keskiviikko 21. elokuuta 2013

hämeen keskiaikamarkkinat 2o13

Huaaaah, on ollut viikonvaihde niin hulinaa, että hyvä kun olen ehtinyt edes miettiä blogin kirjoittamista. Mutta nyt, pikainen postaus tähän väliin, ennen kuin painun taas unten maille :)

Käytiin Maken kanssa viime viikonloppuna Hämeenlinnassa keskiaikamarkkinoilla. Alunperin tarkoitus oli viettää Hämeenlinnassa kaksi kokonaista päivää: lauantai markkinoilla, ja sunnuntai ehkä jotenkin muuten Hämeenlinnassa kierrellen, sillä ei olla käyty siellä aiemmin. Keli oli lauantaina kuitenkin tosi kurja, koko päivän satoi, eikä kumpaakan meistä kiinnostanut markkinat sadesäällä. Makella on vielä kaikenlisäksi vielä vähän flunssaa, niin siinä oli ihan tarpeeksi syytä olla osallistumatta lauantain markkinoille.
Osallistuttiin Suvin ja Jennin järkkäämään mökin vuokraan, ja yövyttiin siis Hauholla Lomarenkaan mökissä. Oli muuten huippusiisti mökki ja varusteltu kaikilla mukavuuksilla - kuten mm. pesukoneella, että kyllähän siellä pidemmänkin ajan yöpyisi. Lähdettiin siis kuitenkin Salosta joskus lauantai-iltapäivällä, kun mökki oli kuitenkin jo maksettu, ja halusin kuitenkin möksäillä tyttöjen kanssa. Olin vaan todella antisosiaalinen koko illan siidereistä huolimatta, oli jotenkin niin hirveä väsy ensimmäisen työviikon jälkeen.

Eniveis, saavuttiin Hauholle lauantaina seitsemän aikaan illalla, eivät olleet muutkaan kuulemma viitsineet sateessa olla markkinoilla kovinkaan kauaa, eli periaatteessa ei sitten jäänyt kauheasti harmittamaan. Me oltiin syöty pitsat ennen lähtöä, joten ei ollut yhtään nälkä, ja kun muut menivät kotaan grillaamaan, niin me jäätiin Maken kanssa jumittamaan telkkarin ääreen. Syöminkien jälkeen oli vuorossa Braveheart ja saunomista, mutta mä en kyllä jaksanut siellä 90-asteisessa saunassa olla varmaan kuin kymmenisen minuuttia... Saunomisen jälkeen me mentiin Maken kanssa vielä grillikodalle sytyttämään uudet tulet ja grillaamaan makkaraa. Siinä menikin sitten ihan helvetin myöhään vaikka paistettiin makkarat tikunnokassa, ja olin jo ihan puolikuollut väsymyksestä. Jenni ja Suvi tulivat vielä hetkeksi meidän kanssa istuskelemaan, kunnes painuttiin petiin. Osa porukasta jäi vielä valvomaan ja keskustelemaan näkkileivistä, kun itse menin sänkyyn.

Mustikka-möksä


Grillikota
Sunnuntaina tavoitteena oli päästä markkina-alueelle melko aikaisin, koska alue suljettaisi jo viideltä. Loppusiivouksen ja erinäisen säätämisen jälkeen päästiin joskus puoliltapäivin lähtemään Hauholta, ja Hämeenlinnassa meni hetki löytää parkkipaikka sekä ottomaatti (jota ei oltais edes tarvittu, kun alueelta sai infopisteestä nostaa käteistä). Kuljettiin kahdella autolla, joten hukattiin muut siinä parkkia etsiessä, ja ensimmäiset pari tuntia alueella meni suu auki ihmetellessä myyntikojuja ja käsiohjelmaan piirrettyä karttaa, ja oltiin siellä vähän hukassa :D Jatkuvasti mentiin tyttöjen kanssa ristiin, mutta tulipa siinä hiljalleen kyttäiltyä niitä kojuja siinä vaiheessa. Ihan siis todella paljon enemmän myyjiä ja kojuja kuin vaikkapa Turun keskiaikamarkkinoilla.
Melkein heti alueelle tultaessa törmättiin mun kavereihin Annikaan ja Samiin, olin vasta hetkeä aiemmin lukenut Annikan lähettämän viestin, että ovat markkinoilla myös :)

Kolmelta alkoi Rohan tallin turnajaiset, ja niitähän piti tietysti mennä katsomaan :) Kivan näköisiä temppuja. Tiimin ainut naisratsastaja näytteli kuolevansa, ja "näytöksessä" oli sellainen pieni henkiinherättämiskohtaus, ja meinasin ruveta parkumaan kun se upea friisiläinen hevonenkin meni ratsastajansa lisäksi ihmettelemään ja herättelemään sitä naista :) Tosin aika moneen otteeseen olin muutenkin siellä vähän tippa linssissä ja liikuttuneena... älkää kysykö miksi.

Turnajaisten jälkeen oli pakko päästä syömään, mutta lopulta se annos erimakuisia makkaroita ei ollut ihan mun juttu, enkä kyllä olis muutenkaan jaksanut koko lautasellista syödä, niin Make sai 1,5-kertaisen annoksen :P Koitettiin olla enää hävittämättä Jenniä ja Suvia, ja käytiin yhdessä katsomassa vielä Pikkulavalla Mystikko Alexander XIII:tta, vaikka luultiin katsovamme Kalevan noitaa :D Kello olikin sitten jo niin paljon, että siellä oli vika esiintyjä menossa, ja kohta koko alue suljettaisiin. Mitä helvettiä, mihin se aika oikein meni? Me ei tosiaan ehditty käydä edes siellä linnassa. Suhattiin vaan markkina-aluetta edestakaisin ja ristiin rastiin. 
Ulos valuessamme käytiin vielä pikaisesti katsomassa eläinpihaa siinä alueella, missä mm. possu yritti syödä Jennin mekon. Ja heppa myös. Lähdettiin siitä portilta sitten eri teille, itse hieman haikein mielin, kun tuntui ettei sitä ehtinyt tehdä ja nähdä edes kolmasosaa siitä mitä halusi -.- Siellä oli kuitenkin niin älyttömästi muutakin ohjelmaa pelkän kojumyynnin lisäksi. Täytyy sitten seuraavaksi koittaa tulla kahdeksi päiväksi, jos vaikka ehtis vähän enemmän :)

Mystikko Alexander XIII

Suvi & Jenni ♥

Hirveän paljon ei ostoksia tullut tehtyä, mutta niin sitä rahaa vaan paloi... Löysin mustaherukan tuoksuisen palasaippuan, ihonkuorintaan sopivan harjan, sokerimanteleita sekä Salakirjoilta yhden kirjan. Niiltä olisin kyllä halunnut ostaa useammankin opuksen. Tyytyväinen oon tuohon harjaan, koska sellaisen toivoin sieltä löytävänikin, kun oli vielä tuoreessa muistissa se, että semmoinen oli hankintalistalla x) Hieman jäi harmittamaan nuo kuvatut väriliidut, palasin katsomaan niitä vielä toistamiseen, mutta jäi ostamatta, kun käyttörahaa oli niin vähän, ja ajattelin, että mihinkä minä nyt väriliituja tartteisin... Tosin, mielestäni noilla olisi ollut jo pelkästään koristearvoakin, ja siksi se jäikin kaivelemaan :D3 kommenttia:

 1. Upeita noi sun turnajaiskuvat varsinkin just tuosta pariskunnasta! Tuntuu et ite räpsin menemään koko turnauksen linssin läpi, enkä saanut oikeastaan yhtään täysin onnistunutta kuvaa :D

  Toivottavasti ensi vuonna ei sataisi kumpanakaan päivänä (se on kyllä vähän jo perinne, että vettä tulee) tai sitten vietetään toinen päivä kokonaan linnassa :p

  Kiva kun olitte mukana, vaikka väsymys painoikin! ja se kun jengiä oli niin paljon ja jopa eri maasta, voi olla vähän haastava tilanne kun jotkut on sosiaalisempia ja jotkut ei. Ite olin ihan aivot räjähtämäisilläni, kun yritin seurustella kaikkien kanssa siinä kovin hyvin onnistumatta!

  Ah, Braveheart ja Mel Gibsonin tuijotus 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se meni, nou hätä :) Ite olin lauantaina herännyt jo joskus ennen kahdeksaa, kun oli ensin ajatuksena, että lähdetään ajamaan paljon aikasemmin. En sitten osannut mitään päikkäreitäkään ottaa, ja tosiaan edellinen työviikko verotti aika paljon. Mutta ei se mitään, kivaa oli silti! :)

   Poista
 2. Nam, nuo mantelit oli niin hyviä, harmi ettei tullut itse niitä ostettua :P
  Oli kyllä huippukivaa, vaikka aika hurahti vähän turhankin nopeasti! Väsytti sitä vähän itse kutakin kun joka paikkaan piti ehtiä ja kaikki piti nähdä :) Nuo Rohan Tallien turnajaiset oli kyllä katsomisen arvoiset! Ja se oli niin ihana se heponen kun tuli hieman turvallaan tönimään sitä miestä, kun se makasi sen naisen rinnalla. ^^

  VastaaPoista