremmin miehellä, joten annan tämän Maken testattavaksi :) Hyvä tuuri, että tuli jälleen yksi listalla ollut yllärituoksuna.


Näistä Carnal miellytti mua eniten makeudellaan, mutta Aeval oli myös tosi hyvä tavanomaisuudestaan huolimatta. Toisaalta Envy paljastui myös sellaiseksi hyväksi, maanläheiseksi tuoksuksi, ja on hieman meikäläisen tavanomaisuudesta poikkeava olemalla ruokainen ja yrttinen, mutta ei makea. Aluksi pelästyttänyt voimakas minttu häipyy lopulta taka-alalle. Ja Makekin sai yhden tuoksun! Oon siis enemmän kuin tyytyväinen yllärituoksuihin :) Ja tietysti isompaan Vice-pulloon, oon tykännyt Vicesta ihan hulluna :) Se onkin itseasiassa vähän yllättänyt mua, sillä Vicesta sanotaan näin: "Voluptuous and indulgent! A deep chocolate scent, with black cherry and orange blossom." En ole koskaan erityisemmin pitänyt suklaasta tuoksuna, enkä oikein kirsikoistakaan, mutta tätä tuoksua jumaloin. Pullosta haistettuna se haisee ällöttävältä, liköörikirsikoilta joita inhoan yli kaiken, mutta iholla oltuaan muuttuu ihanan makeaksi. Tiesin jo ekan käyttökerran jälkeen, että haluan tuota isompanakin pullona. Poisoned Applen ostin Anyalle joululahjaksi, mutta se on vielä omallakin ostoslistalla ollen mun ultimate favourite Vicen lisäksi.

-----

Päätin noiden saamisen jälkeen pitäytyä vain noissa isoissa, ostoslistallani olevissa pulloissa tai impeissä, joita nimenomaan haluaisin kokeilla, ja niinpä suuntasin taas foorumille. Kummallista, miten jostakin tietystä asiasta aina innostuu hirveästi kun saa uusia, esim. aina kun saan pienen määrän näitä tuoksuja (tai vaikkapa My Little Ponyja, niiden kanssa käy samoin), niin aina sitä innostuu etsimään uusia edullisesti - välittömästi. Vaatii kovaa itsekuria sellainen, että jättää asian sikseen kun paketti on tullut :) Eli siis seuraava ostos tuli tehtyä heti kun edellinen oli saapunut.
Foorumin kautta tulivat tammikuun toisella viikolla seuraavat:

Blue Morpho - "Wild orchid, pikake, honeysuckle, calla lily, agave nectar, pink geranium, violet leaf, and white amber."
Kaupanpäällis-decantti. Tämä on viime vuoden limited edition Metamorphosis: The Butterflies -tuoksuryhmästä. Tosi tavanomainen kukkaistuoksu, mutta eihän siinä vikaa ole :) Ihan ookoo, mutta luulenpa että jää vähemmälle käytölle.

Phobos - "Chilling white musk, lemon verbena, white grapefruit and lemongrass."
Myöskin kaupanpäällistuoksu. Hyvin, hyvin sitruksinen, mutta se on vain plussaa, koska tykkään raikkaista sitruksista, niin tuoksuina kuin syötävänäkin :) On tosi pirteä ja piristävä hieman Redin tapaan, eli tulee olemaan varmasti ihan hyvänlaisessa käytössä. Tuoksu on niin voimakkaan kirpakka, että saman efektin saisi varmaan aikaiseksi jos sivelisi itseään sitruunalla... :D

Poisoned Apple v3
Tarkoitus oli hommata se tavallinen Poisoned Apple, mutta kukaan ei koskaan tunnu myyvän sitä foorumilla isona pullona. Tämä v3-prototyyppi oli kuitenkin tarjolla, ja päätin kokeilla. Tuo v3 siis meinaa sitä, että se on kolmas tuoksuyhdistelmäkokeilu tästä nimenomaisesta tuoksusta. En tiedä montaako siitä on olemassa, kunnes se varsinainen Poisoned Apple sieltä löytyi. Tuoksu on hyvin samankaltainen kuin lopullinen PA, mutta paljon hentoisempi ja kirpeämpi, pehmentävä makeus hieman puuttuu. Kuitenkin ihan tarpeeksi lähellä lopullista, jotta tulee käytettyä, kirpeä omenahan siinä kuitenkin on se pääasia :) Iholla tuoksu hälvenee aika paljon, eikä mun mielestä kestä ihan yhtä kauan kuin lopullinen Poisoned Apple.

Snow Bunny - "Soft white powder snow with a touch of youthful girlie perfume."
Joulun ajan 2008 limited edition. Snow Bunnysta olin lukenut foorumilta paljon hyviä arvosteluja, joten uskalsin samantien tarttua isompaan pulloon, kun se oli tarjolla. Odotin ehkä vähän raikkaampaa tuoksua, eikä tämä kyllä oikein ole ihan sellainen mitä normaalisti itselleni ostaisin. Pullosta haisteltuna on paljon kirkkaampi ja kuusentuoksuisempi kuin iholla, ja mielestäni parempi. Mutta aikansa kun tätä iholla haistelee, niin tuoksuun tottuu ja siitä alkaa pikkuhiljaa pitää enemmän.


Lisäksi sain kaupanpäällistuoksuina vielä Nocnitsan, Poisoned Applen ja Wandan, jotka kaikki löytyvät multa ennestään.
Näistä kaikista suosikkini oli tietysti tuon lopullisen Poisoned Applen lisäksi aivan ehdottomasti Phobos ihanalla sitrustuoksullaan ♥ Pitääköhän laittaa iso pullo ostoslistalle...


Koitan siis tästä lähtien pitäytyä niissä muutamassa isossa pullossa, jotka ovat mun ostoslistallani, ja impeissä jotka ovat listallani myös, eikä ostelisi ihan mitä sattuu vain koska halvalla foorumilta saa :D Johan näissä kaikissa menee jo sekaisin... Tietysti pointti tässä "mitäsattuu-impien ja -decantien" ostelussa on se, että löytäisin ne omat suosikkini, joita voisin sitten ostaa isompina pulloina. Kaikkihan olisi hyvin yksinkertaista, jos näitä voisi vaan jossakin kaupassa käydä testailemassa etukäteen. Mut kun ei.

3 kommenttia:

 1. Jos et tee mitään tuolla pienellä Poisoned Applella, myy minulle kokeiluun :) Oon jo pitkään halunnut testata näitä, mutta joku kynnys on tilata ulkomailta kun ei pysty haistamaan ennakkoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisitko kiinnostunut myös Wandasta ja Nocnitsasta? Voisin myydä kaikki kolme samaan syssyyn, kun kaikista kerran löytyy itseltä kaksi kipaletta :)

   Poista
  2. Ei mulla oikeastaan olisi käyttöä kun tuolle omenalle, ei sellaiset "maa" tuoksut iske ja ruusunkin tuoksu on absolute no-no.

   Poista