perjantai 26. joulukuuta 2014

raskasta joulua & blues pills @ turku

Kirjoitellaas tähän väliin keikkajuttuja :)
Tänä vuonna Raskasta Joulua -häppeningillä oli menossa 10-vuotisjuhlakiertue, ja keikkapaikkoina pelkästään konserttisaleja. Lipun hinnat tietysti oli myös sen mukaiset, ja siksi ei aluksi meinattu päästä keikalle ollenkaan. Se olis ollut vallan tylsää, sillä oon kuitenkin vuodesta 2006 lähtien käynyt joka vuosi ainakin yhdellä RJ-keikalla, eli siitä on tullut mulle perinne, joka viimeistään tuo joulumielen. Äiti sitten antoi meille Maken synttärilahjaksi lippurahaa, niin päästiin sittenkin keikalle :) Mulla tosin oli seuraavana päivänä töitä, joten autolla mentiin ja kuivin suin oltiin.

Keikka oli Logomossa, ja tää olikin mun ensimmäinen kerta siellä. Soundit oli tosi hyvät, ja oli ihana, positiivinen yllätys kuinka hyvin kuvatkin onnistui, vaikka seistiinkin lavasta lopulta aika kaukana. Koettiin myös historiallinen hetki selväpäisyyteni takia, kun sain otettua Nisse-polkasta videota :D Yleensähän Nisse-polkka on mulle se ultimaattisin riehumisbiisi, eikä siinä todellakaan ehdi edes ajatella mitään kameraa.

Solisteina Turussa oli JP "Etukeno" Leppäluoto, Marco "Takakeno" Hietala, Tony "Telemark" Kakko sekä Kimmo "V-tyyli" Blom :D Oli tosi kivat solistivalinnat, sillä muistaakseni oon näillä kiertueen keikoilla nähnyt ainoastaan Marcon aikaisemmin, lukuunottamatta tietysti niitä vuosia, kun ollaan oltu Helsingissä katsomassa, missä on aina kaikki RJ-solistit mukana. Erityisen mielissäni olin Kimmo Blomista, häntä kun en oo nähnyt missään aiemmin, ja on ihan yksi mun lemppareista. Tony Kakkoon oon jo muutama vuosi sitten kyllästynyt tosi pahasti, johtuen varmaan siitä etten pidä Sonata Arctican uudemmasta tuotannosta yhtään. Mutta kyllä se tuolla vaan oli helvetin hyvä, ja useampaan otteeseen siellä mietin, että kyllä meillä Suomessa vaan on loistavia hevilaulajia. Keikka kesti melkein 2,5h, joka oli kieltämättä vähän pitkä aika seisoskella betonilattialla, mutta toisaalta siihen mahtui kaikki lempparibiisitkin (paitsi uudelta levyltä Kristallikehto). Turku ei ollut ihan toivotunlaisesti messissä Varpusen laulatuskohdassa tai mun mielestä oikeen missään muussakaan kohdassa, vaikka permannolla oli anniskelualuekin :D Kyllä klubikeikoilla on lähtenyt jengistä niin paljon enemmän ääntä...
JP Leppäluoto - Nisse-polkka live

Toivottavasti ensi vuonna pääsis taas perinteisesti jollekin pienemmälle klubikeikalle ja öö... ei-selvinpäin :)

Seuraavana päivänä kävin siis tekemässä lyhyen työpäivän, ja illalla suunnattiin takaisin Turkuun, tällä kertaa loppuunmyydylle Klubille, missä esiintyi Blues Pills. Olin töiden jälkeen ihan älyttömän väsynyt, ja vielä tuntia ennen kuin olisi pitänyt kotoa lähteä, harkitsin jo lippujen myymistä jollekin halukkaalle. Tiiän, että menemättä jättäminen olis jälkeenpäin harmittanut mua ihan hirveästi, kun olinhan kuitenkin jo alkusyksystä tälle keikalle päättänyt mennä. Niinpä sitten mentiin, jälleen autolla ja selvinpäin, kun joulutyöt haittasivat vähän huveja :)

Klubilla todellakin oli melkosen ahdasta. Saatiin venkoiltua itsemme mikserikopin eteen, mikä myös kulkuväylänä tunnetaan, eli jatkuvasti siitä meni ohi jotain porukkaa, ja mulla hirtti kiinni useampaan otteeseen. Miksei baaritiskille voi kiertää sieltä narikan puolelta saakka? Ihan kuin siinä nyt menettäisi keikasta yhtään sen enempää. No joo. Bändi soitti kovaa, bassot tuntui luissa ja ytimissä asti, ja hetken jo pelkäsin taas paniikkikohtausta, mutta ei sitä onneksi tullut. Yleisö ei oikein tälläkään keikalla ollut messissä, enkä oikein tajua miksi. Luulisi että niin monesta känniläisestä olis lähtenyt vähän enemmän liikettä ja meteliä. Joku sieltä takaa huusikin, että "liikkukaa nyt saatana!" :D
Keikka oli muuten kyllä hyvä, laulaja Elin oli tosi energinen ja hyväntuulisen oloinen. Ja basisti oli sairaan söpö! ♥ Kuvat ei oikein onnistunut, niinkuin mielestäni Klubilla ei koskaan onnistu. Täytyy kyllä ehdottomasti käydä katsomassa joskus uudestaan, mielellään myös ei-selvinpäin :) Lähdettiin Maken kanssa hieman ennen kuin Little Sun -biisi loppui, niin päästiin narikalle ilman ruuhkaa, ja siitä vikkelästi kotiin. Luulin ainakin kuulevani taustamusiikin jo menevän päälle kun käveltiin rappusia alas, eli ei vissiin tullut encorea, eikä siis ilmeisesti missattu mitään. Oltiin yhden aikaan kotona, ja seuraavana aamuna, kun töihin piti taas lähteä, väsytti enemmän kuin pitkään aikaan, vaikka ihan täydet unet siinä silti sai nukuttua.

Keikoilla tuli tänä vuonna käytyä tosi vähän, ja niistä varmaan puolet oli tässä nyt joulukuussa :D Kattellaan, josko ens vuonna pääsis vähän useammalle.

2 kommenttia:

 1. Vähänkö sää sait hyviä RJ-kuvia :p No mä itse istuinkin jossain katonrajassa täällä Stadin keikalla.
  Ei se mitään, Varpus-kuoro ei kelvannut täydessä Helsingin Jäähallissakaan Marcolle xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä vähän aattelinkin, että ehkä se on valittanut joka paikassa, eikä vaan Turussa x) Tai sitten tuommonen iso paikka syö jotenkin yleisön äänen, että kuului vaan "piipin piipin" :D

   Poista