sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

liebster award eli paljon kysymyksiä

Sanski heitti mulle tällaisen Liebster awardin, jonka ideana - kuten varmaan moni tietää - on vastailla toisen bloggaajan esittämiin kysymyksiin, ja keksiä itse omat kysymykset, ja nakata haaste muille bloggareille. Mulla menee aina ikä ja terveys keksiä niitä omia kysymyksiä, joten päätin nyt vaan vastailla muiden kysymyksiin :) Päätin samalla osallistua muidenkin blogeissa näkyneisiin haasteisiin, vaikkei mua varsinaisesti ole haastettukaan. Sellainen koottu ystäväkirja x)Sanskin kysymykset:

1. Mikä oli ensimmäisen koulusi nimi ja paikkakunta?
- Kävin ala-asteen Hiiden koulussa Lohjalla. Kyseessä oli pieni kyläkoulu, ja mun omalla luokalla oli parhaimmillaan muistaakseni kymmenisen oppilasta :)

2. Kuuluitko niinsanottuihin "cooleihin" tyyppeihin koulussa vai olitko ehkä enemmän sitä nörttiporukkaa?
- Olin jotain siltä väliltä. Varmaan aika hajuton ja mauton, mutta ehkä juuri siitä syystä mulla oli koulussa aina paljon kavereita, kun sujuvasti palloilin porukasta toiseen. Tulin aika lailla kaikkien kanssa toimeen.

3. Mikä on lempiruokasi?
- Niitä on aika paljonkin, mutta perunamuusi ja nakkikastike ei vanhene koskaan! Pinaattiletut on kanssa hyviä.

4. Mikä on veriryhmäsi?
- En tiedä.

5. Noloin juttu mitä sulle on koskaan käynyt?
- On niitä parikin, mutta jaetaan nyt vaan yksi :P Kännissä on tullut tehtyä nolouksia, joista nyt ekana tulee mieleen se, kun firman rapujuhlissa oksensin kaikki juodut punaviinit pomon keittiön lattialle. Laatoituksesta tuli sen jälkeen ihan uudenlainen käsite meidän työpaikalla...

6. Ensimmäinen meikkituotteesi? Muistatko vuoden, kun aloit meikkaamaan?
- Ihan muksuna tietty kokeilin jotain äidin meikkejä, mutta pysyvämmät meikkikokeilut alotin joskus seiskaluokan aikaan. Aloin muistaakseni ensin käyttämään kulmakynää (koska luonnostaan mulla on ihan vaaleat kulmakarvat) ja puuteria, ja pikkusen myöhemmin ripsiväriä ja meikkivoidetta. Kasiluokalla meikkasin joka päivä, eikä mun kulmien meikkaaminen ollut ihan handussa, kun sain koulussa leikkimielisen stipendin "Vuoden kulmakarva" :P

7. Kuinka pitkä on koulu/työmatkasi?
- Viime vuonna kouluun noin 40 km, ja työssäoppimispaikalle 50 km. Myös tänä keväänä työmatka on noin 50 km.

8. Menetkö koulu/työmatkasi julkisilla/omalla autolla/kävellen/pyörällä?
- Omalla autolla. Julkisilla kestää liian kauan, ja tuskin pääsisi perille astikaan.

9. Osaatko leipoa?
- Osaan, mutta en ilman ohjeita, oon siis aika huono soveltamaan.

10. Oletko introvertti vai ekstrovertti?
- Jotain siltä väliltä, mutta ennemmin introvertti. Koen sosialisoimisen olevan tosi kuluttavaa.

11. Minkälaisia kirjoja tykkäät lukea?
- Scifiä, fantasiaa, dekkareita.
Marjutin kysymykset:

1. Mitä bändiä tai artistia olet fanittanut sellaisella volyymillä, että kaikki oheiskrääsä oli saatava ja oman huoneen seinillä julisteet toimittivat tapetin virkaa?
- Nylon Beat, ei ollut muita :)

2. Nykyinen bändien top 3?
- Tuntuu, että tää vaihtelee aina sen mukaan, onko uusin levy hyvä vai ei. Kuuntelen nykyisin lopulta aika vähän musiikkia. Mutta sanotaan nyt ne, mitä Last.fm laittaa top3:een, eli Amorphis, Finntroll ja Profane Omen :) Ne lienevät mulla ikisuosikkeja vaikken jostain levystä niin pitäisikään.

3. Onko sinulla sisaruksia? Jos on, millaiset välit teillä on? Jos ei, oletko joskus sellaista kaivannut?
- Ei ole sisaruksia, aina välillä tuntuu että vois sellainen olla kiva. Pienenä halusin aina isoveljen. Mulla on kuitenkin aina ollut läheiset välit serkkuihin, joten pidän heitä vähän niinkuin sisarusten asemessa.

4. Kuitenkin lapsuusvuosilta on tähän päivään mukana kulkenut joku ihana söpö (mahdollisesti runnellun näköinen) lelu, mikä?
- Vaaleanpunainen mikälienalle, Napero, joka kerran on jäänyt auton allekin. Äiti on kertonut, että kun se pesi sen pesukoneessa ja ripusti korvista kuivumaan, niin mä olin hysteerisesti itkenyt x) Sit on ilmeisesti keskenään samaa "sarjaa" olevat isot ja lötköt pupu ja leijona. Niin ja tietysti ne kolkytä My Little Ponya :) Oon tosi nostalgiannälkäinen tyyppi, enkä raaskisi mitään heittää pois, ja mulla on vieläkin kotona useita lapsuuden pehmoleluja.5. Mikä on nykyinen ammattisi (/opiskelupaikkasi) ja toiveammattisi?
- Oon koulutukseltani media-assistentti ja floristi. En tiedä mikä mun toiveammattini voisi olla, mutta kyllä se sivuaa noita molempia jollain tavalla.

6. Oletko koskaan joutunut läheltä piti-tilanteeseen niin, että elämä vilahti silmissä? Mitä tapahtui?
- Ei ole koskaan elämä vilahtanut silmissä, mutta pari kertaa oon ollut pienessä autokolarissa, ja lapsena jäin pari kertaa pyörän alle. Sillon kun harrastin ratsastusta, on myös useaan kertaan pöllähtänyt ilmat pihalle, mutta sehän nyt vaan kuuluu asiaan x)

7. Elämäsi onnellisin päivä? Tai hetki. Tai elämänvaihe. Tms, mihin ikinä onkaan helpoin vastata.
- Lukio, siitäkin huolimatta että sillon oli kaikki teinien ongelmat. Meillä oli kavereiden kanssa tosi kivaa silloin, ei hirveesti huolta huomisesta. Mutta jos nyt ei vellota vaan menneisyydessä, niin se aika, kun tutustuin Makeen. Siinä oli tuoretta ihastumista, olin juuri saanut Nikkin, ja mulla oli ihana työpaikka ja työkaverit. Olin tosin ihan paskassa kondiksessa ja juhlin liikaa, mutta siltikin se aika elämässä oli kivaa. Tälläkin hetkellä olisi elämänvaihe mallillaan, jos meillä molemmilla olisi taloudellinen vakaus ja tehtäisi työksemme sitä mikä on meistä mieluisaa. Ei ole kivaa kun talousasiat stressaa jatkuvasti.

8. Missä maissa olet vieraillut? Mikä niistä oli suosikkisi ja minkä takia?
- Oon matkustellut tosi vähän. Oon käynyt Virossa, Ruotsissa, Kanariansaarilla, Tunisiassa, Maltalla ja Kreetalla. Malta jätti muhun pysyvän jäljen, se on vaan niin sympaattinen paikka! Hienoja hiekkarantoja siellä ei juurikaan ole, mutta enpä mä sellaista lomaltani kaipaakaan. Mutta se on vaan sellainen, että lähtisin sinne uudelleen koska vaan. Olin siellä kahden viikon kielikurssilla tuossa 17-vuotiaana. Edellisestä Ruotsin reissustakin on puoli ikuisuutta aikaa, menisin sinne ihan mielelläni shoppailemaan - jos olis rahaa :)

9. Oletko kokenut ahaa-elämyksiä jostakin bloggaajasta pelkästään hänen tekstiensä perusteella; tämän kanssa varmasti tultaisiin toimeen tai tämä olisi mielenkiintoista tavata tai odotatko jonkun päivityksiä yli muiden? Nyt jos koskaan on aika tulla kaapista ulos!
- Kyllä! Mulla on bloggaajasuosikkeja! He ovat sellaisia, joiden tekstien perusteella koen, että meillä voisi synkata, ja että olisi kiva olla parempiakin kavereita kuin satunnaisia blogituttuja. Suurimman osan näistä oon myös pyytänyt Facebook-kaveriksi (jos olen löytänyt), ja jos ollaan livenä nähty, niin ounastelut on osuneet oikeaan, ja oon tykännyt kyseisistä ihmisistä vielä vaan enemmän :) Harmittaa, että mahdollisuudet nähdä on niin kovin satunnaisia.

10. Edustatko mitään vähemmistöjä? Vasenkätisyys? Punavihersokeus? Seksuaalinen suuntautuminen? Lukihäiriö? Oletko monogaaminen tai nudisti? Mitä tahansa!
- Enpä taida, oon ihan tavallinen! Pakanakaan ei taida enää olla varsinaisesti vähemmistöä :D

11. Mitä odotat tulevalta kesältä eniten, ovatko suunnitelmat jo selvillä?
- Tosi paljon riippuu mun töistä, ja miten jää rahaa käteen, ja milloin on vapaapäiviä. Juhannus vietettäneen perinteisesti Nummirockissa, mutta en taaskaan odota sitä juuri ollenkaan, en tiedä miksi. Ehkä kaipaan jotain vaihtelua siihen Nummirutiiniin. Odotan myös uimaan pääsyä, mulla on viime kesän lopulla ostetut biksutkin, joita en oo päässyt käyttämään kertaakaan! Odotan myös kavereiden kanssa pussikaljottelua ihan täällä kotikaupungissa :) Ja olishan se kiva jos pääsis käymään taas jossain uudessa kaupungissa kattelemassa tai Nummen lisäksi jollain muulla festareilla, mutta en uskalla odottaa mitään sellaista, koska rahasta on aina pulaa. Odotan ihan hirveesti, kaikkein eniten, että pääsisin veneilemään jonnekin, mutta aika hiljaista on että sekään tulisi tapahtumaan.Nännin kysymykset:

1. Mikä oli sun lemppari piirretty pienenä?
- Alfred J. Kwak ja Peukaloisen retket nyt ainakin :) Noita 80-90-luvun mahtavia piirrettyjä on monia, ja aloinkin keräilemään niitä dvd-bokseja kun niitä rupes ilmestymään.2. Tavara tai asia mitä ilman et voi elää?
- Okei en sano että nuo mun kissat, koska se on varmaan ilmiselvää, mutta vastaan että perusvoide ja huulirasva, koska mulla tulee sietämättömän epämukava olo ilman niitä, kun ihoa kiristää.

3. Otat puhelimen käteesi, mitä teet sillä?
- Nakkaan jollekin tekstiviestin tai kirjotan Facebookin messengeriin. Tai sitten pistän Instaan kuvan.

4. Paskin sarja tai leffa minkä oot vilkassu tai paskin kirja minkä oot lukenut ikinä?
- Kaikki helvetin tosi-tv -sarjat! Viidakon tähtöset, Ensitreffit alttarilla, Puhelinmyyjät, you got the point. Joskus 2000-luvun alussa tosi-tv oli vielä kiinnostavaa, kun sitä oli vähän, ja sillä oli vielä jotain viihdearvoa, kuten esim. Suomen Robinson, Selviytyjät, Big Brotherin ekat kaudet jne. Paskin leffa vois olla vaikka joku Brain Dead tms. Monesti sanotaan että joku on niin paska että se on jo hyvä, mut ei, kyllä ne vaan on niin paskoja että ne on paskoja :P

5. Mitä teit tänään kello 12.00?
- Eilen kirjoitin blogia, tänään varmaan askartelen siihen aikaan.

6. Erikoisin väri mikä sulla on ollut hiuksissa?
- Mulla on aina ollut aika tavallisen väriset hiukset, vaikka väri onkin vaihtunut useempaan otteeseen. Nyt oon ollut 7 vuotta punapää, mutta tätä shokkiväripunaista ennenkin oon ollut punapää kahteen otteeseen. Ehkä erikoisin oli muuten blondi, mutta tummat latvat, eli siis periaatteessa dippausvärjäys, mutta erikoisuus oli se, että tää tapahtui joskus vuonna 2000, jolloin mun kampaajakaan ei ollut kuullut semmosesta, kommentoi vaan että "aika hyvä idis, kokeillaan mitä siitä tulee" :D Tykkäsin kyllä tukasta, mutta kun käytin jo silloin suurimmaksi osaksi mustia paitoja, niin näytti että mun hiukset on lyhyemmät kuin oikeesti ovat, joten kun hiukset vähän kasvoi niin leikkautin tumman osan pois.

Minä ja meitsin tukka jouluna 2000. Sori huono kuva, en jaksanut skannata.


7. Kerro joku asia missä oot hyvä tai joku tilanne missä oot voinut olla tosi ylpee itestäs? 
- Oon ylpeä siitä, että opin uusia asioita aika nopeesti. Teen myös käsilläni aika paljon asioita niin harrastuksen kuin työnkin muodossa, ja arvostan kyllä omaa kätteni töitä aika korkealle, sillä oon pikkutarkka ja kaiken pitää olla siististi. Ja koska koen olevani introvertti enkä loppujen lopuksi hirveästi pidä asiakaspalvelusta, niin ne on lämmittäneet mun sydäntäni kaikkein eniten, kun joku sanoo mun olevan hyvä asiakaspalvelija. Koska se tilanne on sellainen, että poistun omalta mukavuusalueeltani. Se, että saan kollegoilta ja asiakkailta suoraa, positiivista palautetta, saa mut pitämään siitä asiasta edes vähän enemmän.

8. Saat väsätä ihtelles unelma annoksen jädestä ja höppeistä, mitä siihen tulee?
- Mango-melonia, aitoa vaniljaa, päärynää ja kermavaahtoa. Sit erillisiin pikku astioihin erilaisia kastikkeita ja hommia: pistaasipähkinää, kinuski- ja suklaakastikkeita, sekä jotain kirpeetä marja- tai hedelmäkastiketta :D Tällä hetkellä mun tekee mieli kaikkea...

9. Kaunein asia luonnossa?
- Koskemattoman näköinen metsä, missä on naavoittuneita puita ja ihania sammalmättäitä. Ja tietty eläinvauvat ♥ Ja syksy. Ja revontulet. Avaruus.

10. Millaiset asiat/jutut saa sut repeemään nauruun? :D
- Huono huumori :P Tilannekomiikka, jota ei yksinkertaisesti voi selittää uudelleen kenellekään. Se, kun toinen nauraa. Esim. naurujooga tekis musta varmaan ihan hysteerisesti käkättävän ja itkevän raunion, mutta sitä ois hauska kokeilla :D Kunnon käkätykset rentouttaa kyllä ihan hulluna.

11. Millaisia blogeja tykkäät lukea?
- Ensinnäkin kirjoittajan pitää osaa kirjoittaa niin että jaksaa lukea. Ei kirjakieltä, mutta ei myöskään ärsyttävästi sanoja lyhennellen. En myöskään tykkää lukea englanninkielisiä blogeja kovinkaan paljon, sillä vaikka ymmärrän englantia erinomaisesti, niin en jaksa keskittyä lukemaani tarpeeksi jos se on englanniksi. Blogin ulkoasun täytyy kanssa olla helppokäyttöinen ja -lukuinen. Jotakin yhteistä täytyy olla kirjoittajalla ja mulla. Haluan myös lukea kirjoittajan arjesta ja peruskuulumisia, en niinkään jotain tiettyä teemablogia kuten kosmetiikkablogia tms. Toisaalta jotkut laihdutusblogeista tsemppaavat ja niistä saa vertaistukea. Jotkut eläinblogit ovat myös ok, mun lukulistalla on useampia kissablogeja. Haluaisin myös, että lukemani blogit olisi ns. peruspositiivisia eikä angstissa vellovia - ainakin suurimmaksi osaksi. Asukuva- ja ostospostaukset on erittäin jees, jollei koko blogi nojaa vain niiden varaan. Muotiblogeja en lue, sisustusblogeja erittäin satunnaisesti, ruokablogeista meen hakemaan vinkkejä.Salla Salmiakin kysymykset:

1. Missä fiktiivisessä maailmassa haluaisit mieluiten asustella?
- Tää olikin vaikea. Sanotaan vaikka Puolen hehtaarin metsässä :)

2. Uskotko kuolemanjälkeiseen elämään?
- Jonkinlaiseen joo. Uskon esim. kummituksiin ja henkiin, mutta en usko tietäväni mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. En siis esim. intohimoisesti usko jälleensyntymiseen, mutta en myöskään kiellä etteikö niin voisi käydä :)

3. Minkä yhden vaatekappaleen pelastaisit ensimmäisenä vaatekaapistasi tulipalon sattuessa?
- Varmaan jonkun mustan mekon, uusin EMP-ostos on aika vahvoilla :)

4. Mikä biisi kuvaa parhaiten tämänhetkistä olotilaasi?
- Oon pahoillani, mutta katsoin juuri ristiriidan vastauksia samoihin kysymyksiin, ja nyt mullakin soi päässä Queenin Don't Stop Me Now -.- En kykene ajattelemaan muita biisejä tähän hetkeen :D

5. Kuka on lempparipahiksesi (fiktiosta tai oikeasta elämästä)?
- Maleficent

6. Mitä eläintä pidät toteemieläimenäsi / minkä eläimen koet kuvaavan sisintäsi parhaiten?
- Kissa, jänis ja delfiini. Voimaeläinpostaukseni täällä.

7. Mitä ruokaa söisit loppuelämäsi, jos joutuisit syömään vain jotain tiettyä?
- Burritoja! Nam ^_^

8. Millaiset kahvinjuontitavat sinulla on vai juotko kahvia ollenkaan?
- Juon aamuisin 1-3 kuppia kahvia maidolla ja makeutusaineella, joskus töissä päivällä kupillisen, tai jos en ole töissä niin iltapäivällä saattaa alkaa kahvihammasta kolottaa. Saatan joskus juoda jopa iltayhdeksältä kupin kahvia, sillä se ei vaikuta mun unensaantiin mitenkään, korkeintaan niin että alkaa väsyttää. Useimmiten 2-3 kuppia päivässä.

9. Minkä maan kansalainen haluaisit olla, jos et olisi suomalainen?
- Varmaan Tanskan tai Islannin. Pidän Pohjoismaista, miksei myös Hollanti kävisi. Mutta mun mielestä Suomessa on kivaa, ei mulla ole edes mielihaluja muuttaa täältä pois.

10. Mistä maasta tulee paras musiikki?
- Kyllä kotimainen metalli on parasta :)

11. Harrastatko pelaamista missään muodossa? Jos kyllä, niin mitä pelaat?
- Tätä nykyä pelaan lähinnä Facebook-pelejä, koska oon pleikkapeleissä jumissa eikä hermot kestä niiden pelaamista x) En pelaa mitään pelottavia "aikuisten" pelejä, koska Spyrokin on mulle niin jännä :D Mutta tosiaan, tykkään tosi paljon Spyroista, Ratchet & Clankista ja muista vastaavista. Alice - Madness Returns on toinen niistä peleistä joissa oon jumissa, Maken pitäisi pelata mulle yksi kohta läpi että voin jatkaa x) Oon ihan nössö.

Spyroa. Lentäminen on vaikeeta.


Sellaista tällä kertaa :) En siis haasta erityisesti ketään enkä keksi ainuttakaan omaa kysymystä, mutta voitte vaikka muutkin vastailla näihin samoihin kyssäreihin jos intoa löytyy :)

1 kommentti:

  1. Jee, kiva kun vastailit mun kysymyksiin! ^^

    Nyt mun tekee mieli vaniljan makuista jädeä ja kirpeää marjakastiketta. Nom!

    VastaaPoista