sunnuntai 21. helmikuuta 2016

diy: virkattu pääkallohuivi

Innostuin kokeilemaan pääkallohuivin virkkaamista syksyllä. Ohjeen löysin Silmukoita-blogista, mikä toimikin sen verran hyvin, että turha mun on sitä copypasteta tänne.
Ensimmäisen jouduin tekemään kahteen kertaan, sillä kokeilin parilla eri koukkukoolla sekä langalla. Villalankaa en suosittele käyttämään ihan jo senkin takia, että se kutittaa ihoa vasten ja on melko jäykkää. Pehmeä akryyli tai bambulanka toiminee parhaiten. Itse kokeilin sekä 100 % akryyliä sekä paria eri sekoitelankaa, joissa villaa oli vähemmän kuin akryylia. Tein näitä huiveja siis ennen joulua kolme kappaletta :) Viimeinen sujui jo aika pikaisesti, kun muisti kerrokset ulkoa, eikä tarvinnut enää jatkuvasti ohjeesta tarkistaa silmukkamääriä.

Huivin on tarkoitus olla ilmava, ja itse käytin 4:n koukkua myös kaikkein ohuimmalla langalla virkattuna. Kallokerroksia kannattaa tehdä vähän huivin käyttötarkoituksen mukaan: vähemmät kerrosmäärät riittävät jos huivia käyttää vain kaulahuivina.


Harmaa huivi on tehty Red Heart Softin 100 % akryylilangasta ja kalloja siinä on yhteensä 21, lankaa meni noin 5 kerää, josta yllättävän paljon meni pelkkiin hapsuihin. Kuten huomaa, niin hartiahuivinakin se on iso, mutta kaulahuivina ihan valtava, ja viimeisen kallorivin olisi voinut jättää virkkaamatta. Eikun uutta kehiin.


Vasemmalla olevan punertavan huivin tein vielä itselleni, lanka oli Novitan Aavaa. Tämän virkkasin muistaakseni 5:n tai 6:n koukulla, jätin viimeisen kallorivin pois (eli kalloja tuli yhteensä 15), ja Aavaa meni reilut 3 kerää. Tästä tuli aivan ihanan pehmeä ja muhkea talvihuivi, ja vaikka reikiä on paljon, niin tämä oli mun rakkaus paukkupakkasilla :) Liukuvärjätty lanka on huivissa mielenkiintoisempi, mutta ei oikein toimi siinä kohtaa kun huivi levenee. Päätin silti tehdä Hannelle joululahjaksi huivin liukuvärjätyllä langalla. En Suomesta löytänyt mistään musta-violettia lankaa, joten ostin King Colen Galaxya eBaysta. Hannelle tein täydet 21 kalloa, sillä tuntui että se kaipasi sitä kun lanka oli reippaasti ohuempaa. Käytin silti 4:n koukkua kun pienempää ei ollut, ja lankaa meni reilut 3 kerää. Molempiin huiveihin tein myös hapsut, ei vaan ole kuvia valmiista tekeleistä.

Näistä mun suosikkini oli Aavasta tehty huivi, ja luulenpa että teen siitä vielä joskus muunkin värisen vastaavan :) En kyllä vieläkään ymmärrä millaisella langalla ja koukulla saa noin siistiä jälkeä kuin Silmukoita-blogissa. Mun jälki ei kertaakaan ollut noin tasaista  tai silmukkaketjut suoria kun levitin huivin lattialle. Yritin myös huivin silittämistä ja pingottamista, mutta ei auttanut.
Ootteko te jo kokeilleet pääkallohuivia? Tai vinkatkaa mulle joku vastaava kiva virkkaustyö, mitä seuraavaksi voisin kokeilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti