lauantai 25. heinäkuuta 2015

elämäni levyt osa 2

Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Ensimmäisen osan voi tsekata täältä.
Toiveissa olisi, että jaksaisitte myös kuunnella noita linkitettyjä biisejä, ja kertoilkaa jos tulee uusia mukavia tuttavuuksia tai vanhoja omia suosikkeja :)


Nightwish - Wishmaster (2000)

Nightwish kuuluu myös niihin ensimmäisiin metallibändeihin, joita aloin kuunnella joskus vähän ennen vuosituhannen vaihdetta. Tällä levyllä on jotenkin seesteisempi ja aikuisempi tunnelma kuin edeltäjällään, vaikka tykkään myös Oceanbornista. Siitä harvinainen levy, että oli todella hankalaa nimetä top-biisit, koska kaikki on niin jumalattoman hyviä.

TOP3 biisit: Dead Boy's Poem • Two for Tragedy • She's My Sin
Hanging Garden - Inherit the Eden (2007)

Levy kuulostaa maagiselta. Sillä on muhun syvästi rauhoittava vaikutus. Vaatii kyllä mielestäni tietynlaisen mielentilan, taustamusiikkinakin se menee, mutta tekemisenkin täytyisi olla rauhallista. Ite tuppaan kuuntelemaan tätä ihan vaan kuuntelemisen ilosta. Meikäläinen sai aikoinaan HG:n laivakeikalla rumpukapulasta melkein päähän, kapula on vielä tallessa :) Tämän levyn jälkeen bändi on jonkin verran muuttunut eikä siinä ole enää ainuttakaan alkuperäisjäsentä.

TOP3 biisit: Paper Doves • Stillborn • Sleep of Ages
Burzum - Filosofem (1996)

Tutustuin Burzumiin vasta v. 2008 ja nimenomaan tämä levy oli eka, minkä kuulin. Mystiikkaa, pysähtyneisyyttä, kärinää, ripaus mielenvikaisuutta. Pidän myös muista Burzumin dark ambient -tyylisistä levyistä ja biiseistä. Yksinkertaisuus on kaunista.

TOP3 biisit: Dunkelheit • Jesus' Tod • Rundgang Um Die Transzendentale Säule Der Singularität

Machine Men - Circus of Fools (2007)

Voisin kuunnella viikon pelkästään Antony Parviaisen lauluääntä. Bändi oli yksi mun lemppareista, ja olikin mulle aika harvinaista, että yhdessäkään bändin levyssä ei ollut mitään vikaa, vaan oon aina tykännyt niistä kaikista aika tasaisesti - yhtä hyvin tässä voisi olla vaikkapa Elegies -levy (jolla on btw. upea October-biisi), mutta tässä vikassa levyssä on mielestäni enemmän niitä käsittämättömän hyviä biisejä. Niissä on tosi paljon koukkuja, joihin meikäläinen tarrautuu kiinni, ja siinä on ja pysyy :)

TOP3 biisit: Ghost of the Seasons •  The Shadow Gallery • The Cardinal Point / Where I Stand
Amorphis - Eclipse (2006)

Mä kuulun niihin, jotka alkoi kuuntelemaan Amorphista vasta kun Tomi Joutsen astui laulajan saappaisiin, mutta pidän myös vanhemmasta Amorphiksesta, ja toisaalta taas pariin uusimpaan levyyn en oo päässyt sisälle ollenkaan. Nämä pari ensimmäistä Tomin laulamaa levyä on musta Amojen parhaimmistoa, mm. koska tykkään Tomin murinasta vaan niin hirveästi ♥ House of Sleep on omituinen biisi - kun aattelee, että on totaalisen kyllästynyt siihen, niin aina kun sen kuulee, se onkin ihan yhtä hyvä kuin aina ennenkin!

TOP3 biisit: Perkele (The God of Fire) • Same Flesh • Brother Moon...to be continued :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti