maanantai 13. heinäkuuta 2015

loma, lohja ja lava

Makella oli viime viikolla sen ainoa kesälomaviikko, mutta aika lailla kotona hengaamiseksihan se meni, kun on ollut niin hemmetin huonot kelit. Eipä sillä, Make oli tyytyväinen kun sai vaan lojua kotona :P

Käytiin me sentään Lohjalla yökylässä, kun Hanne, Ville ja Joonas oli siellä. Käytiin Lohjan museossa kattomassa Abracadabra-näyttely, jossa oli esillä paljon vanhoja taikatempuissa käytettyjä välineitä, vanhoja julisteita jne. Epäilin ensin haluuko muut lähteä sinne ollenkaan, mutta kyllä ne sitten lähtikin :) Me vaan oltiin Maken kanssa vähän myöhässä aikataulusta, kun ei pidetty kotona mitään kiirettä, ja sitten pysähdyttiin vielä Kivihovin Teboililla syömässä ja Jalokivigalleriassa. Mutta niin, se näyttely oli mun mielestä mielenkiintoinen, mutta niiden välineiden käyttötarkoituksia enemmän mua viehätti ne kaikki vanhat julisteet, kirjat ja pakkaukset. Sen takia mun olikin ostettava myymälän puolelta tuommosia saakelin turhia matkamuistoja, kun niissä oli hienot pakkaukset :D Kai mun tarvii opetella nyt sitten jongleeraamaan.
Museon jälkeen mentiin parille Opus K:hon ja pelaamaan kierros Yatzya, jonka Hanne voitti. Siinä välissä päätettiin käydä sitä äiteetäkin moikkaamassa, joskin kaupan ja Alkon kautta. Join siinä äidin luona pari siideriä, jonka jälkeen se heitti meidät Hannen porukoille, jotka siis ovat myös mun kummeja ja sukulaisia :) Hilla oli myös siellä, ja istuttiin iltaa johonkin kahteen saakka ihan vaan siellä. Aluksi mietittiin josko oltaisi menty keskustaan rantaan istuskelemaan kun Rantajamitkin alkoi, mutta kello oli niin paljon kun päästiin meidän äidiltä, ja aika meni tosi nopeesti, niin jäi rantsureissu välistä. Illasta ei ookaan mitään kuvia, kun mun kamerasta jäi muistikortti kotiin, ja kännyllä on turha koittaa kuvata illan hämärtyessä.
Oli tosi omituista lähteä jo kahen aikaan kotiin, kun tossa porukassa on tottunut valvomaan ihan pikkutunneille saakka, mutta Hillalla oli seuraavana aamuna töitä, ja päästiin sujuvasti sen kyydillä kotiin. Eikä ollut krapulaa, kun nukkui ihan kunnon yöunet.

Seuraavana päivänä oli tarkotus lähteä äidin ja Reiskan kanssa kiertämään Karkalin luonnonpuiston polku, mutta koko aamupäivän keli näytti tosi epävakaiselta, ja lopulta satoikin ihan Esterin perseestä, niin sovittiin käyvämme siellä joskus toiste, kun ei tarvii murehtia sataako vai ei. Syötiin siinä äidillä sitten vielä ja lähdettiin neljän aikaa kohti Saloa. Mentiin tosin Karisma kirppiksen kautta, joka tässä puolen vuoden sisällä siirtyi vanhoihin Tanhuhovin Stagen tiloihin. Tanhuhovi on siis jo vuosikymmenten ajan ollut muinoin suosittu tanssipaikka ja disco (kulta-aika joskus 80-90-luvulla), ja itekin kävin siellä yläaste-lukioikäisenä aina kun siellä vaan oli ohjelmaa. Tulevasta "Lava-viikonlopusta" juteltiin koulussa jo maanantaina. Stage oli siis suunnattu n. 13-17 -vuotiaille teineille (joskin mun ollessa ala-asteella siellä järjestettiin myös Junnudiscoja :)) ja aukioloajat oli 20-02, kesällä yöttömänä yönä juhlittiin läpi yön. Tanhuhovin piha oli valtava, ja olikin tapana juoda pohjat ulkona metsän laidassa. Järkkärit ja poliisitkaan ei tuolloin kaatanut juomia pois, kehotti vaan menemään syrjemmälle ryypiskelemään x) Stagella oli lähes aina joku bändi esiintymässä, ja ainakin Apulanta ja Klamydia oli Stagen kestosuosikkeja ja kävivät siellä useesti. Ite kävin Lavalla viimesen kerran vuonna 2002, ja kun markka vaihtui euroksi ja sisäänpääsymaksut kallistui ja ties mitä muuta siinä tapahtuikaan, niin paikka vähitellen kuivui kokoon. Nyt se Stagen puoli oli kai kymmenisen vuotta ollut ilman toimintaa, siinä Tanhuhovin humppapuolella on kyllä edelleen toimintaa jonkin verran. Stagen lopulliset kuoppajaiset oli viime syksynä juurikin ennen Halloweenia, ja harmitti ihan älyttömästi etten päässyt sinne :( Sen jälkeen sieltä purettiin paljon elementtejä ja tiloihin muutti jo ennestään olemassa ollut kirppis.

En ollut tosiaan käynyt Lavalla about 13 vuoteen, ja olipas nostalgista käydä siellä, vaikka siellä olikin se kirppis. Hirveästi vanhaa oli kuitenkin säilytetty, "baaritiskin" takana ollut Aku Ankoilla päällystetty seinä oli ennallaan, kuin myös parit seinämaalaukset. Discon puolelta oli portaita ja yleisiä istuma- ja hengailupaikkoja purettu, mutta siellä katonrajassa oli edelleen peilejä, yläkerta ja sinne menevät portaat oli paikallaan, DJ-koppi ja 30 kiloa painoon lisäävä peili oli paikoillaan, kuin myös keskellä kattoa oleva discopallo. Myös esiintymispuolella seinällä luki edelleen Stage, vaikka esiintymislava oli purettu. Toisaalta oli hauskaa, että noita Lava-juttuja oli vielä jäljellä, mutta toisaalta se teki koko tuosta kirppikseksi muutoksesta tosi irvokasta. Itsellä ainakin tuli viimeistään nyt sellainen fiilis, että pakko boikotoida kyseistä kirppistä, koska "sen takia Lavaa ei enää ole", vaikka ei se nyt ihan niin tainnut mennä. Mutta eipä nuo discon tilat tehnyt oikeutta myöskään kirppikselle, se oli nyt tosi sekava, pimeä, ja tuntui että sitä kaikkein kaameinta krääsää oli vielä enemmän kuin aiemmin. Enkä siis ole ainut, jota vituttaa nykyinen Karisma kirppis, sekä se että Stagea ei tosiaan enää ole. Sanoinkin, että mun mielestä tää oli yksi vuosisadan pahimmista kulttuuripyhäinhäväistyksistä.
Kun tieto Lavan kuoppajaisista viime vuonna tuli, niin mietin kuumeisesti muistoja sieltä. Jotain yksittäisiä juttuja on jäänyt mieleen, mutta se paikka oli vähän sellainen, että on valtavasti hyviä muistoja ja fiiliksiä, mutta oikeesti ei muista sieltä mitään :D Sitä tuli oltua siellä aika päissään. Johonkin vuoteen 2001 jaksoin kuitenkin kirjottaa Lavan tapahtumia päiväkirjaan, harmi etten muistanut ettiä sitä siellä äidin luona.

Nostalgisissa ja haikeissa fiiliksissä siis takaisin kotiin. Muuten ollaan tässä Maken loman aikana käyty kavereiden kanssa pussikaljalla, ja raahasinpa tuon rannallekin sillon loman alussa, kun oli ne oikeat kesäkelit pari päivää. Ostin rannalle tuommosen nyt-ah-niin-trendikkään aikuisten värityskirjan. Mietin siinä värittäessä, että onko tää nyt niin stressiä poistavaa puuhaa, kun ite sain ainakin koko ajan miettiä pääni puhki, että millä värillä tän kohan nyt värittäis, ja täytyykö sen olla samanvärinen kuin symmetrisesti sen kohan toisella puolella olevan kuvion. Ja sitten ketutti kun väritti yli viivan x) Taidan ajatella liikaa.
Vein pussikaljottelun jälkeen Nikkinkin pitkästä aikaa ulos ihmettelemään.
Itsekseni oon sitten kokeillut uusia reseptejä ja vanhoja huippuhyviä ruokia, ja onkin ollut niin hyviä, että on tosiaan kannattanut enemmänkin miettiä mitä sitä söis. Mm. bataattiburgerit oli ihan järjettömän hyviä. Ja en oo oikeesti ikinä paistanut tavallisia, isoja lettuja, koska luulin olevani huono siinä (karppilettuja varten tuli ostettua se pikkulettupannukin muinoin), mutta hyvin sujui, sain niistä ohuita ja pitsireunaisia :)

Bataattiburgeri. Bataattisiivut tuli kevyesti öljyttyä ja suolattua, ja paahdettua uunissa 225 n. 20 min. Välissä oli salaattia, tomaattia, ananasrengas, cheddar-juustoa, hampurilaiskastiketta ja feta-tsatsikia. Meinasin nielasta kielenikin :)Lisäksi oon kiinnostunut uudelleen koru- ja jalokivistä. Oon suunnitellut tekeväni niistä jossain vaiheessa uniikkeja koruja ja jotain amuletin tyyppisiä juttuja, mutta mua on aina kiinnostanut myös se "hölynpöly" kivien energiasta ja parantavista voimista, joten oon taas niitä lueskellut. Koitin tunnistaa mun vanhempia, joskus muksuna saatuja kiviä, ja lisäksi nyt Lohja-reissun yhteydessä kävin ostamassa muutaman uuden kiven Jalokivigalleriasta. Mua viehättää enemmän tuollaiset hiomattomat ja kidemuotoiset kivet, niissä on jotain alkukantaista.

Uudet kivet: ruusukvartsi, fluoriitti, amatsoniitti, ametisti ja karneoli


Oon ostellut hieman uusia vaatteita ja krääsää, niistä on tulossa oma postauksensa, kunhan saan kaiken kuvattua :) Tältä kesältä on odotettavissa aika vähän, kun epävakaiset kelit tuntuvat junnaavan paikoillaan, ja edullista sisätekemistä keksii kovin vähän. Oon kuitenkin suunnitellut retkiä Kemiön luontokeskukseen, Kuusiston linnanraunioille Kaarinaan, Seilin saarelle, ja lisäksi ollaan kaveriporukan kanssa menossa Helsinkiin museokierrokselle, pääpointtina nähdä tämä Tarujen kansat -näyttely Ateneumissa. Itse oon jo pidempään halunnut käydä Helsingissä myös luonnontieteellisessä museossa sekä kasvitieteellisessä puutarhassa, joten olisi tarkoitus samalla reissulla käydä myös niissä :) Katjan kanssa lähden elokuun loppupuolella SaariHelvetti-festareille Tampereelle. Ja siellä Karkalin luonnonpuistossakin olisi kiva käydä jonain sateettomana päivänä.

1 kommentti:

  1. Tarujen kansat täytyy ehdottomasti käydä katsomassa, Simberg & Kittelsen kun ovat miun lempitaiteilijoita :)

    VastaaPoista